Calendar astrologic

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Tethys spune:


* 22 ianuarie - Ziua vartejului

Persoanele nascute pe data de 22 ianuarie dau dovada de o energie impresionanta care ii uimeste si ii domina pe cei din jur. Individualitati expresive, nativii isi vor controla cu greu impulsivitatea atat in viata particulara cat si in cea publica. O parte dintre nativi sunt persoane care controleaza foarte bine imaginea pe care o afiseaza in public, dar in particular se dezlantuie. Alta categorie de nativi sunt cei care nu reusesc sa-si controleze temperamentul vulcanic in plan profesional. Nativii care au cel mai mare success si cel mai de durata sunt aceia care reusesc sa-si echilibreze temperamentul si sa-si controleze pornirile in public si in particular. Controlul emotional este foarte important pentru nativii zilei de 22 ianuarie. Ei pot ajunge sa realizeze ca sunt mult mai eficienti atunci cand isi tempereaza pasiunea si cand permin celorlalti sa respire in voie.

In viata profesionala, nativii ar fi bine sa urmeze cele mai potrivite sfaturi si sa aleaga cea mai prudenta cale. Nu trebuie sa se teama ca munca lor va fi lipsita de vitalitate, creativitate sau originalitate. Trebuie sa cultive atentia pentru detalii si cizelarea abilitatilor personale. Nativii nu au nici un motiv sa se teama ca sfaturile ii vor constrange sau ca ii vor transforma in alte persoane.

Cei mai evoluati dintre nativii zilei de 22 ianuarie isi dezvolta rabdarea si introspectia pentru a descoperi cele mai profunde trairi. Acest process poate fi initial dureros, dar capacitatea de a se vedea pe ei insisi asa cum sunt este esentiala pentru reusita de a pune bazele unor relatii stabile. In plus, imbunatatirea continua a aptitudinilor sociale (cultivarea interesului pentru munca celorlalti, capacitatea de a le asculta parerile, impartasirea, discutarea si sprecierea punctelor slabe si puternice) are o valoare incontestabila. Cand aceste calitati empatice sunt combinate cu cutezanta naturala a celor nascuti pe 22 ianuarie, rezulta o personalitate extrem de bine conturata.

Nativii zilei de 22 ianuarie nu fac fata prea bine depresiilor. Ei trebuie sa incerce sa se cunoasca, sa-si descopere aptitudinile si punctele slabe. In mod normal, este de preferat ca nativii sa urmeze o singura directie, fara a-si diviza energia, sa construiasca ceva durabil si sigur. Totusi, daca in acest process de evolutie intervine o izbucnire emotionala, aceasta ii poate trage inapoi pe nativi. De aceea, ei trebuie sa se fereasca de asemenea manifestari.

SFATURI: Implica-te in activitati benefice pentru tine. Nu te lasa doborat, dar fii constient de propriile limite. Incearca sa-ti privesti munca cu obiectivitate. Tine cont si de ceea ce spun ceilalti despre tine. Mentine-ti calmul in momentele de criza.

PUNCTE FORTE:

- Natural
- Emotional
- Tulburator

PUNCTE SLABE:

- Grabit
- Exploziv
- Neglijent

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tethys spune:


* 23 ianuarie - Ziua caracterului

Persoanele nascute pe data de 23 ianuarie au un caracter aparte care le distinge fata de toti ceilalti. In exterior, acesta se poate manifesta printr-un stil inconfundabil de a vorbi, de a se misca sau de a se exprima. Nativii isi etaleaza caracterul fara retineri si lasa intr-adevar o impresie puternica asupra celor care ii intalnesc.

O tema importanta in viata nativilor zilei de 23 ianuarie este baza caracterului insusi: integritatea, moralitatea si etica. Nativii pot sa nu acorde prea multa atentie acestui fapt sau isi pot da seama de lipsurile caracterului lor. In situatii de criza, nativii vor descoperi adevarata lor natura. Daca actioneaza in mod onorabil, vor fi multumiti de ei insisi. Daca nu actioneaza onorabil, ei vor suferi profund pana in momentul in care isi vor usura constiinta. Pentru a-si imbunatati imaginea de sine, nativii se vor sacrifica pe ei insisi sau vor da dovada de curaj. Din fericire (sau nefericire, depinde de caz), sustinerea sau tradarea credintelor din tinerete poate avea efect permanent in formarea personalitatii nativilor si a imaginii de sine.

