Calendar astrologic

Raspunsuri - Pagina 31

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Tethys spune:


* 29 octombrie - Ziua ideilor inovatoare

In general, indiferent de situatia in care se afla, cei nascuti in aceasta zi manifesta dorinta unei noi abordari si aducerea unor idei noi in munca lor. Vor face o evaluare rapida a metodelor de a face mai bine un anumit lucru. Acest comportament este normal pentru nativi. Au tendinta de a fi foarte logici si de a functiona bine in cadrul unui sistem, mai ales daca sunt implicati si la nivel personal. Vor avea aceeasi atitudine indiferent daca vor fi intelectuali, birocrati sau pur si simplu muncitori de rand. In cele mai multe dintre cazuri, gandesc si evalueaza foarte bine planurile pe care si le fac. In cazul in care va fi nevoie, isi vor reevalua toate calculele. Sunt tot timpul preocupati sa se pregateasca. Aceasta trasatura alaturi de importantele calitati personale vor determina nivelul succesului pe care il vor obtine nativii.

De obicei, atat barbatii cat si femeile nascuti in aceasta zi sunt foarte preocupati de politica. Trasatura acesasta se va face remarcata de cate ori vor intreprinde o actiune in cadrul familiei, grupului social sau in cadrul natiunii. Deci, atat la nivel constient cat si la nivel inconstient sunt interesati de folosirea puterii si a efectului pe care il are ea asupra celorlalti. Deseori, acesti nativi fermecatori sunt genul de oameni foarte convingatori. La nivel personal, sunt capabili sa exercite un control puternic asupra celor alaturi de care sunt implicati intr-o relatie sentimentala. Din acest punct de vedere, ar trebui sa fie atenti pentru ca exista pericolul de a influenta in mod involuntar viata persoanei iubite. In plus, exista riscul ca nativii sa devina dependenti de rolul lor dominant.

Daca este nevoie, cei nascuti in aceasta zi stiu cum sa foloseasca sexul, banii si puterea pentru a manipula o anumita situatie. Ei stiu instinctiv cum sa faca o impresie puternica inca de la inceput. De asemenea stiu cum sa obtina ceea ce isi doresc. Felul lor de a se comporta va depinde mult de sistemul de valori pe care il vor avea si de capacitatea de a-si exercita talentele. Uneori, ar putea avea o atitudine machiavelica sau asemanatoare cu cea a unor mercenari, dar, in general ar putea fi descrisi ca persoane diplomate, pline de tact si intelepte. In cazul nativilor acestei zile, puterea de a impresiona si de a-i influenta pe ceilalti este un dar natural. Insa, aceste calitati ar putea spori pericolul de a cadea prada lipsei de umanitate sau ambitiilor oarbe.

Nativii acestei zile sunt experti in domeniul lor de activitate. In plus, au calitatea extraordinara de a functiona din ce in ce mai bine. Ei se vor impune ca autoritati de necontestat. In cele din urma, un asemenea comportament nu va face decat sa dea nastere unor resentimente sau revolte in randul partenerilor sau subordonatilor. Mai mult decat atat, daca se vor refugia in spatele unui munte de elemente de logica va exista pericolul de a-si neglija nevoile emotionale. Astfel, vor deveni distanti, insensibili si aspri. Cei nascuti in aceasta zi au tendinta de a fi secretosi. Din acest motiv, s-ar putea sa nu fie bine intelese motivele si onestitatea intentiilor lor. Asadar, nu ar strica daca ar fi putin mai deschisi si mai increzatori cu persoanele de langa ei.

Persoanele nascute pe data de 29 octombrie sunt foarte atente si tin foarte mult la familiile si prietenii lor. De obicei, sunt foarte protectori, isi asuma si isi duc la bun sfarsit responsabilitatile familiale. In orice caz, ar trebui sa fie atenti sa nu isi izoleze familiile. Atentie deosebita ar trebui acordata si atitudinii duale pe care au tendinta sa o manifeste: vor acorda multa dragoste si compasiune celor dragi, iar pe ceilalti aproape ca ii vor neglija.

SFATURI: Renuntarea la unele dorinte ar putea fi o adevarata usurare. Invata sa impartasesti si celorlalti ceea ce simti si sa pretuiesti acest lucru. Asculta-i si pe altii si urmeaza-le uneori hotararile. Fii mai deschis. Ascunzandu-te nu vei face altceva decat sa pierzi timp.

PUNCTE FORTE:

- Convingator
- Meticulos
- Influent

PUNCTE SLABE:

- Obsedat
- Inchis
- Secretos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tethys spune:


* 30 octombrie - Ziua supraveghetorului

De fiecare data cand vor avea ocazia, nativii acestei zile vor demonstra ca sunt manageri buni si ca au un talent deosebit de a conduce. In general, nativii au foarte multe talente. Deseori, vor imbina abilitatile specifice unui domeniu cu abilitatile unui alt domeniu total diferit de primul. In plus, sunt capabili sa atraga multi oameni in proiectele lor. In aceelasi timp, vor reusi sa ii motiveze si sa le mentina treaz interesul. Este destul de neobisnuit faptul ca nativii vor face imposibilul pentru a satisface cerintele pe care le va impune cariera lor. Vor fi capabili chiar sa inceapa o noua viata din acest motiv. In consecinta, ziua de 30 octombrie va sta sub semnul unei duble caracteristici.

