Manifestari astmatice la copii (4)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns aalina2003 spune:

flaviutza,
mie la Tulcea nu mi-au dat nici un diagnostic,dar tratamentul prescris a fost mai dur:
-in prima faza flixotide (fara baby inhaler, desi avea 4 ani si practic era imposibil sa foloseasca corect un spray de tipul asta); tratamanetul a fost prescris doar pe baza consultatiei,ascultat la plamani,fara spirometrie,fara teste pentru depistarea alergiilor
-cand a vazut ca nu i-a trecut dupa 1 saptamana,i-a dat Prednison, pe care nu i l-am dat si am plecat la Bucuresti;
-aici am facut radiografie, (ca sa excluda pneumonia), un test special ca sa excluda fibroza chistica de care era suspecta,teste cutanate si de sange, am depistat alergenii, am urmat tratamanetul ..si il urmam si in prezent.nu am facut spirometrie la Bucuresti,dar chiar daca am fi facut si ar fi iesit OK,tratamentul ar fi fost acelasi
Diagnosticul a fost tuse cronica cu componenta alergica,adica un astm alergic care poate trece pana la 7 ani. Sau nu. Asa mi s-a spus.Si ca fondul alergic va ramane toata viata.
Stiu prin ce treci, am trecut si eu, si nu numai eu. E greu si pana se stabileste dignosticul, si apoi,pana il accepti,si pana te obisnuiesti cu multele medicamente. Eu i-am dat fetiei mele Xyzal in doza mai mica decat cea prescrisa, am incercat sa-i dau doar cand tuseste,dar pana la urma, asa cum a fost dat,tratamentul a ajutat-o sa-i fie mai bine. Cel putin deocamdata. Sper ca si pe viitor.

In alta ordine de idei, am sunat azi medicul alergolog care a fost de acord sa intrerup Nasonex-ul,cel putin o perioada.(il lua de 4 luni). A spus sa-i pun apa de mare in fiecare zi, ca sa curat bine nasucul.A ramas pe Singulaire si Xyzal.Poate reusim macar sa reduc din medicatie.Ana e binisor,fara sa fie perfect,mai are accese de tuse seaca,cateodata fara sa stiu exact de la ce.Pulmonar nimic,fara wheezing,dar ea nici nu a avut pe partea asta mare lucru.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flaviutza spune:

Zina, din cate stiu eu wheezing ul e acel suierat care se aude in expir, se aude perfect cu stetoscopul(na ca mi-am luat si din ala) cand copilul e in criza cum sa ti explic eu....se aude ca un piuit la finalul expiratiei, stai cu urechea lipita de spatucul lui. nu e acelasi lucru cu tusea.
Fi-mea clar a avut pneumonie sau oricum viroza asta de i-a decimat grupa la camin a coborat la plaman drept dupa spusele doctorului + febra + faptul ca i-a dat klacid .toti copiii au cam avut aceleasi simptome.
Daaar, faptul ca a mea in plus a avut parte si de wheezing = bronsita astmatiforma, da nu-i mai spunem asa pt ca face sapte ani luna viitoare si de la 7 ani ii spunem astm. explicatie primita de la doi medici. asta din urma a tinut sa precizeze ca la astia mici mici de 2 - 3 ani, poate trece pana la 7 si de aia nu se pronunta astm. la astia mai maricei cu debut mai tarziu poate trece pana la maturitate, poate nu.
Eu nu-i dau nici un symbicort, ii mai fac cate un puf dimineata si seara de ventolin si flixo pana scapam de tuse, plus siropelul aerius si singulairul. astept sa-i fac toate testele si sa am un diagnostic clar si sa ajung la specialisti in domeniu.
Culmea ironiei, mama prietenei mele chiar are pacatosenia asta, debutata la 20 de ani pe caz de lucru cu substante chimice si nu-i deloc cum scrie prin carti adica bla bla urile si viata frumoasa si normala si astmul tinut sub control.si s-a tratat si tine tratamentul si pe unde n-o fi fost. nici macar pe departe, trebuie sa fie mereu in garda, seretide zilnic si dureri musculare si crampe, uneori pe vreme umeda gafaie si scarile daca le urca.
Erau inca vreo 5 , 6 din 20 la rand cu astm sau bronsita astmatiforma, aceleasi manifestari, varsta diferita.
Acusi mai duc la pediatrul ei, l-am sunat si a ajuns, abia astept sa vad ce-mi mai spune. sper sa obtin niste nr. de telefon, atat ma intereseaza, un alergolos si un pneumolog bun



