Calendar astrologic

Raspunsuri - Pagina 34

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Tethys spune:


* 28 noiembrie - Ziua lupului singuratic

Individualitatile extrem de intense nascute pe data de 28 noiembrie trebuie sa isi urmeze propriul curs. Paradoxuri in viata, cei nascuti astazi sunt individizi complecsi care nu inceteaza niciodata sa isi uimeasca familia si prietenii cu unica lor combinatie de agresivitate si sensibilitate. Ideologia lor este extrem de imporanta pentru ei, dar se poate schimba intr-o maniera tulburatoare, devenind un amestec de ironie si seriozitate. De exemplu, poate fi dificil de stabilit daca un individ nascut pe 28 noiembrie este conservator sau radical, liberal sau democrat, un sustinator al ordinii sociale sau un rebel anarhist. In final, asemenea termeni nu ii caracterizeaza prea bine pe nativi. Ei trebuie sa fie intelesi in proprii lor termeni.

Desi nativii zilei de 28 noiembrie par tipi fizici, caracteristica lor de baza este cea mentala, chiar intelectuala. Indiferent pe ce drum o apuca din punct de vedere profesional sau in viata, ei vor fi adesea intalniti pledandu-si cauza, refuzand sa se supuna unor sisteme de credinte si dogme prestabilite. Sunt in principal ganditori autodidacti si, pentru multi dintre ei, scoala este in cel mai bun caz un motiv de plictiseala si in cel mai rau caz o inchisoare. Ei au o inclinatie puternica pentru puncte de vedere contradictorii datorita adversitatii lor fata de declaratiile absolute si fata de toate tipurile de generalizari.

Nativilor zilei de 28 noiembrie le plac intepaturile comice. Ei vor folosi satira si ironia ca pe niste arme puternice impotriva adversarilor lor si, de asemenea, ca mijloace de a clarifica si de a-si materializa propriile lor puncte de vedere. Cel mai adesea, totusi, ei vor demonstra o seriozitate extrema. Din punct de vedere emotional, nativii zilei de 28 noiembrie sunt de obicei prinsi in propria lor furtuna. Legaturile romantice pot aparea destul de frecvent, dar cei nascuti in aceasta zi au mari probleme cu mentinerea stabilitatii in acest domeniu. Pe de alta parte, prieteniile lor sunt de obicei foarte solide si extrem de importante. Cei care sunt implicati in relatii cu ei nu vor uita niciodata aceasta experienta. Ei isi vor urma propriul drum si vor face asa cum considera ei de cuviinta. De exemplu, ei se pot numara printre cei mai generosi indivizi, iar in alte situatii cei mai egoisti. Adesea, bunatatea si natura lor sunt mult mai usor de inteles pentru animale si copiii mici, la un nivel pur intuitiv, decat de mintile critice, analitice si mature. Dragostea pentru natura si pentru lumea animala este de fapt sacra pentru ei, fiind in mod constant propriul refugiu din experientele umane, adesea dezamagitoare si nesigure.

Este posibil ca cea mai mare problema a persoanelor nascute pe 28 noiembrie sa fie intelegerea lor insisi. Ei sunt capabili sa isi intareasca personalitatile dificile si complexe. De obicei, sentimentele lor precipitante sunt cele care ii fac pe acestia sa se vada intr-o lumina mult mai obiectiva. Multi dintre cei nascuti astazi isi folosesc munca ca pe o evadare din ceea ce inseamna implicare de sine excesiva. In ceea ce priveste cele patru facultati majore ale perceptiei - intelectul, sentimentul, intuitia, senzatia – un efort titanic trebuie sa fie depus de catre nativii zilei de 28 noiembrie pentru a le echilbra. Doar astfel pot progresa in dezvoltarea lor personala si pot ajunge sa se inteleaga cu cei care ii inconjoara.

SFATURI: Gaseste o rezolvare pentru energiile tale fizice. Incearca sa te intelegi pe tine insuti mai bine. Aplica aceleasi standarde pentru propriile tale idei asa cum faci si cu cele ale celorlalti. Intareste-ti viata in primul rand facandu-ti o ordine interioara riguroasa.

PUNCTE FORTE:

- Profund
- Natural
- Sensibil din punct de vedere emotional

PUNCTE SLABE:

- Contradictoriu
- Confuz
- Dogmatic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tethys spune:


* 29 noiembrie - Ziua instigatorului

Cei nascuti pe 29 noiembrie au un talent de a-i provoca pe ceilalti – uneori sa gandeasca, alteori spre conflict. Le place sa atate lumea si, de obicei, doar prezenta lor duce la anumite schimbari. Desi uneori sunt categorisiti drept scandalagii, ei nu sunt prea preocupati de ceea ce gandesc ceilalti.