Intradevar, imaginea unei persoane trecand peste mari si oceane pentru a obtine ceva este o metafora relevanta pentru cei nascuti in aceasta zi. De-a lungul vietii, nativii vor avea de infruntat trei perioade de rascruce: sfarsitul adolescentei, sfarsitul anilor 20 si inceputul anilor 40. La fiecare moment de raspantie vor infrunta pericolele inspaimantatoare provocate de apele tulburi si necunoscute. In aceste momente ar putea hortari sa nu mai inainteze si sa ramana acolo unde sunt. Astfel, vor evita provocarile, dar se vor surprinde traind o viata plina de frustrari si nu isi vor satisface toate dorintele. Privind din alta perspectiva, daca isi vor asuma riscul, s-ar putea sa se confrunte cu mari greutati si cu instabilitate pentru lungi perioade de timp. Alte persoane ar putea considera asumarea acestor riscuri dovada unui comportament plin de curaj. De fapt, nativii zilei de 30 octombrie simt ca nu au alta solutie in viata decat sa isi urmeze si sa isi indeplineasca visurile.

Cei nascuti in aceasta zi se implica in multe proiecte, dar sunt la fel de capabili sa formeze modul si sistemul de lucru al altei persoane. Sunt posesorii unei rare calitati: ei sunt receptivi si in acelasi timp ii pot directiona si pe cei din jurul lor. Vor obtine rezultate bune in calitate de sefi, preparatori, dar si in calitate de asistenti si temerari. Se adapteaza foarte bine cerintelor necesare sustinerii unui proiect. Sunt capabili sa pastreze cursul unei lucrari (indiferent daca este a lor sau a altcuiva) in ciuda problemelor care vor aparea. Nativii acestei zile vor gasi o modalitate efectiva prin care sa isi afirme autoritatea. Vor trezi din cand in cand resentimente in cadrul familiei, cercului social sau la locul de munca, dar sunt capabili sa linisteasca spiritele si sa convinga pe toata lumea sa isi vada de treaba.

Dupa cum am spus, atunci cand va aparea o sansa favorabila, nativilor nu le va fi teama sa isi asume riscurile pe care le presupune aceasta. Vor fi foarte atenti si nu vor rata nici o sansa de a avansa in cariera sau de a-si largi orizonturile. Vor avea atitudinea potrivita atunci cand vor evalua limitele, distantele si obiectivele care trebuie atinse pentru a-si indeplini planurile. Insa, vor fi preocupati prea des sa isi asume responsabilitatile altora, chiar si atunci cand planurile lor mai importante se vor apropia de termenele limita.

Persoanele nascute in aceasta zi nu ar trebui sa isi directioneze toata energia spre exterior pentru obtinerea succesului unor probleme cotidiene. Este foarte important sa acorde mai multa atentie nevoilor si dorintelor personale. Nu este nevoie sa isi sacrifice propria dezvoltare spirituala de dragul unui grup social sau al unei cauze. Este foarte important sa isi rezerve timp pentru ei insisi si pentru dezvoltarea lor.

SFATURI: Fii atent ca, uneori nu vezi padurea din cauza copacilor. Pastreaza-ti clara in minte imaginea de ansamblu. Incearca sa petreci mai mult timp cu tine insuti. Consuma mai multa energie pentru satisfactia personala. Fii receptiv la parerile si sugestiile celorlalti.

PUNCTE FORTE:

- Organizat
- Increzator
- Atent

PUNCTE SLABE:

- Neglijent cu el insusi
- Frustrat
- Distras

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tethys spune:


* 31 octombrie - Ziua atentiei

Nativii acestei zile se mandresc cu faptul ca sunt observatori meticulosi si adepti ai detaliului. Au capacitatea de a-si concentra si directiona foarte bine energia. Din acest motiv, vor putea sa treaca peste obstacolele aparute in drumul lor. Aceasta calitate ii transforma in adversari redutabili. In orice caz, nativii nu sunt in general exagerat de agresivi. De fapt, ar putea afisa un exterior dulce si chiar delicat, imagine care va mai atenua din latura lor dura. Atunci cand sunt implicati intr-o relatie, sunt atenti si protectori cu partenerii lor.

Sub imaginea lor publica, nativii de ambele sexe ascund un fel de razboinici care folosesc armele mintale. Acest aspect al caracterului lor ii poate conduce uneori spre multe necazuri. In unele situatii, s-ar putea spune nativii urmareau de fapt chiar necazurile, dar desigur ca acesta nu va fi si punctul lor de vedere. Ei afirma ca vor ataca numai daca vor fi provocati. De fapt, cei nascuti in aceasta zi s-ar putea sa aiba probleme din acest motiv. Ei sunt prea ingaduitori cu reactiile deplasate ale celorlalti. Cu alte cuvinte, deseori sunt prea buni si ajung sa regrete aceasta atitudine, mai ales atunci cand sunt dezamagiti sau cand nu sunt apreciati. Astfel, vor putea ajunge la depresii nervoase. De fapt, depresiile nu sunt altceva decat suparari care nu sunt exeriorizate si care sunt pastrate in interior.

