Calendar astrologic

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Tethys spune:


* 21 mai - Ziua viziunii infailibile

Cei nascuti pe 21 mai au viziuni de anvergura si tenacitatea de a rezista pe pozitie, indiferent despre ce este vorba. Odata ce s-au angajat intr-o lupta, ei se mentin pe pozitie pentru multa vreme indiferent de dificultatile pe care trebuie sa le infrunte in acest sens. De fapt, ei iubesc provocarea, iar obstacolele pe care le intalnesc nu fac decat sa ii stimuleze. Astfel, ei nu vor fi genul de "oameni idee" care fie ca renunta la ceea ce au inceput, fie ca isi pierd interesul sau pur si simplu trec mai departe datorita starii de agitatie ce ii caracterizeaza. Nativii zilei de 21 mai sunt persoane ce doresc sa-si implementeze ideile, sa le manifeste in mod concret. Ei au un sentiment concret pentru elementele palpabile, senzuale si fizice din viata lor. De cele mai multe ori, ideile si viziunile lor implica o transformare a elementelor fizice.

De asemenea la nativii acestei zile se percepe cu un puternic angajament social. Cei nascuti pe 21 mai nu viseaza la turnurile de fildes. Ei trebuie sa fie in tema cu tot, ducand o lupta continua pentru ceea ce cred ca este corect, fiind pro sau contra societatii. De cele mai multe ori, cruciada lor este demarata pentru a-si sustine cauzele proprii, dar sunt si cazuri cand acestia se dedica si cauzelor celorlalti. Intr-adevar, punctul lor forte este sa dea, nu sa ia. De fapt, ei vor intampina dificultati in a primi daruri sau ajutor din partea celorlalti. In astfel de cazuri, ei actioneaza singuri, munca lor fiind centrul universului lor. Nativii sunt genul de oameni care in general nu au nevoie de un sef sau de o persoana care se va ocupa de relatiile cu publicul. Lor le place sa faca treaba de la inceput pana la sfarstit.

Banii necesari pentru realizarea unui proiect inceput sunt gasiti uneori chiar in ultimul moment. Este de admirat increderea lor ca vor gasi o solutie pentru a-si rezolva acest tip de probleme. Ei reusesc sa faca in asa fel incat mijloacere de sustinere a respectivei lucrari sa fie disponibile atunci cand au nevoie de ele. Totusi, ei pot lupta ani intregi fara sa realizeze nimic. Este posibil chiar ca ceilalti sa rada si sa-i dispretuiasca, dar acest lucru nu ii va abate de la obiectivele lor. Personalitati dominante, ei sunt foarte fericiti cand dispun de subordonati. Nativii mai putin influenti inzestrati cu talent si idei stralucitoare vor suferi in tacere toata viata pentru ca nu vor fi capabili sa-si exprime aceste calitati. Uneori, ei se vor multumi sa aiba pe locul doi un partener, un angajat, un copil chiar. Asemenea nativi ai zilei de 21 mai atrag inevitabil resentimentele si compatimirea celorlalti. Ei au nevoie de actiune. In aceste conditii, nativii mai evoluati vor reusi sa-si indeplineasca indatoririle cu succes. Una din problemele nativilor mai putin increzatori este identificarea propriilor talente.

In cele mai bune conditii, ziua de 21 mai le confera talente majore pentru a putea realiza si finaliza ceea ce si-au propus. Totusi, cei nascuti astazi trebuie sa se fereasca sa fie aroganti si egoisti sau sa se cufunde in tentatii egoiste jucand rolul martirului sau a sfantului suferind. Ei trebuie sa-si examineze periodic motivele personale pentru a fi siguri ca altruismul si darnicia lor sunt reale. De asemenea, cei nascuti pe 21 mai trebuie sa invete ca daruirea si primirea sunt cele doua fete ale unei monede. Acceptarea ajutorului celorlalti face parte din natura umana.

SFATURI: Examineaza-te indeaproape. Examineaza-ti motivele. Invata sa accepti ajutorul celorlalti si n-ar strica sa fii din cand in cand vulnerabil. Abordeaza sarcini mai marunte, dar si proiecte mari. Nu strica sa fii politicos si amabil. Si odihna este importanta.

PUNCTE FORTE:

- Neinfricat
- Curajos
- De succes

PUNCTE SLABE:

- Egoist
- Lipsit de vulnerabilitate
- Stresat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tethys spune:


* 22 mai - Ziua epopeei in serie

Cei nascuti pe 22 mai au energia necesara pentru fapte eroice. Ei sunt in mod magnetic atrasi de creatiile in serie si de formele de amuzament in care ei isi pot exercita talentele in mod continuu, fiind in acelasi timp un factor de dezvoltare si variatie. Excesul din viata lor nu consta neaparat in sfera materiala, nefiind vorba neaparat de bogatii pe care le strang, nici de numarul mare de prieteni de care sunt inconjurati, ci in productia de lucrari. De cele mai multe ori, persoanele nascute pe 22 mai creeaza in mod repetat un model sau o constructie. Proiectele lor sunt foarte rar izolate sau unice. Nativii acestei zile sunt cunoscuti si pentru pasiunea lor de a colectiona. Fac acest lucru indiferent daca este vorba de liste, fapte, numere, zile de nastere sau obiecte. Ei sunt adesea in pozitia de a categorisi, a da nume sau a selecta pe tipuri. Ei pot colectiona pana si prieteni sau cunostinte.

