Calendar astrologic

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Tethys spune:


* 11 mai - Ziua excentricitatilor

Persoanele nascute pe 11 mai au un mod deosebit de a percepe lumea. Ele pot atrage in mod nedorit atentia asupra lor daca isi exprima sentimentele sau daca dau frau liber fanteziilor in public. Din aceasta cauza nativii trebuie sa-si ascunda partial trairile. Cu toate acestea, persoanele nascute in aceasta zi vor merge foarte departe cu inclinatia lor spre extrem etalandu-si ostentativ excentricitatile. Intr-adevar, familia si prietenii trebuie sa-si tina rasuflarea atunci cand asculta cuvintele unei persoane nascute pe 11 mai. De asemenea, vor ramane uimiti dupa ce aceasta persoana va termina ceea ce are de spus.

Tipurile de persoane nascute in aceasta zi variaza intr-o gama foarte larga. Nativii zilei pot fi foarte putin excentrici, dar exista si nativi despre care se poate spune ca sunt de pe alta planeta. In orice caz, toate persoanele nascute in aceasta zi au o trasatura comuna: sunt daruiti cu o fantezie extraordinara, fantezie care daca este dezlantuita poate deveni salbatica. Cei mai evoluati dintre nativi isi pot folosi visele si imaginatia intr-un mod realist. Unii dintre cei nascuti azi au talentul de a-si face planuri ciudate. Ei ar trebui sa incerce sa-si pastreze credibilitatea si sa mentina legatura cu cei care au puterea sa-i ajute sa reuseasca. Nativii au sanse mari sa primeasca respectul si admiratia celor din jur. Acest lucru se va intampla mai ales atunci cand vor fi indeajuns de obiectivi pentru a prezenta ascultatorilor idei credibile si realiste. Pe de alta parte, o alta categorie a nativilor ii poate dezamagii pe ceilalti datorita schemelor fanteziste si proiectelor irealizabile pe care le prezinta. Ei isi vor insela audienta dand frau liber imaginatiei.

Exista pericolul ca familia si prietenii celor nascuti pe 11 mai sa-i categoriseasca drept inofensivi, sa zambeasca la ceea ce spun acestia si sa-i ia foarte rar in serios. Faptul ca nu li se acorda importanta ii afecteaza mai mult decat daca ar fi pur si simplu ignorati. Daca sunt tratati de catre ceilalti cu lipsa de credibilitate, nativii isi pot pierde respectul de sine. Uneori pot incerca cu disperare sa para normali, reprimandu-si adevarata fire si incercand in zadar sa se potriveasca tiparelor. Persoanele nascute pe 11 mai ii apreciaza pe acei oameni speciali care ii inteleg in profunzime si in prezenta carora se pot manifesta natural si fara sa le fie frica ca vor fi judecati sau cenzurati.

Privind dintr-un punct de vedere obiectiv, este adevarat ca atunci cand povestesc ceva, cei nascuti azi au tendinta de a exagera, infrumuseta si chiar de a mitologiza evenimentele si personajele. Un ascultator priceput, un asociat sau un prieten foarte apropiat vor recunoaste o povestire exagerata si vor fi capabili sa deosebeasca adevarul de fictiune. Persoanele mai credule, insa, ar putea crede foarte usor aceste povestiri. Persoanele nascute pe 11 mai sunt capabile sa abordeze la obiect orice tema care ii intereseaza. Cu toate acestea, ar fi o mare greseala din partea ascultatorilor se creada literalmente tot ce spun.

Cei nascuti pe 11 mai incearca sa dea culoare vietii lor, dar fara a face rau cuiva. De cele mai multe ori, nativii actioneaza cu sinceritate. In cele mai multe dintre cazuri, ei pot fi acuzati ca sunt increzuti, dar nu si ca sunt inselatori. Nativii incearca sa isi dezvolte latura exterioara a personalitatii. In interior le lipseste increderea si de aceea au nevoie de sprijin si afectiune. Acesta este motivul ascuns pentru care ei cauta atentia celorlalti prin metode atat de infantile – spunand povesti sau manifestand un comportament ciudat. Din fericire, intuitia lor innascuta ii ajuta sa treaca peste cele mai dificile situatii.

SFATURI: Cine ar putea sa-ti spuna vreodata ce sa faci? Incearca din cand in cand sa vobesti pe intelesul celorlalti si astfel vei capata credibilitate. Nu renunta la toate fanteziile tale. Fii selectiv in ceea ce priveste planurile si proiectele pe care le ai. Daca este posibil pastreaza-ti visele in limita realului.

PUNCTE FORTE:

- Inventivi
- Creativi
- Iubitori de distractii

PUNCTE SLABE:

- Nerealist
- Insensibil
- Izolat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tethys spune:


* 12 mai - Ziua opozantului inrait

Cei nascuti in ziua de 12 mai au trasaturi de oameni rai. Rautatea lor nu este insa atat de mare incat sa-i faca sa intre in conflict cu autoritatile, dar sunt recunoscuti pentru tachinarile lor si pentru farsele pe care le fac cu bucurie. Unele dintre persoanele nascute pe 12 mai sunt foarte serioase in ceea ce priveste abordarea vietii. Cu toate acestea, se pare ca nativii se pricep de minune sa intre in necazuri. Ei nu pot fi in rand cu toata lumea. Si-au dezvoltat propriul stil de a actiona, stil care de multe ori interactioneaza cu al celorlalti.

