Calendar astrologic

Raspunsuri - Pagina 35

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Tethys spune:


* 8 decembrie - Ziua abandonului

Cei nascuti in data de 8 decembrie se dedica in totalitate eforturilor lor, atat in viata profesionala, cat si in cea particulara. In relatiile lor cu ceilalti, in calitate de prieteni sau iubiti, isi ofera inima in intregime fara nici o retinere. Odata ce s-au hotarat sa faca ceva, se dedica in totalitate acelui aspect.

Problemele ce pot aparea pentru persoanele nascute in ziua de 8 decembrie sunt legate de profunzimea angajamentului si a simtului de responsabilitate aferent. Daca sunt fortati sa paraseasca o situatie familiala sau un grup de lucru, vor suferi foarte mult de un sentiment de vinovatie pentru ca i-au abandonat pe cei dragi, chiar daca este clar ca circumstantele erau departe de a putea fi controlate de ei. Daca implicarea lor ar putea fi putin mai obiectiva sau daca ar avea unele rezerve, situatia ar fi alta, dar din pacate acest lucru se intampla arareori. Oricum, de-a lungul unor experiente dezamagitoare pe parcursul mai multor ani, cei nascuti in aceasta zi ar putea invata sa nu ofere tot ce au de fiecare data.

Nativii zilei de 8 decembrie sunt supraincarcati cu o doza de energie, dar nu intotdeauna bine directionata. Adesea se dedica unor proiecte pe care scrie deja "esec", dar ei nu vad acest lucru de la bun inceput. In plus, in special cand e vorba de dragoste si sex, au tendinta de a se implica in relatii foarte destructive. Poate dura ani de zile pana cand isi vor reveni dintr-o implicare atat de obsesiva, de incurcata. Si totusi, rareori se multumesc cu o companie "normala". Ei par a fi in cautarea celor mai interesanti si mai captivanti oameni pe care ii pot gasi, care le solicita toata atentia si energia. S-ar putea sa dureze pana isi vor da seama ca ceea ce ofera s-ar putea sa nu fie niciodata de ajuns si ca vor primi in schimb mult mai putin. In aceasta privinta, sunt personalitati dependente. Un alt lucru inspre care se indreapta persoanele nascute in aceasta zi este abandonarea de sine care le permite sa uite problemele care ii deranjeaza, oricare ar fi acestea (frica, anxietate si probleme de personalitate).

Indivizii mai evoluati nascuti in 8 decembrie sunt capabili sa isi directioneze energia spre munca. Acelasi spirit de conducator si chiar salbaticia se vor regasi in ceea ce fac, dar vor putea duce vieti destul de stabile si de acceptabile din punct de vedere social. Astfel de oameni sunt intradevar demni de invidiat. De fapt, ei trebuie sa isi pastreze in mod constant vigilenta daca doresc sa ramana echilibrati.

Totusi, cultivarea atentiei si a vigilentei este de o importanta vitala pentru indivizii nascuti pe 8 decembrie. Daca sunt destul de norocosi pentru a gasi pe cineva demn de devotamentul si de atentia lor, atunci se pot considera cu adevarat binecuvantati. In acelasi timp, trebuie sa isi dea seama ca prietenii, iubitii sau partenerii de afaceri nu sunt intotdeauna capabili sa le raspunda cu acelasi grad de angajament si grija. Ca atare, trebuie sa aiba niste asteptari realiste si sa se straduiasca sa fie cat mai obiectivi in relatiile lor pentru a le proteja si pentru a le pastra.

SFATURI: Poti reusi sa te imblanzesti si fara sa iti pierzi spiritualitatea. Nu te teme sa actionezi cu responsabilitate (rasplata este extraordinara). Acorda-ti cele mai bune sanse la fericire.

PUNCTE FORTE:

- Interesant
- Prietenos
- Energic

PUNCTE SLABE:

- Tulburat
- Nehotarat
- Inconsecvent

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tethys spune:


* 9 decembrie - Ziua efervescentei

Persoanele nascute pe data de 9 decembrie sunt active, cu imaginatie bogata si le place sa fie in centrul atentiei. Pentru ei, viata este o aventura romantica ce presupune explorari indraznete si surprize. Mai mult decat atat, ei trebuie sa simta ca sunt vedetele spectacolului, personajul principal din drama care este viata lor.

