Calendar astrologic

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Tethys spune:


* 2 martie - Ziua loialitatii eterne

Persoane de nadejde, cei nascuti in data de 2 martie dau dovada de un simt deosebit de puternic al loialitatii care se poate manifesta in relatiile cu familia, prietenii, comunitatea sau fata de o cauza inalta. Cei nascuti in aceasta zi au tendinta de a manifesta un mare interes fata de obiectul pasiunii lor. Odata ce s-au implicat in totalitate, rareori isi abandoneaza angajamentele.

Tocmai aceasta loialitate constanta poate provoca probleme nativilor zilei de 2 martie. Uneori, pentru ceilalti poate fi destul de neplacut sa devina obiectul unor astfel de sentimente. De fapt, grija, preocuparea sau devotamentul pot fi o sursa de inhibitie pentru cei implicati in relatii cu nativii. In calitate de parinti, cei nascuti in aceasta zi se pot confrunta cu greutati. Fiii sau fiicele lor care au un sistem de valori contrar vor dori sa fie liberi sa isi aleaga singuri drumul in viata. Nativii mai evoluati ai acestei zile nu le impun celorlalti roluri statice ci permit schimburi cu familia, cu prietenii si cu cei pe care ii admira. Loialitatea lor nu este conditionata ci ramane constanta indiferent de evolutia lucrurilor.

Multi dintre nativii zilei de 2 martie trec prin perioade in care se dedica in exclusivitate muncii lor. In special daca munca este de natura creativa, ei pot "ingheta" legaturile cu orice altceva. Aceasta nu numai ca ii izoleaza de cei care nu sunt implicati in activitatile lor, dar ii poate transforma in personalitati "cu sens unic". Indivizii nascuti pe 2 martie omit uneori faptul ca daca raman deschisi la diferite experiente isi pot imbogati in cele din urma munca.

Persoanele nascute in data de 2 martie sunt adesea incapabile sa renunte la anumite angajamente chiar daca lucrurile merg intr-o directie proasta. Desi exista posibilitatea de a gasi solutii avantajoase in astfel de situatii nefavorbaile, sacrificiul cerut poate fi prea mare. Pe de alta parte, daca in cele din urma totul se destrama, este foarte probabil ca nativii sa isi revina si sa se indrepte catre un domeniu complet nou. Fie ca vor castiga, fie ca vor pierde, sunt constienti ca au dat tot ce-a fost mai bun.

Una din cele mai importante provocari pentru nativii zilei de 2 martie este stabilirea unui echilibru intre necesitatea lor de a-si atinge scopurile personale si dorinta de a se dedica unor cauze universale. Pentru nativi, cea mai mare prioritate este sa invete cum sa abordeze prezentul si sa invinga provocarile personale. Numai atunci cand viata personala este pusa in ordine ei sunt capabili sa se dedice la maxim activitatilor lumesti sau idealise.

SFATURI: Ancoreaza-te in activitati de zi cu zi. Lasa-ti mintea sa hoinareasca, dar incearca sa privesti realist obiectivele urmarite. Nu-ti neglija propriile nevoi si propria dezvoltare. Accentuarea ego-ului nu este directia potrivita pentru tine.

PUNCTE FORTE:

- Loial
- Imaginativ
- Perseverent

PUNCTE SLABE:

- Rupt de realitate
- Inflexibil
- Obsesiv

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tethys spune:


* 3 martie - Ziua desemnarii

Persoanele nascute pe data de 3 martie isi formeaza o imagine destul de clara asupra obiectivelor urmarite. Desi au o imaginatie deosebita, latura pragmatica este de asemenea puternica si le faciliteaza punerea in practica a ideilor. Spre deosebire de cei care cauta apreciere si recompense inainte de a realiza ceva concret, nativii recunosc intai care este necesitatea si abia dupa aceea isi folosesc talentele necesare rezolvarii ei. Au capacitatea de a vedea situatiile in ansamblu, dar sunt de asemenea capabili sa se concentreze pe detalii. In general, simtul lor vizual este bine dezvoltat si ii ajuta foarte mult.