Cuvantul caracter are un al treilea inteles cand este aplicat nativilor zilei de 23 ianuarie. Ei sunt considerati persoane ciudate, excentrice. Este posibil ca ei sa se integreze si sa se dezvolte confortabil intr-un asemenea rol pentru ca acesta ii elibereaza de nevoia de a pastra aparentele sau de a pretinde ca sunt altfel decat in realitate. Acei nativi care nu tin atat de mult sa intre in gratiile societatii pot incuraja aceasta perceptie.

Deoarece caracterul si individualitatea sunt aspecte atat de importante in viata nativilor zilei de 23 ianuarie, ei pot alege sa studieze, sa descopere sau sa aprecieze aceste calitati la ceilalti. Desi nativii acestei zile sunt adeptii modului natural de a fi, ei realizeaza cat de important este sa poti juca diferite roluri. In consecinta, ei pot deveni adevarati experti in asumarea unor anumite roluri in viata.

Cu toate acestea, dincolo de rolurile jucate, personalitatea inconfundabila a nativilor este pe primul plan, spunandu-si clar cuvantul. Din acest punct de vedere, ei sunt persoane transparente.

Persoanele nascute pe data de 23 ianuarie au inclinatii tehnice, matematice si stiintifice. Multi dintre nativi au cel putin un hobby, daca nu chiar o profesie al carei obiectiv implica crearea, descoperirea, inventarea sau ceva similar. Nu este neaparat necesar ca latura tehnica a nativilor sa fie legata de rolul lor public, de profesia aleasa. Cele doua laturi raman adesea separate. Putinii oameni care reusesc sa face o conexiune intre cele doua se pot remarca in cadrul profesiilor lor si pot avea parte de putere si influenta.

SFATURI: Foloseste-ti aptitudinile tehnice. Actioneaza onorabil, dar nu deveni fanatic. Nu exagera cu pretentiile din partea ta si a celorlalti.

PUNCTE FORTE:

- Personal
- Individualist
- Tehnic

PUNCTE SLABE:

- Implicat
- Asocial
- Tulburat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tethys spune:


* 24 ianuarie - Ziua icoanei indepartate

Persoanele nascute pe data de 24 ianuarie pot fi foarte admirate de catre cei din jur. Ei exercita o atractie irezistibila asupra celorlalti. Acest lucru poate deveni uneori suparator. Datorita faptului ca ceilalti isi proiecteaza asupra lor propriile dorinte, nativii au de dus o povara foarte grea pe umeri.

Atat pentru "fani" cat si pentru familie, prieteni si asociati, nativii trebuie sa fie asemeni unor icoane – intruchiparea perfecta a ceea ce si-ar dori acestia sa fie. Nu este deloc surprinzator faptul ca ceilalti pot fi gelosi pe nativi sau se vor simti inferiori acestora.

Este normal ca nativii sa fie increzuti si cu nasul pe sus din moment ce sunt pusi pe un piedestal inca din adolescenta. Ei pot adopta o atitudine distanta pentru a se apara si pentru a-si pastra intimitatea. Datorita faptului ca au indoieli asupra propriei perfectiuni, nativii nu doresc sa fie examinati indeaproape de catre cei din jur pentru a nu le fi descoperite eventualele defecte. Oricum, atat timp cat raspund dorintelor si asteptarilor celor din jur, nativii reusesc sa-si mentina pozitia pe piedestal. Pericolul este acela ca nativii pot pierde in totalitate legatura cu propriile dorinte si asteptari.

La un moment dat, nativii zilei de 24 ianuarie trebuie sa aiba curajul sa fie ei insisi si sa naruiasca orice imagine falsa despre ei insisi. Pot realiza acest lucru daca sunt mai transparenti, mai vulnerabili, daca le permit celorlalti sa patrunda in sufletul si in mintea lor. Nativii trebuie sa fie mai putin distanti, sa imparta atat momentele de bucurie cat si cele de necaz cu ceilalti. Ei vor reusi sa fie ei insisi daca vor cobori de pe piedestal si se vor alatura celor din jur. Pana cand vor face acest gest, nativii vor continua sa fie tratati asemeni unor fiinte supranaturale, fapt care ofera egoului lor satisfactii marete, dar desarte.