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flaviutza spune:

Alina, eu nu neg diagnosticul, nu-s in nici o faza de negare, ac accpetat situatia dar vreau sa stiu clar cu ce ma confrunt si daca e musai sa urmam acest tratament . Ea n-a facut crize, bronsitele astea decat pe viroza, nu are treaba altfel alearga, urca munte s-a pupat in bot cu mate si catei si nici n-a tusit nici n- a avut wheezing .
Eu vreau sa n-o umflu cu atatea medicamente, decat dupa ce consult pe cei mai buni in domeniu si ma constientizeaza aia ca alta cale nu-i . una e sa-i dau acu 10 zile si alta e sa-i dau zilnic, cu efectele secundare care le stiti si voi. nu mi se pare ca-i acelasi copil care era acu 2 saptamani si asta numai in 10 zile de medicatie agresiva . Nu am de gand sa ma obisnuiesc cu gramada de medicamente , o duc frumos in varful muntelui la soacra-mea departe de poluare, sa alerge libera si sa pape puiul de tara si rosi din gradina si- o tin acolo pana la liceu daca e nevoie , fac orice cred eu ca e bine inainte s-o bag in medicatie pe 2-3-4 ani sau toata viata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lari_ruseti spune:

Buna ziua, dragi mamici.
Suntem si noi cam in aceeasi situatie. Mai exact, fetita mea cea mica in varsta de 4,6 ani, fara un diagnostic clar, este pe tratament cu seretide si singulair ( ocazional si ventolin), in conditiile in care singura/marea noastra problema sunt secretiile nazale abundente si vascoase ( foarte rar acestea dau si tuse). Mai mult, seretide i-a fost prescris intr-o perioada in care nu tusea absolut deloc. Am facut si teste cutanate care au iesit negative. Saptamana trecuta a vazut-o un orl-ist si urmeaza sa o stabilizez cat de cat pentru a programa operatia de polipi. Nu stiu de ce, dar am sentimentul ca dupa ce vom scapa de " mizeriile " din nas, se vor schimba datele problemei. Voi ati avut aceste simptome, aveti ceva recomandari de la orl-ist in sensul asta?
Ar mai fi multe de spus, dar pe moment nu stiu ce sa va mai spun.
Sper sa reusim ca in max. 2 saptamani sa scoatem polipii si va tin la curent.
P.s. Toata stima si admiratia mea pentru Softurela, Flaviuta, Gabitom. Sunteti adevarate "enciclopedii" din care ma inspir.
Va doresc numai bine voua si copiilor vostri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flaviutza spune:

Am fost aseara si la pediatrul ei, care o are in observatie. concluzia fata a scapat in mare de viroza care i-a cauzat criza, renuntam la tratament, ramanem doar cu un puf de flexotide seara si dimineata pt 10 zile si aeriusul pana termina sticluta.
Ni s-a spus ca durerile de cap au aparut frecvent la ventolin, nu e fi-mea primul caz. nu-l mai ia de ieri dimineata si e ok.
Partea proasta e ca tusea ei, din seaca, a devenit productiva, mai are cateva accese pe zi, mi-a zis s-o tratez babeste si c-un siropel de patlatiga . ca asa e dupa viroza.
Sambata suntem programati la craiova, pt spirometrie si teste alergice, la Dna doctor Stanculescu .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flaviutza spune:

