Parintii intreaba, doctorii raspund!

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Dr.C.Preda spune:

Citat:
citat din mesajul lui Darria

Felicitari DC
Multumim doamnelor doctor pentru bunavointa

Va rog sa-mi spuneti ce tratament recomandati pentru tratarea rahitismului la un copil de 5 ani?
Fetita mea este diagnosticata cu: rahitism(vizibil doar la coaste), hiperlordoza, cifoza si inceput de scolioza. Pentru cifoza, hiperlordoza si scolioza facem recuperare medicala. As vrea sa stiu daca pot trata rahitismul altfel decat prin D3 injectabil.
Va multumesc pentru ajutor.



La varsta de 5 ani, cel mai probabil este vorba despre sechele de rahitism, caz in care investigatiile biochimice (calciu, Fosfor, fosfataza alcalina) sunt in limite normale. Va recomand efectuarea de investigatii; continuati recuperarea medicala, faceti sport (inot, de exemplu) pentru a dezvolta musculatura toracelui, suplimentati vitamina D pe perioada toamna-iarna si calciul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Mesaj:

Autor: 08gabi78
Subiect: Septilin in timpul sarcinii
Trimis la: 09/03/2011 12:45:19
Mesaj:

Stimata dna doctor,
Va rog sa imi spuneti daca pot lua septilin in timpul sarcinii. Sunt insarcinata in sapt. a7a. Inainte luam septilin si m-a ajutat sa previn racelile sau faringita pe care o faceam frecvent (lucrez in invatamant). Acum nu mai stiu ce sa iau.
Multumesc



Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dr.C.Preda spune:

Citat:
citat din mesajul lui Christy76

buna ziua, am si eu nevoie de un sfat. am un baietel in varsta de 5 luni, care de aproximativ o luna de zile a devenit foarte, foarte agitat, irascibil, nu mai vrea sa stea singur nici macar 1 minut, se linisteste doar plimbat in brate. de adormit, adoarme abia dupa o perioada lunga de leganat, plimbat, cantat, pornit uscatorul de par. noaptea se trezeste de mai multe ori, chiar si din jumatate in jumatate de ora si nu adoarme la loc decat in brate, leganat, plimbat, etc ...
totul a inceput cand a avut niste probleme cu stomacelul (a dezvoltat o intoleranta la lactoza) si s-a accentuat dupa vaccinul de 4 luni, cand au debutat si tulburarile de somn. este foarte iritat, iar daca nu il iau in brate atunci cand o solicita, incepe cu un plans nervos, care creste in intensitate din ce in ce mai mult. in masina sau plimbat cu caruciorul nu mai adoarme, plange, se agita, motiv pentru care nu mai putem iesi nici afara, la plimbare. il mai scot in brate, insa nu il pot duce foarte mult nici asa. in sling sta si nu prea, dupa o perioada scurta incearca sa iasa din el, isi intinde piciorusele, deci ajunge tot direct in bratele mele. nu inteleg ce se intampla, pana atunci totul a fost relativ ok. a avut el probleme cu stomacul, a avut colici, reflux acid, etc si intotdeauna a fost mai activ, mai agitat, dar nu asa. era mult mai linistit decat acum, adormea si singurel, jucandu-se cu jucariile lui, puteam sa il las macar zece minute cat sa apuc sa mananc sau sa aerisesc, etc. Acum nu mai pot nici macar sa mananc pana vine sotul meu acasa, nu mai pot face efectiv nimic. plus ma sperie toata agitatia aceasta a lui, e foarte, foarte nervos atunci cand nu ii raspunzi imediat cu ceea ce isi doreste. si nu isi doreste decat sa il plimb in brate si uneori nici atunci nu se linisteste in totalitate. am crezut initial ca e de la dintisori, insa nu am observat nici un semn concret. nu ma odihnesc, nu mananc, uneori nu merg nici macar la toaleta, pentru ca nu sunt adepta "cry it out", nu il pot lasa pur si simplu sa planga... insa am poliartrita si mi-a afectat toate articulatiile, care ma dor foarte rau (sunt in tratament), fapt care face ca situatia sa fie si mai dificila pentru mine. uneori simt ca lipsa de somn si oboseala fizica si psihica ma darama si incep sa nu mai am rabdare cu el atat cat mi-as dori, ceea ce ma face sa ma simt si mai rau. il ador, e puiutul meu iubit, insa pur si simplu nu ii mai fac fata. aveti vreun sfat pentru mine ? va multumesc !


Agitatia sugarilor poate fi cauzata de mai multi factori: durerile abdominale / colicile; discomfortul termic (prea frig sau prea cald), inactivitatea, atmosfera tensionata in familie; de asemenea agitatia poate fi o manifestare in infectii (infectiile urinare de exemplu), sau o reactie postvaccinala; agitatia poate sa apara secundar agitatiei mamei sau sa fie intretinuta de aceasta. Pentru inceput trebuie eliminate cauzele fizice de agitatie (eventualele boli) si intrerupt cercul vicios (agitatie sugar #8594; agitatie mama #8594; agitatie sugar...)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dr.C.Preda spune:

Citat:
citat din mesajul lui oana_lex82

Buna ziua!