Persoanele nascute pe 12 mai sunt nepasatoare in ceea ce ii priveste pe cei din jurul lor. Ei sunt cei mai fericiti atunci cand refuza cererile dubioase, cand ii ironizeaza pe ceilalti sau chiar ii batjocoresc. Pe de alta parte, nativii nu pretind ca ar cunoaste toate raspunsurile. Intradevar, din aceasta cauza poate fi foarte dificil sa-i condamni pe cei nascuti astazi pentru ceea ce cred. Rareori ei isi vor parasi drumul pe care merg pentru a face ceva in acesta privinta. Se vor comporta astfel pentru ca oameni nascuti pe 12 mai sunt inchisi in ei, precauti si se feresc sa discute despre propriile principii si filosofii de viata. In orice caz, nativii acestei zile sunt capabili sa ofere solutii noi pentru problemele altora, solutii care, in majoritatea cazurilor se vor dovedi a fi folositoare. Din cauza faptului ca de cele mai multe ori merg contra curentului, persoanele nascute pe 12 mai pot fi considerate radicale sau rebele. Nimic nu poate fi mai departe de adevar. Cei mai multi dintre nativi au vederi conservatoare care sunt fara doar si poate logice. De asemenea, ei pot parea reci, lipsiti de sentimente sau poate chiar prea duri. Aceasta fatada impietrita si dura este de fapt o bariera ridicata intentionat pentru ca lumea sa nu poata patrunde in universul lor.

Cei nascuti in aceasta zi pot fi intalniti deseori in pozitii de conducere. Paradoxal, ei nu sunt de fapt interesati decat in mica masura sau chiar deloc de acest tip de functii. De cele mai multe ori vor ocupa aceasta pozitie fiind alesi de catre superiori pentru meritele lor deosebite. Persoanele nascute pe 12 mai se deosebesc de restul lumii datorita capacitatilor lor, datorita dedicatiei si conduitei pe care o au. In general, atrag nu numai simpatia sefilor ci si pe cea a colegilor. Cei nascuti in aceasta zi au o anumita siguranta de sine, siguranta care incurajeaza o puternica legatura intre ei si colegi si, totodata, atrage admiratia acestora. Din aceasta cauza, nativii vor fi deseori rugati sa fie purtatorii de cuvant ai unui grup. Sunt persoane agreabile, dar de care nu te poti atasa usor. Ei pastreaza distanta in timp ce ii fac pe ceilalti sa se simta bine si sa rada de toate absurditatile trecatoare.

Persoanele nascute pe 12 mai sunt foarte sensibile. Rareori se comporta prostesc sau isi arata deziluziile. Fara indoiala, aceste persoane apartin unei lumi fantastice. Cu toate acestea, luciditatea le permite sa arate celorlalti cat de lipsite de sens sunt unele conventii sociale sau cat de rigide sunt unele mentalitati. Nativii zilei de 12 mai considera ca au un caracter serios si puternic, nicidecum unul superficial. Prostia si inselaciunile celorlalti sunt motivele pentru care nativii sunt atat de ironici. Trebuie spus ca cei nascuti in aceasta zi pot fi foarte buni prieteni, dar in acelasi timp, sunt si dusmani de temut.

SFATURI: Lasa-i pe oameni sa isi faca singuri planurile. Esti fericit in rolul de misionar? Incearca sa iti mai moderezi replicile acide si cultiva-ti diplomatia. Adu-ti aminte sa te iubesti pe tine si pe ceilalti.

PUNCTE FORTE:

- Lucid
- Talentat
- Ironic

PUNCTE SLABE:

- Prea critic
- Deranjant

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tethys spune:


* 13 mai - Ziua politistului infocat

In cele mai multe dintre cazuri persoanele nascute pe 13 mai au o popularitate foarte mare, atat in grupurile sociale apropiate, cat si in cadrul societatii in ansamblu. Cu o usurinta aparenta, in cea mai naturala maniera posibila, nativii pot obtine succesul si recunosterea pe care multi altii se lupta sa o obtina. Din nefericire, aceasta usurinta atrage dupa sine reprosurile. Persoanele nascute pe 13 mai sunt deseori acuzate de superficialitate sau de faptul ca obtin un succes banal, lipsit de profunzime.

Cei nascuti in aceasta zi au o puternica influenta asupra celor care ii inconjoara. Din aceasta cauza, ceilalti trebuie sa fie atenti sa nu puna prea mult suflet in relatia cu acestia pentru ca este posibil sa caute doar distractie. Daca pe de cealalta parte nativii doresc sa fie deschizatori de drumuri, sa fie ei cei ce iau hotararile ar trebui sa fie atenti la coruptie. Cei nascuti in aceasta zi prefera mai degraba sa transmita mesaje prin prezenta si activitati propriu-zise, decat sa o faca cu ajutorul ideilor.

Persoanele care au ca zi de nastere data de 13 mai sunt rareori pricepute in ceea ce priveste afacerile financiare. In general, au nevoie de ajutorul cuiva. Deci, le-ar fi de folos sa ceara ajutorul unor membrii ai familiei care sunt contabili sau care lucreaza in domeniul financiar. In acest fel, cu ajutorul unor consilieri de incredere vor reusi sa tina o evidenta corecta a afacerilor. Deseori, nativii acestei zile au un mare dispret pentru astfel de preocupari materiale. Ei considera ele ca nu fac decat sa-si distraga atentia de la drumul pe care si l-au ales.