In cazul in care nativii zilei de 22 mai au copii, ei vor savura noul statut de parinti dedicandu-si energia pentru a asigura familiei prosperitate si dezvoltare. In cazul in care nu sunt capabili sa ofere aceste lucruri, prefera sa nu aiba copii, exercitandu-si aceasta energie asupra altor membri ai familiei. Ei isi vor largi familia, preferand sa devina nasi, unchi, matusi, veri, etc. In oricare din aceste cazuri, nativii vor demonstra ca se simt cel mai bine in sanul cald al familiei.

Cei nascuti pe 22 mai trebuie sa se fereasca de caracterul obsesiv-vicios in activitatile lor, mai ales atunci cand preiau un proiect care ii depaseste. O megalomanie caracteristica este intalnita la nativii acestei zile, astfel incat ei vor fi in permanenta atrasi de sarcinile foarte grele. In consecinta, vor suferi de un complex din dorinta de putere. Intr-adevar, sentimentele ascunse de inferioritate sunt adesea rezultatul acestei megalomanii care ii caracterizeaza.

Persoanele nascute pe 22 mai sunt inzestrati cu o memorie clara si durabila. Uneori, insa, ei trebuie sa improspateze sau sa mai dea putina culoare evenimentelor din trecut pentru a se feri de suferinta. De asemenea, ei tind sa claseze lucrurile neinsemnate si rele ce s-au abatut asupra lor, atragand astfel invidia celorlati pentru mult timp. Este important ca ei sa invete sa ierte si sa uite.

Sentimentele celor nascuti pe 22 mai pot fi destul de instabile. Indiferent de ceea ce intreprind la un moment dat, ei pot manifesta porniri copilaresti de isterie. Acest lucru poate fi provocat in cazul in care sunt deranjati in momentele lor de concentrare. Ei trebuie sa renunte la astfel de tendinte isterice si sa se calmeze daca vor sa se dezvolte din punct de vedere social. Nativii mai evoluati ai zilei de 22 mai depasesc aceste crize in jurul varstei de treizeci de ani.

Cand persoanele nascute pe 22 mai gasesc proiectul potrivit, ei se agata de acesta si nu vor sa renunte la el. Ei trebuie lasati sa isi manifeste interesele variate si schimbatoare. Cei apropiati lor trebuie sa le inteleaga entuziasmul si sa nu ii acuze ca sunt capriciosi sau falsi atunci cand isi redirectioneza atentia catre un alt obiect, persoana sau domeniu de studiu. Cei apropiati nativilor zilei de 22 mai trebuie sa pastreze distanta si sa nu isi faca sperante prea mari in ceea ce ii priveste. In general, cei nascuti pe 22 mai se adapteaza si se recupereaza foarte usor in cazul in care esueaza in realizarea unui proiect. Altii ar fi inca in stadiu de dezamagire, dar nativii zilei de 22 mai au intors deja o noua pagina si au trecut la faza urmatoare din viata lor.

SFATURI: Invata sa te controlezi. Afla care este valoarea intretinerii si nu subestima detaliile. Renunta la cerintele exagerate pe care le ai de la partenerul tau. Examineaza-ti propriile greseli. Nu te implica in prea multe proiecte si termina ceea ce ai inceput.

PUNCTE FORTE:

- Perseverent
- Energic
- Productiv

PUNCTE SLABE:

- Obsesiv
- Vicios
- Irealist

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tethys spune:


* 23 mai - Ziua mesajului energic

Nativii zilei de 23 mai sunt extrem de capabili sa transmita celorlalti energie, sentimente si idei. Desi maniera lor poate fi usoara sau energica, puterea lor de atractie este moderata. Este foarte dificil sa-i ignori pe cei nascuti astazi deoarece ei radiaza ceva ce atrage atentia celorlalti. Acest lucru se intampla de cele mai multe ori intr-un mod pozitiv, dar si extrem de seducator.

Persoanele nascute pe 23 mai pot fi preocupati toata viata sa transmita influente pozitive copiilor lor. De obicei, ei vor fi parinti excelenti. Nu numai ca vor fi preocupati de educatia copiilor, dar vor avea si energia necesara pentru sarcinile zilnice pe care le implica cresterea acestora. Chestiunile biologice sunt importante pentru persoanele nascute pe 23 mai si in mod special pentru femeile nascute astazi.

Nativii urmaresc rareori sa obtina luna de pe cer. Ei sunt fericiti sa faca parte din grupuri cu conceptii ce necesita efort mental distinctiv care se echilibreaza perfect cu senzualitatea lor. Ei sunt orientati ata catre corp cat si catre intelect. Sunt activi, vor agrea sa faca sport sau sa danseze, dar in acelasi timp sunt si adeptii unei partide de sah, carti sau alte jocuri. Majoritatea celor nascuti pe 23 mai sunt binecuvantati cu adevarate aptitudini stiintifice.