Nativii zilei de 29 noiembrie stiu cum sa apese pe butoanele sentimentale. Ei se pot distanta de un moment dificil doar prin ridicarea unei sprancene sau prin pastrarea unei linisti desavarsite. Ei se pot privei pe ei insisi ca pe niste caini de paza in slujba adevarului si vor ataca pe orcine incearca sa ii indeparteze de acest adevar. Capacitatea lor de a pedepsi asemenea infractori poate fi inspaimantatoare deoarece stiu exact cand si unde sa loveasca. Ei trebuie sa se fereasca, totusi, de pedepsele prea aspre si sa isi piarda integritatea.

Chiar daca nativii zilei de 29 noiembrie nu contribuie atat de mult la stabilitatea institutiilor sociale si politice, cu siguranta ei raman onesti si foarte discreti. In viata lor personala, cei nascuti astazi tind sa se mentina pe pozitii si pot asigura securitatea familiei si prietenilor pe termen lung. Ei se manifesta ca un uragan – involburand totul in jurul lor si neavand nici o intentie de a parasi respectiva zona prea curand. Cei care indraznesc sa intre in mijlocul uraganului pot fi siguri ca vor fi protejati de influentele din exterior.

Persoana care sufera cel mai mult, in mod normal, datorita emotiilor labile si sentimentelor instabile ale nativilor zilei de 29 noiembrie sunt chiar ei insisi. Ei pot cauza probleme celorlalti, dar este dificil de imaginat cum este sa fii in pielea lor. Acest sentiment de a fi incomozi cu ei insisi si de autocompatimire este unul pe care persoanele mai perspicace il pot detecta la nativi.

In ceea ce priveste ambitia si chemarea lor, nativii zilei de 29 noiembrie sunt de obicei mult prea ocupati cu problemele zilnice si problemele personale pentru a se gandi sa cucereasca lumea. Din punct de vedere social si al carierei, ei ajung adesea la un anumit nivel si prefera sa ramana acolo. Totusi, prin intermediul talentului lor de a ataca pentru a supravietui, ei pot fi capabili sa apeleze la influente provocatoare manipulatoare pentru perioade de timp destul de lungi. Daca exista pericolul de a fi destituiti, va fi vorba de interventia colegilor care s-au saturat sa se tot lupte cu acestia pentru chestiuni polemice. Acelasi lucru poate fi valabil si in cazul partenerilor si prietenilor rabdatori, care eventual isi dau seama ca viata ar fi cu mult mai simpla (desi mult mai plictisitoare) fara polemica lor. Daca nativii zilei de 29 noiembrie doresc sa aiba o viata mai fericita, ei trebuie sa invete sa fie mai putin provocatori si uneori sa lase lucrurile sa isi urmeze propriul curs.

SFATURI: Uneori, ar putea fi o idee buna sa fii mai rezervat in judecatile tale si evaluarile morale. Calmeaza-te. Invata sa stai tacut de-o parte, fara sa iti exprimi parerea. Foloseste-ti capacitatea de a schimba mediul inconjurator intr-un mod pozitiv.

PUNCTE FORTE:

- Provocator
- Dinamic
- Influent

PUNCTE SLABE:

- Tulburat
- Agasant
- Stresat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tethys spune:


* 30 noiembrie - Ziua atacului temperat

Persoanele nascute pe 30 noiembrie poseda un instinct pentru cunoasterea momentului in care este bine sa atace orice provocare pe care doresc sa o depaseasca. Fara sa se grabeasca, abordarea lor este de obicei calculata, atenta si efectiva. Cei nascuti astazi sunt extrem de intuitivi si capabili sa faca surprize celor care le stau in cale sau ii obstructioneaza. Rivalii, adversarii si concurentii pot ajunge sa realizeze cate pregatiri au de facut pentru a se putea apara cand sunt in mainile unui nativ al zilei de 30 noiembrie.

Cineva poate invata foarte mult despre cei nascuti astazi doar privindu-i cum lucreaza. Imbrobodind un client, pregatind un concept sau facand o fixatie pentru afectiunea cuiva, ei exerseaza multe scenarii de foarte multe ori in mintea lor astfel incat pot fi pregatiti pentru aproape orice eventualitate. Dupa aceasta faza de pregatire initiala, ei vor stabili data si locul intalnirii, ambele alese cu o mare grija si de obicei cu consimtamantul deplin al "victimei". In final, ei trec la atac. Ceea ce poarta, ceea ce spun, momentul, etc. – toate sunt foarte atent studiate. In mod normal, rezultatul va fi ca sunt foarte dificil de refuzat. Totusi, ei trebuie sa invete de asemenea sa recunoasca, sa faca fata si sa accepte infrangerea. Nu toata lumea este sub stapanirea lor, indiferent cat de convingatori ar fi acestia.