Indivizii nascuti pe 3 martie se implica de obicei din punct de vedere social in munca lor. In viata personala, prefera sa fie retrasi si nu obisnuiesc sa amestece cariera cu intimitatea. Cei nascuti in aceasta zi pot fi predispusi la evazionism. Astfel, uneori se pierd intr-o lume terestra de senzatii sau intr-o lume romantica a imaginatiei. Totusi, nativii zilei de 3 martie care reusesc in viata sunt capabili sa echilibreze destul de bine vietile lor private si publice fara sa permita ca una sa o domine pe cealalta.

Fie ca sunt firi sociabile sau rezervate, persoanele nascute pe data de 3 martie se implica in planuri si proiecte. Nevoia de a se pregati cu grija pentru evenimente neprevazute este o caracteristica a celor nascuti in aceasta zi. Acestia examineaza de obicei o problema cu mare atentie inainte de a intreprinde ceva. Intr-adevar, multi dintre nativii zilei de 3 martie prefera mai mult sa planifice decat sa depuna efort. Datorita faptului ca investesc atat de multa energie in aceste constructii formale, apar doua riscuri. Primul este acela de a se impotmoli in faza de planificare si de a pierde motivatia actiunii in sine; al doilea este pierderea simtului spontaneitatii si implicit transformarea experientei in ceva plictisitor. Mai mult, toate acestea pot provoca dezamagiri datorita asteptarilor prea mari legate de ceea ce urmeaza sa se intample. Nativii prefera sa faca o alegere si sa o mentina in loc sa cantareasca la nesfarsit alternative si sa nu le puna in practica. Adesea, acest lucru se datoreaza dificultatii nativilor de a lua o hotarare in legatura cu drumul pe care trebuie sa-l urmeze.

Cei nascuti pe data de 3 martie devin deseori prea absorbiti de ceea ce fac. Desi activitatile lor le ofera o mare satisfactie, ei evita motivul ascuns pentru care se irosesc in acest fel. Este posibil ca unii dintre cei nascuti in aceasta zi sa nu fie satisfacuti de propria personalitate, mai ales datorita unor parinti foarte critici sau a unor presiuni sociale din perioada copilariei. Este important ca persoanele nascute pe 3 martie sa invete sa se placa mai mult, nu doar pentru ceea ce fac, ci si pentru ceea ce sunt. Un astfel de sentiment de siguranta ii va ajuta foarte mult si in cariera, oferindu-le increderea necesara pentru a continua derularea planurilor initiate si transformarea lor in reusite.

SFATURI: Incearca sa te cunosti mai bine. Daca nu iti place ceea ce descoperi, actioneaza in consecinta. Nu permite atitudinii exagerat de autocritice sa te impiedice in vreun fel. De asemenea, ai grija sa nu faci planuri fara sa stabilesti termene limita rezonabile.

PUNCTE FORTE:

- Orientat
- Conceptual
- Bine pregatit

PUNCTE SLABE:

- Partinitor
- Constrangator
- Inconstient

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tethys spune:


* 4 martie - Ziua izolarii creative

Persoanele nascute pe data de 4 martie pot trai si munci izolati de lumea exterioara. Desi multi dintre nativi nu aleg in mod constient izolarea, se dovedeste adesea ca este o tendinta inevitabila in viata lor. Astfel, se trezesc mereu rupti de societate sau de mediu, fie la nivel fizic, emotional sau spiritual.

Oricum, pentru nativii acestei zile singuratatea reprezinta o sansa de a fi productivi. Chiar si atunci cand sunt invitati sa iasa si sa se distreze vor alege sa stea acasa - nu din frica sau negativism, ci pur si simplu pentru ca ei cred ca se vor simti mai bine asa. Indivizii mai evoluati sau mai creativi nascuti in aceasta zi considera ca izolarea lor relativa este esentiala pentru a-si face cat mai bine treaba. Puterea lor de concentrare este de obicei excelenta, se simt bine cu ei insisi si nu au sentimente de anxietate atunci cand raman singuri.

Din punct de vedere social, cei nascuti in aceasta zi prefera in general compania unui numar redus de prieteni apropiati in locul unui numar mare de cunostinte superficiale. Intimitatea are un inteles special pentru nativii zilei de 4 martie si au tendinta de a o cauta atat in relatiile lor, cat si mediul inconjurator. Cei nascuti in aceasta zi se simt bine in spatii modeste si sigure in care sunt inconjurati de obiectele la care tin cel mai mult. Atunci cand se afla in spatii deschise sau pline de oameni se pot simti in nesiguranta.