Am un baietel de 9 luni si o saptamana si refuza mancarea, de orice fel..lapte mananca cam 120 ml la masa...in rest mancare solida nu primeste deloc, ce pot sa fac??? Inca de la nastere am avut probleme cu el cu mancarea..pur si simplu nu plange de foame ..ii pun in fiecare biberon cate 2-3 masuri de cereale.Acum e si perioada de eruptie dentara, dar si inainte tot la fel, nu manca...Are 8,500 Kg, 75 cm...Medicii pediatri pe care i-am consultat mi-au spus ca e slab si ca este rahitic..ii administrez 6 picaturi de Vigantol zilnic si 8 picaturi de fier de 2 ori pe zi, si lunat timp de 10 zile ii dau 5 ml calciu gluconic.Mentionez ca are fontamela inca mare...Er trebui sa-i administrez ceva pt pofta de mancare?
Medicii pe care i-am consultat mi-au recomandat sa-l infometez, pt ca astfel va manca..dar din pacate pot sa-l las si o zi intreaga nemancat pt ca nu plange..si daca sar peste o masa la masa urmatoare mananca ff putin...nu ii dau sa manance din 3 in trei ore, ci la intervale mai mari..cam 4-5 ore si de multe ori mananca si mai putin de 120ml de lapte..cam 70-90ml..Ce ma sfatuiti sa fac?

Multumesc!



Copilul dvs a fost investigat pentru aceasta inapetenta si crestere ponderala nesatisfacatoare? Este posibil sa aiba intoleranta la proteinele din laptele de vaca sau la gluten, infectie urinara, etc. Va recomand un consult pediatric si investigatii amanuntite si, cel mai important, nu fortati copilul sa manance. Exista o cauza pentru care el este inapetent iar daca il fortam riscam sa refuze mancarea chiar si dupa remedierea cauzei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dr.C.Preda spune:

Citat:
citat din mesajul lui SoriLea

Buna ziua si LA MULTI ANI

Am un baietel, care l-a nastere a fost vaccinat BCG, dar nu in urma acestui vaccin nu a aparut nimik. Am facut testul IDR pe la 1,2 an si a iesit negativ. A refacut vaccinul si iar nu a aparut nimik (ni s-a spus ca trebuie sa apara ca o buba, care v-a sparge singura, in urma careia ii ramane semnul vaccinului ca este imunizat).
Acum eu ce sa fac, sa-l testez iar sa vedem daca a prins sau nu?
Si daca tot nu prinde ce-i de facut?
Intreb pt ca exista in neam pers bolnave de TBC si n-as prea vrea sa ne pricopsim cu asa ceva.
Va multumesc mult pt raspuns

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Sorina Mamica fericita a ingerasului RAZVAN - IONUT (11 MAI 2009)

http://b2.lilypie.com/GcAYp3.png


Lucrul important este acesta...sa fii capabil in orice moment sa sacrifici tot ce ai, pentru ce ai putea sa devii. Charles Dubois




La multi ani si dvs! Pentru copilul dvs pasii de urmat ar fi urmatorii: retestare IDR; daca este din nou negativa: investigatii imunologice (exista un deficit de imunitate). In ceea ce priveste rudele bolnave de tbc, acestea trebuie sa se trateze corect si sa nu aiba contact cu copilul, cel putin pana la lamurirea situatiei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dr.C.Preda spune:

Citat:
citat din mesajul lui valentina_22

Multumesc doamnei dr. Preda pentru raspuns si revin cu 2 intrebari:
1. Andrei , baietelul meu in varsta de 3 ani si cateva luni, refuza cu indarjire carnea si ou. Oul il accepta doar sub forma de galuste in supa sau in compoziatia vreunei prajituri preparate in casa, iar carne nu vrea sub nici o forma, nici carnea de peste. Cat era mic i-o pasam si ascunsa in mancare o accepta, acum insa o refuza cu indarjire. Am incercat sa i-o pasez, sa o maruntesc cat mai fin cu cutitul, sa o tai in bucatele mici,am facut adevarate opere de arta ca papica sa arata cat mai atractiv si toate incercarile au dat gres.
Cum as putea sa-l conving sa accepte in meniu aceste alimente? Mezeluri mananca, dar nu ii dau foarte des pentru ca nu le consider foarte sanatoase. Pentru momnet analizele sunt ok, insa mi-e teama ca in timp sa nu apara carente de vitaminte, in special de B-uri.
Mentionez ca nu suntem adeptii unei diete vegetariene, consumam frecvent carne de vita,pui sau peste.