Miscarea si calatoriile, de orice fel, sunt importante pentru cei nascuti in aceasta zi. Persoanele nascute pe 13 mai cad in depresii atunci cand cred ca nu mai sunt populare, indiferent daca este adevarat sau nu. La fel se intampla si in cazul in care, nativii se simt blocati intr-o ocupatie sau intr-un loc. Munca persoanelor nascute pe data de 13 mai va fi vizibil imbunatatita, daca acestea isi vor studia meseria si tehnologia necesara realizarii ei. Munca se va imbunatati de asemenea, daca nativii vor incerca sa inteleaga mai bine, sa aprofundeze si sa se preocupe mai mult de ceea ce au de facut. Cu toate acestea personalitatea pe care o au acesti indivizi nu favorizeaza asemenea inclinatii. Acest lucru se intampla pentru ca accentul este pus pe naturalete, pe a fi autodidact si pe usurinta de a face anumite lucruri. Studiul facut de o persoana nascuta pe 13 mai asupra unui domeniu ajuta la facerea diferentei dintre un diletant usuratic si un artist, om de afaceri, atlet sau muncitor in adevaratul sens al cuvantului, un profesionist. A accepta ca prin studiu se face aceasta mare diferenta si a se comporta ca atare este principala provocare pentru nativii acestei zile. Insa, ei pot alege sa-si exprime in mod natural talentele, sa impresioneze pe ceilalti si sa se bucure de aceasta. La fel de bine, pot alege sa fie ei cei care iau decizii importante si de care depind toti, in acest fel cladindu-si un foarte frumos drum prin viata. In acesta situatie, indivizii mai evoluati ar trebui sa se preocupe si de a-i ajuta pe cei din jur sa evolueze. Astfel, vor deveni cu adevarat responsabili si vor evita interiorizarea sau autodistrugerea.

Deseori, in viata unei persoane nascute pe 13 mai poate interveni o rasturnare de situatie. Aceasta rasturnare de situatie sau ceea ce o provoaca pot fi motivele unui regres sau ale unei tragedii – pe plan fizic, spiritual sau emotional. Aceasta criza nervoasa prin care vor trece nativii, ii va determina pe acestia sa evolueze din punct de vedere moral si sa capete vederi mai profunde. Daca acest eveniment, despre care am vorbit, nu apare in viata nativilor, acestia vor avea o experienta de viata mult mai limitata.

SFATURI: Tu hotarasti. Daca alegi calea mai dificila, vei avea parte de multe bucurii dar, de asemenea, vei avea parte de responsabilitatile implicate de folosirea la maxim a capacitatilor tale. Nu te lasa deranjat de cei care critica usurinta ta de aface anumite lucruri. Nu te multumi cu putin in ceea ce te priveste.

PUNCTE FORTE:

- Natural
- Jovial
- Nelimitat

PUNCTE SLABE:

- Superficial
- Ciudat
- Depresiv

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tethys spune:


* 14 mai - Ziua sarmului natural

Persoanele nascute pe 14 mai au un anume fler de a recunoaste oportunitatile prezente si viitoare. Foarte moderni si actuali in ceea ce priveste conceptiile, nativii au in acelasi timp un anume simt care parca, le spune cum vor evolua lucrurile si cum va fi lumea peste 100-200 de ani. O mare parte a celor nascuti in aceasta zi arata un dezinteres ostantiv fata de trecut si privesc traditionalismul ca pe o colectie de obiceiuri proaste. Din acest motiv, nu este surprinzator ca nativii nu au nici o retinere in a evita sa foloseasca metodele clasice indiferent de domeniul de activitate. Acestia vor avea incredere mai mare in propriile planuri decat in planurile deja existente. Dar, bineinteles ca nu le vor evita pe cele din urma daca sunt facute chiar de ei insisi.

Avand o mare energie nervoasa, cei nascuti azi fac eforturi mari pentru a gasi perfectiunea. Nevoia de a descoperi si de a elimina geselile din tot ceea ce fac este dusa uneori spre extrem. De fapt, capacitatea acestor nativi de a fi moderati reprezinta baza succesului lor. Cei care nu isi pot gasi linistea, vor ajunge la epuizare si desele lor observatii critice vor stresa familia, prietenii si colegii. Un parinte nascut in aceasta zi va fi greu de multumit de catre copii sai, mai ales in ceea ce priveste performantele.

Nativii sunt foarte hotariti si au extraordinar de multe pretentii. Punctul slab al acestora este reprezentat de latura emotionala. Din aceasta cauza, sunt foarte rezrvati in ceea ce priveste aspectele spirituale ale vietii lor. Tipica pentru cei nascuti in aceasta zi este atitudinea dinamica sau cea contemplativa. Deci, poate fi dificil pentru cei care lucreaza si traiesc alaturi de ei sa stie cand sa se apropie si cand sa pastreze distanta. Daca cineva va aborda aceste persoane intr-un moment nepotrivit, cu siguranta va regreta. Cei nascuti pe data de 14 mai nu sunt foarte rabdatoari cu cei care nu ii inteleg. Aceste persoane prefera ca totul sa fie facut in ritmul lor. Ritmul acesta poate fi uneori innebunitor de incet si alteori poate fi fulgerator de rapid. In general, insa, nativii prefera sa faca lucrurile intr-un mod linistit, nedorind sa treaca cu rapiditate peste detalii.