In copilarie, nativii acestei zile sunt de obicei tacuti, sensibili si cu un activ simt al fanteziei. Rolurile interesante, eroice pe care si le asuma in imaginatia lor pe parcursul copilariei pot deveni modele pentru o persoana adulta mult mai extrovertita. Acele personalitati mature nascute in 9 decembrie care duc o viata linistita, continua de obicei sa viseze la situatii indraznete si aventuroase. Vor trebui sa recunoasca (mai devreme sau mai tarziu) care sunt nevoile lor de exteriorizare daca vor sa fie fericiti. Astfel, depasirea timiditatii si a inhibitiilor este o prioritate importanta a nativilor acestei zile.

Foarte multi din cei nascuti in 9 decembrie traiesc intr-o lume foarte subiectiva. Felul in care percep anumite situatii date poate varia foarte mult fata de cel al prietenilor, familiilor sau asociatilor lor. De exemplu, unii ar putea fi foarte multumiti cu statutul lor, in situatii in care o persoana nascuta pe 9 decembrie ar vedea o necesitate evidenta si presanta de schimbare. Acest lucru s-ar putea datora orientarii eroice mentionate mai sus care pare sa fie mai potrivita pentru o persoana destul de libera.

Fata de copiii si iubitii lor, cei nascuti in aceasta zi pot fi aparatori indrazneti care se lupta cu dragonii acestei lumi si nu cedeaza. Un astfel de rol poate fi indeplinit cu greu in cazul circumstantelor care evolueaza rapid si care impun necesitati si preocupari de schimbare. Totusi, daca nativii zilei de 9 decembrie doresc sa isi pastreze acest rol, ideea lor despre ceea ce inseamna sa ai grija de cei care depind de ei trebuie sa fie in egala masura flexibila si adaptabila. Aceasta ar putea sa insemne si preluarea de responsabilitati de natura mai putin exceptionala si care sa nu aduca o rasplata imediata.

Daca unii nativi ai acestei zile vor dovedi calitati mai agresive, nu trebuie sa li se permita sa se desfasoare in intregime deoarece un astfel de comportament ii poate indeparta in aceeasi masura pe cei iubiti si pe colegi. In plus, cei nascuti in aceasta zi trebuie sa invete sa isi controleze temperamentul care atunci cand erupe poate provoca daune greu reparabile.

Atingerea unei maturitati care sa aduca cu sine consistenta si un anume simt al calmului este probabil cea mai mare provocare pentru nativii zilei de 9 decembrie. Infrangerea unei provocari si depasirea obstacolelor este o parte a personalitatii lor, dar sa invete sa dea si sa primeasca intr-un mod usor, sa accepte circumstantele asa cum sunt fara a le dramatiza, toate acestea vor contribui in buna masura la evolutia lor personala. Maturizarea spre niste roluri mai intelepte, care vin odata cu inaintarea in varsta, va presupune abandonarea unora dintre atitudinile lor active, efervescente sau chiar adolescentine. Pe masura ce devin mai meditativi in ce priveste viata si mai obiectivi in ce priveste propria lor persoana, vor deveni tot mai eficienti si mai utili celorlalti.

SFATURI: Indrazneste sa fii normal. Nu trebuie sa fii tot timpul o vedeta. Descopera bucuria pacii interioare; traieste si lasa-i si pe altii sa traiasca. Nu lasa furia sa se acumuleze - gaseste o modalitate pozitiva de a o dezamorsa. Pastreaza-ti picioarele pe pamant.

PUNCTE FORTE:

- Romantic
- Patimas
- Energic

PUNCTE SLABE:

- Prost orientat
- Dominat de fantezie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tethys spune:


* 10 decembrie - Ziua fervorii interioare

Persoanele nascute pe 10 decembrie tind sa isi interiorizeze sentimentele si trec prin viata prea putin convinsi de valoarea lor. Daca atrag atentia asupra lor, este foarte probabil ca acest lucru le va intari convingerea sau va servi cauzei lor. Mandria, orgoliul, aroganta si egoismul par uneori sa fie concepte necunoscute pentru acesti indivizi a caror dorinta este sa le fie de folos altora. Ceilalti inteleg rareori profunzimea emotiilor resimtite de nativii acestei zile, emotii care reprezinta un aspect privat si cu greutate impartasit. Intradevar, singurul cadou pe care cei nascuti in aceasta zi il pot face este sa se arate pe ei insisi asa cum sunt, pentru ca acest gest indica o mare incredere.