Nativii zilei de 23 mai incearca de cele mai multe ori sa evite conflictele si sunt intotdeauna gata sa rezolve problemele. Totusi, dificultatile lor personale pot fi ignorate, deoarece orientarea lor spre exterior le directioneaza energia catre familie, prieteni sau munca. Daca vor continua sa-si neglijeze astfel problemele fizice si emotionale, ei vor avea la un moment dat o surpriza destul de neplacuta. Cei nascuti astazi trebuie sa evite amanarea rezolvarii propriilor probleme. Ei trebuie sa actioneze imediat atunci cand este vorba de problemele personale asa cum fac in cazul celor dragi lor sau cand este vorba de proiectele lor. Activitatile creatoare ce implica arta sau muzica pot fi relaxante si in acelasi timp pot fi considerate drept hobby de catre nativii zilei de 23 mai. Fiind persoane indemanatice, in timpul liber ei vor fi dispusi sa faca orice, incepand cu lucrurile simple cum ar fi jucariile si pana la croirea hainelor sau fabricarea barcilor. Nativii acestei zile vor fi foarte fericiti cand orizonturile lor se schimba si se largesc. Altfel, ei devin dependenti de ceea ce fac. De asemenea, este ideal ca ei sa nu petreaca prea mult timp singuri. Persoanele nascute pe 23 mai au nevoi speciale imperioase. Chiar daca lucreaza singuri la un proiect, este de preferat sa se inconjoare de oameni care au preocupari similare cu ale lor. Aspectele sociale ale unui loc de munca stabil vor fi pe placul lor.

Dorinta nativilor zilei de 23 mai ca lucrurile sa evolueze incet poate duce la autosacrificiu exagerat si in consecinta la frustrare. Ei trebuie sa invete sa refuze uneori solicitarile celorlalti. De asemenea, ei trebuie sa-si exprime dorintele si necesitatile. Teama de respingere sta la baza acestei dorinte de a-i multumi pe ceilalti. Cei nascuti astazi trebuie sa realizeze ca pretul pe care il platesc pentru aprobarea temporara pe care o obtin poate fi daunatoare pentru individualitatea lor. Acest lucru este valabil atat in cazul femeilor, cat si in cel al barbatilor.

SFATURI: Ai mai multa grija de tine insuti. Incearca sa-ti controlezi natura impulsiva. Din cand in cand, examineaza-ti si partea serioasa a firii tale. Nu fii atat de dornic sa-i multumesti pe ceilalti.

PUNCTE FORTE:

- Atractiv
- Convingator
- Activ intelectual

PUNCTE SLABE:

- Pripit
- Autosacrificiu
- Altruist

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tethys spune:


* 24 mai - Ziua cercetarii amanuntite

Cei nascuti pe 24 mai par sa aiba o parere in legatura cu orice problema existenta in lume. Totusi, interesul lor principal este in societate si orientarea lor poate trece de la o usoara critica, la sinceritate sau chiar revolutionarism. Fiind inzestrati cu minti agere si limbaj caustic, nativii isi exprima aproape intotdeauna parerea legata de un subiect anume. Totusi, problema apare atunci cand punctul lor de vedere se schimba de la o zi la alta, iar cei din jurul lor pot fi nedumeriti si uimiti.

Desi au multe de spus despre societate si se afla in centrul atentiei, nativii zilei de 24 mai sunt de obicei destul de rezervati in privinta vietii private. In principal ei vor dori sa spuna doar ceea ce trebuie spus, cand, unde si cum doresc ei. Datorita atitudinii lor sincere, ei dau impresia ca sunt persoane deschise si usor de abordat. Acest lucru nu este insa valabil intotdeauna. Pentru anumiti nativi ai acestei zile comunicarea nu este un dialog pe doua voci, ci o situatie in care lumea asculta ceea ce au ei de spus. Prietenii si familia celor nascuti pe 24 mai se vor obisnui, cu timpul, sa le asculte declaratiile si, in cazuri extreme, sa incaseze critici sarcastice si fara mila.

Cel mai adesea, cei nascuti in aceasta zi sunt de partea proletariatului si nu de partea claselor privilegiate. Ei vor fi aliatii subordonatilor intr-o confruntare. Din nefericire, fiind adeptii obiectivitatii, nativii se aliaza uneori cu o entitate politica sau cu persoane care nu le merita sprijinul. Persoanele nascute pe 24 mai folosesc cu o mare usurinta limbajul. De asemenea, ei sunt foarte convingatori atunci cand aplica tactica de schimbare a sentimentelor celorlalti in favoarea lor. Ei folosesc o metoda psihologica incisiva ce ii face foarte atractivi. Nativii zilei de 24 mai convietuiesc intr-o lume plina de idei, de obicei idei foarte expansive privitoare la problemele de anvergura. Totusi, cand este necesar, ei se vor concentra in mod intentionat asupra unei chestiuni presante. Nefiind specializati sa le asigure celorlalti si lor insisi o baza pentru traiul de zi cu zi, cei nascuti astazi se vor cufunda de obicei in lumea lor proprie. Considera ca nu este cazul sa ii preocupe lucruri marunte, cum ar fi scoaterea gunoiului din casa sau spalatul rufelor. Ei vor depinde de un sistem de sprijin care va avea grija de toate aceste lucruri. In caz contrar, vor ajunge sa traiasca in dezordine.