Nativii zilei de 30 noiembrie au un mod caracterstic de a conferi importanta oricarui lucru. Orice talente poseda acestia sunt impinse pana la gradul n, cu un consum minim de energie. Majoritatea persoanelor nascute pe 30 noiembrie au un fin simt al umorului si un talent pentru prezentarea chestiunilor serioase intr-o maniera cu mult bun gust (intotdeauna afisand un zambet). Umorul lor este subtil, dar poate denatura in batjocora cat si in hohote de ras. Excelenti din punct de vedere al mimicii, cei nascuti in acesta zi fac uz de satira intr-un mod atat de subtil, incat ceilalti nu reusesc sa le inteleaga de cele mai multe ori intentia. Umorul este intr-adevar o modalitate de a provoca.

In ciuda manierelor politicoase, nativii zilei de 30 noiembrie devin foarte defensivi cand sunt atacati. Ei trebuie sa invete sa nu exagereze cu reactiile lor atunci cand vine vorba de ce spun oamenii, sau sa isi dezvaluie nesigurantele ascunse atat de repede. Cu un bun simt dus pana la extreme, ei nu accepta prea usor sa fie luati in deradere. Atacurile directe sunt de cele mai multe ori intampinate cu un zid defensiv - mai tarziu cu o razbunare pe masura, ce va provoca intradevar suferinta. Datorita tendintei lor de a astepta, cei nascuti in acesta zi trebuie sa se feresca de a fi revendicativi, sa isi suprime sentimentele si in general sa isi tina frustrarile in ei insisi. Este o marca a indivizilor mult mai evoluati nascuti astazi sa faca fata negativitatii directionate inpre ei cu gratie, stapanire de sine si lipsa de ranchiuna.

Nativii zilei de 30 noiembrie adesea afiseaza o natura copilareasca, si astfel sugestiile nepretentioase si ofertele simple sunt cele ce mult mai probabil ii impresioneaza. De fapt, cei nascuti astazi rezista cu incapatanare la toate amenintarile sau disputele logice ale lumii. Insa, ei considera ca este greu sa refuze onestitatea simpla si franchetea.

SFATURI: Permite-ti sa improvizezi. Mai calmeaza-te un pic. Controlul tau este admirabil, dar la fel este si spontaneitatea. Razi de fobiile si greselile tale. Ramai copilaros.

PUNCTE FORTE:

- Temeinic
- Amuzant
- Dinamic

PUNCTE SLABE:

- Cu bun simt
- Revoltat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tethys spune:


* 1 decembrie - Ziua veseliei deliberate

Nativii zilei de 1 decembrie sunt persoane extrem de sincere. In plus, ei nu se tem sa transpuna ceea ce spun in fapte. In ciuda comportamentului lipsit de modestie, nativii ii vor castiga de partea lor pe cei din jur datorita aparentei inocente. Lipsiti de rusine, ei neaga in mod flagrant toate regulile de eticheta si comportamentul la comanda, mai ales cand sunt la mijloc probleme importante.

Nativii ii pot uimi pe ceilalti cu superficialitatea lor. Personalitatile lor pot fi totusi profunde si complexe – numai ca modul lor de exprimare reprezinta felul direct in care isi exterioreaza sentimentele. Nu intotdeauna sunt pe deplin constienti de ei insisi si de ceea ce fac. Ei par uneori atrasi de forte pe care nu le pot controla. Chiar daca ei insisi vor avea anumite indoieli in ceea ce priveste stabilitatea lor, starea lor mentala neobisnuita pare sa ii ajute in acest sens.

Persoane darnice, generoase, cei nascuti in aceasta zi doresc sa imparta ceea ce au cu cei apropiati si dragi lor, nu numai din punct de vedere financiar. Problema ce intervine in acest caz este ca nativii zilei de 1 decembrie sunt adesea destul de ocupati si au putin timp liber la dispozitie pentru a face acest lucru. Astfel, frustrarile pot creste, nu numai in ei insisi, dar si in ceea ce ii priveste pe copiii lor sau pe alti membri ai familiei. Deoarece debordeaza de energie, ei se vor stradui sa faca tot posibilul, totusi. Vor incerca sa ofere cat de mult pot in orice domeniu.

Persoanele nascute pe 1 decembrie sunt adepte ale flirturilor cu persoanele de sex opus. Nu toate acestea sunt luate in mod serios, totusi, deoarece le place sa isi exercite farmecul asupra unei persoane sau chiar a tuturor. Insa, ei isi rezerva sentimentele profunde de dragoste pentru o persoana foarte speciala. Este adevarat, totusi, ca de cele mai multe ori trec printr-o copilarie agitata, o adolescenta furtunoasa si o maturitate timpurie instabila. Privarea de anumite experiente sau pedepsele severe pentru comportamentul lor efervescent, aplicate in copilarie vor duce la frustrari ulterioare. Atitudinile lor obsedante referitoare la sex sunt de obicei indicatorii nesigurantei lor interioare.