Credinta este un motiv important in viata persoanelor nascute in 10 decembrie. Persoane devotate, ei se inchina la altarul caracterului, intelepciunii, moralitatii si respecta numai cele mai rafinate caracteristici ale naturii umane. Foarte des, oricum, isi rezerva cel mai mare interes pentru subiecte mai pamantesti deoarece recunosc instinctiv ca fiintele se ridica rareori la nivelul celor mai inalte idealuri. Nativii zilei de 10 decembrie manifesta o fascinatie deosebita mai ales pentru natura, fie ca este vorba de animale, viata plantelor sau locuri din natura necalcate de picior omenesc. Profunzi din punct de vedere filosofic, cei nascuti in aceasta zi petrec mult timp punandu-si intrebari existentiale. Fie ca isi pun credinta in Dumnezeu, in Natura, in Univers, fie in legi ale stiintei sau intr-un spirit calauzitor aflat in spatele tuturor lucrurilor, ei isi vor pune in general credinta in ceva. Astfel de lucruri nu sunt pentru ei exclusive in mod mutual.

Nativii zilei de 10 decembrie dau adesea impresia ca sunt dintr-o alta lume. Ei par sa traiasca pe o planeta foarte indepartata de meschinaria si suferintele vietii de fiecare zi. Din acest motiv, s-ar putea sa le fie greu sa isi gaseasca locul in societate si sa gaseasca un partener cu care sa isi impartaseasca idealismul debordant. Daca vor gasi o astfel de persoana, aceasta le va servi ca aparare, protectie si sprijin.

Cel mai adesea, este un mare noroc pentru cei interesati atunci cand persoanele nascute in data de 10 decembrie isi asuma o pozitie de conducere, deoarece vor fi niste sefi receptivi si intelegatori care pastreaza relatii bune cu coechipierii lor si au o abilitate deosebita de a ramane in afara certurilor si de a evita conflictele fara castig de cauza. Cei nascuti in aceasta zi sunt cel mai adesea parinti buni, grijulii si interesati - atata vreme cat partenerul lor va avea un rol activ in impartirea responsabilitatilor de parinte. Din nefericire, rar se intampla ca natura lor sensibila sa poata face fata la ceea ce li se cere pentru a obtine puterea. In mod recunoscut, indivizii nascuti in 10 decembrie nu pot face fata stresului si, ca atare, rolurile cu mare raspundere ar trebui acceptate numai daca acestea pot fi manevrate cu sange rece si daca, intr-un final, le pot oferi genul de viata confortabila si intimitatea de care au nevoie.

SFATURI: Incearca sa te opui tentatiei de a te sustrage din aceasta lume. Mentine legatura cu ceilalti. Ai incredere in oameni, precum si in Dumnezeu sau natura. Nu te teme de respingere. Lupta-te pentru a te face auzit daca este nevoie.

PUNCTE FORTE:

- Calm in interior
- Recunoscator
- Spiritual

PUNCTE SLABE:

- Enigmatic
- Singuratic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tethys spune:


* 11 decembrie - Ziua intensitatii

Persoanele nascute in data de 11 decembrie sunt in principiu indivizi seriosi, intensi, grijulii si plini de initiativa. Sunt extrem de bine orientati spre scopurile lor si, de aceea, greu de oprit. In ciuda orientarii lor mentale profunde, ei au adesea si o prezenta fizica dominanta. Aceasta combinatie de gandire si prezenta fizica ii face niste indivizi puternici.

Dinamismul nativilor din 11 decembrie le creeaza de obicei greutati. Oricum, daca sunt neglijati, cad in dizgratie sau pierd sprijinul profesorilor sau al urmasilor, ei pot trece prin momente de mare stres psihic, uneori chiar ajung in punctul de a renunta sau de a claca. Din fericire, cei nascuti in aceasta zi au capacitatea de a-si reveni chiar si din cele mai dramatice situatii, chiar cu mai multa forta, devenind mai flexibili decat inainte. Increderea in ei insisi, cat si natura energiei lor debordante, care pare sa ii intreaca si sa aiba o viata proprie, le asigura succesul.

Asemenea unor conductori de energie, cei nascuti in aceasta zi pot avea o influenta enorma asupra celor din jurul lor. Cuvintele, faptele si chiar gandurile lor pot afecta sentimentele familiei, ale prietenilor si colegilor. O singura privire indreptata catre ei poate scoate la iveala ceea ce simt pentru ca sunt destul de transparenti. Este greu pentru ei sa isi ascunda emotiile, care de obicei se vad clar pe chipul lor sau sunt exprimate clar pentru toata lumea prin limbajul corpului. In mod paradoxal, ei s-ar putea sa nu isi dea seama de ceea ce este evident la cei din jur. In aceasta privinta, le-ar fi de mare ajutor sa aiba un partener sau un prieten intelegator care sa ii poata ajuta sa fie mai constienti de propria persoana si sa mentina o legatura cu felul in care ii vad ceilalti.