Nativii actioneaza in mod natural atunci cand doresc sa intemeieze un camin sau sa initieze o afacere. Au un simt aparte pentru ceea ce este confortabil, simplu si elegant. Acest lucru se datoreaza si faptului ca nevoile lor materiale tind sa fie modeste si nu sunt deosebit de impresionati de lux.

Persoanele nascute pe data de 4 martie obtin mari satisfactii atunci cand impartasesc rezultatele muncii lor cu alti oameni chiar daca nu ii cunosc. Daca afla ca cineva i-a apreciat, se bucura mai mult decat daca si-ar intalni admiratorul fata in fata. Acest lucru poate fi uneori stanjenitor. Timiditatea nativilor zilei de 4 martie este o calitate deosebita, dar ei ar trebui sa invete de asemenea sa fie mai agresivi atunci cand doresc sa-si sustina punctul de vedere.

SFATURI: Fa un efort ca sa intri mai mult in contact cu oamenii. Nu te folosi de singuratate pentru a evada. Pastreaza legatura cu ceilalti.

PUNCTE FORTE:

- Retras
- Apropiat
- Autonom

PUNCTE SLABE:

- Temator
- Timid
- Necomunicativ

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tethys spune:


* 5 martie - Ziua raiului si a iadului

Persoanele nascute in ziua de 5 martie au doua laturi distincte ale personalitatii. Aparent vesele si fermecatoare, sofisticate, amabile si pline de consideratie, in sinea lor se lupta cu demonii personali. Extrem de secretosi, se pot manifesta foarte diferit in particular si sunt predispusi adesea la exteriorizarea unor sentimente si emotii negative.

Productivi si creativi, cei nascuti in aceasta zi au de obicei capacitatea de a-si exprima ambele laturi ale naturii lor in cadrul mucii, fara a intra in contradictie sau fara teama de cenzura. Problemele pot aparea in viata particulara, care nu rareori este furtunoasa si chiar destructiva. Indivizi profunzi, nativii zilei de 5 martie au contacte cu tot spectrul emotiilor umane pe care ei insisi le experimenteaza intr-un moment sau altul. De asemenea, au talentul de a scoate la iveala atat ce este mai bun, dar si ce este mai rau din oamenii din jur. Printr-o introspectie profunda, cei nascuti in aceasta zi pot scoate la iveala slabiciunile, lipsurile si nesiguranta celorlalti provocand un mare impact asupra acestora. Acest lucru se datoreaza in mare masura sensibilitatii nativilor.

In mod deloc surprinzator, cei nascuti la aceasta data par sa isi traiasca viata mai intens decat altii. De asemenea, raman deschisi unei largi varietati de experiente in comparatie cu majoritatea oamenilor.

Uneori, persoanele nascute la data de 5 martie pot fi obiective din punct de vedere logic si emotional, iar alteori pline de pasiune, poate chiar irationale, coplesindu-i pe ceilalti cu intensitatea lor. Aceasta trecere se poate face intr-un interval scurt de timp, de la cateva minute la cateva secunde. Unii s-ar putea intreba cum poate fi o persoana atat de schimbatoare si in acelasi timp adaptabila la diferite circumstante.

Deoarece se intampla adesea sa varieze foarte mult relatiile personale, cei nascuti in aceasta zi pot ajunge sa se simta singuri si sa se intrebe daca vor gasi vreodata persoana potrivita. Cei care reusesc sa isi dea seama ca lipsa satisfactiei se datoreaza propriei naturi dificile au o sansa in plus de a face schimbarile necesare. Acesti nativi isi vor simplifica viata emotionala si vor obtine satisfactii importante.

Mentinerea la un nivel mai echilibrat si integrarea diferitelor aspecte ale personalitatii reprezinta o sarcina inspaimantatoare pentru nativi, dar rasplata este pe masura. Este posibil ca divergentele generate de luptele lor interioare sa starneasca o imaginatie bogata. Astfel, unele persoane nascute in aceasta zi se tem ca, devenind oameni obisnuiti, isi vor toci latura "ascutita" a personalitatii lor.

Constientizarea efectului pe care il au asupra celorlalti este esentiala pentru indivizii nascuti la aceasta data. Cultivarea unei laturi mai putin egoiste, supunerea fata de o forta spirituala mai inalta, concentrarea pe gesturi simple in viata de zi cu zi le poate face viata mai usoara atat lor, cat si celor din jur.