Nativii zilei de 1 decembrie sunt spirite libere. Desi sunt capabili sa lucreze pentru o companie sau alte organizatii, ei vor face tot ce le sta in putinta pentru a-si exercita forta deplina a personalitatii lor in luarea deciziilor si abordarea problemelor cand considera ca a venit momentul prielnic sa treaca la actiune. Sa lucreze prea mult timp in acelasi loc poate sa le mai taie din elan si spiritul lor viu sa aiba serios de suferit. Se vor afla in situatia animalelor inchise intr-o cusca pentru prea mult timp. Ei pot pierde legatura cu instinctele lor naturale.

Astfel, este extrem de important ca nativii zilei de 1 decembrie sa ramana destul de liberi pentru a putea exprima pe deplin ceea ce simt. Pe de alta parte, ei trebuie sa invete ca societatea nu va tolera intotdeauna comportamentul lor, cel mai frecvent extravagant. Poate ca ar fi mai bine sa devina putin mai secretosi, mai diplomati si sa nu isi mai afiseze toate intimitatile in vazul tuturor. In plus, daca doresc sa fie luati in serios, ei trebuie sa fie mult mai precauti cu rata lor de credibilitate.

SFATURI: Incearca sa ai control asupra energiilor tale. Poti fi liber doar daca te intelegi pe tine insuti. Fereste-te sa rupi legatura cu ceilalti datorita abordarii tale exagerat de directe. Invata sa fii diplomat si un pic mai precaut. Nu renunta la tot.

PUNCTE FORTE:

- Activ
- Extrovertit
- Energic

PUNCTE SLABE:

- Ponosit
- Indirect
- Inconstient

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tethys spune:


* 2 decembrie - Ziua marimii naturale

Cei nascuti astazi sunt posedati de un spirit imens. Indiferent cat de mici sunt din punct de vedere fizic, ei isi vor exercita influenta asupra mediului inconjurator cu mult mai mult decat s-ar astepta cineva dupa o prima intalnire. Doar atunci cand sunt vazuti in actiune, ei se remarca cu adevarat. Atat de magic este efectul lor incat cei implicati in relatii cu acestia se pot simti uneori ca loviti de traznet.

Aspectul judecatii este foarte expansiv la nativii zilei de 2 decembrie, la bine si la rau. Pe de alta parte, cei nascuti in acesta zi sunt evaluatori indemanatici, adevarati judecatori ai onestitatii si integritatii, dar pe de alta parte, ei sunt capabili sa aiba resentimente si sa scoata la iveala si sa-si reverse furia asupra celor care au incalcat legea. Indivizii mai putin evoluati nascuti in acesta zi pot face destul de mult rau celorlalti si lor insisi prin manipularea emotiilor sau cererea aprobarii sau loialitatii din partea celor apropiati lor. In general, totusi, persoanele nascute pe 2 decembrie raman convinse de propria lor dreptate si doar mai tarziu vor fi capabili sa admita ca s-au inselat.

Nativii zilei de 2 decembrie nu numai ca afiseaza un caracter puternic, ei practic venereaza acest caracter cand il intalnesc la cei pe care ii respecta. Persoanele nascute pe 2 decembrie nu sunt genul care sa urmeze pe cineva ca o oaie in turma, dar fara doar si poate pot fi ademeniti de o personalitate puternica sau de o cauza care se refera la idealurile lor. O credinta de baza in omenire este caracteristica celor nascuti astazi. Ei sunt fascinati de intregul caleidoscop al emotiilor umane, actiunilor, gandurilor si sentimentelor – incepand cu cele mai importante si cele mai lipsite de credibilitate pana la cele mai pure si idealizate. Viata este Dumnezeul lor, insa viata incarcata de credinta si de realizari indraznete. In general, cei nascuti astazi sunt niste luptatori atunci cand ii provoaca cineva, dar nu sunt exagerat de agresivi. Rareori dau inapoi, refuzul de a renunta devenind o adevarata manie pentru ei.

Destul de des, nativii zilei de 2 decembrie vad viata ca pe o lupta in care ei trebuie sa obtina victoria. Totusi, ei lupta nu neaparat pentru bunastarea lor personala, ci pentru supravietuirea anumitor valori umane de baza. Alaturi de credinta si caracter, ii mai caraterizeaza si integritatea. Astfel, ei considera ca au actionat in pripa, sau intr-o maniera nepotrivita si se pot cai amarnic. Vinovatia figureaza adesea ca o tema majora in vietile lor.

Dezvoltarea individualismului, gasirea si urmarirea caii lor spirituale sunt cele mai mari provocari pentru nativii zilei de 2 decembrie. Adesea ei se pot abate de la aceasta cale. Totusi, spiritul lor ce nu poate fi dominat niciodata nu pare sa ii abandoneze nici macar in momentele de grea incercare. Sa invete sa distinga intre fals si real, intre iluzie si important este o preocupare constanta a vietilor lor, adesea dificile si complexe.