Nativii zilei de 11 decembrie isi pot asuma o pozitie de mare raspundere, dar nu sunt cea mai buna alegere pentru o pozitie care necesita arbitraj impartial. Responsabilitatea lor de baza este fata de munca sau poate fata de intelegerea si viziunea lor morala asupra vietii. Nativii iau foarte in serios notiunile de corect si incorect si s-ar putea sa cada in greseala de a condamna sau de a judeca pe cineva. O astfel de judecata are de obicei un aspect sever si ii raneste pe cei vizati. Ca parinti, persoanele nascute pe 11 decembrie trebuie sa aiba mare grija sa nu faca presiuni asupra copiilor lor. De fapt, strategia "traieste si lasa-i si pe altii sa traiasca" poate fi mai buna decat o atitudine razbunatoare. Mai mult, nativii acestei zile trebuie sa invete sa se relaxeze, sa se distreze si sa se bucure. De multe ori, seriozitatea lor sta in calea posibilitatii altora de a se simti in largul lor. Daca isi pot pastra seriozitatea pentru locul de munca si sa isi permita sa se destinda mai mult in timpul liber, isi vor imbunatati simtitor calitatea vietii.

SFATURI: Lasa-te dus de val si accepta ceea ce ti se intampla. Mentinandu-ti o orientare pozitiva iti poti imbunatati conditia, atat pe a ta, cat si pe a celor pe care ii iubesti. Rasul iti mentine sanatatea.

PUNCTE FORTE:

- Practic
- Influent

PUNCTE SLABE:

- Preocupat de propria persoana
- Neatent

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tethys spune:


* 12 decembrie - Ziua limbajului corpului

Cei nascuti in ziua de 12 decembrie pun un accent deosebit pe conditia lor fizica, pe orice aspect legat de corpul lor. Acest lucru nu presupune in nici un caz ca nu ar avea o orientare mentala sau spirituala. Pur si simplu atitudinea corporala ii fascineaza. Intradevar, citirea limbajul corpului altora poate fi specialitatea lor. Cei nascuti in aceasta zi au astfel acces la starea psihica si emotionala a oricarei persoane cu care vin in contact.

Persoanele nascute pe 12 decembrie stiu cum sa monteze o scena, sa joace un rol si, in general, isi folosesc prezenta in mod expresiv. Din nou, acest lucru nu presupune ca au greutate sau atribute carnale grosiere, deoarece nativii acestei zile sunt de obicei tipuri sprintene, active si sanatoase. Indiferent daca sunt slabi sau grasi, cei nascuti in aceasta zi dau impresia clara ca se simt confortabil si relaxati in pielea lor. Unii dintre cei nascuti pe 12 decembrie sunt chiar capabili sa ii constranga pe altii doar prin simpla prezenta, fara sa aba o tinuta anume. Aceasta forma subtila de constrangere trebuie sa fie peste masura de amenintatoare, dar cu siguranta ii anunta pe cei de alaturi ca sunt acolo si ca sunt pusi pe fapte mari.

Indivizii nascuti in ziua de 12 decembrie isi pun la lucru caracteristicile lor fizice cele mai deosebite - fie statura, fie masa musculara, fie linia corpului. In cazul in care aspectul lor fizic se indeparteaza mult de normele curente de atractivitate ale societatii (de exemplu, daca sunt supraponderali, scunzi sau au trasaturi neregulate) ei vor gasi moul de a face ca acest lucru sa lucreze in favoarea lor.

Destul de rar, dupa ce o persoana a petrecut ceva timp alaturi de un nativ al zilei de 12 decembrie, caracteristicile lui/ei fizice iau un aspect de transparenta, iar persoana reala de sub structurile exterioare iese la suprafata. Doar atunci cineva isi poate da seama cum caracteristicile fizice sunt o fatada simbolica a personalitatii lor adevarate si care este legatura dintre cele doua.

Vocea unei persoane nascute pe 12 decembrie trebuie considerata de asemenea o caracteristica fizica importanta. Nativii zilei de 12 decembrie arata mai mult din personalitatea lor prin intermediul vocii, decat prin ceea ce spun sau prin emotia din spatele cuvintelor. Intradevar, stiu cum sa isi foloseasca vocea intr-un mod seducator sau impunator cu efect maxim.

Indivizii nascuti pe 12 decembrie trebuie sa se exploreze la un nivel profund daca doresc sa aiba o evolutie spirituala. Ei trebuie sa se fereasca sa nu devina obsedati de caracteristicile fizice, de aspectul exterior, de bani, de prestigiu si altele asemenea. De asemenea nu trebuie sa se ataseze prea mult de obiecte fizice sau sa devina dependenti de aprobarea celorlalti. Pastrarea intacta a independentei si demnitatii in fata greutatilor vietii si a tentatiilor este un mare merit al lor. Scopurile nemateriale, fie acestea de natura religioasa, spirituala sau filosofica le poate fi de mare ajutor.