Lupta, indiferent daca este fizica sau spirituala, reprezinta o parte esentiala a vietii nativilor. Razboincul intelectual este cel care prefera provocarile facute de situatiile mai deosebite. Pentru a obtine ceea ce isi doresc, sunt capabili sa isi ingradeasca anumite laturi ale presonalitatii, sa se priveze de anumite nevoi (inculusiv lipsa mancarii, a bauturii si a somnului) si chiar sa accepte durerea fizica. Persoanele nascute pe data de 31 octombrie se mandresc cu capacitatea lor de a renunta la confort si la lux. De asemenea, se mandresc cu puterea care ii ajuta sa faca fata situatiilor surprinzatoare si periculoase care apar instantaneu. Instruirea si antrenamentul psihic sunt cheile pentru dezvoltarea si evolutia personalitatii nativilor.

Cei nascuti in aceasta zi nu renunta usor la ceea ce au castigat. Partea critica a mintii lor este foarte dezvoltata si ascutita. Intotdeauna vor demasca falsurile si nesiguranta. Nativii adora sa faca munca de cercetare. Deseori, vor fi chiar detectivi sau vor lucra in cercetare. S-ar putea sa fie atrasi de riscuri, dar le vor calcula bine inainte sa actioneze. Din acest motiv, nu se poate spune ca sunt aventurieri nesabuiti. Sunt predispusi la tot felul de accidente. In situatiile in care isi doresc foarte mult sa realizeze ceva, ar putea fi pur si simplu victimele nesansei. Cand vor intampina asemenea greutati, vor da dovada de o hotarare si incapatanare iesite din comun. Vor incerca sa isi schimbe sansele si sa intoarca norocul in favoarea lor. In cele din urma vor reusi.

Persoanele nascute in aceasta zi nu trebuie sa permita lucrurilor mici sa le enerveze si sa le afecteze. Cheia pentru a detine controlul asupra puterilor lor este stapanirea de sine. Daca nu vor reusi sa faca acest lucru, sa isi controleze personalitatea, vor deveni confuze. Deci, vor ajunge sa fie vulnerabile in situatiile de criza. Nativii vor incerca sa faca tot ceea ce le va sta in puteri pentru a ajuta o idee sau o persoana in care vor avea sperante. In orice caz, ar trebui sa invete cum sa reactioneze atunci cand sunt respinsi si atunci cand sunt dezamagiti din punct de vedere emotional. Principiul lor de viata este ilustrat de afirmatia: "calitatea este mai importanta decat cantitatea". Din acest motiv, ar putea da uneori impresia ca sunt pasivi si ca in plus dau dovada si de lipsa hotararii si a ambitiei. Alte motive pentru care ar putea da acesta impresie ar fi simtul lor restrictiv si dorinta de a nu atrage atentia intr-un mod nepotrivit sau nedorit.

SFATURI: Straduieste-te mai mult sa obtii ceea ce iti doresti. Realizarile sunt importante. Ar trebui sa renunti la garda pe care ai ridicat-o si sa permiti oamenilor sa te cunoasca. Nu mai fi atat de suspicios. Fii mai increzator. In plus, ar trebui sa nu mai fii atat de critic si de certaret. Cultiva-ti diplomatia. Siguranta de sine este cheia pentru multe usi.

PUNCTE FORTE:

- Afectuos
- Cu spirit de observatie
- De neinfrant

PUNCTE SLABE:

- Irascibil
- Cu tendinta de a se pune in umbra
- Refractar

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tethys spune:


* 1 noiembrie - Ziua atacului

Persoanele nascute pe data de 1 noiembrie sunt dinamice si isi folosesc energiile in activitatile pe care le desfasoara. Atractia lor pentru pericol este incontestabila. Ei tind sa caute pericolul cu lumanarea, dar, de asemenea, este posibil sa fie surprinsi de situatii periculoase. Pentru cei nascuti astazi, interesul pentru profesia lor este imperativ. Daca vor petrece mai mult timp intr-un loc de munca care nu ii stimuleaza deloc, este foarte probabil ca ei vor stagna sau se vor plafona. Pana in momentul in care nativii zilei de 1 noiembrie vor descoperi modalitatea de a-si satisface nevoia de stimulare, vietile lor vor ramane neimplinite.

Elementele agresive ale acestei personalitati sunt foarte usor exprimate. In general, ceilalti nu se supara pe atitudinea impunatoare a unui nativ al zilei de 1 noiembrie deoarece, de obicei, cei nascuti astazi se prezinta intr-o maniera impecabila, cinstita. Onestitatea, in general, este ceva firesc pentru nativii zilei de 1 noiembrie, dar ei sunt capabili la fel de bine sa isi ascunda activitati clandestine complexe. Asadar, ei vor arata o mare parte din ceea ce sunt, dar cu siguranta nu totul.