SFATURI: Fii atent la temperamentul tau. Indiferent ce spun ceilalti, sa castigi nu este intotdeauna atat de important. Adevarata stapanire de sine va minimaliza nevoia ta de a fi apreciat. Incearca sa ii judeci si sa ii condamni mai putin pe ceilalti. Pentru a progresa, trebuie in primul rand sa-ti recunosti punctele slabe si greselile.

PUNCTE FORTE:

- Dinamic
- Lucid
- Uman

PUNCTE SLABE:

- Temperamental
- Moralist
- Manipulativ

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tethys spune:


* 3 decembrie - Ziua ingenuitatii

Persoanele nascute pe data de 3 decembrie lasa foarte putin de la ele in drumul lor spre realizarea propriilor viziuni. Ingenioase in ducerea la bun sfarsit a planurilor lor, ele pot fi atat secretoase, cat si manipulative in limita admisa pentru a obtine ceea ce doresc de fapt. Insa, aceasta zi nu este ziua marilor ambitii personale. Nativii zilei de 3 decembrie sunt mai degraba interesati de creatiile lor, de familie, de activitati profesionale sau activitati preferate decat de dobandirea faimei sau puterii. Este posibil ca pe anumiti membri ai familiei sa ii inspaimante faptul ca nativii zilei de 3 decembrie nu sunt prea preocupati de asigurarea unei situatii financiare mai bune.

Atat talentele creative cat si cele mestesugaresti sunt mostenirea nativilor zilei de 3 decembrie. Cel mai adesea orientati spre latura tehnica, ei pot fi calificati cu usurinta drept niste perfectionisti. Destul de frecvent, insa, ei sunt capabili sa atinga o coarda sensibila in semenii lor care, respectandu-le dedicatia si preocuparea, adesea se vor deranja sa se intereseze de ceea ce fac acestia. Un asemenea interes nu este esential pentru nativii zilei. Ei sunt destul de capabili sa continue sa lucreze fara nevoia de a capata aprobarea permanenta a celorlalti. Ei vor prefera mai degraba sa fie lasati in pace.

De fapt, cei nascuti astazi solicita un grad inalt de intimitate si legaturile nevaforabile trebuie desfiintate in totalitate. In timpul unor asemenea perioade de timp (care de obicei vor aparea dupa varsta de treizeci de ani), ei pot fi cunoscuti ca persoane introvertite. Acest lucru se intampla deoarece numai asa ei pot realiza ceva la potentialul lor maxim de concentrare. Doar atunci cand sunt singuri, sunt capabili sa se conecteze la anumite surse superioare. Intradevar, realizarile lor uneori par a fi inexplicabile, fara ajutorul unei puteri superioare si a fortei de inspiratie ce actioneaza ca un ghid. Nu putem spune, totusi, ca nativii zilei de 3 decembrie sunt in mod deosebit oameni devotati sau religiosi. Din contra, ei au tendinta de a fi extrem de rationali, poate chiar putin cinici.

Un pericol al nativilor zilei de 3 decembrie este ca ei vor fi atat de prinsi de munca lor, incat isi vor neglija dezvoltarea personala. Intradevar, personalitatile (a lor si a celorlalti) pot sa nu ii intereseze atat de mult in viata. In principal, ei au fost inzestrati cu anumite instrumente, talente si abilitati fizice cu care sa poata lucra. Din fericire, mai devreme sau mai tarziu, ei vor avea intelepciunea de a se cunoaste la un nivel mai profund – cercetandu-se si testandu-se pe ei inisi cu aceeasi intensitate pe care o confera muncii lor. Daca vor face intradevar acest pas, calitatea muncii lor poate deveni mult mai umana din punct de vedere universal si mai putin specifica sau tehnica.

SFATURI: Arata-te mult mai interesat de tine insuti si de dezvoltarea ta personala. Uneori plaseaza responsabilitatile altora, fara sa iti faci griji in acest sens. Fereste-te sa devii prea antisocial – mentine contactul cu lumea si ajuta-i pe cei care te inconjoara.

PUNCTE FORTE:

- Concentrat
- Inovativ
- Mestesugar

PUNCTE SLABE:

- Secretos
- Ciudat
- Inabordabil

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tethys spune:


* 4 decembrie - Ziua fortei morale

Cei nascuti pe 4 decembrie sunt indivizi bravi, agresivi, care au curajul de a actiona cu trup si suflet. Durerea, conflictul si lupta nu le sunt straine si pot in mod repetat sa fie pusi fata in fata cu provocarile si situatii coplesitoare. Fara doar si poate, ei au o sansa destul de mare sa reuseasca in asemenea obiective de anvergura printr-o combinatie neobisnuita de gratie si vitalitate, fiind foarte atenti sa nu provoace gelozia celorlalti. Multi dintre cei nascuti astazi au talentul de a inspira teama sau cel putin un sentiment de neliniste si ingrijorare celor mai aprigi adversari. Dusmanii nativilor zilei de 4 decembrie vor sesiza probabil ca vor fi tratati cat mai nemilos de catre acestia.