SFATURI: Echilibreaza-ti energia – nu te lasa condus de ea. Fii consecvent cu prioritatile tale si acorda-ti mai multa atentie.

PUNCTE FORTE:

- Expresiv
- Slefuit
- Incisiv

PUNCTE SLABE:

- Dificil
- Temperamental
- Suferind

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tethys spune:


* 6 martie - Ziua iubitorilor de frumos

Persoanele nascute pe data de 6 martie sunt atrase irezistibil de frumusete Ei se simt atrasi de anumiti oameni, situatii, medii, genuri de muzica sau arte care le incanta simturile. Ei insisi au adesea o putere de atractie de care par sa nu fie constienti. Nativii mai "relaxati" au nevoie de timp pentru a reusi sa inteleaga aceasta putere si cum o pot folosi in favoarea lor daca doresc sa aiba mai mult succes in cariera si sa progreseze in dezvoltarea personala.

Nativii zilei de 6 martie pot merge intr-o anumita directie foarte linistiti atunci cand ceva sau cineva le atrage atentia. Desi s-ar putea sa intrezareasca aceasta frumusete pentru o scurta perioada de timp, ei nu isi pot scoate din cap imaginea respectiva. Ei sunt atrasi irezistibil si, inainte sa isi dea seama, sunt prinsi in mrejele acelui lucru frumos. Poate ca aceasta se intampla din cauza sensibilitatii lor inconstiente sau chiar din cauza unei puteri psihice. Persoanele nascute la aceasta data au tendinta de a proiecta asupra lumii seria proprie de imagini idealizate si interiorizate sau cel putin un set inconstient de asteptari inalte. In special atunci cand vizualizeaza ceea ce le-a atras atentia, se intampla sa nu vada lucrul respectiv asa cum este el in realitate, ci sa-l vada asa cum vor ei. Poate ca ceea ce vad le intareste si le completeaza necesitatile interne. Astfel, asemeni lui Narcis, este posibil ca ei sa se indragosteasca de propria imagine reflectata.

Multi dintre nativii zilei de 6 martie sunt fiinte deosebit de estetice, dispuse sa isi dedice vietile si sa se sacrifice pentru idealurile lor. Ei insisi sunt capabili sa inspire celorlalti admiratie, chiar adoratie. O astfel de atractie poate fi numita irationala daca nu ar fi faptul ca adesea satisface necesitati si preocupari concrete si obiective.

Pentru pesroanele nascute pe data de 6 martie, toate formele de experiente senzoriale – texturi, sunete, culori, mirosuri si gusturi – se combina intr-un fel de buchet care le incurajeaza spiritul, dar care uneori ii copleseste. Unii indivizi nascuti in aceasta zi pot deveni sclavii dorintelor si atractiilor lor, dar pentru multi nativi ai acestei zile senzorialul in sine nu le satisface necesitatea de adorare si apreciere a frumusetii. Ei simt nevoia sa faca mult mai mult, sa idealizeze obiectul afectiunii lor si, odata ce au facut acest lucru, sa fuzioneze cu acesta.

Pentru cei nascuti in ziua de 6 martie, a invata sa fie obiectivi in manevrarea atractiilor si atractivitatii lor reprezinta cheia pentru mentinerea controlului asupra vietii si pentru implinirea potentialului lor ca oameni.

SFATURI: Nu doar frumusetea are merite. Ai grija sa nu te lasi sedus prea usor de aceasta. Descopera-ti adevarata sursa de putere si foloseste-o in mod constructiv. In privinta evolutiei personale, uneori trebuie sa faci un pas inainte, oricat de dureroasa ar fi despartirea.

PUNCTE FORTE:

- Estetic
- Atent
- Devotat

PUNCTE SLABE:

- Independent
- Senzorial
- Debusolat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tethys spune:


* 7 martie - Ziua structurii abstracte

Persoanele complexe nascute pe data de 7 martie traiesc adesea intr-o lume abstracta. Trasarea unei structuri pentru aceasta lume este marea provocare pe care acestia o accepta in viata. Nativii care reusesc sa gaseasca o forma concreta pentru a-si exprima gandurile pot avea parte de mari reusite.