In momentul in care nativii realizeaza ca admiratia celorlalti nu le aduce nimic bun, ei vor face primul pas spre o schimbare pozitiva. In procesul de transformare, este esential pentru nativi sa renunte la anumite activitati si persoane. Cand vor ajunge la aceasta etapa, nativii vor fi liberi sa straluceasca inca o data, dar de data aceasta lumina va veni din interiorul lor, fara a reflecta asteptarile celor din jur.

SFATURI: Incearca sa traiesti in armonie cu lumea din jur. Esti intradevar special, dar asta nu pentru ca asa spun ceilalti. Nu te conforma pretentiilor pe are le au ceilalti de la tine. Descopera-ti propria identitate.

PUNCTE FORTE:

- Admirat
- Magnetic
- Activ

PUNCTE SLABE:

- Egocentric
- Condescendent
- Insensibil

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tethys spune:


* 25 ianuarie - Ziua destinului

Persoanele nascute pe data de 25 ianuarie au parte de vieti dificile, dar interesante si pline de satisfactii. Deseori, norocul lor personal scade sau creste odata cu evolutia societatii. Nativii care doresc sa-si pastreze stabilitatea in perioadele grele trebuie sa-si dezvolte vointa. Deseori insa, sistemul nervos al nativilor nu face fata acestei incercari. Nativii par sa fie pedepsiti si rasplatiti de soarta in mod aleatoriu. Este important ca ei sa nu se transforme in victime si sa ramana dinamici si activi.

De cele mai multe ori, problemele nativilor sunt create sau inventate de ei insisi. Datorita tendintelor partii intunecate a personalitatii lor, atingerea echilibrului si a linistii interioare reprezinta o reusita importanta. Daca nativii pot invata sa mearga pe drumul drept, sa nu esueze dupa momentele de furtuna si sa mentina cursul, ei vor obtine succese remarcabile.

Nativii zilei de 25 ianuarie au adesea idealuri inalte si credinte puternice care le sunt testate de-a lungul timpului. Cei mai putin evoluati dintre nativi pot ceda in fata greutatilor si pot renunta la munca lor. Incercarile la care sunt supusi nativii sunt foarte eficiente in construirea unui caracter puternic. Aceasta mai ales in cazul in care nativii trec peste aceste incercari cu sufletul intact. Cei nascuti astazi par sa fie supusi in permanenta unei lupte pentru supravietuire.

Multi dintre nativi sunt binecuvantati cu talente remarcabile, iar unii dintre ei pot fi considerati chiar genii. Totusi, acest lucru nu ii ajuta la nivel personal. Relatiile lor interpersonale sunt adeseori la un nivel inalt, la fel ca si carierele si viata sociala. Anumiti nativi mai evoluati se ridica deasupra considerentelor personale si sociale, indreptandu-se mai mult spre cele universale. Fata luptele la care ii supune viata, satisfactiile obtinute nu ar fi la fel de mari.

O tema centrala in vietile nativilor este credinta contra vointei. Oare nativii ar trebui sa preia controlul propriilor destine sau ar trebui sa se predea si sa accepte ce li se ofera? Raspunsul poate nu va fi niciodata clar, dar in general trebuie mentinut un echilibru intre cele doua aspecte: acceptarea destinului si eforturile de a influenta circumstantele. Printr-o atenta observatie a semnelor, a avertismentelor, nativii pot fi pregatiti pentru oportunitatile care apar. Rabdarea si disciplina sunt cheia succesului.

SFATURI: Nu renunta niciodata. Constientizeaza ce se intampla, accepta adevarul, dar continua sa lupti pentru tine. Invata cand trebuie sa actionezi, cand trebuie sa te retragi sau sa nu faci nimic. Pastreaza-ti spiritul optimist si orienteaza-te spre viitor. Schimbarea poate fi prietena ta.

PUNCTE FORTE:

- Talentat
- Interesant

PUNCTE SLABE:

- Invins
- Instabil

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tethys spune:


* 26 ianuarie - Ziua faptelor uluitoare

Indivizi extrem de controversati nascuti pe 26 ianuarie sunt cel mai adesea indrazneti si agresivi. Hotararea lor de a-si atinge obiectivele de-a lungul timpului pare sa nu aiba limite, increderea in ei insisi fiind nemarginita. Rareori, poate chiar niciodata, le va pasa cine sau ce le sta in cale. Specialisti in asalturi neasteptate, ei actioneaza de obicei folosindu-si toate resursele si in orice moment pe care il considera oportun. Totusi, in calitate de strategi, ei vor actiona rareori orbeste. Dimpotriva, nativii isi vor planifica cu mare grija campaniile.

