Retete pentru colon iritabil

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Littlelight spune:

Buna ziua tuturor!
N-am mai intrat aici in ultima vreme . Intre timp, noi am mai terminat un tratament (in timpul medicatiei a fost mai nasol decat fara) si am hotarat sa nu mai apelam la buline. Am descoperit ca dimineata, pe langa branza si pastrama din piept de pui/muschiulet slab de porc merg foarte bine cateva rosii cherry. Mergem pe principiul introducerii unui aliment la cateva zile, pentru a vedea gradul de toleranta.
Rodica, la sotul meu simptomele au fost intepaturi scurte (de tip impuls) sau jena continua in tot abdomenul. Atat in dreapta, cat si in stanga, atat mai sus, cat si jos. In plus senzatia de balonare. Mai pot aparea constipatia sau diareea (la el nu a fost cazul). Regimul il respecta, l-a respectat de la inceput, chiar daca i s-a acrit de anumite alimente.
De sotul Narcisei cred ca era vorba in mesajele anterioare.
In tot cazul multumesc inca o data pentru ideile de retete si mai astept si altele, daca mai aveti , le-am notat pe toate si am incercat deja multe dintre ele.


Atunci cand oamenii sunt liberi sa faca ce vor, de obicei se imita unii pe altii...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns glimmer spune:

In afectiunile digestive, cel mai important e regimul alimentar, medicamentele au foarte multe dintre ele efecte adverse suparatoare, care pot agrava alte simptome.
Si eu am fost diagnosticata cu colon iritabil.cele mai suparatoare la mine erau balonarile. Medicul mi-a recomandat sa fac si un condult la un endocrinolog, ceea ce nu am facut. Dar ideea era ca multe simptome ale tractului digestiv, inclusiv balonarile, se pot datora, de exemplu, unor tulburari de tiroida. De asemenea mi-a recomandat depistarea helicobacter pylori.
Regimul alimentar pe care mi l-a recoamandat excludea aproape in totalitate cruditatile, dar eu nu pot renunta la ele. De curand am urmat un tratament homeopat si simptomele s-au ameliorat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Littlelight spune:

Glimmer, te-as ruga, daca poti, sa spui ce tratament homeopat ai urmat sau urmezi inca si la indicatia cui. Multumesc.

Atunci cand oamenii sunt liberi sa faca ce vor, de obicei se imita unii pe altii...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns glimmer spune:

Tratamentul l-am urmat la indicatia unui medic homeopat. Nu e o problema sa-ti spun ce tratament am urmat, dar cel mai indicat este sa se consulte medicul homeopat, pentru ca se trateaza pacientul, nu boala. Cred ca daca faci o comparatie intre medicatia primita de sotul tau si cea primita de alte sute de pacienti cu aceleasi probleme, ai descoperi ca tratamentul e cam la fel. Ceva pentru balonare, ceva pentru dureri, ceva pentru secretiile gastrice, cam aceeasi substanta activa, de regula, scheme pe care si eu le-am urmat, fara rezultate. In homeopatie, lucrurile stau un pic diferit. Mai ales ca fiecare medic are stilul lui, important e sa ai norocul sa ajungi la un medic bun.
Daca tot tii neaparat sa afli mai multe amanunte despre tratamentul meu, poti sa-mi scrii pe pm.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rodicaosoian spune:

Multumesc foarte mult!despre ce produse ai spus?nu imi sant cunoscute(all bran buds).Constipatie nu am,dar sant balonata aproape tot timpul,si cand mananc ce nu trebuie, atunci razboi am in mate.Totusi exista tratament pt colon iritabil?m-ar interesa ceva naturiste.

Citat:
citat din mesajul lui Pucku

rodica o durere acuta in partea dreapta sub coaste poate sa fie de la constipatie sau diverticuli. balonare excesiva si dureri de burta da colonul iritabil. durerea este centrala, se aude de multe ori zgomotul din interior, si ai f multe gaze.

incearca o dieta bogata in all bran buds daca ai tendinta de constipare sa din alea clasice daca nu. incepe cu o lingura dimineata in lapte sau iaurt. te va ajuta

Corina , Stephanie si Yann Edward + Totoku

"I nourish myself by saying no, when I mean no, and yes when I mean yes. I know what I want.""




Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rodicaosoian spune:

Multumesc pt raspuns!!si eu ma balonez foarte des,aproapte tot timpul,iar acum de vreo 3 saptamani am simntit ca ma doare si in partea stanga sub coaste,dar foarte rar acolo,mai mult in dreapta.
scuze ca am greseala ,credeam ca tu esti cea care te plangi de sot

Citat:
citat din mesajul lui Littlelight

Buna ziua tuturor!
N-am mai intrat aici in ultima vreme . Intre timp, noi am mai terminat un tratament (in timpul medicatiei a fost mai nasol decat fara) si am hotarat sa nu mai apelam la buline. Am descoperit ca dimineata, pe langa branza si pastrama din piept de pui/muschiulet slab de porc merg foarte bine cateva rosii cherry. Mergem pe principiul introducerii unui aliment la cateva zile, pentru a vedea gradul de toleranta.
Rodica, la sotul meu simptomele au fost intepaturi scurte (de tip impuls) sau jena continua in tot abdomenul. Atat in dreapta, cat si in stanga, atat mai sus, cat si jos. In plus senzatia de balonare. Mai pot aparea constipatia sau diareea (la el nu a fost cazul). Regimul il respecta, l-a respectat de la inceput, chiar daca i s-a acrit de anumite alimente.
De sotul Narcisei cred ca era vorba in mesajele anterioare.
In tot cazul multumesc inca o data pentru ideile de retete si mai astept si altele, daca mai aveti , le-am notat pe toate si am incercat deja multe dintre ele.


Atunci cand oamenii sunt liberi sa faca ce vor, de obicei se imita unii pe altii...


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Littlelight spune:

Rodica, nu-i bai . Se mai intampla.
Intr-adevar si la sotul meu persista durerea pe partea dreapta 90% din timp. Incearca sa elimini fasolea alba, mazarea, varza gatita (cea cruda/murata nepreparata este in schimb recomandata), ceapa cruda si usturoiul (toatal) si alte alimente care stii ca-ti provoaca balonari. Renunta la piper, boia, treci pe oregano, busuioc, cimbru, tarhon, etc. Si elimina complet grasimile animale (fara mezeluri, pui/curcan fara grasime si mai rar muschi foarte slab de porc). Adauga ulei (de masline preferabil) si putina sare la sfarsitul prepararii hranei. Fructe/dulciuri se consuma cu 1/2 ora inainte de masa (1 bucata). In mare, asta e regimul dat de gastroenterolog.

Atunci cand oamenii sunt liberi sa faca ce vor, de obicei se imita unii pe altii...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nati spune:

Littlelight, eu de cand sunt am fost constipata si cu dureri mai mult in partea stanga sub coaste, da durere de nici nu puteam respira, ori sa ma misc, imi simteam colonul, ce o fi pe acolo tare,si parca aveam pietroaie.
De aproape 3 luni am scapat de dureri, constipatia a disparut ca prin vis, si asta numai datorita schimbarii regimului alimentar.
Fac suc in casa,la juicer in fiecare zi cate 2-3 pahare, plus mai mananc 3-4 linguri din pulpa ce a ramas de la stors legumele si fructele.
Plus de asta am scos din dieta lactatele si derivatele din lapte, carne foarte putina, odata sau de doua ori pe luna si aia de pui ori curcan.
Pot sa-ti spun ca am scapat de balonari, constipatie,dureri la incheieturile mainilor si multe altele.
Acum nu iti zic sa scoti carnea si lactatele din alimentatia sotului, dar incearca sa faci sucuri in casa, vezi pe youtube e un tip Jay Kordich care e specialist in sucuri, bine el e mai mult pe raw food diet, dar omu asta stie ce vb despre sucuri din legume ori fructe.
Poate ajuta si asa situatia sotului tau.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Littlelight spune:

Am facut azi pateu de ficat, dupa reteta lui glimmer, pe care am adaptat-o putin: am pus ficateii, pieptul de pui, ceapa, amestecate cu maghiran, cimbru, sare si o jumatate de lingurita de zahar la inabusit in putina apa cu ulei de masline. Am mai adaugat cate putina apa pe masura ce scadea, apoi, dupa ce s-au patruns, am pasat amestecul cu 50 gr unt pana a iesit o cremosenie buuuna.
Am mai facut "pastrama" din piept de pui (pieptul de pui pus intr-o pasta din: 1 lingurita pasta de rosii, cimbru, maghiran, busuioc, oregano si sare, lasat la macerat 1 zi, apoi inabusite pe aragaz in apa cu ulei de masline. Dupa racire se pastreaza in folie de aluminiu la frigider). Eu fac cantitati mici pentru 1-2 maxim.
Vreau sa incerc si niste cremwursti de pui si mici facuti de mine, sa vad daca/cum ies, apoi va spun si voua.

Atunci cand oamenii sunt liberi sa faca ce vor, de obicei se imita unii pe altii...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ltomulescu spune:

1 kg.de peste(macrouri -congelat)curatat(inclusiv de pielita neagra din interior).se taie bucati de 5 cm. aprox. egale ,se aseaza in cratita in picioare,se pune sare(o lingurita),piper boabe,2-3 foi dafin,2 linguri otet,o cana ulei +o cana apa .se fierbe pe aragaz pana da in clocot ,se da la cuptor la foc miiiic,cu capac,pana scade apa (aprox. 3 ore).eu folosesc reteta ca atare cu lamaie,sau scot bucatile de peste le curat bine de piper le pasez ,adaug un pachet de unt si zeama de lamaie ,sare ,si iese o pasta de peste excelenta ,pofta buna!

Mergi la inceput