Pentru ca sunt mai evoluati decat ceilalti se intampla deseori ca persoanele nascute in aceasta zi sa fie prost intelese sau chiar dispretuite, mai ales la inceputul carierei lor. Pana la urma, mai devreme sau mai tarziu, ceilalti vor aprecia corect valoarea muncii acestora. In concluzie, oamenii din jur au nevoie de timp pentru a putea fi in rand cu acesti nativi.

Persoane nascute pe 14 mai care se confrunta cu probleme fizice sau cu boli acute au tendinta de a ignora boala refuzand sa se lase descurajati. De fapt, marea majoritate a obstacolelor pe care le intalnesc par a fi ignorate total. Nativii mai evoluati ii vor asculta pe criticii pe care ii respecta si vor lua in seama sfaturile acestora. Aceasta capacitate de a accepta criticile celorlalti este o calitate extraordinara. Cei care refuza sa ia in seama aceste critici se vor confrunta de-a lungul intregii vieti cu obstacole pe plan fizic si psihic. Persoanele nascute pe data de 14 mai vor invata astfel, ca energia lor nu este inepuizabila si ca puterea lor de recuperare nu este nelimitata. Este foarte important pentru nativi sa stie ca vor avea parte de mai multe realizari daca ii vor accepta pe cei din jurul lor si le vor permite acestora sa-si exprime parerile.

SFATURI: Adu-ti aminte ca moderarea este cheia succesului tau. Cultiva-ti calmul. Fa-ti cunoscute criticile constructive, dar si faptul ca esti de buna credinta. Fii atent ca uneori nu vezi padurea din cauza copacilor.

PUNCTE FORTE:

- Evoluat
- Energic
- Perfectionist

PUNCTE SLABE:

- Prea stresat
- Nervos
- Dificil

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tethys spune:


* 15 mai - Ziua visatorului

Persoane nascute pe data de 15 mai demonstreaza intr-o maniera foarte naturala ca pot obtine ceea ce alti oameni se straduiesc sa aiba. In mod frecvent, nativii ii atrag inconstient pe cei din jurul lor. Aceste persoane sunt deseori surprinse de atentia pe care o capteaza. Nativii nu sunt tot timpul constienti de magnetismul pe care il exercita. Aceste persoane au pur si simplu un dar special cu ajutorul caruia, usor si fara ostentatie, ajung la inimile celor din familie, prietenilor sau colegilor.

La prima vedere, nativii nu par persoane care sunt capabile sa atraga atentia. Acest lcuru se intampla pentru ca ei nu par a face ceva extraordinar si pentru ca aspectul lor exterior nu ii deosebeste atat de mult de ceilalti oameni. Farmecul persoanelor nascute pe 15 mai nu iese imediat la iveala. Puterea lor asupra celorlalti se face in general simtita dupa ce au petrecut o perioada de timp impreuna. Lucrurile pe care le fac nativii sunt lucruri comune, lumesti. Cu toate acestea, din cauza creativitatii si a alchimiei pe care o au nativii, acestia vor obtine un rezultat vibrant care va atinge partile sensibile ale celorlati. Nu toata lumea va fi impresioanta, ci doar acele persoane care se afla pe aceeeasi lungime de unda cu nativii.

Deseori persoanele nascute pe 15 mai sunt inclinate spre singuratate. Prefera ca uneori sa aiba preocupari normale in viata de zi cu zi, iar in timpul liber sa-si satisfaca interesele mai speciale. Deseori, incursiunea in propria lume ii poate face sa se indeparteze de oamenii din jur. Aceasta poate fi cauza unor serioase probleme psihice. Cei nascuti in aceasta zi a anului au nevoie sa fie incurajati sa isi exprime sentimentele. La inceput, ei isi vor impartasi ideile si proiectele catorva prieteni apropiati, pentru ca mai tarziu sa le faca cunoscute unui public mai larg. Principala dorinta este bineinteles aceea de a petrece cat mai mult timp facand ceea ce le place mai mult. Din nefericire, acesti nativi nu sunt indeajuns de incisivi pentrua da glas pasiunii. Ei pot alege sa ramana in umbra, chiar daca au alaturi cateva persoane care ii sustin emotional sau financiar. Faptul ca ei nu dau glas pasiunilor lor poate fi o problema pentru toti cei carora le pasa de acesti nativi. Mai devreme sau mai tarziu persoanele nascute pe data de 15 mai trebuie sa incerce sa fie pe cont propriu, sa-si asume responsabilitatea talentelor lor si sa caute cat mai mult o cariera care li se potriveste. Capacitatea lor de a-i multumi pe ceilalti poate fi folosita in munca intr-un context social. Nativii nu trebuie sa se consume si nu trebuie sa aiba frustrari in legatura cu personalitatea lor.

In general, persoanele nascute pe data de 15 mai considera ca sunt necesari mai multi ani de pregatire pentru a reusi sa-si gaseasca adevarata vocatie. Nativii cred ca este important ca dupa ce au reusit acest lucru sa nu-i conduca pe ceilalti pe cai gresite. Cei nascuti in aceasta zi detesta sa ocupe pozitii importante daca nu sunt pregatiti pe deplin pentru acest lucru. Considera ca trebuie platite anumite tributuri pentru a-si forma ideile si atitudinile potrivite, idei si atitudini care vor avea un impact puternic asupra celorlalti.

SFATURI: Incepe un drum atunci cand consideri tu ca esti pregatit. Ai dreptate in ceea ce privete responsabilitatea si obligatiile sociale. Ar trebui sa fii mai energic in aceasta privinta. Nu uita niciodata legatura intre dragoste si geniu. Invata sa iti impartasesti sentimentele. Permite celorlalti sa cunoasca lumea ta.