In multe domenii de activitate, consideratiile morale nu exista pentru nativii zilei de 26 ianuarie. Astfel, ei isi vor crea probleme. Cand opereaza liberi, fara a lua in considerare mai multe puncte de vedere, ei se pot abate de la calea cea dreapta si pot starni antagonism din partea anumitor persoane sau din partea societatii. Cand vor fi capabili sa para mult mai simpatici, calzi, si amabili, ei vor intampina mai putina opozitie.

Deoarece incercarile frapante caracterizeaza tot ceea ce intreprind, nativii zilei de 26 ianuarie trebuie sa se fereasca sa ii raneasca pe ceilalati din punct de vedere fizic sau psihic. Datorita tendintei de a actiona rapid si in mod hotarator, ei ii pot lua prin surprindere pe ceilalti. In consecinta, in prezenta lor, persoanele iubite nu se vor simti in siguranta. Daca nu isi vor face cunoscute intentiile si asteptarile, prietenii si partenerii pot considera dificil sa se apropie de ei.

Situatiile explozive par sa ii atraga pe nativii zilei de 26 ianuarie. Ei stiu din instinct locul in care se intampla lucrurile si rareori rateaza o oportunitate de a intra in actiune. Fiind orientati atat de mult spre latura interioara, este necesar ca, la un anumit moment dat in viata, sa ajunga sa se cunoasca mai bine, posibil sa-si dezvolte latura psihologica si sa decida in ce masura entuziasmul absolut reprezinta o prioritate. Ei trebuie sa fie mereu in alerta pentru ca dezvoltarea lor personala sa nu stagneze. Acest lucru se poate intampla daca intr-un anumit punct din viata lor ei nu incep sa se intereseze de latura lor interioara, de motivatiile si nevoile lor profunde.

Parintii nascuti pe 26 ianuarie pot fi surse de inspiratie pentru copiii lor si in general le place sa se implice in activitatile acestora si sa se distreze impreuna cu ei. Totusi, ei pot deveni uneori mult prea autoritari, chiar dictatoriali. Adesea revoltati impotriva propriilor parinti, nativii zilei de 26 ianuarie ii vor incuraja inconstient pe copii lor sa le urmeze obiceiurile. O viata de familie stabila si un partener iubitor, intelegator, dar ferm, face minuni in calmarea energiilor puternice. Sa invete sa impartaseasca, sa faca compromisuri atunci cand este necesar si sa participe la activitati de grup sunt elemente importante pentru dezvoltarea nativilor.

SFATURI: Cultiva-ti latura umana. Invata sa te relaxezi si sa te simti bine. Recunoasterea punctelor slabe iti mai usureaza din povara. Ramai calm si pastreaza legatura cu sentimentele si perceptiile celorlalti.

PUNCTE FORTE:

- Activ
- Dramatic
- Increzator

PUNCTE SLABE:

- Distructiv
- Dictatorial
- Ambitios

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tethys spune:


* 27 ianuarie - Ziua precocitatii

Nativilor zilei de 27 ianuarie au o dezvoltare precoce, manifestandu-si talentele inca de la o varsta destul de frageda. Destul de frecvent, activitatile lor profesionale sunt legate de aceeasi tema si pot avea o legatura directa cu oameni tineri. Nativii zilei de 27 ianuarie sunt de obicei extrem de preocupati de ceea ce este nou si de a se mentine tineri.

O problema asociata adesea nativilor zilei de 27 ianuarie este aceea de dezvoltare prematura. Evident, cel mai mare pericol din copilarie este ca ei vor fi mult prea exploatati si li se vor cere prea multe. Destul de frecvent, proiectele lor se dezvolta prea repede, ideile lor se manifesta prea pe neasteptate, afacerile lor financiare se extind intr-un mod destul de precipitat. Deoarece nativii acestei zile sunt predispusi din punct de vedere psihologic sa ia decizii intr-o mare viteza, poate fi foarte dificil pentru ei sa mentina controlul asupra afacerilor lor. Si in relatiile lor interpersonale, ei pot forta un pic mana in ceea ce priveste prieteniile si legaturile romantice, creand situatii incomode, desi incitante pentru celelalte persoane implicate. Pentru nativi, este tipic sa ii copleseasca pe ceilalti cu energia lor tumultoasa.