Nativii zilei de 1 noiembrie afiseaza o incredere imensa in ei insisi, dar neglijarea partii periculoase poate duce la ranirea acestora, atat din punct de vedere fizic, cat si psihic. Ei au tendinta de a-si declina adversarii. Persoanele nascute pe 1 noiembrie trebuie sa invete sa fie mult mai realiste in aprecierea adversarilor, dar si sa incerce sa vada viata per ansamblu cu un ochi obiectiv, mult mai distant. Ei trebuie sa inceapa cat mai devreme in vietile lor sa asculte sfaturile celorlalti si sa puna suflet in ceea ce fac.

Nativii zilei de 1 noiembrie sunt cei mai fericiti cand se afla in pozitia de atac in orice domeniu de activitate pe care si l-au ales, fiind greu de oprit. Modul lor de operare este in general asemanator mai mult cu un blit, decat cu o examinare atenta sau amanuntita. Natura lor absoluta reprezinta o forta ce le confera recunoastere, dar in acelasi timp, in situatii de competitie ei isi pot lasa propria aparare deschisa pentru a riposta la contra-atacuri.

Cei nascuti pe 1 noiembrie au o intuitie excelenta, chiar sclipitoare, in chestiunile tehnice, dar si in ceea ce ii priveste pe oameni, dar rareori in ceea ce ii priveste pe ei insisi. Este posibil ca ei sa aiba nevoie sa petreaca extrem de mult timp incercand sa cunoasca aspectele profunde ale naturii lor. In plus, nativii zilei de 1 noiembrie, cum am mentionat mai sus, ar putea beneficia de o orientare mult mai defensiva si mai retinuta. Cultivarea intelegerii ii va preocupa multa timp din viata lor.

SFATURI: Intelegera este o nevoie imperioasa a ta. Invata sa te protejezi in viata de zi cu zi. Ramai concentrat pe obiectivele de viitor, dar pazeste-ti spatele. Ajungi sa te cunosti mai bine.

PUNCTE FORTE:

- Energic
- Sigur pe sine
- Expansiv

PUNCTE SLABE:

- Distructiv
- Haotic
- Nelinistit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tethys spune:


* 2 noiembrie - Ziua transformarii

Cei nascuti pe 2 noiembrie sunt de obicei ocupati cu tot felul de transformari. Schimbarile pe care ei le efectueaza sunt atat in ei insisi, cat si in mediul inconjurator. Ei reprezinta niste personaje care schimba actiunile dramei doar prin prezenta lor, atat in bine, cat si in rau. Nativii zilei de 2 noiembrie, ce sunt mai evoluati, sunt foarte constienti de impactul pe care il au asupra mediului inconjurator, dar nativii zilei mai putin evoluati se afla adesea la mila fortelor impersonale ce par a actiona prin ei insisi, folosindu-i ca pe niste instrumente inconstiente, adesea cu rezultate alarmante.

Nativii zilei de 2 noiembrie trebuie astfel sa fie foarte constienti de puterea lor de transformare, si sa o ghideze intr-o directie morala. Responsabilitatea lor fata de familie si prieteni este mare in acest sens. De exemplu, indivizii sensibili pot fi puternic afectati de opiniile, actiunile sau chiar dorintele sincere ale nativilor zilei de 2 noiembrie. De asemenea, cei nascuti astazi uneori doresc sa schimbe aceste situatii pe care ei considera ca trebuie sa le imbunatateasca. Insa, ei se vor amesteca in domenii in care ei nu sunt intotdeauna apreciati. Capacitatea lor de a-si exercita constrangerea privitor la influenta lor este un semn al dezvolatrii lor spirituale. De asemenea, este vorba de abilitatea lor de a astepta in mod intelept si de a ghida cu rabdare de la distanta cele mai bune interese ale partenerului sau copiilor lor.

Transformarile spontane ale nativilor zilei de 2 noiembrie pot ajunge destul de departe, intradevar. Structura, directia si scopul organizatiilor profesionale sau entitatilor sociale sau religioase pot fi de competenta lor. Totusi, esuarea in ultima lor incercare de a se transforma, personal, poate fi o adevarata provocare. Persoanele nascute pe data de 2 noiembrie, in general, ajung la rascruci, adesea in jurul varstei de douazeci si opt de ani (la prima intoarcere a lui Saturn), de patruzeci si patru (opozitiile lui Saturn, Uranus) sau cincizeci si sase de ani (la a doua intoarcere a lui Saturn) cand ei trebuie sa isi redirectioneze in mod drastic cursul vietilor lor. In cazul in care ei vor fi capabili sa efectueze o schimbare integrala, devenind constienti de nevoile lor si chiar mult mai hotarati sa le realizeze, atunci sansele reusitei lor pe drumul ales sunt marete intradevar. Daca nu sunt capabili sa realizeze schimbarile necesare in interiorul lor, in acest caz ei vor incepe sa stagneze, eventual sa devina din ce in ce mai frustrati, nervosi si depresionati.

Nativii zilei de 2 noiembrie sunt adesea preocupati cu chestiuni privitoare la bani, sex si putere. Ei trebuie sa fie atenti sa nu lase asemenea interese sa preia controlul asupra partii fundamentale a personalitatii lor. Ei ar trebui mai degraba sa ia lucrurile usor si sa mentina un simt al jocului si distractiei in vietile lor. Daca isi vor folosi fortele in servicii materiale, preocupari umane, ei isi pot aduce contributia la viata din jurul lor.