Desi mintea lor isi pastreaza in general libertatea de a explora subiecte abstracte sau foarte putin cunoscute, nativii zilei de 7 martie orientati catre construirea unei cariere isi manifesta in general ideile intr-un mod practic si mai ales beneficiind de sprijinul si implicarea celor din jur. Fie ca participa la activitati lumesti, fie ca nu, ei pot crea impresia ca duc o viata intr-un alt plan al existentei. In mod deloc surprinzator, cei nascuti in aceasta zi isi traiesc viata privata complet separat de cea sociala.
In realitate, lumea adesea insingurata a celor nascuti pe 7 martie nu este usor de accesat. Cei care doresc sa le devina prieteni vor descoperi ca au nevoie de multa rabdare si intelegere si, mai presus de toate, nu trebuie sa ridice pretentii. Nativii zilei de 7 martie nu au retineri in a oferi, dimpotriva pot fi foarte generosi, dar nu reactioneaza prea bine daca se exercita presiuni asupra lor. De obicei, reactia lor este aceea de a se retrage, atat din punct de vedere emotional, cat si fizic.

Atunci cand sunt atacati sau criticati, nativii zilei de 7 martie se apara doar intr-o mica masura (daca nu chiar deloc) inainte de a se retrage in siguranta spatiului propriu. Ei invata foarte repede in cine pot avea incredere si in cine nu atunci cand vine vorba de intelegere si acceptare. Intr-o oarecare masura secretosi, nu sunt prea deschisi nici in ceea ce-i priveste pe cei iubiti. Persoanele nascute la 7 martie pot fi deosebit de generoase din toate punctele de vedere cu cei pe care ii considera demni de acest lucru. Nativii acestei zile sunt extrem de sensibili la nevoile celorlalti. Astfel, dreptatea si egalitatea pot deveni preocupari pentru ei. Desi sunt legati de preocuparile societatii in care traiesc, nu sunt totusi fiinte foarte sociabile. Ei considera ca un prieten bun sau doi sunt mai mult decat suficient.
Printre problemele de care se lovesc nativii, se numara si energia nestatornica, lipsa unei vieti sociale bogate, teama, instabilitatea si un anumit sentiment de nesiguranta in legatura cu adevarata menire a vietii lor. In momentul in care reusesc sa isi directioneze energiile intr-o directie semnificativa, pot ajunge foarte departe. Folosindu-se de munca lor, ei pot face incursiuni impresionante din punct de vedere social.

Indivizii nascuti la data de 7 martie trebuie sa mentina un contact cu gandurile si sentimentele familiei, ale cercului social si ale societatii in general. Punand la contributie grija si atentia lor pentru a face fata muncii si preocuparilor personale in egala masura, ei isi pot construi o viata destul de impresionanta. Este posibil sa nu gaseasca persoana potrivita cu care sa isi imparta viata, dar cu siguranta vor pune bazele unor prietenii solide care vor avea rolul de supapa pentru nevoia lor de a imparti afectiune.

SFATURI: Consolideaza-ti pozitia. Da o forma gandurilor abstracte si comunica-le si altora. Nu exagera cu autocritica. Permite si altora sa partunda in lumea ta si lasa-i sa-ti descopere adevarata personalitate.

PUNCTE FORTE:

- Conceptual
- Sensibil
- Generos

PUNCTE SLABE:

- Confuz
- Retras
- Singuratic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tethys spune:


* 8 martie - Ziua nonconformismului

Persoanele nascute pe 8 martie sunt adesea neintelese si trebuie sa faca lucrurile asa cum considera ele. Fie ca este vorba de imaginea lor, stilul de viata, modul de exprimare sau aspectul exterior, nativii sunt in esenta noncomformisti. Desi sunt iubitori ai traditiilor, uneori venerand chiar culturile trecute, nativii simt nevoia sa evadeze din mediul lor pentru a deveni individualitati in toata puterea cuvantului. Din cauza naturii lor critice si dificile din punct de vedere emotional, nu este recomandabil sa evadeze singuri pentru ca s-ar putea sa nu reuseasca de prima data. Oricum ar evolua lucrurile, in ultimii ani ai adolescentii si primii ani ai tineretii isi vor da deja seama ca viata lor va fi destul de tumultoasa si ca drumul il vor parcurge singuri.