Mai presus de toate, persoanele nascute in aceasta zi trebuie sa invete sa aiba rabdare si sa faca diferente. Nu toate activitatile lor sunt de mare calibru, desi ei asteapta ca acest lucru sa le fie recunoscut si vor crede cu fermitate. Daca nativii zilei de 27 ianuarie nu sunt foarte atenti la parerile si reactiile celorlalti, ei vor suferi dezamagiri si respingeri. In plus, ei trebuie sa descopere nu numai ceea ce pot face, dar si cine sunt ei de fapt. Pentru ei este esential sa cultive o conceptie realista despre viata daca doresc sa aiba succes.

Pentru nativii zilei de 27 ianuarie este foarte important sa-si satisfaca constant natura copilaroasa. Ei pot fi acuzati uneori in viata ca sunt exagerat de entuziasti, juvenili, copilarosi si chiar infantili in atitudinile lor emotionale. Toate experientele din perioada de maturitate – copii, relatiile sexuale conjugale, asumarea indatoririlor si responsabilitatilor domestice, pastrarea unui loc de munca - reprezinta atat o provocare cat si o posibilitate de a se dezvolta. Daca cei nascuti astazi stagneaza in oricare din etapele dezvoltarii din copilarie, ei se expun riscului de a ramane eterni Peter Pan si nu se vor maturiza niciodata. Oricat de fermecator le-ar parea acest rol, ei pot avea probleme atunci cand vor ajunge la varsta maturitatii.

Nu este ceva neobisnuit pentru nativii zilei de 27 ianuarie sa experimenteze crizele maturitatii la varsta de douazeci si opt, treizeci si sase sau patruzeci si doi de ani. Ei trebuie sa ia decizii dure, cum ar fi acceptarea responsabilitatilor de adulti. Asemenea decizii nu pot fi luate cu forta de catre nativul sau nativa zilei de 27 ianuarie. Cei nascuti in aceasta zi trebuie sa realizeze ca dorinta de a ramane vesnic tineri nu trebuie sa intre in conflict cu maturizarea si intarirea caracterului. Sa lucreze cu copiii si cu tinerii, sa inceapa noi proiecte si sa studieze procesul invatarii si creatiei, toate acestea ii pot ajuta sa isi sustina nevoia de a fi tineri intr-o maniera sanatoasa.

SFATURI: Maturizarea nu trebuie perceputa ca un dezastru sau o pedeapsa. Accepta responsabilitatile inevitabile, cat si recompensele maturitatii. Nu te teme si castiga respectul si intelegerea maturitatii.

PUNCTE FORTE:

- Inteligent
- Rapid
- Inocent

PUNCTE SLABE:

- Copilaros
- Nerabdator
- Imatur

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tethys spune:


* 28 ianuarie - Ziua realizarilor extraordinare

Acesti indivizi nascuti pe 28 ianuarie sunt capabili de realizari extraordinare. Cel mai adesea, aceste realizari sunt de natura fizica sau psihica. Nativii vor intampina multe piedici pe care trebuie le vor depasi printr-un curaj absolut si multa determinare. Aceste realizari nu s-ar materializa niciodata fara vointa neobisnuit de puternica si fara abilitatile conceptuale ce ii ghideaza pe nativi.

Nativii zilei de 28 ianuarie sunt foare individualisti cand este vorba de alegerea provocarilor sau intereselor. Cei mai evoluati nativi ai acestei zile sunt realisti in ceea ce priveste capacitatile lor. Astfel, desi vor parea indrazneti sau chiar iresponsabili, ei vor tine totul sub control. Nativii mai putin evoluati nu vor avea succes din motive contrare celor enumerate: o evaluare nerealista a capacapacitatilor lor si o vanitate autodistructiva.

