Toate forumurile Desprecopii.com: liste de discutii  Parintii intreaba, parintii raspund!

Parintii intreaba, doctorii raspund!

(7 voturi)
Pagina precedenta | Pagina urmatoare

Autor Subiectul precedent Subiect Subiectul urmator
Pag. din 19

SoriLea



1845 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Trimite mesaj yahoo luiSoriLea Adauga semn de carte la raspuns Trimite SoriLea un Mesaj Privat  Reply with Quote

Multumesc frumos pt raspuns.

As mai avea o intrebare.(vad ca pe mn m-ati sarit cu raspunsul, iar progr s-a amanat )
Am descarcat rez analizelor si am vazut ca are cateva marite
rez = val.ref
GPT/ALAT/ALT = 48 <33
Sideremie 97 = 29-91
Hematocrit 40.8 = 32-40
Limfocit 68.3 % = 40-65 %
Urina-densitate 1009 = 1015-1025
celelalte sunt in limitele normale sau la limita superioara (fix)
Imi puteti spune daca e ceva, sau din ce cauza au iesit marite?
Va multumesc.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Sorina Mamica fericita a ingerasului RAZVAN - IONUT (11 MAI 2009)

http://b2.lilypie.com/GcAYp3.png


Lucrul important este acesta...sa fii capabil in orice moment sa sacrifici tot ce ai, pentru ce ai putea sa devii. Charles Dubois
Mergi la inceput
Dr.C.Preda
Dr.C.Preda



72 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns  Reply with Quote
Citat:
citat din mesajul lui diannaalex

Buna ziua am si eu un baietel de 5 ani care a facut iarna asta 7 episoade de bronsita. Acum o sapatamana a facut iar bronsita am fost la medic si ne-a recomandat antibiotic Cefaclor la 8 ore, humex si i-am facut aerosoli cu dexametazona ACC si ser fiziologic. Dupa o sapataman d tratament tot se mai aud secretii si acum a facut rosu in gta pentru care ii dau doar Bioparox. Nu stiu ce sa mai fac sa nu mai raceasca atat de des. Va rog sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns. Va multumesc frumos.



mami de pui Alex www.dianalaura.wblog.ro
veniti la produse noi sau impecabile la preturi foarte bune
pt. Alexandru Hapaleti si alti copii



La aceasta intrebare a raspuns Dr. Ioana Mihaescu pe forumul “Cum tratam corect durerile micutilor?"
Mergi la inceput
Dr.C.Preda
Dr.C.Preda



72 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns  Reply with Quote
Citat:
citat din mesajul lui SoriLea

Multumesc frumos pt raspuns.

As mai avea o intrebare.
Am descarcat acum rez analizelor si vad ca are cateva marite
rez val.ref
GPT/ALAT/ALT 48 <33
Sideremie 97 29-91
Hematocrit 40.8 32-40
Limfocit 68.3 % 40-65 %

celelalte sunt in limitele normale sau la limita superioara (fix)

Abia maine am pror la medic, iar pana atunci stau in tensiune ca nu stiu ce e. Ma puteti ajuta va rog?


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Sorina Mamica fericita a ingerasului RAZVAN - IONUT (11 MAI 2009)

http://b2.lilypie.com/GcAYp3.png


Lucrul important este acesta...sa fii capabil in orice moment sa sacrifici tot ce ai, pentru ce ai putea sa devii. Charles Dubois




Interpretarea investigatiilor de laborator se face in context clinic. Corect este ca analizele sa fie interpretate de medicul care vi le-a prescris; medicul a examinat copilul, a formulat o suspiciune de diagnostic clinic si, pentru a confirma / infirma acest diagnostic, a solicitat anumite investigatii. De aceea, rupte din contextul clinic, analizele pot fi interpretate gresit.
Mergi la inceput

SoriLea



1845 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Trimite mesaj yahoo luiSoriLea Adauga semn de carte la raspuns Trimite SoriLea un Mesaj Privat  Reply with Quote
Citat:
citat din mesajul lui Dr.C.Preda

Citat:
citat din mesajul lui SoriLea

Multumesc frumos pt raspuns.