Desi uneori influenta lor poate fi disociata si negativa, persoanele nascute pe 24 mai reusesc sa scoata la lumina ceea ce au reprimat ceilalti in diverse ocazii (posibila manie, resentimente, chiar violenta). Dupa ce s-a risipit fumul, situatia este imbunatatita, sau cel putin lamurita in toate privintele (chiar daca este vorba de lucruri neplacute ce au fost scoase la iveala). Nativii zilei de 24 mai trebuie sa evite sa devina dictatoriali, aroganti si sa-si tempereze atitudinea fata de ceilalti. Ei vor reusi cu succes acest lucru daca isi vor dezvolta un simt al umorului sanatos.

SFATURI: Inceteaza cu viteza frenetica si cu pretentiile care ii extenueaza pe ceilalti. Invata sa controlezi ceea ce spui despre altii si sa fii mai putin moralist. Fii mai credincios prietenilor si credintelor proprii. Evita sa faci declaratii la nivel inalt.

PUNCTE FORTE:

- Expresiv
- Incisiv
- Implicat social

PUNCTE SLABE:

- Egocentric
- Caustic
- Inchis in sine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tethys spune:


* 25 mai - Ziua temerarului

Persoanele nascute pe 25 mai sunt considerate niste luptatori devotati sustinerii unei cauze, idei, tarii sau familiei. Desi conceptiile lor sunt destul de conservatoare, ei se adapteaza la prezent. Cei nascuti astazi pretuiesc banii, hainele si toate amanuntele exterioare. In acelasi timp, ei inteleg perfect ca aspectul exterior nu intruchipeaza o viata spirituala profunda. Mai presus de toate, ei recunosc ca eliberarea de tiranie, atat pentru individ, cat si pentru grup, este cea mai importanta.

Nativii sunt capabili sa supravietuiasca schimbarilor sociale. Uneori se lasa purtati de val, alteori se indeparteaza de probleme. Totusi, prietenii si familia vor considera ca sunt atragatori si agreabili doar dintr-un anumit punct de vedere. Ei nu vor face niciodata compromisuri atunci cand este vorba de parerea lor. Prefera chiar sa devina antipatici.

Nativii zilei de 25 mai sunt orientati catre filozofie. Ei au idei clare asupra unei game variate de subiecte, iar aceste idei fac parte de obicei dintr-un cod universal, mult mai vast. Acest cod poate fi unul de conduita sau credinta, sau chiar le poate intruchipa pe amandoua. Cei nascuti pe 25 mai nu numai ca vor incerca sa se mentina la acest standard, dar vor astepta acest lucru si de la ceilalti. Ei pot fi extrem de neiertatori cu cei care incalca limitele decentei. Pentru ei sunt foarte importante onoarea si responsabilitatile personale. Asteptarile lor sunt in mod corespunzator extrem de inalte. Totusi, ei trebuie sa invete sa fie mai iertatori si mai toleranti fata de ceilalti.

Nativii zilei de 25 mai nu sunt orientati doar spre latura intelectuala, dar si preponderent spre cea fizica. Din nefericire, latura lor emotionala poate fi reprimata sau chiar blocata in cazul in care au avut de suferit in copilarie. Ei pretuiesc afectiunea, dar o gasesc dificil de exprimat si acceptat. Lipsa increderii in propria persoana conduce inevitabil la neincredere fata de cei din jur. Indiferent de activitatea in care sunt implicati, ei dau dovada de multa pricepere, dar nu pun suflet si nu isi exprima sentimentele. Intradevar, anumite persoane nascute astazi se mandresc cu personalitatile lor reci, care nu permit exteriorizarea sentimentelor.

Cei nascuti pe 25 mai trebuie sa lupte in mod constant cu frica de respingere. Este important ca ei sa invete sa fie mai putin fiorosi in diverse ocazii ale vietii, indiferent cat de puternici trebuie sa para in exterior. Daca incep sa aiba mai multa incredere in ei, nativii vor avea parte de succes si vor inceta sa isi saboteze propriile planuri. Cei nascuti astazi trebuie sa gaseasca o modalitate prin care sa traiasca in conformitate cu codul lor etic. Ideiile lor trebuie sa fie exprimate in mod pragmatic. Nativii au tendinta de a deveni nerealisti in ceea ce priveste credintele lor si putin deplasati in ceea ce priveste adevaratele lor nevoi.

SFATURI: Straduieste-te mai mult sa nu mai fii atat de moralist si fii mult mai iertator. Gandeste-te bine inainte de a alege o solutie de rezolvare. Evita sa iei decizii la manie sau in graba. Sa fii rece nu este intotdeauna cea mai buna pozitie. Recunoaste valoarea vulnerabilitatii si deschiderii emotionale.