Multi dintre nativii zilei de 28 ianuarie sunt destul de multumiti sa stea acasa si sa citeasca despre evenimente incitante sau sa le urmareasca la televizor si din cand in cand sa practice sporturi sau sa aiba parte de intamplari palpitante. Asemenea oameni considera ca au facut cea mai buna afacere deoarece ei pot experimenta intamplari senzationale fara sa isi asume nici un risc. Nativii vor simti nevoia sa fie considerati persoane incitante in societate. Astfel, ei se implica adesea in afaceri pentru care nu sunt prea bine pregatiti. Este mult mai bine ca ei sa serveasca drept modele de inspiratie pentru familie, prieteni sau colegi, asumandu-si statutul de eroi in modul cel mai decent si mai simplu posibil, pe care il abordeaza si in cazul activitatilor de zi cu zi. De asemenea ei trebuie sa fie pregatiti sa intampine marile provocari pe care le rezerva soarta.

Tipul mai indraznet de personalitati nascute pe 28 ianuarie, incitat de dorinta de a face fapte marete, nu este neaparat exagerat de incitant sau superficial. Asemenea nativi ai zilei de 28 ianuarie sunt extrem de practici, aceasta fiind sansa lor de a supravietui. Rareori, poate niciodata, ei se vor arunca cu capul inainte intr-o situatie fara sa faca mai intai cercetari temeinice. Prin cercetarile lor, ei descopera exact cum trebuie sa faca respectivul lucru si apoi trec la fapte. Totusi, natura realizarilor lor necesita in general un anumit grad de curaj.

Multe din activitatile care ii intereseaza pe nativii zilei de 28 ianuarie bat orice record si implica deplasarea "acolo unde nici un om nu a mai fost vreodata". Cei nascuti in aceasta zi sunt astfel cei mai fericiti cand ajung pe noi taramuri, sunt pioneri si depasesc limitele posibilului. Diferentele, individualitatea, realizarea si onoarea au un impact puternic asupra nativilor. Pericole reale intervin, desigur, atunci cand rup legatura cu realitatea. Asteptand prea mult de la ei insisi, nativii ajung sa vada viata ca pe o afacere anosta si plictisitoare.

SFATURI: Nu te mai lasa luat de val. Cultiva calmul, rabdarea si o imagine realista a capacitatilor tale. Gandeste-te bine inainte de a actiona.

PUNCTE FORTE:

- Curajos
- Incapatanat
- Ambitios

PUNCTE SLABE:

- Surescitat
- Senzationalist
- Impulsiv

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tethys spune:


* 29 ianuarie - Ziua combatantului milostiv

Persoanele nascute pe data de 29 ianuarie se mentin pe pozitie si lupta pentru ceea ce cred, insa doar daca este necesar. Ei cred cu tarie ca ratiunea si intelegerea umana va triumfa in majoritatea situatiilor. Astfel, ei au tendinta de a rezolva lucrurile cat mai bine cu putinta. In general, nativii zilei de 29 ianuarie sunt provocatori doar pentru a-i face pe ceilalti sa recunoasca problemele pe care le au de rezolvat, sa le examineze, sa le discute si sa ia propriile lor decizii. Ei sunt rareori, poate niciodata, dictatoriali si nu le place sa-si impuna ideile in fata oamenilor. Cea mai mare satisfactie a lor este sa traiasca si sa lucreze impreuna cu ceilalti in armonie, ca membri ai unei echipe.

In viata de zi cu zi, nativii sunt activi si productivi, dar poseda si o latura pasiva remarcabila care ii ajuta sa fie deschisi si sa accepte punctele de vedere ale altora. Dezavantajul pasivitatii este ca adesea ei amana deciziile cruciale si isi pierd directia pentru anumite perioade de timp. De asemenea, ei prefera sa se mentina pentru multi ani intr-un anumit loc de munca pe care nu prea il agreeaza in loc sa incerce sa gaseasca ceva mai bun. De fapt, ei manifesta o mare nevoie de siguranta care reprezinta o prioritate in vietile lor.

Vietile sentimentale ale nativilor zilei de 29 ianuarie sunt extrem de complexe, posibil datorita faptului ca ei sunt rareori multumiti. De exemplu, daca vor gasi siguranta intr-o relatie de dragoste, ei se pot plictisi destul de repede sau isi vor dori sa fie liberi. Daca vor locui singuri, preferand sa aiba libertatea lor, ei vor tanji dupa fericire personala si viata de familie pe care o au ceilalti. Persoane creative, nativii zilei pot tanji multi ani dupa recunoastere. In acelasi timp, vor percepe lucrurile comerciale ca pe o piedica in calea activitatilor neobisnuite.