As mai avea o intrebare.
Am descarcat acum rez analizelor si vad ca are cateva marite
rez val.ref
GPT/ALAT/ALT 48 <33
Sideremie 97 29-91
Hematocrit 40.8 32-40
Limfocit 68.3 % 40-65 %

celelalte sunt in limitele normale sau la limita superioara (fix)

Abia maine am pror la medic, iar pana atunci stau in tensiune ca nu stiu ce e. Ma puteti ajuta va rog?


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Sorina Mamica fericita a ingerasului RAZVAN - IONUT (11 MAI 2009)

http://b2.lilypie.com/GcAYp3.png


Lucrul important este acesta...sa fii capabil in orice moment sa sacrifici tot ce ai, pentru ce ai putea sa devii. Charles Dubois




Interpretarea investigatiilor de laborator se face in context clinic. Corect este ca analizele sa fie interpretate de medicul care vi le-a prescris; medicul a examinat copilul, a formulat o suspiciune de diagnostic clinic si, pentru a confirma / infirma acest diagnostic, a solicitat anumite investigatii. De aceea, rupte din contextul clinic, analizele pot fi interpretate gresit.



Analizele au fost facute la cererea mea. Ii fac din 6 in 6 luni un set de analize, pt a vedea daca are ceva lipsuri. Dr nu are nici o suspiciune de diagnostic, tocmai de aceea sunt ingrijorata ca sunt marite si nu stiu cauza, iar pana sapt viitoare cand ma poate primi dna dr e destul de mult timp.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Sorina Mamica fericita a ingerasului RAZVAN - IONUT (11 MAI 2009)

http://b2.lilypie.com/GcAYp3.png


Lucrul important este acesta...sa fii capabil in orice moment sa sacrifici tot ce ai, pentru ce ai putea sa devii. Charles Dubois
Mergi la inceput

florysya



104 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Trimite mesaj yahoo luiflorysya Adauga semn de carte la raspuns  Reply with Quote
Citat:
citat din mesajul lui Dr.C.Preda

Citat:
citat din mesajul lui florysya

Multumesc pt raspunsul dat anterior.
Revin si eu cu o intrebare.Cat ar trebui sa manance la o masa un bebe de 7 saptamani?Va intreb asta deoarece mie mi se pare ca bebe mananca prea mult.El mananca la 3-4 ore ziua si la 3-5 ore noaptea.Ii dau lapte de la mine deoarece nu pot zice ca il alaptez pt ca folosesc pompa pt san ca am avut mari probleme la sani si acum nu mai accepta sanul doar biberonul.Eu am foarte putin lapte si ii completez cu lapte praf.Daca am incercat sa-i dau mai putin plange si nu se opreste pana nu-i dau sa se sature.Mentionez ca mananca cam 200 de ml la o masa.Va multumesc anticipat
multumesc pt raspuns dar vreau sa va intreb daca ar trebui sa-mi fac ca mananca 200 de ml la o masa


Mesele sugarului la 7 saptamani trebuie spatiate la 3 ore, noaptea este permisa o pauza de 6 ore. Cantitatea de lapte la o masa nu trebuie sa depaseasca 200 de ml pentru ca se apreciaza ca aceasta este capacitatea totala a stomacului la sugar. Totusi, toate aceste coordonate se modifica in functie de sugar, de greutatea lui, de tipul de alimentatie (naturala / artificiala), etc. In medie, ar trebui sa consume in jur de 150ml lapte / kg corp / 24 ore.

Mergi la inceput
Angie.C
Angie.C



225 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Trimite mesaj yahoo luiAngie.C Adauga semn de carte la raspuns Trimite Angie.C un Mesaj Privat  Reply with Quote
Citat:
citat din mesajul lui Dr.C.Preda

Citat:
citat din mesajul lui Angie.C

desi inca nu am primit raspuns la cele 2 intrebari adresate anterior, o sa revin cu doua intrebari urgente:
1. medicul de familie vrea sa-i faca baietelului meu vaccinul ROR acum, cand el are 7 luni si 3 saptamani.eu am intrebat si alt medic pediatru si m-a sfatuit sa=l aman pana la termenul normal, de un an. Ce riscuri sunt daca face vaccinul mai devreme, poate sa il faca sau trebuie sa astepte?
2. cand se entuziasmeaza sau cand se enerveaza ii tremura mainile. medicul pediatru ne-a dat 10 zile calciu, in conditiile in care vigantol primeste doar o picatura (tot la recomandarea medicului), avand fontaneta aproape inchisa. Ar trebui sa facem un control de specialitate sau inca este normal sa- tremure mainile?