Persoanele nascute pe 8 martie au un entuziasm aparte. Cu toate acestea, stilul de viata sau ideile lor se bucura rareori de simpatia celorlalti. In parte, acest lucru se datoreaza intensitatii lor, punctului lor de vedere intransigent, individualist si chiar periculos pentru valorile societatii. Cei nascuti in aceasta zi au o pronuntata latura rebela si agresiva care nu le aduce prea multi prieteni. In plus, instabilitatea lor nu ii ajuta deloc sa castige increderea celorlalti. Cu toate acestea, nativii pot fi prieteni extrem de loiali.

Indivizii nascuti pe 8 martie sunt buni executanti. Daca aleg sa joace acest rol, ei pot lucra in liniste in acelasi serviciu timp de mai multi ani fara sa iasa in evidenta in mod deosebit. La fel de bine pot juca rolul de stalpi ai societatii. Oricum, in spatele scenei, ei vor lucra pentru schimbare si progres. Desi s-ar putea sa isi asume o pozitie extrem de conventionala din dorinta de siguranta financiara sau politica, in general vor gasi o modalitate de a exprima latura extravaganta a naturii lor in viata particulara.

Adesea, nativii zilei de 8 martie sunt inzestrati cu o putere de atractie magnetica. Ei sunt in stare sa exercite o putere aproape hipnotica asupra unor indivizi alesi, lucru care se datoreaza atat fortei mintii lor, cat si farmecului si intuitiei. In perioada tineretii, energia este adesea volatila si fara control, dar, pe masura ce inainteaza in varsta, impactul devine mai puternic prin dinamismul lor subtil si hipnotic. Desi nu sunt pe deplin capabili de a-si exercita aceste puteri atunci cand sunt tineri, abilitatile psihice exista in mod latent in ei si pot fi descoperite si folosite mai tarziu in viata. Observatori deosebiti ai maretiei in toate domeniile, persoanele nascute pe 8 martie isi pot exprima mirarea si chiar veneratia atunci cand sunt etalate gratia, puterea si frumusetea.

SFATURI: Mentine-ti echilibrul. Ai grija sa nu ii ranesti pe altii, dar nu te transforma intr-o victima. Autocompatimirea este otrava curata pentru tine. Evita sa fii excesiv de serios si invata sa te relaxezi. Integreaza-te din punct de vedere social.

PUNCTE FORTE:

- Individualist
- Magnetic
- Intuitiv

PUNCTE SLABE:

- Izolat
- Dificil din punct de vedere emotional
- Tulburat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tethys spune:


* 9 martie - Ziua calatorului in spatiu

Indivizii abstracti si visatori nascuti pe data de 9 martie sunt preocupati de examinarea si explorarea spatiului din jurul lor. Curiosi din fire, ei nu se multumesc pana nu ajung la miezul unui subiect sau al unei probleme. Nativii manifesta o repulsie pronuntata fata de orice forma de afectiune, autoritate sau condescendenta fata de alte persoane si au puterea de a ramane naturali in ce priveste modul de abordare a vietii. Din cauza idealismului lor extrem, ei sunt de partea celor aflati pe pozitii de subalterni si au tendinta de a fi protectori cu cei saraci si cu cei slabi. Sunt indivizi puternici cu un magnetism personal bine dezvoltat si cu o intuitie pe care se pot baza.

Nativii mai evoluati ai zilei de 9 martie se bazeaza foarte mult pe instinct. Desi nimeni nu poate nega puterea mintii lor, in multe cazuri ei aleg sa actioneze impotriva tuturor probabilitatilor, a logicii si a tot ce pare adevarat in favoarea a ceea ce le dicteaza al saselea simt (in special cand e vorba de relatii si hotarari de viata cruciale). Desi uneori sunt acuzati ca traiesc intr-o alta lume, cei nascuti in aceasta zi inteleg foarte bine mecanismul de functionare al vietii, dar sunt capabili in acelasi timp sa vada esenta si potentialul intr-o situatie data. Indiferent cum sunt catalogati, majoritatea nativilor au un punct de vedere mai elevat sau mai obiectiv decat orice persoana obisnuita. Astfel, ei pot da sfaturi valoroase, mai ales ca adesea ofera un punct de vedere pe care persoana respectiva nu l-a luat in considerare.

