Calendar astrologic

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Tethys spune:


* 1 aprilie - Ziua demnitatii

Persoanele nascute pe 1 aprilie sunt de obicei directe, disciplinate, preocupate si muncitoare. Desi in general isi stapanesc foarte bine meseria, nu obisnuiesc sa-si etaleze talentele. Inca din copilarie sunt foarte seriosi, constiinciosi in activitatile de zi cu zi, preluand multe responsabilitati pe care alti copii le-ar considera adevarate corvoade. Pe masura ce inainteaza in varsta, devin persoane de incredere pe care rudele se pot baza oricand.

Desi calitatile celor nascuti pe 1 aprilie sunt deosebite si incontestabile, ei nu tind sa cucereasca luminile rampei inca din tinerete. Pentru ei nu este atat de important sa fie in centrul atentiei, ci mai degraba sa fie la curent cu ceea ce se intampla. Isi doresc sa fie lasati sa-si vada de treaba, fixatia lor pentru munca fiind destul de pronuntata. Din acest motiv, uneori este posibil sa fie considerati excesiv de zelosi in ceea ce priveste munca. Majoritatea celor nascuti astazi ii impresioneaza pe cei din jur pentru ca sunt aparent timizi si chiar retrasi. In general nu sunt persoane foarte sociabile, cu exceptia situatiilor generate de sarcinile de serviciu.

Subtilitatile tehnicii pot deveni o adevarata manie pentru persoanele nascute pe 1 aprilie. Ei tind sa detina controlul in tot ce intreprind si li se pare stanjenitor sa ceara ajutorul celorlalti. Foarte capabili, de obicei sunt autodidacti in ceea ce priveste meseria lor. Nu sunt adeptii scolarizarii si devin foarte agitati daca trebuie sa urmeze cursuri. Majoritatea celor nascuti in aceasta zi asteapta cu nerabdare sa termine scoala pentru a putea sa studieze singuri. Capabili sa invete din experienta si sa adopte metodele celor pe care ii admira, ei isi dezvolta foarte repede un stil propriu.

Desi cei nascuti pe 1 aprilie sunt adeptii originalitatii, rareori munca lor este una indrazneata sau neobisnuita. Ei pot fi considerati mai degraba conservatori si ponderati. Adesea, cei nascuti in aceasta zi sunt pasionati de istorie si fac cercetari despre trecut. Nu ii preocupa prea mult propriul succes, ci mai degraba succesul proiectelor si eforturilor lor.

Cei nascuti pe 1 aprilie sunt foarte preocupati sa duca la bun sfarsit problemele pe care le abordeaza. Astfel, ei vor finaliza orice proiect indiferent de efortul necesar sau de sacrificiile pe care trebuie sa le faca. Cei nascuti pe 1 aprilie nu depind de ceilalti pentru a fi multumiti. Ei nu se inconjoara de prieteni si de admiratori. Exista persoane care ii compatimesc uneori deoarece ii considera solitari si izolati. In schimb, cei nascuti in aceasta zi sunt foarte fericiti sa fie lasati singuri si sa lucreze independent. Ei au uneori tendinta de a se suprasolicita. In general trebuie sa evite sa preia prea multe proiecte in acelasi timp. Singura modalitate de recreere agreata de catre aceste persoane disciplinate este de obicei un hobby pe care il abordeaza cu un asemenea zel incat ceilalti l-ar putea usor considera sarcina de serviciu.

SFATURI: Familiarizeaza-te mai mult cu semenii tai. Nu te izola prea mult de restul lumii. Impartaseste atat bucuriile, cat si tristetile cu cei dragi. Fii atent sa nu te incarci cu prea multe responsabilitati. Evita sa fii coplesit de termenii scadenti sau de diferitele situatii stresante. Invata sa te relaxezi.

PUNCTE FORTE:

- As in ale tehnicii
- Sincer

PUNCTE SLABE:

- Izolat
- Constant
- Exces in munca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tethys spune:


* 2 aprilie - Ziua idealistului

Cei nascuti pe doi aprilie abordeaza viata intr-o maniera extrem de idealista. Datorita acestei caracteristici, exista posibilitatea de a intampina greutati in atingerea scopului pe care si-l propun. Uneori, ei dau dovada chiar de naivitate in perceperea lumii. Firea lor copilareasca nu se potriveste prea bine cu dorinta lor aprinsa de a reusi sa-si indeplineasca obiectivele. Sunt capabili sa-si foloseasca la maximum energia considerabila abia dupa ce si-au stabilit scopul in viata si si-au acceptat limitele, posibil multumindu-se cu un standard mai putin performant. Totusi, aceasta performanta este atinsa dupa o perioada destul de indelungata de timp.