SFATURI: Nu te rataci in latura fizica a vietii. Dezvolta-ti si latura spirituala. Ai grija sa nu te atasezi prea mult de obiecte sau persoane. Incearca sa fii mai realist.

PUNCTE FORTE:

- Expresivitate fizica
- Preocupat de sine
- Expansiv

PUNCTE SLABE:

- Materialist
- Incapatanat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tethys spune:


* 13 decembrie - Ziua meseriei exigente

Persoanele nascute pe data de 13 decembrie au simtul lucrurilor in perspectiva si al detaliilor. Sirguinciosi la locul de munca, ei lucreaza incet, cu grija, cu precizie - fara sa piarda din vedere scopurile lor pe termen lung. Astfel, ei pot combina calitati de extindere sau de limitare a personalitatii lor, sporindu-si in acest fel sansele de reusita. Oricum, risca foarte mult sa ramana impotmoliti intr-o examinarea prea minutioasa a problemei pe care o trateaza, devenind prea precauti sau suspiciosi, poate chiar sa se simta cicaliti sau sa renunte, toate acestea din cauza descurajarii. Astfel, ambitiile lor expansive pot fi un fel de povara daca li se pare ca nu exista speranta sa atinga teluri indepartate sau prea inalte pentru o perioada de timp rezonabila.

Din fericire, persoanele nascute pe 13 decembrie sunt de obicei de cursa lunga. Desi s-ar putea sa treaca prin momente de descurajare, chiar de depresie pentru putin timp, ei recunosc ca nimic din ceea ce este cu adevarat valoros nu poate fi realizat peste noapte. De fapt, ei sunt de obicei deosebit de suspiciosi cand vine vorba de metode mai usoare, de planuri de accelerare, de scheme de imbogatire grabnica si altele asemenea. Si totusi, desi dispretuiesc superficialitatea, pot avea probleme in a ajunge la ceea ce e mai profund in ei. Uneori, prinsi in plasa complicatiilor profesionale personale, s-ar putea sa duca lipsa de spatiul necesar pentru a putea respira pentru a merge mai departe si a gasi intelesul vietii lor.

Nativii zilei de 13 decembrie sunt niste psihologi aparte, fascinati de motivatiile puternice ale membrilor familiei, ale prietenilor si colegilor. Adesea afiseaza un fin simt al ironiei in legatura cu conditia umana (inclusiv propriile lor greseli si slabiciuni) si pot vedea prin fatadele personalitatii si prin mecanismele de aparare de toate tipurile. Se pot vedea pe ei insisi ca detectivi in marele mister al vietii. Altii s-ar putea sa nu aprecieze intotdeauna perceptivitatea lor si intradevar cei nascuti in 13 decembrie trebuie sa invete sa respecte caracterul privat retragandu-si din cand in cand antenele.

Pentru cei nascuti la aceasta data, talentele pentru meserii sunt mai rar exprimate in realizarea efectiva de obiecte fizice si mai des in conceperea, planificarea si executia cu gratie a proiectelor. Persoanele nascute pe 13 decembrie pot avea un mare succes atata vreme cat nu trateaza mijloacele ca scopuri in sine.

Cei nascuti in data de 13 decembrie pot da dovada de unele tendinte trecatoare si particularitati personale care stau in calea muncii lor si le creeaza dificultati in relatiile interpersonale si de familie. Ei sunt mai in largul lor atunci cand isi permit sa faca ocazional un compromis de dragul armoniei si astfel sa usureze putin lucrurile pentru cei cu care lucreaza sau traiesc. Mai presus de toate trebuie sa evite sa ii enerveze pe cei din jur printr-o atitudine prea mofturoasa sau exigenta.

SFATURI: Nu te lasa prins in capcana propriilor tale lucrari. Exista un punct in care prea multa finisare devine pura uzura. Fii mai permisiv si cu slabiciunile celorlalti. Nu esti singurul care solicita libertate.