PUNCTE FORTE:

- Inventiv
- Magnetic

PUNCTE SLABE:

- Frustrat
- Izolat
- Pasiv

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tethys spune:


* 16 mai - Ziua talentului extraordinar

Persoane nascute pe data de 16 mai au doua laturi ale caracterului care sunt foarte fin delimitate. Ei isi arata cu aceeasi usurinta atat partea excentrica cat si cea echilibrata. Aceste persoane se manifesta excentric inca de la inceputul vietii si din acest motiv se considera extrovertite. Desigur, cativa dintre cei nascuti in aceasta zi au parte de o educatie riguroasa, educatie care le-a cultivat latura moderata sau pe cea conservativa a personalitatii. Aceste persoane isi vor manifesta totusi, tendintele excentrice mai tarziu in viata. In orice caz, nativii isi vor manifesta tot mai mult aceste tendinte odata cu trecerea anilor. Persoanele nascute pe data de 16 mai pot da impresia ca sunt echillibrate si linistite. Intradevar, multe dintre ele se manifesta in acest fel. Pentru a-si arata adevarata personalitate este nevoie doar sa le fie captata atentia de un lucru care ii intereseaza. Acolo unde sunt implicate emotiile, mai ales furia, acestor persoane, manifestarile lor sunt asemenea unui vulcan care este gata sa erupa. Cei care au cunoscut aceasta latura a nativilor ii trateaza pe acestia cu destul de multe menajamente. Nu este o priveliste tocmai frumoasa sa vezi cum o persoana nascuta pe data de 16 mai isi manifesta temperamentul.

Daca persoanele nascute pe data de 16 mai isi consuma tumultoasele emotii in activitati creatoare, rezultatul obtinut va fi unul impresionant prin puterea si noutatea sa. Daca nativii nu sunt capabili sa se controleze, isi vor consuma inutil energia manifestandu-si in mod exagerat emotiile. Intradevar, persoane nascute pe data de 16 mai trebuie sa isi cultive partea expresiva a personalitatii lor. Vor avea de castigat in aceasta autoeducare daca se vor ingriji si isi vor educa propriile plante si animale.

In viata de zi cu zi, persoanele nascute pe data de 16 mai vor avea parte de multe frustrari. Acestea pot fi cauzele unor probleme psihologice. Uneori, aceste frustrari sunt fi atat de puternice incat nimeni, nici macar un bun psihiatru, nu va putea ajuta nativii. Ajutorul va da rezultate doar daca acestia il vor acccepta si vor avea ei insisi grija de psihicul lor. Impulsurile autodistructive, depresiile si manifestarile nebunesti sunt posibile. Prietenii si familiile care anticipeaza aceste manifestari sunt sfatuiti sa se dea la o parte din cale nativilor, dar sa nu se indeparteze prea mult pentru ca s-ar putea sa fie nevoie de ajutorul lor. Sprijinul acestora in situatii de criza este foarte important. Pe de cealalta parte, atunci cand lucrurile merg bine, este o placere sa fii in preajma unei persoane nascute in aceasta zi. Nu isi vor reprima in nici un fel bunatatea si afectiunea si de aceea vor fi ca un soare care straluceste asupra tuturor.

Culoarea, materialul si croiala au o foarte mare importanta pentru persoanele nascute pe data de 16 mai. Felul in care se imbraca are un efect foarte puternic atat asupra starii lor psihice si asupra comportamentului lor. Pentru a nu deveni prea ciudati, nativii permit doar modei sa le influenteze in acest fel viata. Semnul distinctiv al persoanelor nascute in aceasta zi este talentul si el trebuie exprimat intr-un fel. Trebuie spus ca acest talent nu se manifesta doar in ceea ce priveste domeniul artistic ci si in activitati incepand cu afacerile si terminand cu sportul. Daca cei nascuti in aceasta zi isi pot dezvolta stilul si forma de expresie proprii, se vor bucura de succes si fericire.

SFATURI: Gaseste-ti propriul mod de de a te exprima. Fii comunicativ si invata sa te autocontrolezi. Largeste-ti orizontul activitatilor s-ar putea sa iti foloseasca. Incearca sa termini proiectul pe care la-i inceput inainte sa incepi un altul.

PUNCTE FORTE:

- Lipsit de inhibitii
- Expresiv
- Plin de viata

PUNCTE SLABE:

- Lipsit de precautie
- Instabil
- Schimbator

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tethys spune:


* 17 mai - Ziua limitei

Persoanele nascute pe data de 17 mai percep viata intr-un mod fundamental, avand dorinta de a se intoarce la origini. Cei nascuti in aceasta zi fac intotdeauna deaclaratii. Acestea pot fi in unele situatii simple, iar in alte situatii pot fi pline de cele mai profunde intelesuri, indiferent daca sunt de factura artistica, economica sau politica. Refuzul nativilor de a avea de legatura cu orice complicatie inutila sau de a face un compromis in legatura cu conceptiile lor, demonstreza cinstea neobisnuita cu care privesc viata.