Nativii zilei de 4 decembrie pot afisa anumite tendinte de egoism si sociopatie, insa, din fericire, asemenea porniri ajung rareori sa le domine personalitatile. In mod normal, idealurile si credintele lor raman necorupte si se pun pe ei insisi in serviciul unor cauze extrem de umane, politice sau artistice. Binecuvantati cu un talent organizatoric, ei au capacitatea de a-si asculta colegii sau angajatii, dar nu tolereaza nici un fel de amenintare serioasa la adresa autoritatii lor, care trebuie sa ramana neatinsa. Tentatia de a securiza in mod absolut puterea in sfera lor este foarte importanta pentru ei. Este posibil ca ei sa aiba nevoie sa fie verificati sau moderati, fapt ce este si in interesul lor. De asemenea, pericolul exista prin faptul ca ei vor prelua mai multe responsabilitati decat pot face fata. Daca nativii zilei de 4 decembrie isi vor cunoaste limitele, ei vor fi scutiti de multe frustrari si actiuni lipsite de demnitate.

De obicei, capacitatile critice ale persoanelor nascute pe data de 4 decembrie sunt extrem de dezvoltate. Ei au rara abilitate de a cantari o persoana sau o disputa rapid si foarte corect, fara sa se bazeze pe idei preconcepute si prejudecati. Totusi, daca acestia sunt implicati emotional cu respectiva persoana, obiectivitatea lor se va diminua. In consecinta, nativii zilei de 4 decembrie trebuie sa faca un efort sa nu isi amestece viata privata cu cea publica. De exemplu, consecinte extrem de distructive pot rezulta din favorizarea propriilor prieteni in chestiuni de afaceri.

Cu cat nativii zilei de 4 decembrie isi controleaza mai repede latura uneori rebela, adesea chiar teatrala a naturii lor, cu atat este mai bine pentru ei. Sugeram astfel ca ei ar trebui sa-si suprime individualismul. De asemenea, ei trebuie sa ajunga sa inteleaga mai bine impactul actiunilor lor asupra mediului inconjurator. Nativii care devin mai intelepti odata cu varsta, vor invata sa isi folosesca energiile intr-o directie mult mai constructiva si productiva, astfel contribuind substantial din punct de vedere social la tot ce ii inconjoara.

SFATURI: Invata ca cea mai mare putere este puterea dragostei. Mentine-ti spiritul viu, dar controleaza-l in permanenta. Preia mai mult responsabilitati interne, decat externe. Ai in vedere si bunastarea celorlalti. Nu te mai teme atat ca iti pierzi autoritatea.

PUNCTE FORTE:

- Energic
- Brav
- Agresiv

PUNCTE SLABE:

- Rebel
- Autoritar
- Ii place sa controleze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tethys spune:


* 5 decembrie - Ziua increderii

Cei nascuti pe 5 decembrie sunt extrem de increzatori in abilitatea lor de a finaliza ceea ce inceput. Uneori aceasta incredere este justificata, dar alteori nu este. Nativii acestei zile sunt intradevar capabili de mari lovituri, dar in acelasi timp sunt capabili sa se esueze. Esecul intervine in general datorita conceptiei lor ireale, a faptului ca vor prefera sa vada totul in roz, decat sa faca eforturi sustinute pentru a preveni eventualul esec. Astfel, ei trebuie sa recunoasca ca nu prin efortul unei singure persoane se ajunge la finalizarea unui obiectiv, ci prin planificare si studiu temeinic al sanselor de reusita a respectivelor eforturi.

Nativii zilei de 5 decembrie au tendinta de a fi activi si dinamici. Ei sunt adesea intens concentrati si foarte atenti la ceea ce experimenteaza la un moment dat. In acelasi timp, ei vor fi dornici sa impartasesca asemenea experiente cu ceilalti. Intradevar, ei pot fi surprinsi cand cei apropiati nu le impartasesc parerile. Desigur, in momentul in care nativii zilei de 5 decembrie se maturizeaza, ei devin mult mai toleranti si mai respectuosi in ceea ce priveste intimitatea celorlalti. Insa, acest lucru trebuie sa fie impartasit intens si de celelalte persoane.

Manifestand incredere, nativii zilei de 5 decembrie cu siguranta vor avea multe avantaje. Cei nascuti astazi sunt relativ eliberati de multe griji si indoieli care ii preocupa pe ceilalti. Totusi, ei trebuie sa contientizeze acele dificultati, daca ele exista intr-adevar. Acest lucru le este necesar deoarece destul de des se vor asigura pe ei insisi ca totul merge bine chiar si atunci cand nu merge de fapt. Barometrul lor ar trebui sa fie rezultatele si raspunsurile pe care le primesc de la prieteni, asociati, cunostinte si chiar rivali sau concurenti. In principiu, ei trebuie sa invete ca ceea ce spun si ce gandesc ceilalti are importanta.