Persoanele nascute in ziua de 9 martie traiesc adesea un conflict intre latura lor stabila si educata si dorinta de a avea libertate, de a-si lasa mintea sa hoinareasca pe taramul viselor si al ideilor. Daca sunt prinsi intr-o pozitie de mare responsabilitate personala (familie, serviciu, pozitie sociala) s-ar putea simti frustrati. Datorita faptului ca nativii sunt persoane foarte capabile, ceilalti vor deveni in mare masura dependenti de ei. Astfel, trebuie sa aiba grija sa-si pastreze cateva portite prin care sa poata evada din cand in cand pentru a-si manifesta latura aventuriera si oarecum ciudata a personalitatii lor.

Nativii zilei de 9 martie sufera in general mari transformari de-a lungul vietii. Pentru ei este cat se poate de natural sa se mute dintr-un serviciu in altul, dintr-un loc in altul, sa treaca de la o relatie la alta deoarece le place varietatea si sunt precauti cand este vorba de angajamente.

Oamenii nascuti in aceasta zi care nu au ajuns sa se cunoasca in profunzime sunt adesea surprinsi sa descopere cat de puternici pot fi. Odata ce incep sa isi dea seama de acest lucru si isi exercita puterea, nativii vor avea de-a face cu o noua dimensiune a vietii lor. Se vor bucura de noua perspectiva, dar de asemenea se pot confrunta cu multe dificultati noi. Intradevar, uneori pot simti nevoia sa renunte la indatoririle lor lumesti, sa respinga o viata de compromisuri si sa aspire la ceva superior.

SFATURI: Cunoaste-te mai bine. Hotaraste ce ai de facut. Exista momente cand este mai bine sa nu te raportezi la ceilalti. Exerseaza-ti magnetismul personal. Ai curajul sa mergi cat poti de departe.

PUNCTE FORTE:

- Intuitiv
- Visator
- Abstract

PUNCTE SLABE:

- Spirit de sacrificiu
- Detasat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tethys spune:


* 10 martie - Ziua exploratorilor spirituali

Cei nascuti in ziua de 10 martie sunt persoane profunde si sentimentale. Drumul lor spre succes este lipsit de pretentii. Sunt preocupati mai ales de intelegerea propriei persoane si acorda mai putina importanta norocului, puterii sau faimei. Aceasta nu inseamna insa ca persoanele nascute pe 10 martie sunt prea ingaduitoare cu propria persoana sau prea preocupate de ei insisi. Dimpotriva, le place sa se distreze alaturi de prieteni si sunt foarte fericiti atunci cand ocupa o pozitie centrala in familie si sunt inconjurati de influente educative si protectoare.

Sensibilitatea nativilor din 10 martie este destul de pronuntata. Ei pot fi raniti foarte usor, simt respingerea in mod acut si vor ceva mai mult de la viata decat sa traiasca in liniste cu semenii lor. Oricum, naivii care au trecut prin episoade traumatice in timpul copilariei, au fost raniti profund de parinti sau au fost supusi unui sistem moral prea rigid in primii ani ai vietii pot avea tendinta de a se retrage din lume intr-un spatiu privat si inaccesibil din punct de vedere emotional.

Datorita sensibilitatii lor, nativii vor cunoaste suisurile si coborasurile vietii si sunt predispusi sa se orienteze spre interior, spre cunoasterea si intelegerea propriului suflet. Prin dezvoltarea laturii interioare, ei isi vor cultiva empatia pentru durere si suferinta. Din acest motiv, multi dintre indivizii nascuti in aceasta zi opteaza pentru o cariera orientata catre prestarea de servicii. Nativii mai evoluati ai accestei zile arata o mare compasiune si bunatate fata de ceilalti. In calitate de parinti, persoanele nascute pe 10 martie au tendinta de a fi protectori si intelegatori, dar nu trebuie sa exagereze cu spiritul protector.

In general, nativii zilei de 10 martie pun inainte de orice considerentele personale. De asemenea, pentru ca sunt atat de bine dezvoltati in plan emotional, este posibil sa neglijeze dezvoltarea vointei si taria mintii. Drept urmare, pot avea o evolutie mai inceata sau chiar pot stagna din cauza lipsei dorintei puternice sau a capacitatii de a imbunatati circumstantele. Pentru cei mai putin talentati sau mai putin dotati dintre nativi, pasivitatea si toleranta exagerata pot reprezenta o piedica.