1. Vaccinul ROR se face la varsta de 1an, conform Programului National de Imunizare valabil in 2011. 2. Deficitul de calciu / vitamina D trebuie corect evidentiat prin investigatii de laborator si apoi tratat. Fontanela anterioara se inchide normal intre 9 si 18 luni; daca aceasta se inchide mai devreme iar investigatiile de laborator sunt normale, urmatorul pas de facut este examinarea neurologica, pe care o recomand si pentru tremorul descris la nivelul mainilor.



Despre vaccin stiam ca trebuie facut la un an tocmai de aceea am intrebat, ca sa nu ne mai preseze medicul de familie si sa il refuzam. Cat despre tremuratul mainilor si calciu, o sa facem un control ca sa stam linistiti. Va multumim si asteptam raspunsul si la celelate 2 intrebari.
Mergi la inceput

Dr.Mihaescu



57 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns  Reply with Quote
Citat:
citat din mesajul lui bb ralukutza

Buna ziua!
Am si eu o intrebare, pe care uit mereu sa o pun pediatrului...
Este sanatos pt un copil de 4 ani si jumatate, sa bea apa minerala carbogazoasa?
Fiica-mea o prefera pe aceasta, celei plate...
Cumparam apa minerala natural carbogazoasa.

Multumesc!

*******************************************************

raluca mami fericita de alexia (07.09.2006)



Excesul de apa minerala carbogazoasa poate duce la formarea calculilor biliari.Pe de alta parte, exista un efect iritativ al „bulelor”, care face ca apa minerala carbogazoasa („sparkling”) sa aiba acest dezavantaj fata de apa minerala plata („still”). Impactul cel mai cunoscut este poate insa cel asupra refluxului acid, impact resimtit in cadrul bolii de reflux gastro-esofagian. Aceasta situatie, la care se adauga meteorismul (balonarile) sunt situatii clasice in care consumul de apa acidulata este nepotrivit.

Editat de - Dr.Mihaescu on 11/03/2011 10:24:02
Mergi la inceput
crocodilux
crocodilux



80 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns  Reply with Quote
Fetita noastra, la 2 saptamani de la nastere, a avut canale lacrimale infundate. Am mers la dr Burloiu, care a recomandat masaj si ser. La trei luni nu mai avea nimic.
La un an am mers din nou la dr Burloiu, pentru ca avea la un ochi aspect lacrimos. L-am intrebat daca este posibil sa aiba din nou canale lacrimale infundate si a spus ca este imposibil, ca doar la batranete se mai poate. A spus ca are conjuctivita.
I-am pus o luna picaturi antibiotice si ser, insa ochiul are in continuare aspect lacrimos, chiar daca in unele zile pare ca e mai bine.
Am fost la Oftapro, unde ni s-a spus ca are canale lacrimale infundate si ca trebuie operata.
Nu stiu ce sa mai cred. Dvs ce ziceti? E posibila o revenire a infundarii canalelor, la aproape un an distanta?

Editat de - crocodilux on 11/03/2011 00:57:43
Mergi la inceput
Dr.C.Preda
Dr.C.Preda



72 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns  Reply with Quote
Citat:
citat din mesajul lui Christy76