Cei nascuti in aceasta zi nu sunt recunoscuti pentru tactul lor. In mod normal ei spun ceea ce cred, indiferent daca acest lucru le convine celorlalti sau nu. Aceasta atitudine atrage opozitia unora si castiga simpatia celorlalti. Nativii fac in asa fel incat sa reduca problemele evitand complicatiile inutile. Cu toate acestea, s-ar parea ca intotdeuna se intampla exact invers. Controversele se invart in jurul acestor nativi desi ei isi doresc sa fie lasati in pace. Aceste pesoane nu sunt tacute, dar nici in exagereaza in a-si spune opiniile. Nativii prefera sa isi spuna parerile asa cum sunt. Poate fi dificil sa ii faci pe acesti oameni sa fie deschisi din punct de vedere emotional. Dar daca este vorba de cineva in care au incredere, ei vor fi foarte onesti in ceea ce priveste propriile sentimente. Problema increderii este foarte importanta pentru ei si de aceea acesti nativi nu pot fi castigati foarte usor. Persoanele nascute pe data de 17 mai ar trebui sa nu mai fie atat de suspicioase si sa le acorde putin credit celorlalti si intentiilor bune ale acestora.

Cei nascuti in aceasta zi au tendinta de a fi foarte mandri, refuzand sa ceara ajutorul cuiva. Sunt de obicei singuratici, preferand sa faca totul pe cont propriu. Chiar daca nu marturisesc asta, nativii au o mare nevoie de afectiune, mai ales de suportul emotional al prietenilor si familiei. In spatele acestei infatisari reci si a atitudinii distante este ascunsa o latura emotionala care poate fi la fel de blanda ca o pisicuta sau la fel de salbatica ca o fiara in captivitate care isi doreste sa fie eliberata. Persoanele nascute pe data de 17 mai trebuie sa evite sa foloseasca substante halucinogene sau droguri care afecteaza mintea pentru ca vor avea ca efect descatusarea emotiilor in cel mai distructiv mod posibil.

Zelul persoanelor nascute pe data de 17 mai poate fi atat de mare uneori, incat pot fi considerati fanatici. Puterea lor de concentrare este extraordinar de mare, dorinta de a reusi este remarcabila, dar sanatatea si perseverenta deseori dispar de-a lungul drumului. Nativii mai evoluati vor invata sa isi canalizeze energia si sa nu o mai iroseasca inutil, in acest fel reusind sa fie fericiti si mandri de ei insisi.

Uneori, cei nascuti in aceasta zi se simt frustrati in cea mai mare parte a vietii lor, fiind profund dezamagiti de ceea ce fac pentru a-si asigura traiul si ajungand sa simta repulsie fata de acest lucru. Vor trebui ori sa isi accepte situatia si chiar sa se bucue de ea, ori sa isi schimbe infatisarea sau ocupatia indreptandu-si atentia spre alte orizonturi. Este putin probabil ca nativii sa priveasca in perspectiva si sa aleaga situatia cu finalitatea optima. Din aceasta cauza, odata ce au pornit la drum vor merge pana la capat, indifent care ar fi acesta. Singura provocare pentru acesti nativi o reprezinta puterea de a se bucura.

SFATURI: Destinde-te. Invata sa razi si sa nu mai iei viata atat de in serios. In incercarea de a-i controla pe ceilalti poti provoca animozitati; incearca sa accepti lucrurile asa cum sunt. Acorda-ti o pauza. Cauta multumirea de sine si bucuria.

PUNCTE FORTE:

- Dedicat
- Responsabil
- Intens

PUNCTE SLABE:

- Prea stresat
- Acid
- Acuzator

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tethys spune:


* 18 mai - Ziua activistului hotarat

Cei nascuti in aceasta zi de 18 mai sunt un amestec interesant de traditionalism si liberalism. Nativii ar putea fi descrisi ca fiind niste persoane cu inclinatii revolutionare. Ei au mai degraba tendinta de a schimba societatea, decat sa o imbunatateasca. Multi dintre cei nascuti in aceasta zi sunt protestatari, militand impotriva nedreptatilor si incorectitudinilor de orice fel. Indiferent daca sunt implicati in politica sau nu, persoanele nascute pe data de 18 mai trateaza munca, hobby-urile sau arta intr-o maniera profesionala, corecta. Ei prefera mai degraba sa abordeze lucrurile in modul clasic si clar decat sa le abordeze in modul emotional si romantic.

Indiferent cat de multa imaginatie ar avea, persoane nascute pe data de 18 mai au un foarte dezvoltat simt practic. Le place sa duca totul la bun sfarsit, fara prea mult stress sau deranj. Felul lor de a fi, deschis, ii poate baga in multe necazuri. Acesti nativi refuza sa pastreze linistea atunci cand sunt confruntati cu ignoranta sau nedreptatea. Persoanele nascute azi dipretuiesc irationalitatea si din acest motiv fac o abordare clara si directa a lucrurilor. In cadrul familiei, ei sunt cei care dau glas dreptatii. In cazul in care acesti nativi sunt parinti trebuie sa fie atenti sa nu exercite asupra copiilor lor o tiranie rationalista. Acesti parinti pretind ca stiu intotdeauna ceea ce este mai bine pentru copii si ii critica prea sever atunci cand acestia fac ceva gresit.

Un pericol pentru persoanele nascute in aceasta zi il reprezinta faptul ca se lasa prea mult dusi de val in anumite situatii, lucru care ar putea sa ii faca sa devina la fel de irationali ca si cei pe care ii critica. Nativii pot fi uneori inconstienti de ceasta tendinta, iar atunci cand li se atrage atentia asupra acestui lucru nu il pot accepta cu mare usurinta, fiindu-le si mai greu sa se schimbe. Daca nu sunt atenti sa nu devina fanatici in ceea ce priveste propriile principii, nativii vor cadea in final in propria capcana emotionala.