PUNCTE FORTE:

- Idealist
- Dur
- Adaptabil

PUNCTE SLABE:

- Moralist
- Intolerant
- Irealist

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tethys spune:


* 26 mai - Ziua protectorului

Cei nascuti pe 26 mai sunt inzestrati cu o atractie naturala. Sunt persoane extrem de incapatanate si impun o anumita doza de respect. Ei sunt foarte responsabili cu declaratiile legate de lume si par sa pastreze valorile traditionle conservatoare. Intradevar, adesea ei vor reprezenta punctul de vedere al omului simplu. Totusi, de-a lungul vietii, pot fi capabili sa se comporte neobisnuit si chiar inacceptabil. Acest comportament contrazice credintele pe care si le-au insusit. Natura lor impulsiva poate sa-i implice in acte de violenta, fie ca sunt autori sau victime.

Dorinta arzatoare a nativilor de a fi liberi sa actioneze dupa bunul lor plac le poate facilita intemeierea familiei si a grupului social din care doresc sa faca parte. In acest sens, ei traiesc pe muchie de cutit in activitatile pe care le desfasoara. Totusi, acest lucru poate favoriza popularitatea de care se bucura. Ei pot juca si rolul protectorului ce actioneaza ca un haiduc. Aceasta nevoie imperioasa de a-si exprima individualitatea poate avea radacini fundamentale in psihologia profunda a unei copilarii prea organizate.

Desi au dificultati in exprimarea sentimentelor in mod deschis, nativii zilei de 26 mai sunt de obicei foarte buni la suflet. In mod paradoxal, cei nascuti astazi se vad in postura de campioni ai subordonatilor. Adesea, insa, ei urca pe pozitii de conducere. Responsabilitatea devine o fixatie pentru ei. Destul de straniu este faptul ca au pretentii de la altii, dar uneori raman fara responsabilitati. Este ca o lupta pentru responsabilitate (intr-un fel sau altul subminate de tendintele lor schimbatoare). De-a lungul vietii acest lucru le va solicita foarte multa energie. Adesea, nativii acestei zile au remuscari si se simt vinovati atunci cand nu reusesc sa traiasca la inaltimea propriilor standarde destul de riguroase.

Persoanele nascute pe 26 mai au o conceptie oarecum serioasa si retinuta. Prietenii si familia si-ar dori ca nativii sa ia viata asa cum este si nu cum si-o imagineaza ei. Este putin posibil ca ei sa fie fericiti. Acest lucru devine chiar o permanenta. In conceptia lor se prefigureaza proeminent galceava si confictul. Astfel, intr-o alta ordine de idei, nativii zilei de 26 mai pot fi foarte fatalisti. Incercand orice cale de rezolvare a problemei sau "facand tot posibilul sa o rezolve", ei vor accepta inevitabilul cu calm, in conditiile in care vor sti ca au facut tot ce se putea face in acest sens.

Indiferent cat de extrovertiti pot parea nativii zilei de 26 mai, ei poseda un centru al personalitatii foarte linistit. Sunt capabili sa-si ascunda adevaratele sentimente si, din cand in cand, chiar sa se retraga in ei insisi, posibil pentru a se izola de lume si de grijile ei. Ei au un fel curios de a-si rezolva problemele personale. Celorlalti le vor da impresia ca nici macar nu le abordeaza. In general, nativii zilei de 26 mai starnesc sentimente puterice fie de simpatie, fie de antipatie. Ei vor aparea in perceptia celor pe care ii intalnesc in termeni fie albi, fie negri. De fapt, sunt personalitati complexe carora trebuie sa li se acorde mult timp pentru a fi pe deplin intelesi la adevarata lor valoare.

SFATURI: Renunta sa fii moralist. Astfel, vei fi mai bland si cu tine insuti. Fericirea nu trebuie ignorata sau subestimata. Din cand in cand, toarna ulei peste apa si nu agita vasul. Invata sa fii intelept si tacut cand esti provocat in mod inofensiv.

PUNCTE FORTE:

- Protector
- Moral
- Onorabil

PUNCTE SLABE:

- Impulsiv
- Vinovat
- Evazionist

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tethys spune:


* 27 mai - Ziua devotamentului impus

Persoanele nascute pe 27 mai sunt de doua tipuri: cei care de dedica unei cauze sau structuri sociale si cei care sunt devotati propriei lor dezvoltari. In oricare din aceste cazuri, cei nascuti astazi se arunca cu capul inainte in ceea ce priveste munca lor si de obicei se specializeaza in domenii de activitate alese din timp. Cea mai mare necesitate a nativilor este comunicarea. Din acest motiv, finalizarea unei sarcini include o prezentare puternica a produsului final pe care o vor face persoanelor interesate.