2. Fiica mea a fost operata la varsta de 3 ani de pseudochist de coledoc(op-deviatie pe ansa in y a la Roux, si colecist scos). De atunci si pana in prezent, acum are 7 ani, periodic acuza dureri difuze abdominale, care sunt foarte dureroase. Examenele clinice, cele de laborator si cele radiologice, arata ca totul este normal, iar din punct de vedere chirurgical totul este in regula. Au fost exclusi si parazitii intestinali si totusi periodoc are dureri crunte, asemanatoare colicilor care o pun la pamant si care cedeaza destul de greu la No-spa. Imi puteti spune cam ce ar putea fi, sau ce investigatii sa mai facem pentru a depista cauza acestor dureri?
Multumesc.

_

Unde omul se multumeste, acolo raiul îl găseste.


Vale, mami de ALEXANDRA si ANDREI

cum creste Alexuta
cat de mare este Andu

ALATURI DE BIBI

BAZAR DC





1. Cat timp baietelul accepta oul in aceste preparate (puteti incerca si budinci, sufleuri de legume, etc) este in regula. Nu il fortati sa manance, rezultatul va fi catastrofal. Acelasi lucru de facut cu cranea: preparati-o in cat mai multe feluri (dietetic daca se poate), cu cat mai variate arome si oferiti-i din cand in cand fara sa insistati. La un moment dat va accepta. Poate atunci cand va merge la gradinita si va fi stimulat de colectiv, poate cand va fi si mai mare. Suplimentam cu ou (3/saptamana), branzeturi, mezeluri tip sunca (cu cat mai putine interventii de tip aromatizanti, coloranti, fainuri – amidon, stabilizatori, potentatori, etc), eventual polivitamine. 2. Este foarte probabil ca aceste dureri abdominale colicative sa fie de cauza alimentara (grasimi, prajeli, bauturi acidulate, lapte, smantana, etc). In cazul ei ar fi indicat sa urmati o dieta, sa evitati alimentele indigeste sau care o baloneaza.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dr.C.Preda spune:

Citat:
citat din mesajul lui Miillyy

Multumesc mult pt raspuns si la multi ani de 8 martie! As mai avea o intrebare despre celalalt baietel al meu, de 1 an si 6 luni. Este ingrijorator faptul ca la aceasta varsta are doar 5 dintzisori? Noi ii administram vitamina d 2 pic pe zi de la nastere si i- am facut 2 cure de Osteocare.

M. cu cei 2 iepurasi - Mihnea & Codrin





La multi ani si dvs! Avand in vedere datele din literatura, la varsta de 1 an si 5 luni copilul ar fi trebuit sa aiba minim 8 dinti (4 incisivi inferior si 4 incisivi superior). Totusi, in practica curenta, asfel de cazuri se intalnesc. Va recomand efectuarea unor investigatii (calciu, fosfor, fosfataza alcalina) si ajustarea dozelor de vitamina D si calciu in functe de rezultatul investigatiilor, daca este cazul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SoriLea spune:

Multumesc frumos pt raspuns.

As mai avea o intrebare.
Am descarcat acum rez analizelor si vad ca are cateva marite
rez val.ref
GPT/ALAT/ALT 48 <33
Sideremie 97 29-91
Hematocrit 40.8 32-40
Limfocit 68.3 % 40-65 %

celelalte sunt in limitele normale sau la limita superioara (fix)

Abia maine am pror la medic, iar pana atunci stau in tensiune ca nu stiu ce e. Ma puteti ajuta va rog?


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Sorina Mamica fericita a ingerasului RAZVAN - IONUT (11 MAI 2009)

http://b2.lilypie.com/GcAYp3.png


Lucrul important este acesta...sa fii capabil in orice moment sa sacrifici tot ce ai, pentru ce ai putea sa devii. Charles Dubois

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_lex82 spune:

Va multumesc frumos pt raspuns ! Voi merge sa ii fac investigatii mai amanuntite.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dr.Mihaescu spune:

Citat:
citat din mesajul lui Laura13

Buna seara,

revin si eu cu doua intrebari:
1. la 2 ani baietelul meu a avut o pneumonie interstitiala f. grava, descoperita f tarziu de doctori. De atunci, adica de 2 ani si jumatate, transpira foarte tare, mai ales in timpul somnului si mai ales in jurul gatului. Nu are lipsa de calciu, este totusi sub medie, motv pentru care, peste iarna ii facem 3 cure cu osteocare. Poate fi pneumonia cauza acestei transpiratii? Ce alte cauze, in afara lipsei de calciu, ar mai putea fi?

2. Conform prospectului, singulair-ul trebuie administrat la 2h de la masa. Ce se poate intampla, care sunt riscurile, daca nu se respecta cele 2h si medicamentul este administrat mai repede, sa spunem 1/2h dupa masa?

Multumesc anticipat.

Laura lui Daniel - 14.11.2006 si prichindel
Poze Daniel

Mamici din Iasi


Copilul iti ia tot ce ai avut, dar iti da ce n-ai avut niciodata.



"1) episodul de pneumonie de la varsta de 2 ani nu are legatura cu transpiratiile abundente pe care le prezinta in acest moment copilul dvs.
2) Este important pentru orice tratament sa respectati indicatiile medicului privind dozajul, calea si modul de administrare ale unui medicament"

Mergi la inceput