Punand accent mai mult pe interior decat pe exterior, persoanele nascute pe 10 martie sunt orientate catre un sistem de valori ideal si lipsit de materialism. Totusi, ei simt nevoia de siguranta si de comfort, nevoi care devin tot mai evidente pe masura trecerii timpului. Pericolul consta in acest caz in faptul ca vor stagna si nu vor reusi sa continue evolutia personala. Este adevarat ca explorarea lumii emotionale interioare (a lor si a altora) le acutizeaza sensibilitatea, dar nu trebuie sa devina un mod de a scapa de exteriorizarea personalitatii proprii sau de a evita hotararile cruciale.

SFATURI: Nu incerca sa negi ambitia de care dai dovada. Invata sa te aperi de mediul in care traiesti fara sa te restrictionezi. Ramai deschis, dar atent. Ai grija sa nu ramai blocat sau sa te atasezi din punct de vedere material.

PUNCTE FORTE:

- Sensibil
- Empatic
- Spiritual

PUNCTE SLABE:

- Indurator
- Retras

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tethys spune:


* 11 martie - Ziua intuitiei progresive

Persoanele nascute pe data de 11 martie se mentin in pas cu vremurile. Fie ca sunt liberali sau conservatori in ce priveste imaginea, in gandire sunt progresisti. Ei vad lumea ca pe un loc cu un inalt grad competitional in care doar cei rapizi si destepti reusesc. In viata particulara, isi permit sa-si manifeste latura mai visatoare, mai relaxata a caracterului lor, tracand in revista idei si speculatii in cadrul unor discutii cu prietenii sau cu familia si poate chiar punand bazele unor proiecte pline de imaginatie. In ambele planuri ale vieti lor, talentul pe care ei il folosesc pentru unificare este intuitia care ii ajuta foarte mult.

Persoanele nascute pe 11 martie considera ca daca nu avansezi, ceilalti te lasa pur si simplu in urma. Sunt persoane ambitioase, dar intr-un fel moderat, nu inversunat, miscandu-se inainte cu siguranta. Daca sunt pusi in situatia de a avea un serviciu regulat, se vor situa intr-o pozitie din care sa poata promova, dar fara sa forteze acest lucru sau sa il provoace prin subterfugii. Aceasta depinde de corectitudinea mediului de lucru si a culturii in care traiesc.

Daca au propria lor afacere, au un talent deosebit de a vedea oportunitati ascunse si de a le valorifica. Odata ce au evaluat o astfel de oportunitate, nu vor ezita sa puna o buna parte a resurselor lor in serviciul intuitiei. Astfel, sunt buni investitori sau jucatori deoarece au curajul de a-si asuma in mod constient unele riscuri, dar destul de inteligenti pentru a evita implicatiile prostesti.

O alta trasatura care ii ajuta foarte mult este bunul gust. Simt instinctiv ce este bun si ce merita atentia si invata foarte repede sa intuiasca valoarea obiectelor sau persoanelor. Unii nativi ai zilei de 11 martie pot alege elemente care par ciudate sau ieftine, dar care mai tarziu se dovedesc a fi foarte valoroase.

Persoanele nascute pe data de 11 martie sunt exigente si au tendinta de a controla. Ei nu se despart foarte usor de ceea ce au, fie ca este vorba despre persoane, fie ca este vorba despre obiecte. In calitate de membri ai unei familii, se afla in mod invariabil in centrul evenimentelor de unde pot lua hotarari importante care sa afecteze viata atat a parintilor, cat si a copiilor lor. Trebuie sa evite situatiile care starnesc antagonisme si rebeliuni in cazul copiilor care ar putea dori sa aiba o mai mare libertate si independenta. Nativii zilei de 11 martie ar putea invata sa fie mai relaxati, sa slabeasca putin controlul asupra celor din jur. Indivizii mai evoluati nascuti pe aceasta data vor invata sa aiba incredere in Univers si sa isi dea seama ca in esenta nimic nu se pierde cu adevarat. In cele din urma, intuitia ii va face sa estimeze la adevarata valoare libertatea personala mai mult decat orice alte posesiuni sau posibilitati de control personal.

SFATURI: Aprofundeaza-ti gandurile si sentimentele. Nu te ingrijora in privinta telurilor mai greu de atins. Pune mai multa energie in dezvoltarea spirituala. Nu te teme sa lasi lucrurile sa decurga de la sine.

PUNCTE FORTE:

- Ager
- Cu bun gust
- Fermecator

PUNCTE SLABE:

- Posesiv
- Exigent
- Dominator

Mergi la inceput