Citat:
citat din mesajul lui Dr.C.Preda

Citat:
citat din mesajul lui Christy76

buna ziua, am si eu nevoie de un sfat. am un baietel in varsta de 5 luni, care de aproximativ o luna de zile a devenit foarte, foarte agitat, irascibil, nu mai vrea sa stea singur nici macar 1 minut, se linisteste doar plimbat in brate. de adormit, adoarme abia dupa o perioada lunga de leganat, plimbat, cantat, pornit uscatorul de par. noaptea se trezeste de mai multe ori, chiar si din jumatate in jumatate de ora si nu adoarme la loc decat in brate, leganat, plimbat, etc ...
totul a inceput cand a avut niste probleme cu stomacelul (a dezvoltat o intoleranta la lactoza) si s-a accentuat dupa vaccinul de 4 luni, cand au debutat si tulburarile de somn. este foarte iritat, iar daca nu il iau in brate atunci cand o solicita, incepe cu un plans nervos, care creste in intensitate din ce in ce mai mult. in masina sau plimbat cu caruciorul nu mai adoarme, plange, se agita, motiv pentru care nu mai putem iesi nici afara, la plimbare. il mai scot in brate, insa nu il pot duce foarte mult nici asa. in sling sta si nu prea, dupa o perioada scurta incearca sa iasa din el, isi intinde piciorusele, deci ajunge tot direct in bratele mele. nu inteleg ce se intampla, pana atunci totul a fost relativ ok. a avut el probleme cu stomacul, a avut colici, reflux acid, etc si intotdeauna a fost mai activ, mai agitat, dar nu asa. era mult mai linistit decat acum, adormea si singurel, jucandu-se cu jucariile lui, puteam sa il las macar zece minute cat sa apuc sa mananc sau sa aerisesc, etc. Acum nu mai pot nici macar sa mananc pana vine sotul meu acasa, nu mai pot face efectiv nimic. plus ma sperie toata agitatia aceasta a lui, e foarte, foarte nervos atunci cand nu ii raspunzi imediat cu ceea ce isi doreste. si nu isi doreste decat sa il plimb in brate si uneori nici atunci nu se linisteste in totalitate. am crezut initial ca e de la dintisori, insa nu am observat nici un semn concret. nu ma odihnesc, nu mananc, uneori nu merg nici macar la toaleta, pentru ca nu sunt adepta "cry it out", nu il pot lasa pur si simplu sa planga... insa am poliartrita si mi-a afectat toate articulatiile, care ma dor foarte rau (sunt in tratament), fapt care face ca situatia sa fie si mai dificila pentru mine. uneori simt ca lipsa de somn si oboseala fizica si psihica ma darama si incep sa nu mai am rabdare cu el atat cat mi-as dori, ceea ce ma face sa ma simt si mai rau. il ador, e puiutul meu iubit, insa pur si simplu nu ii mai fac fata. aveti vreun sfat pentru mine ? va multumesc !


Agitatia sugarilor poate fi cauzata de mai multi factori: durerile abdominale / colicile; discomfortul termic (prea frig sau prea cald), inactivitatea, atmosfera tensionata in familie; de asemenea agitatia poate fi o manifestare in infectii (infectiile urinare de exemplu), sau o reactie postvaccinala; agitatia poate sa apara secundar agitatiei mamei sau sa fie intretinuta de aceasta. Pentru inceput trebuie eliminate cauzele fizice de agitatie (eventualele boli) si intrerupt cercul vicios (agitatie sugar #8594; agitatie mama #8594; agitatie sugar...)


va multumesc pentru raspuns, insa posibilitatile enumerate de dumneavoastra imi erau deja cunoscute. stiu de asemenea ca agitatia sugarului mai poate fi determinata si de o eventuala lipsa de fier, sindromul picioarelor nelinistite, lipsa de calciu, dintisori, etc. la el nu este vorba nici despre colici si nici despre disconfortul termic. cat despre celelalte cauze pur fiziologice (cu exceptia unor analize recente de sange, care sa indice nivelul de fier sau dde calciu), am examinat cam toate posibilitatile. ideea este ca eu am nevoie de un sfat putin mai specific, care sa vizeze atitudinea pe care trebuie sa o adopt in vederea remedierii acestei situatii, mai precis investigatiile suplimentare pe care as putea sa le fac sau metodele pe care as putea sa le adopt pentru a-mi linisti in cele din urma bebelusul...
PS: in ce consta "inactivitatea" la un sugar de 5 luni ? de asemenea, exista reactii post vaccinale care sa dureze o luna sau chiar mai mult ?
va multumesc !



Aveti perfecta dreptate si sunteti foarte bine informata. Exista insa mult mai multe situatii in care sugarul poate fi agitat; de exemplu, o situatie extrema ar fi encefalita sau meningita. Cu alte cuvinte, agitatia la sugar in anumite cazuri poate fi o problema serioasa ce depaseste limita de discutie a unui simplu site, iar sugarul trebuie evaluat (inclusiv neurologic) de un medic.
Mergi la inceput

monikus



2498 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Trimite mesaj yahoo luimonikus Adauga semn de carte la raspuns Trimite monikus un Mesaj Privat  Reply with Quote
Buna ziua,

Vin si eu cu o intrebare la care caut raspuns de multa vreme. Poate ca il voi gasi asa.