Nativii zilei de 29 ianuarie accepta in general multe puncte de vedere. Totusi, din moment ce nu resping niciodata o parere fara a o cerceta inainte, ei pot avea dificultati in luarea deciziilor de durata. Intelegerea lor profund umana, unul din cele mai puternice talente ale lor, poate promova atitudini ambivalente ce devin un obstacol in calea succesului lor.

In mod firesc, acesti indivizi curajosi merg inainte, luptandu-se cu acelasi efort sustinut impotriva propriilor lor indoieli interioare si barierelor societatii. Cheia succesului consta in construirea unei structuri solide si destul de dure a ego-ului pentru a-i proteja si destul de realista pentru a le promova aspiratiile.

SFATURI: Fii putin mai dur. Cea mai usoara cale nu este intotdeauna cea mai buna. Nu insista atat de mult atunci cand nu ajungi la nici un rezultat. Exprima-ti dorintele, impartaseste-le celorlalti si asteapta de la ei acelasi lucru.

PUNCTE FORTE:

- Rezonabil
- Sociabil
- Distractiv

PUNCTE SLABE:

- Nesigur
- Ambivalent
- Pasiv

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tethys spune:


* 30 ianuarie - Ziua preluarii controlului

Personalitatile zilei de 30 ianuarie sunt nascute sa conduca. Ele au un mare talent de a ghida, amuza, invata, explica si in general de a-si expune clar ideile in fata celorlalti. Cel mai adesea, aceste aptitudini de comunicare le confera puterea de a conduce familiile, afacerile sau organizatiile civice. Intr-adevar, coeficientul inspirational este foarte ridicat. Rareori dictatoriali in conceptia lor, cei nascuti in aceasta zi vor fi cei mai fericiti cand vor construi ceva din nimic, incepand cu primul nivel si dirijand proiectul inca de la prima actiune. Cand viata ii solicita sa administreze structurile deja existente, impulsul lor este adesea sa le caseze si sa inceapa din nou, in acest caz punandu-si amprenta persoanla de necontestat asupra noii versiuni.

Nativii zilei de 30 ianuarie se mandresc cu faptul ca detin o judecata impecabila. In consecinta, cand apar situatii de criza ei sunt in elementul lor. In cea mai mare parte a vietii, ei pot privi aceste lucruri ca pe o pregatire necesara pentru actiunile decisive ce urmeaza sa le abordeze. Ei isi vor asuma intr-o buna zi aceste roluri. In consecinta, nativii vor considera ca esecul este doar o intarziere temporara si o lectie importanta pe care trebuie sa o invete. Cruzi intr-o anumita masura, convinsi de corectitudinea lor morala, acesti indivizi vor lasa foarte putine lucruri sa le stea in cale. Din nefericire, anumite comportamente ale acestora pot fi destul de indoielnice, in special cand sunt percepute in urma desfasurarii lor. Nu este nimic iesit din comun ca nativii zilei de 30 ianuarie sunt foarte preocupati de imaginea lor si uneori isi vor sacrifica principiile etice pentru a ajunge asa cum doresc.

Indivizi extrem de convingatori, nu vor pregeta sa influenteze adevarul pentru a-si realiza scopurile. Acest lucru il fac intr-o maniera destul de usoara, fara a crea suspiciune. Totusi, in spatele scenei, ei pot fi angajati in lucrari fundamentale pline de fantezie pentru a-si mentine echilibrul social. Cel mai adesea, isi justifica actiunile spunand ca ei urmaresc binele indivizilor, familiei si grupului social implicat. Acest lucru este in general adevarat. In anumite cazuri, insa, nu sunt sinceri in totalitate pentru ca este vorba chiar de interesul lor propriu, ambitiile personale fiind adevaratele lor motivatii. Nativii zilei de 30 ianuarie sunt cel mai adesea foarte practici si perspicace din punct de vedere financiar, dar nu vor proiecta o imagine egoista. De fapt, ei pot fi perceputi ca niste idealisti. Imaginea ii ajuta in chestiunile financiare, pentru a starni mai putin antagonism si gelozie. Astfel, in aceste situatii, cat si in alte domenii importante ale vietii, ei isi joaca cartile tinandu-le cat mai putin la vedere.