PUNCTE FORTE:

- Atent
- Perceptiv
- Meditativ

PUNCTE SLABE:

- Deranjant
- Iritat
- Mofturos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tethys spune:


* 14 decembrie - Ziua exhibitionistului ales

Persoanele nascute pe 14 decembrie le lasa adesea impresia celorlalti ca sunt exhibitioniste, dar de fapt sunt foarte atente in ceea ce priveste expunerea propriei persoane. Intradevar, desi nu de putine ori sunt indivizi publici care se afla mult timp in lumina reflectoarelor, ei traiesc in lumea lor proprie in care foarte putini vor putea intra. Este ca si cum ar locui intr-o casa si ar deschide obloanele numai atunci cand le convine. Astfel, nativii ii lasa pe oameni sa vada ce fac, dar mai putin ceea ce gandesc si aproape deloc cine sunt cu adevarat. De fapt, aparenta de a lasa sa se vada ceva este in realitate cel mai bun mod de a ascunde ceea ce este particular.

Nativii zilei de 14 decembrie sunt adesea indivizi extrem de complecsi, profunzi, complicati. Multe din sferele in care isi duc viata, inclusiv preferintele sexuale, hobby-urile, obiceiurile si placerile psihologice sunt mai neobisnuite, chiar bizare. De asemenea, naturi filosofice, ei pot actiona dupa principii care sa justifice comportamentul lor special. Cel mai adesea, recunosc de la o varsta frageda ca nu sunt ca ceilalti. De obicei, conflictele care apar cu figuri autoritare, cum ar fi parintii sau profesorii, ii conduc la aceasta concluzie. Ei devin constienti, dar si predispusi sa se mandreasca cu lucruri pe care altii le-ar considera obiceiuri rele sau ciudate. De obicei este imposibil pentru parinti sa incerce sa incadreze un copil nascut in 14 decembrie intr-un tipar. Pur si simplu nu va fi ceva realizabil, pentru ca, desi pare la inceput o initiativa de succes, aceasta poate provoca mari probleme in timp, ca sa nu mai vorbim de mania, rebeliunea si resentimentele indreptate catre parinti. Astfel de sentimente pot fi de asemenea transferate la cei cu care nativii zilei de 14 decembrie vor intra in contact mai tarziu.

Persoanele nascute pe data de 14 decembrie sunt indraznete, dar nu necugetate. Ei nu se tem si atunci cand e nevoie nu ezita sa se arunce in fata pericolului. Oricum, tentatia de a-i surprinde pe ceilalti prin comportamentul lor este foarte mare, iar acesta nu este intotdeauna un impuls imitativ sau imatur. Adesea reusesc sa ii invete pe altii prin provocare si stimulare, provocand o anumita stare prin propriul exemplu. Astfel, ei pot fi catalizatorul schimbarii, fie aceasta in familiile lor, in cercul social sau in societate in general.

SFATURI: Uneori spune-ti punctul de vedere mai in soapta. Ia in considerare cu atentie ceea ce spui. Invata sa fii mai temperat si cultiva-ti latura filozofica. Alege calea de mijloc.

PUNCTE FORTE:

- Original
- Provocator
- Indraznet

PUNCTE SLABE:

- Cu excese
- Cu toane
- Izolat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tethys spune:


* 15 decembrie - Ziua expansivitatii

Persoanele nascute pe 15 decembrie gandesc la scara mare. Aceste personalitati expansive isi lasa gandurile sa curga liber, cateodata chiar haotic si admit putine limitari. Totusi, au o atractie pentru putere si pentru modul de functionare al unor sisteme, astfel incat adesea isi realizeaza ambitiile. In cele din urma, s-ar putea sa nu stie sa ramana in varf in cariera sau in grupul social. Din cauza unei orbiri morale, a unui optimism excesiv sau a unei mandrii exagerate pot cadea in dizgratie. Poate ca trebuie sa invete sa fie multumiti la orice nivel care li se potriveste, sa accepte propriile limitari si sa faca tot ce le sta in putinta cu ceea ce au la indemana.

Nativii zilei de 15 decembrie sunt in cea mai mare parte indivizi foarte sociali, in asemenea masura incat le face placere sa aiba un impact pozitiv asupra prietenilor lor, familiei si asupra societatii in general. Este esential ca ei sa ia in considerare cu mare grija daca aceasta influenta este intr-un final de natura pozitiva. In aceasta privinta, cei nascuti in ziua de 15 decembrie se simt in largul lor atunci cand pot fi buni (nu condescendenti), de ajutor (nu bagareti) si grijulii (nu cicalitori).

Cei nascuti in data de 15 decembrie sunt adesea placuti de ceilalti datorita faptului ca prezenta lor ii face pe oameni sa se simta bine. Ei aduc mult optimism, o usurinta si o deschidere care este foarte apreciata. Cei nascuti in aceasta zi sunt de asemenea placuti tocmai pentru ca vad imediat partea buna si potentialul celor care sunt demni de admiratia si respectul lor. Ei trebuie, totusi, sa ramana realisti atunci cand se ataseaza de persoane pe care nu le cunosc prea bine si sa ii evite pe cei care ar profita de ei prin manipulare si dependenta. Pentru unii dintre nativi, domeniul care prezinta cel mai mare pericol este cel financiar in care sunt deosebit de vulnerabili si predispusi la a fi exploatati.