SFATURI: Schimbarea nu este intotdeauna buna sau dorita. Nu actiona pripit. Gaseste momentul potrivit pentru a actiona. Asculta cu atentie si dorintele celorlalti. Invata sa renunti pentru a realiza.

PUNCTE FORTE:

- Influent
- Puternic
- Adaptabil

PUNCTE SLABE:

- Sufocant
- Manipulator
- Masiv

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tethys spune:


* 3 noiembrie - Ziua longevitatii

Persoanele nascute pe data de 3 noiembrie sunt luptatori ce au vigoarea si puterea de a rezista, indiferent de ce se intampla. Ei sunt extrem de competitivi, daca nu concureaza in mod special cu ceilalti, ei se vor stradui sa-si realizeze propriile lor obiective si realizari personale. Ideea de a-si imbunatati pozitia sau statutul este ceva firesc pentru ei. Cand se afla sub stres ei manifesta calm, desi adesea detin o rezerva exploziva, pe care o resimt ceilalti. Un anume calm mortal ii caracterizeaza atunci cand experimenteaza situatii ce nu le sunt prea comode adversarilor lor. In executarea atacurilor impotriva adversarilor, atat a barbatilor, cat si femeilor, cei nascuti in aceasta zi pot fi destul de nemilosi.

Nativii zilei de 3 noiembrie stiu cum sa astepte. Nu le place sa grabeasca lucrurile si, in general, ei considera ca timpul este de partea lor. Ei le pot lasa altora impresia ca tot amana, dar raman concentrati pe momentul precis in care vor actiona. Asadar, nativii zilei de 3 noiembrie rareori risca sa fie infranti datorita manevrelor premature sau impulsive. Tacticile lor ii pot lua prin surprindere pe adversari, mai degraba datorita calcularii meticuloase, decat impulsului sau intuitiei.

Intradevar, celor nascuti astazi nu le place sa piarda. Mania lor de a castiga in viata ii poate costa scump atunci cand sunt pusi fata in fata cu ghinionul. De fapt, fuga de ghinionul emotional sau financiar le poate consuma toate rezervele morale, ducand la depresie si, in cazuri extreme, la tendinte de sinucidere. Astfel, nativii zilei de 3 noiembrie nu numai ca sunt niste invingatori dar, si niste suferinzi. Ei pot patrunde in profunzimile sentimentelor, se pot calma si ii lasa pe ceilalti sa vada acest lucru cu obiectivitate. Pe de alta parte, cand se simt bine (atunci cand lucrurile merg bine) ei pot fi extrem de amuzanti. In asemenea stari de extaz, ei pot ajunge chiar sa urmeze directii necontrolate.

Puterea de concentrare a persoanelor nascute pe 3 noiembrie este de obicei excelenta, asa cum este si dezvoltarea lor intelectuala si fizica, dar extinderea sentimentelor este adesea blocata. Ei pot creea un zid impotriva oricui incearca sa patrunda in gandurile si sentimentele lor interioare, rezistand chiar oricarui examen personal. Totusi, ei pot fi destul de simpatici si intelegatori fata de ceilalti, fiind gata oricand sa le inteleaga problemele.

Nativii zilei de 3 noiembrie pot deveni dusmani inraiti datorita prezentei fizice, tacticilor de lupta inteligente si stilului lor sarcastic. Ei sunt destul de capabili sa-si distruga un adversar doar prin cuvinte. Nativii zilei de 3 noiembrie trebuie sa invete sa-si tempereze latura agresiva si sa-si exprime sentimentele intr-o maniera mai relaxata si armonioasa. Sa lupte cu propria lor intoleranta, cat si sa invete sa fie mai iertatori, permisivi si deschisi sunt elemente cruciale in dezvoltarea lor spirituala si personala.

SFATURI: Invata sa renunti. Suferinta si resentimentele pot disparea daca le permiti acest lucru. Fii mult mai realist in ceea ce priveste entuziasmul. Fereste-te de indolenta. Bucuria placerilor ar trebui sa fie mai temperata.

PUNCTE FORTE:

- Insistent
- Concentrat
- Triumfator

PUNCTE SLABE:

- Suferind
- Cu tendinta de a tot amana
- Depresiv

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tethys spune:


* 4 noiembrie - Ziua provocatorului

Nativii zilei de 4 noiembrie au talentul de a starni controverse. Ei sunt extrem de stimulatori atat in vorba, cat si in fapta. In familiile lor si in cercurile sociale ei au tendina de fi membri dominanti si pretiosi.