Increderea este vitala pentru nativii zilei de 30 ianuarie deoarece ei nu pot functiona fara aceasta. Ei ar trebui sa incerce sa merite respectiva incredere cat mai mult posibil. Anumite persoane ajung adesea sa creada in ei atat de profund, incat vor fi dezamagiti atunci cand vor constata ca nativii nu meritau increderea lor.

SFATURI: Fii mai transparent – imaginea nu este totul. Lasa-i pe oameni sa vada ceea ce gandesti si ce doresti cu adevarat. Invata sa impartasesti altora la un nivel mult mai profund, concentreaza-te pe relatiile personale.

PUNCTE FORTE:

- Perspicace
- Organizat
- Sociabil

PUNCTE SLABE:

- Calculat
- Rigid

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tethys spune:


* 31 ianuarie - Ziua cantecului liric

Persoanele nascute pe data de 31 ianuarie sunt indivizi ce doresc sa se faca auziti, vazuti si pot deveni extrem de nefericiti daca nu se afla in lumina reflectorului pentru multa vreme. Intradevar, este extrem de important pentru increderea si respectul de sine sa fie apreciati si intelesi, chiar si de un grup restrans de prieteni,. Nativii zilei de 31 ianuarie sunt sociabili si pot suferi depresii daca sunt obligati sa se ascunda. Daca sufera din punct de vedere sentimental sau le-a fost afectata imaginea, ei vor trece prin clipe cumplite ce vor implica izolarea. Din fericire, ei isi revin destul de repede.

Datorita aspectelor mult mai incitante ale naturii lor, anumiti nativi ai zilei de 31 ianuarie vor simti ca sunt mai putin luati in serios atunci cand isi manifesta liber entuziasmul. Cei nascuti in aceasta zi doresc sa fie pretuiti nu numai pentru atributele lor de suprafata, dar si pentru semnificatia spuselor lor. Multi dintre ei manifesta o dorinta secreta destul de profunda. Ceilalti nu vor remarca aceasta latura si ii vor percepe ca pe un cantec liric sau o floare dragalasa pe care o poti admira in mod direct. Anumiti nativi ai zilei de 31 ianuarie vor incerca cu disperare sa-si schimbe imaginea, dar fara succes. Ei vor ajunge chiar la insulte insa ceilalti ii vor simpatiza in continuare, gasindu-le scuze pentru actiunile lor si astfel nereusind sa le descopere latura profunda.

Atributele de suprafata ale nativilor zilei de 31 ianuarie devin obiectul atentiei celorlalti pentru ca acestia sunt intradevar destul de atragatori. O asemenea atentie poate fi magulitoare la inceput, dar in cazuri extreme poate deveni chiar degradanta, deoarece anumiti nativi ai acestei zile ajung sa fie tratati ca obiecte atragatoare si nimic mai mult. In cazul majoritatii nativilor nu este vorba doar de aspectul, comportamentul sau stilul lor ce ii atrage pe ceilalti ci mai degraba de frumusetea creatiilor lor. Totusi, adesea ei vor trai cu ideea ca nu sunt apreciati pentru ceea ce sunt de fapt, pentru ceea ce pretuiesc ei mai mult in ei insisi.

Acei nativi ai zilei de 31 ianuarie care nu apreciaza pe deplin o asemenea atentie, probabil nu vor gasi solutii prea usoare la aceste probleme. Din frustrare, ei pot renunta la reusitele lor pentru a face si a incerca altceva, doar pentru a simti ca sunt apreciati din inima de ceilalti. O solutie mai buna este sa nu devina dependenti de ceea ce gandesc ceilalti despre ei si sa aiba curajul sa proiecteze in mod consistent (mai degraba decat sporadic) gandurile si sentimentele lor cele mai profunde. In momentul in care iau decizia ferma de a nu se confrunta cu asteptarile celorlalti, ei vor reusi sa capete respectul deplin pe care si-l doresc.

SFATURI: Insista ca ceilalti sa te trateze asa cum doresti tu. Lasa-ti propriul sine sa fie remarcat. Cultiva prieteniile adevarate si scapa de admiratorii falsi. Descopera persoanele cu care impartasesti aceleasi preocupari.

PUNCTE FORTE:

- Atractiv
- Admirat
- Apreciat

PUNCTE SLABE:

- Dependent
- Neinteles
- Depresiv

Mergi la inceput