Persoanele nascute pe data de 18 mai sunt fascinate de numeroasele aspecte ale vietii - probeaza, incearca si gusta tot ceea ce are de oferit ea. Caracterul lor da impresia deplinatatii si de aceea atunci cand vei intalni o persoana nascuta in aceasta zi, vei avea impresia ca ai intalnit un om complet din aproape toate punctele de vedere. Acest lucru se intampla, probabil pentru ca aceste persoane se perfectioneaza inainte de a lua contact cu lumea. Daca nativii sunt confuzi si nesiguri in tinerete, principalul lor scop in viata va fi sa isi corecteze acest neajuns. Cei nascuti in aceasta zi definesc viata ca pe o lupta, poate chiar o lupta cu ei insisi. Conflictul poate deveni un mod de a trai pentru acesti nativi, ei fiind mereu in asteptarea unor obstacole. Deci, din acest motiv le poate fi destul de dificil sa isi gaseasca linstea.

Desi par niste oameni care se cunosc destul de bine, cei nascuti in aceasta zi, uneori nu sunt constienti de propriile dorinte. Fiind ocupati cu responsabilitatile sociale si ale familiei, nativii isi ignora in mod frecvent nevoile personale astfel fiind predispusi la nefericire. Ei se poarta de parca nici ar observa ca primele semne de nefericire incep sa se instaleze. In ceea ce priveste nefericirea, familiile si prietenii acestor nativi o pot observa si pot lua masuri in aceasta pivinta incurajandu-i pe acestia sa isi exprime frustrarile, atunci cand este cazul.

SFATURI: Fa-ti timp sa te cunosti pe tine insuti. Evita contactul cu lumea pentru o perioada si incearca sa iti reincarci bateriile. Invata sa asculti de vocea ta interioara. Lasa-te ghidat si nu condus. Cultiva-ti toleranta si acceptarea fata de ceilalti chiar daca nu poti suferi ideile pe care le au.

PUNCTE FORTE:

- Devotat
- Idealist
- Responsabil

PUNCTE SLABE:

- Intolerant
- Neatent la propriile nevoi
- Usor de influentat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tethys spune:


* 19 mai - Ziua convingerii sincere

Persoanele nascute pe 19 mai debordeaza de energie. Energia este benefica de cele mai multe ori, insa ei trebuie sa invete sa o tina sub control si sa o directioneze cat mai bine. Acest lucru este intradevar crucial, deoarece majoritatea celor nascuti pe 19 mai au un potential destul de mare de a fi viitori conducatori. Desi trec adesea prin incercari dure in viata din punct de vedere fizic, cat si emotional, ei le depasesc cu brio cand se concentreaza asupra scopului pe care si l-au propus. Energia lor poate fi destul de elementara. Ei o pot folosi cel mai bine in cazul proiectelor de anvergura ce implica construirea structurii de baza in viata sociala si de familie.

Nativii zilei de 19 mai sunt de obicei autodidacti si apreciaza o abordare naturala a muncii. Totusi, ei isi creeaza probleme atunci cand suprasolicita facultatile logice si rationale ce se afla in slujba intuitiei. Atunci cand gandesc prea indraznet ei se pot indeparta de intentiile lor initiale. Promptitudinea sentimentelor ce salasuiesc in sufeltul lor este ceea ce mai ramane nobil in ei in astfel de cazuri. Intradevar, inima lor este ca o busola de corabie. De obicei aceasta este cea care ii mentine pe calea cea buna. In general, ei trebuie sa o consulte atunci cand au ceva de facut.

Atat pentru femeile, cat si pentru barbatii nascuti astazi, o persoana puternica de acelasi sex (de obicei mai in varsta) devine personajul central din viata lor. Daca intalnesc un astfel de personaj inca din perioada lor de formare, persoana respectiva le poate deveni un fel de profesor sau un initiator in tainele vietii. Cei nascuti pe 19 mai isi pot gasi la fel de bine inspiratia in carti si lucrari de arta. Acest lucru se intampla pana in momentul in care decopera acel model intr-o persoana in carne si oase care le acorda atentie. Ei pot fi derutati in ceea ce priveste felul in care isi pot folosi talentele. In acelasi timp, le este destul de greu sa-si dea seama care le este locul in societate.

Dar cu ce i-a inzestrat natura? In primul rand si mai presus de toate, ei sunt inzestrati cu talentul de a comunica. In al doilea rand, sunt considerati foarte carismatici. In al treilea rand, au putere de convingere asupra prietenilor, membrilor familiei si colegilor. Pentru persoanele mai evoluate nascute astazi elocventa este considerata o unealta foarte puternica. Cei mai putin evoluati se pot manifesta doar ca niste persoane volubile sau superficiale. Farmecul si darul convingerii pot face din cei nascuti pe 19 mai niste persoane extrem de inspirate sau, din contra, un fel de falsi artisti.

In cazul nativilor zilei de 19 mai se poate vorbi de o necesitate imperioasa de a se inscrie la anumite forme de pregatire spirituala pe parcursul vietii. De asemenea, ei au nevoie de o structura sociala bine definita pentru a putea fi foarte productivi. Uneori, fiind foarte preocupati de securitatea lor materiala sau chiar a altora (adesea din punct de vedere social), ei pot fi coplesiti de un soi de materialism. Cel mai dificil lucru pentru nativii zilei de 19 mai este sa evite incurcaturile si sa-si pastreze libertatea. Acest conflict intre angajamentele fixe si dorinta de a fi liberi poate fi considerata batalia centrala ce se da in viata lor. Ei trebuie sa invete cum sa obtina aceasta libertate pentru ei insisi in cadrul angajamentelor ce implica functiile de raspundere. In caz contrar, ei vor avea de infruntat mari frustrari.