Desi multi dintre nativii zilei sunt considerati conservatori si prezente incolore, farmecul lor si proprietatile personalitatii lor devin evidente in conversatie. La prima intalnire, de obicei vor crea impresia de persoane active, chiar sincere si nu-si vor arata din prima latura provocatoare. De fapt, cu cat cineva ii cunoaste mai bine, cu atat respectiva persoana va vedea ca nativii detin un talent anume de a-i starni pe ceilalti si in acelasi timp sa isi imbrace o armura groasa atunci cand vine vorba de contactele persoanale. Maestri in fisurarea apararii, de obicei vor sti exact care sunt punctele vulnerabile si slabe ale celorlalti. Intradevar, odata ce se pun pe treaba, ei pot deveni extrem de dificil de oprit in relatiile cu ceilalti, chiar si cu ei insisi. Sa-si recunoasca limitele, sa-si controleze energiile, sa devina mai realisti in obiectivele lor si, mai presus de toate, sa ramana constructivi in punctul lor de vedere este important de retinut pentru nativii acestei zile.

Persoanele nascute pe 4 noiembrie au un simt fin al umorului ce uneori poate fi sec si ezitant, iar in alte conditii, contagios. O caracteristica umana si pozitiva este cea care le permite sa faca imediat diferente de rasa, clasa si religie. Printr-o gluma si un pic de ras ii pot face pe oameni sa se simta mai bine si sa sparga gheata in situatii neplacute. Pe de alta parte, depresia este foarte departe de nativii zilei de 4 noiembrie. Astfel, cei nascuti astazi vor intelege destul de greu negativitatea manifestata de catre ceilalti. Problema este ca uneori ei nu reusesc sa recunoasca cat de grave sunt lucrurile in anumite situatii pe care le experimenteaza si pot ramane optimisti nejustificat atunci cand previziunile sunt, de fapt, sumbre.

Nativii zilei de 4 noiembrie sunt personalitati extrem de magnetice care nu numai ca au un talent special de a convinge, dar se pricep sa ignore sau sa evite cu o mare dexteritate criticile care ii vizeaza. In mintea lor, mai devreme sau mai tarziu ii vor castiga pe ceilalti de partea lor. In cele din urma, insa, ei pot interpreta gresit receptivitatea auditoriului lor, in special pentru ca punctele lor de vedere pot fi destul de extreme, iar prezenta lor poate fi provocatoare, chiar suparatoare. Astfel, prin crearea unei situatii haotice, ei isi pot exercita influenta.

Persoanele nascute pe 4 noiembrie adora sa fie servite, dar de obicei intorc aceasta favoare in egala masura. De fapt, pot fi extrem de darnici si ceilalti ar putea profita sau ar astepta prea mult de la ei. Pentru anumiti nativi ai zilei de 4 noiembrie, asteptarile celorlalti pot deveni intolerabile dupa o vreme, chiar si pentru energia aparent nelimitata pe care o poseda.

In special femeile nascute astazi trebuie sa se fereasca sa nu se implice in realtii sentimentale cu barbati nepotriviti. Barbatii nascuti astazi au tendinta de a deveni indispensabili din punct de vedere emotional, poate prea mult pentru cei apropiati lor. Ei trebuie sa se fereasca sa incurajeze dependenta.

SFATURI: Adopta o atitudine mult mai neutra fata de viata. Lucreaza in tacere si pastreaza-ti sentimentele sub control. Nu oferi mai mult decat poti oferi de-a lungul timpului. De asemenea, fereste-te sa ai pretentii prea mari de la ceilalti. Pastreaza-ti simtul umorului viu.

PUNCTE FORTE:

- Magnetic
- Implicat
- Fermecator
PUNCTE SLABE:

- Bagacios
- Irealist

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tethys spune:


* 5 noiembrie - Ziua actualitatii

Nativii zilei de 5 noiembrie sunt in primul rand si mai presus de toate realisti. Sunt tentati sa spuna adevarul asa cum il vad ei si sa exemplifice starea actuala a lucrurilor prin modul in care isi traiesc vietile. In astfel de cazuri, ei sunt oameni care vegheaza ca lumea sa fie in tema cu timpurile actuale. Nativii zilei de 5 noiembrie sunt extrem de reprezentativi pentru caracterul familiei lor, ocupatia, cercul social sau grupul religios.

Nativii zilei de 5 noiembrie doresc sa dezvaluie mituri, sa expuna minciuni si adevaruri trunchiate. Ei sunt curajosi sa faca acest lucru, dar trebuie sa evite sa se amestece in treburile celorlalti. Desi anumite persoane nascute astazi nu sunt prea populare, ele pot castiga in cele din urma majoritatea de partea lor. Majoritatea oamenilor prefera sa fie lasati in pace. Aceasta este de fapt o atitudine a nativilor zilei de 5 noiembrie care nu poate fi tolerata.

Nativii mai putin evoluati ai zilei de 5 noiembrie pot fi indivizi secretosi care doresc sa ascunda adevarurile despre ei insisi sau despre lumea lor pe care se tem sa o dezvaluie. Ei vor sapa adanc pentru a pastra controlul asupra situatiei, posibil cauzandu-si rau, atat lor insisi, cat si celorlalti. Daca intr-un fel anume ajung sa realizeze ca secretomania lor ii tine pe loc in dezvoltarea lor personala si ca este de fapt in favoarea lor sa renunte la temeri si nesigurante, ei pot fi incurajati sa se schimbe.