Nativii acestei zile pot munci toata viata pentru a-si intretine familia sau se vor dedica unui grup social si chiar dezvoltarii talentelor cu care sunt inzestrati. Rareori, insa, ei se vor dedica ambelor obiective. Astfel, cei carora le lipsesc contactele sociale sau cei care lucreaza in cadrul unui grup vor ingropa definitiv aceasta tendinta de a-si dezvolta talentele proprii. Totusi, in oricare dintre cazuri, eforturile lor sunt pline de entuziasm si pasiune.

Exista un punct cheie in viata majoritatii celor nascuti pe 27 mai (atunci cand Saturn este la prima lui intoarcere, in jurul varstei de douazeci si opt spre treizeci de ani, sau in cazul crizei varstei mijlocii, in jurul varstei de patruzeci spre patruzeci si patru de ani). In acest caz, ei vor lua o decizie importanta privitor la cariera. In general, alegerea este permanenta si rareori o vor abandona. Nativii zilei de 27 mai au o viziune salbatica si trasnita despre lume. Intradevar, simtul umorului de bufoni pe care il poseda poate cauza consternare in anumite situatii. Ei nu vor ezita sa-si impartaseasca gandurile chiar daca nu vor trece la aplicarea acestora. In astfel de cazuri, ceilalti considera ca nativii dau dovada de lipsa de tact si diplomatie si incapacitatea de a alege momentul potrivit pentru o astfel de abordare. Deoarece nativii zilei de 27 mai sunt in general foarte absorbiti de prezentarea lor, ei isi pot interpreta gresit auditoriul. Fie ca sunt personalitati imorale sau conservatoare, cei nascuti astazi exercita o mare influenta asupra celorlati, dar reactiile pe care le provoaca sunt adesea tulburatoare pentru ei. In consecinta, pot sfarsi prin a ignora complet ceea ce trebuie sa critice.

Nativii zilei de 27 mai pot fi atat de devotati activitatii lor incat vor persevera in timp, chiar daca le sunt sau nu recunoscute meritele. Astfel, ei au mari sanse sa reuseasca ceea ce si-au propus. Pe de alta parte, ei pot fi orbi in ceea ce priveste defectele lor.

Tipic pentru nativii zilei de 27 mai este sa realizeze cele mai mari succese departe de locul lor de nastere. Ei pot simti nevoia sa calatoresca in alte localitati, unde vor deveni cetateni "adoptati". Sa traiasca departe de casa poate fi extrem de dificil pentru ei. Depasirea obstacolelor, inovarea si depasirea provocarilor legate de noua situatie este specialitatea nativilor zilei de 27 mai. In timpul orelor de repaus, ei vor cauta sa se bucure de tot ceea ce pot. Varietatea oferita de noile locuri le va prii de minune din acest punct de vedere.

SFATURI: Chiar daca nu dai atentie criticilor celorlalti, fii atent la constiinta proprie. Lasa-te condus de sinele tau cel mai elevat. Nu exagera cu munca. Ia-ti vacante cat de frecvent poti. Atentie la reactiile pe care le provoci. Nu trece atat de usor peste greselile tale.

PUNCTE FORTE:

- Are umor
- Consecvent
- Sofisticat

PUNCTE SLABE:

- Fara tact
- Ii lipseste autocritica
- Depresiv

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tethys spune:


* 28 mai - Ziua deschizatorului de drumuri

Nativii zilei de 28 mai sunt cei mai fericiti atunci cand demareaza proiecte noi, cand isi implementeaza ideile unice si cand se simt liberi sa impartaseasca ceea ce gandesc celor din jurul lor. Munca lor este originala si eleganta in simplitatea ei. De obicei, datorita orientarii lor spre viitor, a stilului dur si a punctelor de vedere individuale evoluate, ei reusesc sa realizeze ceva atunci cand isi gasesc meseria potrivita. In acest rastimp, ei se pot mentine la suprafata, trecand de la un loc de munca la altul sau de la un grup social la altul.

Persoanele nascute astazi nu sunt doar individualitati orientate spre idee, ci chiar infaptuiesc ceea ce gandesc. Libertatea individuala de a actiona este piatra lor de temelie. Din nefericire, uneori sunt luati de val si uita regulile care ne integreaza in societate. In cazul in care se pacalesc pe ei insisi, vor fi doborati de situatii in urma carora le va fi foarte greu sa se repuna pe propriile picioare. Daca sunt persoane hotarate, ei vor continua nestingheriti. In cazul in care nu sunt tari pe pozitie, este posibil sa o ia pe cai gresite.

Povestile de succes ale nativilor zilei de 28 mai sunt foarte variate din punctul lor de vedere. Nativii acestei zile vor ajunge foarte rar sa reuseasca in viata prin intermediul unor cunostinte sau prin nepotism. In cazul lor, este mult mai probabil sa se remarce prin aplicarea propriilor talente. Indivizii mai putin evoluati nascuti pe 28 mai pot suferi foarte mult de frustrarea de a nu fi recunoscuti. Ei considera ca este foarte dificil sa ii faca pe ceilalti sa le asculte parerea cand este vorba de probleme de o importanta majora. De obicei, ei trebuie sa se adpateze oricarui sistem in care lucreaza si sa se abtina uneori sa-si exprime ideile. Vor avea posibilitatea sa se remarce in momentul in care li se va da mana libera la inovatii si nu trebuie sa se dea cu capul de toti peretii si sa starneasca aversiunea celorlalti.