Lari, sa sti ca asa se comporta si fetita mea inainte de operatia de polipi. avea nasul mereu infundat, secretii vascoase care nu cedau la nimic si nici nu puteam sa-i suflu nasucul, sufla saraca cu toata forta si degeaba, nu iesea mai nimic in batista. nu racea deloc, cu tot cu polipi, dar abia mai respira noaptea si i-am scos la 5 ani.
Acum privind inapoi, constat ca fata mea clar a avut ceva si-n perioada de dupa polipi si nu stiu daca astia neaparat au fost cauza secretiilor si nasului mereu plin dar ...nesuflabil. De ce zic asta: si inainte si uneori dupa operatie, avea perioade in care prezenta "nas plin" chiar daca dupa operatie polipii nu mai erau . o luna doua dupa operatie a fost cat de cat ok, apoi din timp in timp nasul plin si respira noaptea nu cu efort, dar se auzea respiratia.
Inclusiv acum sub antibiotic si flixo plus ventolin tot mucioasa mi-a fost .Daaaar, dupa ce i-a dat, pt prima data in viata siropelul aerius, fara respira in somn si peste zi FARA PIC DE ZGOMOT. ei mereu , si inainte si dupa operatia de polipi ii auzeai respiratia in somn, dar ulterior am pus chestia asta pe teama vesnicului nas curgator de copil caminist, ca toti sunt asa acolo. plus ca asa e taica-su , il auzi de la o posta respiratia.
Ei, uite, acum respira fata mea atat de lin incat ma aplec , serios vorbind, noaptea sa vad daca respira. si singura schimbare asta a fost, aeriusul .
Poate vb cu doctorul tau sa vezi daca i-ar fi indicat o perioada de cateva zile, fi-mea fix din a doua zi de administrare respira perfect .
Eu mereu am avut aceasta problema cu nas mucios. Fetita ta cum respira noaptea? se aude respiratia sau nu? Nu vorbesc de probleme respiratorii,trezit suflat nasul, chestii din astea, doar asa, faptul ca auzi ca respira.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Zina spune:

Flaviutza, la baietelul meu eu una nu am auzit niciodata un suierat in expiratie, poate l-au auzit medicii cand a fost consultat cu stetoscopul.
Si noi mergem astazi la pediatru, sa vedem cum este. Mai am o nelamurire: la pufurile de flexotide, eui le dau fara baby inhaler, adica el deschide gurita, introduc aparatul, facem puf o data, el inchide gurita si incepe sa inspire pe nas aer. Este corect asa?
Si el azi dimineata dupa aerolosii cu ventolin si pufurile de flexotide a tusit iarasi cu secretii, doamne parca nu mai scapam odata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flaviutza spune:

Zina, uite si pe mine m-a pus pe ganduri doctora la care am fost ieri pt o a doua opinie. ea voia sa o treaca pe symbicort si mi-a zis ca ea nu e sigura nici de adulti ca folosesc bine pufurile alea cu inhalator, daramite de copii. si fi-mea e mare, la 7 ani si dupa ce mi-a explicat ea si dupa ce am citit si instructiunile de folosire am realizat ca are dreptate. pe instructiuni si in explicatiile dansei am inteles ca trebuie un expir apoi, in timp ce inspiri INCET , eliberat puful care tre neaparat sa ajunga in plamani. Fi-mea si le face singura nu ma lasa si nu sunt mereu sigura ca le ia corect. aparatul ala pt symbicort era mult mai usor de folosit, avea un tester cu suierici care daca suiera inseamna ca e administrat corect, acolo trebuie doar sa tragi din el cu toata forta.cand i-am spus ca refuz s-o trec pe symbicort permanent pana dupa analize si rezultate certe macar, mi-a zis sa-i cumparat un aparat de administrat pufurile alea pt bebelusi , ala i-l iau cu siguranta, m-am convins ca nu mereu ajung pufurile alea in plaman.citeste instructiunile sa vezi ce scrie pe acolo si daca baietelul tau face intocmai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flaviutza spune:

Acum am citit mai bine ce ai scris....eu nu cred ca procedati corect, mai citesc si eu sa vad dar cred c-am citit bine ce-am citit si ce mi s-a explicat...copilul trebuie sa traga aer in piept pe gurita,nu pe nas. se expira profund, scoatem tot aerul din plamani, apoi cu manuta pe nasuc si cu aparatul in gurita, inspiram incet.eliberam puful cand incepe inspirul incet ca aerosolii aia sau ce-or fi sa ajunga direct in plamani.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Zina spune:

Flaviutza multumesc. Acum este prea tarziu, facem deja de vreo 5 zile, daca nu am facut corect, chiar imi pare rau, era spre sanatatea lui. O sa vorbesc astazi cu pediatra. Nu am stiut ca poti cumpara un dispozitiv special pentru pufuri. Se gaseste in farmacii?

Mergi la inceput