Indivizii nascuti pe 15 decembrie sunt de obicei increzatori in norocul lor. Ei au o anumita incredere in majoritatea situatiilor care sunt de natura impersonala si mai putina incredere intr-un anumit punct forte sau talent. Pentru majoritatea situatiilor, acesta este un lucru sanatos, dar ii poate duce la judecati gresite in ce priveste potentialul negativ al anumitor contexte. Nativii zilei de 15 decembrie pot fi deosebit de dezinteresati referitor la acest fel de pericole. Exista o latura extrem de filosofica, poate chiar fatalista in caracterul lor. Daca sunt predestinati sa piarda, atunci asa va fi. De asemenea, vor prefera adesea sa abandoneze pur si simplu o situatie rea, decat sa ii faca fata. Ca atare, o mare provocare pentru ei este aceea de a-si limita stradaniile si de a se tine de ele - sa finiseze, sa slefuiasca si sa perfectioneze ceea ce fac. Trebuie sa ajunga sa recunoasca faptul ca majoritatea celor care reusesc in viata stapanesc foarte bine un domeniu inainte de a merge mai departe.

SFATURI: Nu te lasa prins de jocurile de putere; ai grija sa pastrezi o atitudine condescendenta. Invata sa faci fata restrictiilor.

PUNCTE FORTE:

- Vesel
- Social
- Placut

PUNCTE SLABE:

- Nerealist
- Manipulator
- Orb

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tethys spune:


* 16 decembrie - Ziua imaginatiei

Nativii zilei de 16 decembrie sunt persoanele cu cea mai bogata imaginatie din intreg anul. Nu trebuie atenuata latura lor fizica, deoarece este extrem de dezvoltata si isi face cunoscuta prezenta in personalitatea lor. De fapt, una din temele majore in vietile nativilor zilei de 16 decembrie priveste depasirea limitarilor fizice ale corpului si tintirea spre teluri inalte.

Nu este deloc usor sa convietuiesti cu persoanele nascute pe 16 decembrie. Problemele emotionale de toate felurile ii coplesesc si asta datorita propriei lor naturi complexe. Cei care convietuiesc cu ei trebuie sa fie extrem de intelegatori si sensibili la nevoile lor, mai ales ca nativii vor avea din cand in cand nevoie de perioade de singuratate. Intradevar, anumite persoane nascute astazi simt nevoia sa se retraga in lumea lor proprie pentru a functiona eficient. Astfel, ei se vor descurca foarte bine in afara birourilor sau organizatiilor, intr-un mediu in care sarcinile sunt stabilite in primul rand de ei insisi. Adesea, nativii zilei de 16 decembrie se simt condusi sau chiar instruiti de catre o putere superioara in al carei serviciu se afla. Aceasta putere poate fi de natura sociala, religioasa sau universala, dar in cele din urma se vor elibera din chingile ei. Prin acesta asociere, ei sunt eliberati de problemele lor lumesti, cel putin pentru o perioada de timp.

Nativii zilei de 16 decembrie sunt capabili sa realizeze lucruri care le solicita energii titanice. Odata ce se canalizeaza pe un obiectiv plin de inspiratie, dar si realist in acelasi timp, nu prea exista lucruri care ii pot opri din realizarea unor asemenea obiective de anvergura in cadrul activitatii lor profesionale. Insa, ei pot fi usor abatuti din drum si pot cadea prada multor chestiuni, reale sau imaginare, probleme suparatoare si triviale (pentru ei) care implica sentimentele celorlalti. Aceasta se intampla pentru ca nativii nu sunt tocmai sensibili la astfel de manifestari. Traind la un nivel mai putin spriritual sau metafizic, ei pot avea probleme in crearea legaturilor cu oamenii de rand, ocupati cu activitati marunte si de rutina.

Este extrem de important ca nativii zilei de 16 decembrie sa ramana cu picioarele pe pamant si sa fie implicati in realitatea de zi cu zi. Sa isi pastreze interesul in viata din jurul lor este important pentru latura lor umana si pentru mentinerea legaturii cu lumea. Astfel, partenerii, prietenii si copiii joaca un rol crucial in vietile lor. Sa mai lucreze la problemele lor emotionale, sa invete sa iubesca si sa aiba incredere pe deplin, acestea sunt chestiuni ce pot fi abordate doar printr-o stransa interactiune si legatura cu ceilalti. Reactiile explozive ce se preschimba in instrainare si indiferenta, perioadele de nebunie ce sunt urmate de depresii, perioadele bune, pline de veselie si altele extrem de tacute sunt toate nuante regasite in paleta nativilor zilei de 16 decembrie.