Nativii zilei de 5 noiembrie trebuie sa se fereasca sa-si piarda identitatea. Ei sunt strans asociati unei cauze, unei imagini sau unui grup. Pot lupta pentru a-si defini individualitatea dupa ce au fost tintuiti intr-un rol circumscris de catre cei din jurul lor. Deoarece apreciaza atentia indreptata spre ei si se tem sa nu isi piarda statutul, aceasta nu pare o sarcina usor de realizat. Destul de des, in pasiunea lor pentru rezolvarea misterelor, deslusirea dilemelor umane si dezvaluirea adevarului, ei reusesc adesea sa neglijeze cea mai mare enigma dintre toate – pe ei insisi.

Actualitatile sunt ingredientele de baza ale unei personalitati nascute pe 5 noiembrie. Celor nascuti astazi le place sa pastreze la sanul lor o afacere curenta si de obicei sunt avizi cititori de ziare, reviste si carti, cat si consumatori de stiri radio si TV. Pentru multi dintre nativii zilei de 5 noiembrie ignoranta in acest sens este dureroasa. Nativilor zilei de 5 noiembrie le place sa creeze ei insisi stirile. Pentru a se simti utili, ei trebuie sa fie conectati la ceea ce se intampla. Intr-un anumit punct din vietile lor, totusi, ei ar putea dori sa petreaca mai mult timp singuri si sa se dedice initiativelor personale.

SFATURI: Nu-ti mai construi viata atat de mult in jurul celorlalti. Ai grija de nevoile tale interioare. Straduieste-te sa capeti cat mai multe cunostinte, si ramai deschis dezvoltarii personale si schimbarii.

PUNCTE FORTE:

- Cunoscator
- In actualitate
- Realist

PUNCTE SLABE:

- Dificil
- Inconstient

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tethys spune:


* 6 noiembrie - Ziua vitalitatii stimulative

Chiar si cele mai letargice suflete pot fi stimulate de energiile nativilor zilei de 6 noiembrie. Cei nascuti astazi sunt fie personalitati invioratoare prin natura lor, fie implicate in crearea unui mediu stimulativ si entuziast pentru ei insisi si pentru ceilalti. In orice caz, nativii zilei de 6 noiembrie cu siguranta ajung sa puna lucrurile pe roate.

Entuziasmul nativilor zilei de 6 noiembrie este atat de contagios pentru ca nu este superficial. Stapani pe cunostintele tehnice, siguri pe sine si convinsi, nativii zilei de 6 noiembrie afiseaza o incredere profunda in abilitatile lor, cat si in sansele de reusita in aceasta lume.

Un pericol, desigur, este ca pot deveni aroganti si, in baza succeselor precedente, vor calcula gresit viitoarele prospecte. Intr-adevar, desi este sanatos sa construiasca pentru viitor, viata nu este niciodata o cale ascendenta directa spre un potential succes, ci un drum cu suisuri si cu coborasuri. Cei nascuti astazi trebuie sa ramana realisti in ceea ce priveste limitele lor. Odata cu trecerea anilor, cultivarea obiectivitatii si simtului critic le poate garanta reusita actiunilor intreprinse de ei.

Nu exista indoiala asupra capacitatii nativilor zilei de 6 noiembrie de a delecta, posibil de a amuza. Totusi, nu toata lumea apreciaza natura lor directa, puternica si necompromitatoare. Destul de ciudat, surplusul de energie poate avea, din cand in cand, un efect depresiv asupra celorlalti, in special asupra celor de tip "realist". Acesta poate sa fie un lucru usor de inteles pentru cei nascuti astazi.

Persoanele nascute pe data de 6 noiembrie trebuie sa gaseasca o cale prin care sa faca fata infrangerii si dezamagirii pentru ei nu sunt atat de duri cand vine vorba de respingere. De asemenea, ei pot beneficia din plin de pe urma interactiunii cu cei care nu le impartasesc parerile. O parte din pregatirea lor spirituala consta in a invata sa mentina echilibrul, calmul si distanta, asigurandu-se ca energiile lor pot fluctua intr-un curs neintrerupt.

De obicei, indivizii mai evoluati nascuti pe 6 noiembrie detin un simt al umorului bine dezvoltat care ii salveaza de la a deveni prea duri si prea seriosi. Acesta actioneaza ca o punte intre ei si ceilalti. Totusi, datorita umorului lor ei abordeaza o atitudine ironica mai pronuntata. Ei trebuie sa fie atenti sa nu devina ofensivi. Fiind orientate spre latura fizica, anumite persoane nascute pe 6 noiembrie au un impact fizic asupra celor in jurul lor. Influenta lor tinde sa fie mai mult sexuala decat senzuala, mai mult atletica decat sensibila si mai mult provocatoare decat calma.

Nativii zilei de 6 noiembrie au un mod anume de a tine o oglinda in fata celorlalti, a prietenilor si familiei lor. Nu intotdeauna, insa, le place ceea ce vad. Cei nascuti in aceasta zi au o responsabilitate in acest sens de a pastra aceasta suprafata reflectorizanta si nu o sticla ce deformeaza realitatea. Ei trebuie sa aiba in minte, totusi, ca uneori, adevarul este mai bine sa fie lasat nedezvaluit.