Persoanele nascute pe 28 mai sunt rareori profesori buni si pot avea dificultati in explicarea masurilor pe care le intreprind pentru a-si concretiza ideile neobisnuite. Ei nu se remarca drept persoane de actiune. Datorita pornirilor excesive ale ego-ului lor, ei se pot detasa de ei insisi sau de cei din jurul lor. Astfel, nativii zilei de 28 mai au nevoie sa se gandeasca mai mult la motivatiile lor si la ale celorlalti.

Uneori, cei nascuti astazi vor avea probleme in finalizarea proiectelor, mai ales datorita faptului ca incep atat de multe lucruri in acelasi timp. Faza de inceput a fiecarui proiect este cea care ii atrage in mod deosebit. Ei pretuiesc inovatia pentru sensul ei profund si au nevoie in mod constant de noi stimuli. Este posibil ca ei sa se teama de procesul de repetitie. Considera ca daca zabovesc prea mult la un proiect, isi vor pierde sursa de inspiratie si vor incepe sa actioneze in mod mecanic. Nativii zilei de 28 mai trebuie sa invete neaparat sa intretina si sa persevereze. Ei vor intampina adevarate provocari atunci cand vor incerca sa le prezinte celorlalti ceea ce gandesc.

SFATURI: Stabileste-ti corect prioritatile morale. Nu te descuraja atat de usor. Mentine un lucru inainte de a trece la un altul. Gaseste-ti domeniul de activitate in care excelezi si incearca sa inovezi in cadrul acestuia. Incearca sa nu mai fii atat de secretos in ceea ce priveste sentimentele proprii. Relaxeaza-te.

PUNCTE FORTE:

- Unic
- Individual
- Creativ

PUNCTE SLABE:

- Egoist
- Inselator
- Nerabdator

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tethys spune:


* 29 mai - Ziua oamenilor energici

Temele majore din viata celor nascuti pe 29 mai includ revelatia, traditia si schimbul de idei. Atrasi de situatiile si intamplarile dramatice, ei nu sunt tipul de indivizi care se sustrag bataliilor sau sunt adeptii nedreptatilor. In cazul in care stiu sa ascunda sau sa dezvaluie adevarul pe care il percep, ei vor ajunge in situatia de a lucra pentru organizatii in care isi pot manifesta aceste calitati. In calitate de angajatori, parinti sau administratori, persoanele nascute pe 29 mai cauta mai degraba sa fie in consens cu ceilalti, decat sa dicteze si au talentul de a pune in aplicare cele mai bune sugestii si critici.

Desi persoanele nascute pe 29 mai sunt adesea implicate in imbunatatirea vietilor celorlalti si pot fi considerate chiar altruiste, ei nu-si vor uita nicioadata propriile interese. Cei nascuti astazi au o modalitate aparte de a echilibra aceste doua laturi. Intradevar, ei nu vad nici o contradictie intre a-i ajuta pe ceilalti si, in acelasi timp, de a-si indeplini propriile nevoi.

Datorita tendintelor combative, cei nascuti astazi pot simti nevoia sa-si dezvolte capacitatea de a evita confruntarile atunci cand este posibil. Pe de alta parte, exista cazuri in care agresiunea reprimata in cadrul individualitatilor poate duce la sentimente de respingere. Din acest motiv, persoanele nascute pe 29 mai nu ar trebui sa-si reprime sentimentele de agresiune si manie, ci mai degraba sa gaseasca o cale acceptata din punct de vedere social sa le exprime. In general, persoanele nascute pe 29 mai trebuie sa evite sa-si neglijeze sentimentele punand accent prea mult pe puterea schimbatoare a mintii.

Adesea, nativii zilei de 29 mai se percep in calitate de aparatori ai sortii, de conservatori ai traditiei. Una din preocuparile lor este reexaminarea traditiilor intr-o lumina moderna si reala. Ei nu vor pune prea mare pret pe bani sau posesiuni. Fiind destul de curiosi prin natura lor, ei pot atrage aceste lucruri fara sa faca prea multe sfortari. Pentru cei nascuti astazi este foarte important sa aiba un auditoriu. Acest auditoriu poate consta in colegii sau angajatii din cadrul afacerii pe care o conduc. In cazul in care vor fi private de aceste debuseuri, persoanele nascute pe 29 mai vor suferi de frustrari acute.

Agerimea minti este o caracteristica a celor nascuti pe 29 mai. Ei vor pretui inteligenta, farmecul si umorul. In mod special, ei admira arta vorbirii, cum ar fi conversatia si dezbaterea, chiar daca sunt sau nu practicanti ai acestui stil. Desi puterile mentale si verbale pe care le detin nativii par sa domine personalitatile acestei zile, dorintele fizice trebuie exprimate neaparat. Persoanele nascute pe 29 mai care au suferit accidente sau boli lupta sa-si depaseasca deficientele si sa le "compenseze". Desi cei nascuti pe 29 mai sunt extrem de activi, ei vor face tot ce le sta in putinta sa dirijeze evenimentele cat mai rezonabil posibil. Vor realiza acest lucru si prin faptul ca permit lucrurilor si evenimentelor sa se deruleze de la sine.