Cei mai evoluati dintre nativii acestei zile reusesc sa isi exprime idealismul foarte pronuntat si sentimentele prin munca creativa, activitati preferate si activitati sociale. Astfel, ei vor fi capabili sa comunice si sa tina legatura cu semnii lor prin interesele comune pe care le vor impartasi.

SFATURI: Ramai cu picioarele pe pamant. Rezolva-ti problemele fizice. Ocupate si de probleme ce privesc viata de zi cu zi. Fii sensibil la sentimentele celorlalti.

PUNCTE FORTE:

- Vizionar
- Imaginativ
- Controlat

PUNCTE SLABE:

- Irealist
- Aerian
- Tulburat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tethys spune:


* 17 decembrie - Ziua atractiei pamantesti

Persoanele nascute pe data de 17 decembrie sunt preocupate de structurile ascunse ale lucrurilor. Indivizi cu picioarele pe pamant, ei sunt extrem de orientati spre latura fizica si sunt adeptii situatiilor practice. Tot ce este substantial si solid in viata prezinta interes pentru ei. In schimb ce este usuratic, superficial sau extrem de fantezist nu ii intereseaza absolut deloc. Nativii acestei zile traiesc momentul si situatia prezenta si doresc sa stie cum functioneaza lucrurile din jurul lor. In acelasi timp, ei au tendinta de a-i judeca pe oameni in baza actiunilor lor si a ceea ce intreprind acestia.

Nativii zilei de 17 decembrie isi limiteaza de obicei speculatiile folozofice la ceea ce pot vedea, atinge, simti sau mirosi. Ei sunt persoane pragmatice, care se gandesc mai putin la motive si mai mult la cauze si efecte. Pentru acestia, ceea ce nu este de actualitate are prea putina semnificatie, cu exceptia obiectivului spre care ei isi canalizeaza energiile fizice, ideile si creativitatea. Datorita capacitatii lor de a se concentra asupra lucrurilor care le sunt la indemana, ei isi pot indeplini in mare masura obiectivul, fara sa se abata din drumul pe care au pornit.

Problemele sociale sau interpersonale in care sunt implicati nativii zilei de 17 decembrie apar cel mai adesea din cauza naturii lor serioase. In conversatie, ei au tendinta de a renunta la anumite ganduri, deoarece le considera triviale si anumite puncte de vedere pe care le considera prea putin inteligibile. Aversiunea lor fata de protocol si ierarhie ii impiedica sa-si doreasca sa intre in anumite cercuri sociale sau medii profesionale. Pentru multi dintre nativii zilei de 17 decembrie, statul social si recunoasterea pe care o obtin pentru realizarile lor este de ajuns pentru ei.

Persoanele nascute pe 17 decembrie trebuie sa se fereasca sa se orienteze doar in planul material, iar imaginatia si fantezia lor sa fie atenuata de o realitate obiectiva extrem de pronuntata. Astfel, ei ar trebui sa isi cultive dragostea pentru gratie si eleganta, care duce la o apreciere mai profunda a artelor – in special a disciplinelor cum ar fi pictura, sculptura si dansul. La un nivel mai personal, nativii zilei de 17 decembrie rezista cu greu celor care manifesta asemenea calitati senzoriale pamantesti si este posibil sa doreasca sa se implice in relatii cu acestia, cat mai profund si cat mai mult posibil. Cand fac acest lucru, ei trebuie sa se fereasca de un comportament revendicativ, dependenta reciproca, relatii vicioase sau stagnare. In general, conexiunea prea stransa cu ideile, indivizii, structurile si organizatiile ii poate inhiba pe cei nascuti in acesta zi si le poate intarzia dezvoltarea si avansarea individuala. Acesta lucru se poate intampla in special atunci cand circumstantele arata ca este timpul sa mearga mai departe.

SFATURI: Incearca sa te calmezi. Iesi in lume si distreaza-te din cand in cand. Dezvolta-ti viata sociala si gaseste o modalitate de a-ti impartasi interesele cu ceilalti. Permitandu-le celor in care ai incredere sa patrunda in lumea ta personala, vei crea punti care iti vor imbogati viata.

PUNCTE FORTE:

- De incredere
- Stabil
- Structurat

PUNCTE SLABE:

- Realist
- Revendicativ
- Repezit

Mergi la inceput