SFATURI: Lasa-i pe ceilalti sa-si vada de treburile lor. Nu ii mai controla in permanenta. Urmeaza ce e mai bun in tine si pastreaza-ti libertatea. In cazul in care simti ca te nemultumeste ceva, distanteaza-te de problemele care iti provoaca aceasta stare. Incearca sa nu actionezi exagerat. Invata sa renunti uneori la anumite angajamente.

PUNCTE FORTE:

- Elementar
- Energic
- Corect

PUNCTE SLABE:

- Le place sa controleze
- Distrugator
- Frustrat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tethys spune:


* 20 mai - Ziua expresiei prolifice

Nativii zilei de 20 mai sunt persoane care exceleaza intr-o anumita activitate daca aceasta le face placere. Ei nu pot pastra ceea ce au pe suflet pentru ca simt nevoia sa impartaseasca celorlalti. In plus, ei nu se multumesc sa sa exteriorizeze intr-un cerc restrans. De obicei, nativii fac uz de toate energiile lor impresionante pentru a-i presa pe toti cei din jurul lor. Examineaza si testeaza in stilul lor analitic mediul inconjurator, expunandu-si apoi ideile, desi uneori ar fi de preferat sa le pastreze pentru ei. Chiar daca anumite idei raman neexprimate, in anumite cazuri, expresia fetei le tradeaza dorinta de a impartasi aceste lucruri.

Se pare ca cei nascuti astazi trebuie sa-si gaseasca modalitati de amuzament pentru a nu se plictisi. Acest lucru poate deveni obositor pentru cei din jurul lor. Uneori, nativii se simt in elementul lor in rolurile de amuzatori. Fiind orientati spre exterior, ei nu isi vor da silinta si nu isi vor acorda timp pentru a se cunoaste pe ei insisi. Acest lucru este esential pentru evolutia lor spirituala si emotionala. Persoanele nascute pe 20 mai pot fi acuzate de superficialitate. Ei vor evita sa isi infiga radacinile intr-un anumit loc. Pentru alta categorie de nativi ai zilei de 20 mai, aceasta perceptie este legata de faptul ca interesele lor cuprind o gama destul de larga de domenii. De asemenea, se poate considera ca rezultatele lor sunt destul de bune. In cazul in care nu vor dori sa se lege prea mult de un lucru sau de un loc anume, sinceritatea sau profunzimea acestor persoane este pusa la indoiala.

Majoritatea celor nascuti pe 20 mai sunt dependenti de calatorii. Nu este neaparat nevoie sa faca inconjurul lumii, dar o iesire din casa sau o plimbare oarecare sunt necesare. Totusi, cand ritmul lor devine prea frenetic, urmeaza inevitabil o cadere nervoasa partiala sau totala. Intradevar, cea mai mare parte a energiei lor se manifesta ca o stare de nervozitate. Totusi, desi sunt capabili sa-si pastreze un oarecare echilibru, ei se pricep mult mai bine sa se exprime din cand in cand printr-o izbucnire de energie.

Nativii zilei de 20 mai tind sa fie entuziasti, dar si foarte criticati in alte cazuri. Au o minte agera, dar sunt in permanenta ingrijorati, susceptibili la toate formele de teama. Intr-adevar, persoanele nascute pe 20 mai au o minte ce se poate compara cu un motor ce functioneaza continuu. Intalnim persoane ce vorbesc in acelasi ritm si actioneaza in comformitate cu o astfel de gandire. Ei trebuie sa invete doua lectii din punct de vedere spiritual. Prima ar fi sa isi linisteasca mintea, sa si-o mai goleasca uneori. Cea de-a doua ar fi sa se retraga si sa se observe pe ei insisi. Daca nativii zilei de 20 mai pot stapani aceste lectii meditative si obiective, ei vor progresa. In caz contrar, ei se vor cufunda continuu intr-o dezordine mentala fara sfarsit rezultata din vise nerealizate, vor avea tot felul de simptome si chiar vor avea parte de caderi nervoase.

Una dintre caracteristicile principale ale persoanelor nascute pe 20 mai este usurinta lor de a trece de la un subiect la altul cu o viteza ametitoare. Ei invata foarte repede, dar, dupa ce ajung la un nivel de pricepere, trec la altceva total diferit, considerandu-l o noua provocare. "Varietatea este condimentul vietii" ar putea deveni motto-ul lor. Totusi, nativii incununati de succes se rezuma adesea la o singura disciplina in care isi pot exercita talentele si calitatile lor variate. Ei invata ca atunci cand stapanesti un lucru este necesar sa te mentii pe aceasta pozitie si sa il administrezi cat mai bine posibil. Intr-un cuvant ei trebuie sa stie sa intretina ceea ce au.

SFATURI: Observa felul in care traiesti. Mediteaza. Gaseste-ti punctul forte si mentine-l. Opreste din cand in cand motorul. Limiteaza-te uneori la sarcini obisnuite atunci cand este posibil. Termina de facut ceea ce te priveste pe tine.

PUNCTE FORTE:

- Pasionat
- Inovator
- Expresiv

PUNCTE SLABE:

- Exagerat de vorbaret
- Indisciplinat
- Neimplinit

Mergi la inceput