SFATURI: Fii constient de efectele tale asupra celorlalti. Gaseste o cale de a-ti pastra energiile, in timp ce esti tu insuti. Permite-ti sa fii mai putin dens si mai transparent astfel incat, ceilalti sa poata vedea lumina din tine. Invata sa faci fata dezamagirilor.

PUNCTE FORTE:

- Energetic
- Stimulativ
- Optimist

PUNCTE SLABE:

- Arogant
- Insensibil
- Extrem de fizic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tethys spune:


* 7 noiembrie - Ziua descoperirilor

Cei nascuti in aceasta zi se vor afla de cele mai multe ori in cautarea unor noi aventuri. Dorinta de a explora, de a investiga si de a descoperi este principala caracteristica a vietii lor. Isi vor concentra toate eforturile spre aceste preocupari, indiferent daca o vor face la nivel personal sau la scara mare.

Nativii zilei de 7 noiembrie sunt curiosi in legatura cu orice lucru din jurul lor. Atitudinea aceasta se va manifesta mai ales atunci cand va fi vorba de noile tehnici legate de meseria sau de ocupatia lor. Le place sa dezmembreze fiecare lucru pentru ca apoi sa il asambleze la loc. Isi doresc sa stie cum functioneaza fiecare obiect. Uneori, actioneaza in aceasta maniera fara a sti care sunt instructiunile de folosire si fara a se documenta in legatura cu subiectul respectiv. Privind din aceasta perspectiva, sunt oameni care vor invata de-a lungul intregii vieti. Vor lucra in permanenta la imbunatatirea si la perfectionarea activitatilor lor. Sunt persoane deschise la experimente si la metode care nu sunt inca atestate. Cu toate acestea, au standarde foarte ridicate. Rareori vor aplica sau vor aproba anumite metode (indiferent daca sunt legate de munca lor sau de orice alt domeniu) daca nu sunt convinsi in totalitate de functionalitatea lor. Din acest motiv, ar putea fi foarte dificil sa ai ca partener o asemenea persoana.

Nativilor acestei zile le place sa se distreze. Intr-adevar, ei pot fi chiar foarte amuzanti si fermecatori. Din nefericire, intentionat sau nu, ar putea sa creeze o impresie gresita. Ei isi vor marturisi cu sinceritate afectiunea numai persoanelor foarte apropiate. Nativii sunt deranjati de orice individ care interpreteaza eronat atitudinea lor. In special femeile nascute in aceasta zi vor stabili limite clare in legatura cu propria persoana. Oricine va depasi aceste limite se va expune unor riscuri. In general, sunt cunoscuti pentru faptul ca zdrobesc inimi, deci este riscant sa te indragostesti de acesti nativi. Atat femeile cat si barbatii nascuti in aceasta zi sunt capabili sa aiba un comportament emotional lipsit de mila. Nu vor ezita sa se foloseasca de sentimente atunci cand vor fi amenintati sau provocati. Cu toate acestea, nu vor adopta aceasta atitudine fata de cei care au un comportament deschis si sincer. De fapt, cu aceste persoane vor fi prietenosi si afectuosi.

Persoanele nascute pe data de 7 noiembrie sunt orientate spre provocari. Este posibil sa sufere destul de mult atunci cand sunt confruntati cu o situatie comuna, cu o viata de familie monotona sau cu rutina sociala. O mare parte a problemelor lor sunt create chiar de ei insisi din cauza plictiselii si a nevoii de a fi implicati intr-o situatie solicitanta. Cei nascuti in aceasta zi ar trebui sa invete sa isi stabileasca prioritatile. In functie de acest lucru vor evolua atat din punct de vedere emotional cat si din punct de vedere intelectual. Astfel, vor reusi sa se autodisciplineze si sa lucreze fara a se lasa distrasi. Cunoasterea de sine este deseori ignorata din cauza tendintei de a-si directiona toata atentia spre viata exterioara. Autocunoasterea va ocupa un loc important printre preocuparile lor putin dupa ce vor trece de varsta de 35 de ani. O problema pentru cei nascuti in aceasta zi este reprezentata de tendinta de a deveni tot mai lenesi odata cu inaintarea in varsta. Astfel, va aparea pericolul de a fi foarte blazati in orice situatie. Apoi va incepe sa scada increderea in sine. Va exista riscul unei atitudini negative in legatura cu ei insisi si cu talentele si calitatile lor. Asadar, in mod inconstient vor deveni cei mai mari dusmanii ai lor insisi. Pentru cei mai multi dintre nativii are o importanta cruciala mentinerea unui moral ridicat. In plus, au nevoie sa vada in mod pozitiv lumea si locul pe care il ocupa ei in societate.

SFATURI: Ar trebui sa ai o impresie mai buna despre tine insuti. Nu este cazul sa iti permiti sa vegetezi. Stabileste-ti anumite scopuri personale si urmareste atingerea lor. Evita situatiile periculoase din punct de vedere emotional. Incearca sa iti controlezi impulsurile de natura sexuala.

PUNCTE FORTE:

- Curios
- Aventuros

PUNCTE SLABE:

- Nelinistit
- Dificil
- Daunator

Mergi la inceput