Baietelul meu are aproape 1an si 5 luni. De cand am venit cu el din maternitate nu doarme legat noaptea mai mult de 3 ore. Dupa aceste 3 ore plange, e agitat, vrea pe jos, abia il poti tine pe picioare sa il adormi la loc.
Mentionez faptul ca am fost atat la un consult psihiatric cu el cat si la unul neurologic. Ambele doctorite au ajuns la concluzia ca este un copil smecher si ca ne fraiereste pe toti. Ba una dintre ele l-a numit micul Binladen. Acum, eu inteleg ca el e alintat si ca e posibil sa aiba dreptate dar am nevoie de o solutie pt a-l face sa doarma. Nu mai trebuie sa spun ca siropuri tip Peritol si Romergan nu ne ajuta cu nimic. Nu reactioneaza la nici unul. Nu reactioneaza nici la ceaiul de tei, nici la extractul de tei. Eu efectiv nu stiu cum sa mai fac ca sa il determin sa doarma.
Trebuie sa spun si faptul ca ziua are un singur somn intre 14 si 16. El nu pare un copil nedormit. Singurul lucru care nu e in regula la analize este siderimia care e mai mica de 6 iar intervalul de referinta era 21-29.

Va multumesc anticipat.

Monica mami de Rares dragalas (16.10.2009)
Be who you are and say what you feel because those who mind don't matter and those who matter don't mind.

Raisa are nevoie de ajutorul nostru!
Mergi la inceput
Pag. din 19 Subiectul precedent Subiect Subiectul urmator  
Pagina precedenta | Pagina urmatoare

Mergi la:
Forum DC © desprecopii.com - marca inregistrata La inceputul paginii
(c)




DESPRECOPII.COM - NAVIGARE
Preconceptie
Planificarea unui copil
Perioada conceptiei
Infertilitate
Ovulatie
Metode de tratare a infertilitatii
Conceperea unui copil sanatos
Alegerea sexului copilului
Adoptie
Sarcina
Sarcina la inceput
Calculul datei nasterii
Odiseea Sarcinii
Teste in sarcina
Nume de copii
Momente cheie in sarcina
Factori de risc in sarcina
Alimentatia in timpul sarcinii
Frumusete, sport si sex in sarcina
Pierderea sarcinii
Album: Miss Odiseea Sarcinii
Staruri+in+Odisee
Nastere
Pregatirea pentru nastere
Nasterea: modalitati si calmare a durerii
Pregatirea pentru nastere
Starea depresiva postpartum
Recuperarea mamei dupa nastere
Nasterea povestita de mamicile DC
Bebelusul 0-12 luni
Bine ai venit acasa!
Alaptarea bebelusului
Igiena & ingrijirea nou-nascutului
Sanatatea bebelusului
Dezvoltarea in primele 12 luni
Diversificarea si hranirea bebelusului
Bebelusii gemeni
Nou-nascutul: semne de ingrijorare
Copilul 1 - 3 ani
Bolile copilului intre 1-3 ani
Educatia unui copil inca bebelus
1-3 ani, varsta crizelor de independenta
Trecerea de la scutec la olita
Grafice de crestere
Dezvoltarea intelectuala intre 1-3 ani
Alimentatia intre 1-3 ani
Copilul 3 - 6 ani
Inteligenta emotionala a copilului
Educatia copilului intre 3-6 ani
Repere de dezvoltare fizica intre 3-6 ani
Sanatatea copilului intre 3-6 ani
Sportul intre 3-6 ani
Alegerea unui animalut de casa
Alimentatia copilului intre 3-6 ani
Copilul 6 - 10 ani
Repere de dezvoltare intre 6-10 ani
Sanatatea copilului intre 6-10 ani
Copilul de 7 ani
Copilul de 8 ani
Adolescentul
Pubertatea - pe intelesul parintilor
Scoala si notele
Sanatatea adolescentului
Dezvoltarea adolescentului
Siguranta copiilor pe internet
Utilitare: Calculatorul Ovulatiei | Calculul nasterii | Nume de copii | Dosarul bolilor | Doctorii raspund | Top 50 articole | Cele mai noi articole | Actiuni umanitare | Portalul taticilor | Viata de familie | Hai sa ne jucam | Concursuri | Carte de Bucate | Portalul Comunitatii Desprecopii | Galeriile Comunitatii | Toate Forumurile DC | Subiecte active | Mica Publicitate - 20 | Copilul tau pe coperta Revistei Desprecopii.com