Deoarece nativii zilei de 5 decembrie sunt genul de persoane active, ei vor evita sa amane actiunea si vor lasa lucrurile sa mearga pe fagasul lor. Desi o astfel de atitudine este in general pozitiva si le face viata mai putin complicata, se pot implica si in lucruri care ar trebui lasate asa cum sunt. Astfel, pentru cei nascuti astazi, judecata si constiinta de sine sunt cheia succesului. Este imperativ ca nativi zilei de 5 decembrie sa aiba o idee extrem de realista si ferma referitor la rolul lor in viata si la obiectivele urmarite. Pana in respectivul moment, ei sunt apti sa se mentina pe linia de plutire si, in ciuda optimismului lor, ei vor fi mai degraba descurajati. De fapt, esecurile repetate pot fi un reper ferm, dar de nepretuit pentru realizarile care formeaza temelia experientei lor.

Cand nativii zilei de 5 decembrie ajung sa recunoasca natura nesigurantei, ei vor admite puterea soartei si mai presus de toate vor dezvolta un anumit sentiment pentru ironia inerenta a conditiei umane. Astfel, ei vor pune baze solide si de incredere pentru viitoarele actiuni.

SFATURI: Uita-te cu atentie la tine insuti si la circumstantele in care te afli. Fa-ti un inventar al abilitatilor, daca nu ai facut deja acest lucru. Fii atent la ce iti spun ceilalti. Din cand in cand urmeaza sfatul lor, atunci cand iti pare rezonabil.

PUNCTE FORTE:

- Increzator
- Indraznet
- Activ

PUNCTE SLABE:

- Prea sigur de sine
- Irealist
- Inconstient

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tethys spune:


* 6 decembrie - Ziua profitului

Cei nascuti pe 6 decembrie par a fi foarte abili in a scoate tot ce-i mai bun din orice situatie si au un ochi foarte bun pentru a recunoaste diamantul dintr-o piatra. De exemplu, ei pot simti un avantaj economic sau pot vedea potentialul latent dintr-o companie, individ sau idee, daca acesta ar fi directionat cum trebuie. Atunci cand un nativ din aceasta zi intrezareste o posibilitate cat de mica, trece la actiune fara a ezita.

Cei nascuti in aceasta zi nu sunt de obicei niste oameni creativi in sine, ci mai degraba administratori, coordonatori si organizatori, dar mai presus de toate sunt persoane care realizeaza sau imbunatatesc. Au un simt foarte dezvoltat a ceea ce trebuie inlocuit sau reajustat. Rareori se agata de lucruri care nu le mai sunt utile. Oricum, desi aceasta atitudine poate fi un atu in afaceri sau in cariera, in relatiile personale le pot cauza dificultati. Daca vor simti ca o prietenie sau o relatie amoroasa nu mai functioneaza, vor considera ca e mai bine sa puna capat legaturii inainte ca aceasta sa se inrautateasca. Prietenii sau persoanele iubite care poate simt ca relatia lor mai are rost sau cel putin mai are o speranta de a fi salvata s-ar putea sa fie abandoanti intr-un mod destul de neplacut.

Nativii zilei de 6 decembrie sunt foarte pragmatici, mai precis ei sunt in primul rand interesati de lucrurile care functioneaza. Teoria ii interseaza doar in masura in care are si o aplicabilitate practica. In cele din urma, adunarea de puncte si castigarea jocului este o prioritate deosebita pentru ei. Trebuie in schimb sa fie atenti sa nu devina victimele unei ambitii exagerate, a valorilor superficiale sau a unei atitudini de control excesiv.

Indivizii nascuti in ziua de 6 decembrie isi exprima de obicei sentimentele direct si fizic si pot avea un impact deosebit asupra vietilor celor iubiti intr-un mod aproape organic. Pericolul de a avea o relatie de orice natura cu nativii acestei zile consta in general in faptul ca acestia tind sa fie foarte exigenti. Desi s-ar putea sa sara scantei, cel mai bine este atunci cand partenerul lor este la fel de exigent (sau cel putin are o forta proprie). Cand indivizii nascuti pe 6 decembrie sunt legati de o persoana prea pasiva sau prea autocompatimitoare, rezultatul poate fi de-a dreptul tragic.

Nativii zilei de 6 decembrie sunt interesati sa ia ce este mai bun din lucrurile pe care viata le ofera si in aceeasi masura doresc sa scoata la iveala ce-i mai bun intr-un om. Cand prietenii sau asociatii lor sunt indivizi cu caractere puternice care stiu sa obtina beneficii dintr-o situatie stimulatoare sau provocatoare, acest talent al persoanelor nascute in aceasta zi se poate exprima si poate da rezultate bune. Daca cei nascuti in aceasta zi ajung intr-un mediu mai putin acceptabil sau intre persoane care nu doresc sa evolueze, s-ar putea sa se retraga si sa nu se implice prea mult.