SFATURI: Nu te teme sa cauti ajutor in alte parti. Impartaseste-ti problemele celorlalti. Invata sa te protejezi impotriva pericolelor externe. Asuma-ti riscurile. Controleaza-ti sovinismul cand este vorba de simpatiile si antipatiile tale personale.

PUNCTE FORTE:

- Implicat
- Protector
- Expresiv

PUNCTE SLABE:

- Reprimat
- Constant
- Combativ

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tethys spune:


* 30 mai - Ziua timpului scurt

Dorinta de libertate si independenta functioneaza atat negativ cat si pozitiv in cazul nativilor zilei de 30 mai. Le va fi foarte greu sa mentina aceeasi rutina an dupa an. Deoarece vor tanji dupa schimbarea brusca si extrema, vor avea de infruntat frustrari majore daca sunt reprimati. Adesea, nativii zilei de 30 mai doresc sa fie persoane responsabile, de incredere si de care poti depinde. Desi se vor repeta constant, le va fi foarte dificil sa duca la bun sfarsit anumite sarcini. Cei nascuti astazi isi pot aduce cel mai bine contributia si se pot exprima prin munca individuala, initiativa individuala si viziunea personala.

Persoanele nascute pe 30 mai atrag adesea mania persoanelor pe care le dezamagesc. Nu este drept sa fie invinovatiti nativii acestei zile pentru tot ceea ce decurge rau sau pentru siretenie pentru ca schimbarea si instabilitatea sunt firesti pentru ei. Intr-adevar, toanele lor, in cazul in care sunt barbati se pot schimba intr-o singura secunda. Femeile nascute astazi pot actiona intr-un mod uimitor de echilibrat in situatii simultane. De exemplu, ele pot tine o casa si in acelasi timp pot conduce o afacere, pot duce o viata secreta si pot visa la noi proiecte.

Persoanele nascute pe 30 mai trebuie sa se feresca sa-si ia angajamente pe care nu le pot onora. Datorita bunelor intentii, ei vor promite luna de pe cer, inchipuindu-si ca, daca apar probleme mai tarziu, se vor descurca sa le rezolve. Aceasta este o greseala fatala care ii caracterizeaza pe nativii mai putin evoluati ai zilei de 30 mai. Acestea se intampla in cazul in care nu apeleaza la factorul lor de realism. Ei trebuie sa invete ca anumite persoane pe care le intalnesc vor lua ceea ce spun ei foarte in serios si ii vor bate la cap pana intr-un final. In acelasi mod, iresponsabilitatea manifestata in cazul banilor trebuie tinuta in frau. Ei pot crea mari greutati familiilor lor daca nu vor fi chibzuiti din acest punct de vedere. Cei care au predispozitie spre ruinare ar trebui sa-si limiteze orizonturile. Actioneaza cu pasi marunti, in timp, construieste incet si sigur.

Viteza este punctul forte al nativilor zilei de 30 mai. Adesea, insa, poate degenera intr-o varietate frenetica ce le favorizeaza exprimarea energiei emotionale. Totusi, agerimea combinata cu siguranta, tineretea si atitudiea copilareasca fata de viata ii face pe multi dintre cei nascuti astazi irezistibil de atragatori. Deciziile pripite ale persoanelor nascute pe 30 mai ii iau prin surprindere de cele mai multe ori pe cei din jurul lor. Desigur, cand aceste surprize sunt placute ei sunt bineveniti. In schimb, dupa o vreme prietenii incep sa priveasca in urma la ultimele scheme sau eforturi ale celor nascuti pe 30 mai si nu ii mai intampina atat de primitor. Pe de alta parte, ideile celor nascuti astazi sunt avansate, abordarea lor este convingatoare, ambitia si dorinta lor de finalizare este putenica.

De obicei, persoanele nascute pe 30 mai vor tinti catre nivelele superioare si vor ajunge acolo doar daca propria lor abilitate de a produce haos nu ii saboteaza. Moderatia, cel mai dificil lucru pentru persoanele dominate de porniri puternice de acaparare, este esentiala pentru a avea succes in cariera lor, in dragoste, cat si in cadrul familiei. Nativii zilei de 30 mai sunt muncitori foarte exacti si lucreaza foarte bine cu mainile. Atunci cand fac ceea ce le place, nativii exceleaza din punct de vedere tehnic. In aceste conditii, ei vor avea asigurate elementele de baza care le sunt atat de necesare.

SFATURI: Nu-ti baga nasul unde nu-ti fierbe oala. Evita sa fii distras. Actioneaza deliberat si cu un scop anume. Fereste-te de schemele nefondate si de frivolitate.

PUNCTE FORTE:

- Rapid
- Expansiv
- Priceput

PUNCTE SLABE:

- Foarte sensibil
- Nervos
- Instabil

Mergi la inceput