|
 Album concurs!
Clasament final
|
| Autor |
Subiect  |
 witeflower
membru junior

Romania medias
758 Mesaje
0 Prieten(i) |
Trimis la - 03/03/2011 : 01:23:36
|
Tort cu sosea si cu masini - sugestii Baiatul meu implineste peste cateva zile 7 ani. Am cochetat cu ideea de a-i comanda tortul la cofetarie, unde poate fi imprimat cu aproape orice... Dar as vrea totusi un tort de casa, care sa-i placa si la gust. Numai ca eu nu am mai decorat torturi si...intrand pe siturile cu decoruri de tort... imi prind urechile. Nu stiti voi ceva usor de facut si de efect?
Pt masinute, cea mai simpla si ...gustoasa varianta mi se pare deocamdata modelajul din caramele. Dar se cam lipesc cand la modelezi si, in plus, am citit ca nu le poti pune cu tortul la frigider, ca trebuie puse doar inainte de servire. Poate aveti alte idei?
Pt sosea - habar nu am... ma gandeam la o ciocolata neagra, cu niste linii albe pe mijloc - dar cum fac eu soseaua aia sa arate a sosea, sa die neteda, egala etc?
Mi-ar prinde bine niste sfaturi si sugestii... asa, pe limba mea de incepator. Multumesc.
"Oamenii mari nu pricep niciodata singuri nimic. Si e obositor pentru copii sa le dea mereu lamuriri si explicatii" (A. Saint-Exupery, "Micul print") | |
|
(0 aproba)
(0 dezaproba)
|
Raspunde la subiect |
Raporteaza la Moderator
|
|
|
|
|
Darria
~

Romania, iasiIASI
4026 Mesaje 0 Prieten(i) |
|
|
|
|
|
Darria
~

Romania, iasiIASI
4026 Mesaje 0 Prieten(i) |
Trimis la: - 03/03/2011 : 16:35:44
|
Ni-na: nu am cantitati exacte, se lucreaza "ochiometric". Lissa recomanda sa facem pt. inceput o proba sa vedem ce catitate rezulta, ce putem modela cu ea si cum se lucreaza. O lingurita miere se amesteca cu o lingurita lapte praf. Se adauga treptat(cate 1/2 sau 1 lingurita)lapte praf pana obtinem o pasta cu care se poate lucra(asemanatoare plastilinei). Daca se adauga prea mult lapte praf se intareste pasta si se poate crapa la modelat, f-tie de utilizare. Se poate repara cu miere. Folosesc lapte praf Rarau, nu tb. cernut. Nu stiu cum se comporta alta marca.
Pt. acoperit tortul am preferat sa las pasta mai moale, este elastica si nu crapa. Pt. modelat flori sau alte figurine pun mai mult lapte praf sa fie tare si sa ramane modelul.
Ca sa nu se lipeasca se foloseste fie lapte praf(cum se lucreaza aluatul cu faina) fie 2 straturi de folie. Am preferat folia pt. ca e mai simplu iar pasta ramane lucioasa, nu tb. sa indepartez laptele praf cu care s-a lucrat. Pt. flori folosesc pungute alimentare iar pt. acoperit tortul am folie la metru(e mai tare si nu se rupe cand rulezi pasta cu sucitorul).
Inainte sa imbraci tortul in pasta tb. sa-l acoperi cu o crema pe baza de unt, cu gem sau chiar cu unt - sa nu crape pasta(nu se aseaza direct pe blat).
Pasta poate fi tinuta la frigider cateva zile impachetata bine in folie alimentara transparenta sau punga. Inainte de a se lucra cu ea se tine la temperatura camerei cca 2 ore si apoi se framanta. Din comoditate las pasta mai moale iar cand o scot din frigider adaug lapte praf, fara sa mai astept.
Figurinele tb. tinute la uscat(la temperatura camerei) si apoi se pot pune in frigider, pe tort.
Pt. minge nu ai nevoie de culori. Pasta e usor galbuie iar pt. restul se coloreaza cu cacao.
Lissa mai are aici 2 paste. Nu le-am facut.
http://torturilelissei.blogspot.com/2008/11/pasta-de-lapte-praf.html
http://torturilelissei.blogspot.com/2009/01/pasta-de-zahar.html
am scris mesajul pe bucati, sper ca intelegi ceva.........
|
(0 aproba)
(0 dezaproba)
|
Raspunde la subiect |
Raporteaza la Moderator
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
witeflower
membru junior

Romania, medias
758 Mesaje 0 Prieten(i) |
Trimis la: - 05/03/2011 : 23:25:25
|
Multumesc mult pentru idei! Azi am facut un blat, iar maine incerc sa fac un tort...de proba
Cred ca voi incerca cu pasta de lapte praf, sa vad ce iese. E bine daca pot pune soseaua pe strat de crema, nu voi folosi frisca pt ca baiatului meu nu-i place. Nu as vrea nici sa acopar tortul cu pasta. Dar am o intrebare: cand va fi sa-l tai, pasta din sosea nu va fi cam tare?
Daria, e interesant ce scrii, cu folia - dar nu am inteles la ce fel de folie te referi si cum o folosesti, practic? O pui sub aluat cand il intinzi?
Si ideea de a lucra cu ciocolata topita pare buna, mi-ar place daca as gasi si ciocolata alba... ar fi perfect.
Dar maine incerc ceva, sa vad ce-mi iese si va scriu.
"Oamenii mari nu pricep niciodata singuri nimic. Si e obositor pentru copii sa le dea mereu lamuriri si explicatii" (A. Saint-Exupery, "Micul print")
|
(0 aproba)
(0 dezaproba)
|
Raspunde la subiect |
Raporteaza la Moderator
 |
|
|
Subiect  |
|
|