Nu mai trebuie sa spunem ca indivizii nascuti pe 6 decembrie trebuie sa isi cultive toleranta si capacitatea de a accepta slabiciunile altora. De fapt, eforturile nativilor acestei zile ar avea o utilizare mai buna pentru ei insisi, pentru ca daca dau gres nu pot da vina decat pe ei singuri. Intradevar, persoanele nascute in aceasta zi pot crede ca limitandu-si energia pe care o cheltuiesc pentru a-i schimba pe ceilalti isi pot elibera propria natura inventiva si pot deveni cu adevarat originali in felul lor.

SFATURI: Invata sa ii lasi pe ceilalti cu propriile lor valori. Nu planifica si nu lucra tot timpul; fa cate o pauza pentru a-ti reincarca bateriile. Formuleaza-ti principiile etice si pastreaza-le intacte orice s-ar intampla.

PUNCTE FORTE:

- Pragmatic
- Receptiv
- Capabil

PUNCTE SLABE:

- Prea implicat
- Insensibil
- Dominant

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tethys spune:


* 7 decembrie - Ziua sensibilitatii exagerate

Cei nascuti in data de 7 decembrie sunt personaje unice. Pe parcursul intregii vieti, ei isi gasesc cu greu locul printre cei din jurul lor, fie la scoala, la lucru sau acasa. Cei nascuti in aceasta zi cresc adesea cu gandul ca sunt anormali, particulari sau pur si simplu ciudati. Indiferent daca sunt intradevar asa sau nu, ei se considera astfel si au parte adesea de viata la care se asteapta.

Nativii zilei de 7 decembrie sunt atrasi de obicei de indivizii mai deosebiti. In orice caz, ii respecta pe cei care au curajul sa mearga pe propriul lor drum, indiferent de ceea ce fac. In secret, bineinteles, multi dintre nativi ar dori sa fie acceptati in termeni conventionali si sa se bucure sa se amestece in multime din cand in cand. Ei ar putea sa reuseasca daca fac un mic efort de a se adapta, dar de obicei efortul acesta isi pune amprenta pe sistemul lor nervos.

In adolescenta si in primii ani de maturitate, indivizii nascuti pe data de 7 decembrie sunt adesea nehotarati in ce priveste profesia pe care ar dori sa o urmeze. Ei incearca un numar divers de ocupatii, foarte diferite in ce priveste natura lor, pana in momentul in care o gasesc pe cea care li se potriveste cel mai bine. De obicei raman la aceasta profesie intreaga viata, dar nu sunt neaparat fericiti. In parte, motivul pentru care le este atat de greu sa adopte un rol social satisfacator este acela ca sunt ambivalenti in ce priveste societatea insasi. De asemenea, ce le place cel mai mult sa faca, ceea ce li se potriveste in mod natural nu este intotdeauna ceva din care sa poata scoate bani. Ca atare, pot ajunge sa sufere de anxietate si frustrari si poate chiar sa creada ca au dat gres.

Persoanele nascute pe 7 decembrie trebuie sa faca foarte multe pauze si sa nu isi puna prea multe intrebari despre ei insisi. Ca si copii, talentele lor prodigioase pot crea mari asteptari care vor fi greu de indeplinit. Ca atare, pot deveni rebeli, nevrotici sau izolati, fortati sa isi construiasca o carapace in jurul lor pentru a-si feri natura sensibila de dezamagiri sau respingeri. Cei nascuti in aceasta zi care sunt destul de norocosi pentru a avea parte de parinti grijulii si sensibili, au o sansa de a reusi in viata. Daca sunt si mai norocosi si intalnesc persoane care isi pot da seama de potentialul lor si il pot valorifica, unicitatea lor devine ceva pozitiv - ei nu trebuie sa faca un efort artificial pentru a iesi in evidenta sau pentru a fi recunoscuti.

Nativii zilei de 7 decembrie trebuie sa fie atenti sa nu devina prea deosebiti sau izolati de lume, in special pe masura ce inainteaza in varsta. Visatorii si fantezistii risca sa ajunga sa traiasca intr-un mod ciudat care are prea putin legatura cu vietile de zi cu zi ale majoritatii oamenilor. Ei ar trebui sa mentina anumite activitati minime legate de societate si de familie, sa pastreze o legatura apropiata cu prietenii lor, sa scrie scrisori si in general sa continue sa comunice indiferent cat de greu le-ar putea fi la un moment dat. In relatiile personale, trebuie sa faca uneori eforturi pentru a atrage atentia asupra lor. Autocompatimirea, in toate formele sale, este ca o otrava.

SFATURI: Intra in contact social cu ceilalti in mod regulat. Nu cere prea multe de la tine. Invata sa abordezi totul mai usor fara sa te simti ingradit.

PUNCTE FORTE:

- Imaginativ
- Sensibil
- Foarte individualist

PUNCTE SLABE:

- Ciudat
- Nervos
- Necomunicativ

Mergi la inceput