Copil 6 ani, ochi vanat - pleoapa+cearcane

Copil 6 ani, ochi vanat - pleoapa+cearcane | Autor: angela1975

Link direct la acest mesaj

Nu stiu daca subiectul se incadreaza aici fara probleme, dar eu nu mai stiu cu ce sa-i dau copilului sa se mai retraga vanataia.
La joaca, la saltea a sarit impreuna cu un baiat, s-au lovit/ciocnit cap in cap; m-am trezit cu el cu o umflatura la tample ( mai spre ochi), i-am pus gheata, s-a facut ca o bula cu aer locul, a 2 zi era putin vanat. Am zis ca fac bine daca-i dau cu Lioton, dar mai rau s-a invinetit, in plus a coborat vanataia si sub ochi, la cearcane - acum parca e pirat. Tot ochiul vanat de jur-imprejur, maine are serbare la ora 16 - cu ce sa-i dau eu sa se mai retraga, ce creme sau leacuri cunosteti, din experienta. Multumesc.

PS: sa-i maschez nitel ma gandeam la fdt, asta pe moment ... dar cum rezolv, cineva mi-a zis sa nu fac nimic ca se retrage de la sine :(

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns AkaManah spune:

Nu stiu daca nu e tarziu dar poti aplica tehnica boxerior. Peste vanataie se pune o felie de carne de vita, nu foarte groasa. Din ce am vazut eu "trage vanataia". Pe de alta parte daca a avnsat in jurul ochiului, trece cam intr-o saptamana. De ce nu folosesti un fond de ten pentru evenimentul de maine?

Orice adev#259;r trece prin trei faze. Mai întâi este ridiculizat. Apoi i se opune rezisten#355;#259; înver#351;unat#259;. Abia în faza a treia este acceptat ca fiind de la sine în#355;eles.

"Cred ca acolo unde singura alegere este intre lasitate si violenta, eu as sugera violenta."Mahatma Ghandi

Prea des ne bucuram de confortul unei opinii fara disconfortul cugetarii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

Angela, zona in cauza e foarte sensibila si e normal sa se formeze asa un hematom. in afara de dat cu lioton nu ai ce face, deci relaxeaza-te. va trece in timp - isi va schimba culoarea, sper galben-verde, culorile curcubeului . dar mai dureaza vreo saptamana.
acu, in cazul de urgenta al serbarii... fondul de ten ar fi o solutie ok

Roxana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitzam spune:

Angela, am vazut ca ai postat si la mamicile de mai-iunie 2005. Din pacate nu am nici un sfat in afara celor ce s-au dat pina acum. Trece, in timp.
O sa fie pozele de la serbare mai "pitoresti" nitel din pacate.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angela1975 spune:

Multumesc pt raspunsuri, i-am aplicat fond de ten, nu a acoperit in totalitate, dar a fost mult mai bine; toata lumea ma intreba ce-a patit la ochi
Are un ghinion de nu se poate, la serbarea de ziua mamei era f racit, abia a putut spune poezia, il pornea tusea. La serbarea asta ...vanataia la ochi Oare la serbarea de Craciun ce-o mai fi ?)
De carnea de vita mi-a zis si o colega, ca este f buna, am mai auzit de felia de cartof ca ar trage vanataia ...o sa le incerc

Mergi la inceput