Cei nascuti pe 2 aprilie sunt de obicei familisti convinsi, in special barbatii. Pentru un barbat nascut pe 2 aprilie casa este castelul lui, locul unde este stapan. Acest lucru poate creea probleme din cand in cand, mai ales in cazul in care copiii acestuia nu se multumesc cu rolul de subordonati.

Nativii zilei de 2 aprilie vorbesc mereu despre idealurile, visele si viziunile lor. Persoanele din anturajul lor, mai ales cele mai pragmatice, trebuie sa se inarmeze cu multa rabdare pentru a le suporta idealismul.

Persoanele nascute pe 2 aprilie pot fi cu mintea intr-o alta lume si ceilalti reusesc cu greu sa ii inteleaga. Datorita acuratetii gandirii lor, cei nascuti astazi nu prea sunt dispusi sa faca compromisuri si percep lipsa de intelegere sau de aprobare in anumite chestiuni ca pe o tradare.

Adesea agreate de cei din jur, persoanele nascute pe 2 aprilie trebuie sa fie atente sa nu-si deranjeze prietenii cu ideile lor. Ei trebuie sa invete sa faca compromisuri, lucru ce este total neobisnuit pentru ei. Cel mai adesea vad lumea in alb si negru si se instraineaza cu usurinta de cei din jur. Totusi, ei vor fi iertati cu usurinta pentru supararile pe care le provoaca si pentru dificultatea de a-si exprima sentimentele tocmai datorita faptului ca sunt atat de omenosi, flexibili, deschisi si darnici. In plus, ei se dedica cauzei subordonatului sau celui asuprit si isi fac usor prieteni si admiratori, dar in acelasi timp creaza animozitati in relatiile cu sefii.

Cei nascuti pe 2 aprilie sunt adesea tulburati de sentimentele celorlalti, dar de cele mai multe ori nu vor nici in ruptul capului sa recunoasca acest lucru. Ei pot uita usor ceea ce gandesc ceilalti despre ei. In consecinta, va trece multa vreme pana ce isi vor da seama ca nu toata lumea le apreciaza punctele de vedere extreme, oricat de sincere ar fi. Atunci cand sunt catalogati drept scandalagii considera parerile celor din jur prea dure.

SFATURI: Straduieste-te sa devii realist. Nu mai trai intr-o lume de vis. Idealismul este admirabil, dar nu plateste facturile. Asculta-i si pe ceilalti, chiar daca ti se par negativisti. Criticile lor iti pot fi de folos daca le iei in considerare.

PUNCTE FORTE:

- Cinstit
- Sincer
- Muncitor

PUNCTE SLABE:

- Naiv
- Retinut
- Ignorant

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tethys spune:


* 3 aprilie - Ziua pivotului

Persoanele nascute pe 3 aprilie manifesta o dorinta puternica de a fi indispensabili celor din viata lor. Ei reusesc aproape intotdeauna sa fie in centrul atentiei prin intermediul cunostintelor, calitatilor sau priceperii lor. Pentru ei este prioritar sa pastreze ordinea si sa mentina controlul asupra lucrurilor ce ii inconjoara acasa sau la serviciu. De obicei ii coordoneaza pe cei din jurul lor tipand, exprimandu-si dorintele in mod direct si asteptand ca ceilalti sa ii asculte cu atentie. Cei nascuti astazi nu tolereaza ignorantii. Totusi, prefera sa nu afiseze o atitudine dictatoriala. De obicei reusesc sa ii castige pe ceilalti foarte usor de partea lor prin farmecul natural cu care sunt inzestrati.

Cei nascuti astazi sunt intelegatori cu ceilalti. Cand este vorba de lucruri importante se bazeaza pe intuitia lor bine dezvoltata. Uneori pot vedea lucrurile simplist si nu reusesc sa rezolve anumite probleme. Franchetea si asprimea lor ii dezavantajeaza in anumite situatii. In majoritatea cazurilor insa, ceilalti ajung sa recunoasca si sa pretuiasca perspicacitatea celor nascuti astazi si considera ca prezenta lor le confera siguranta in caz de pericol sau de nevoie.

Persoanele nascute pe 3 aprilie sunt capabile sa actioneze pe cont propriu, independent de ceilalti. Uneori, prin implicarea lor in anumite grupuri sau activitati sociale absorb energia celorlalti, lucru deloc neobisnuit pentru ei, mai ales ca au nevoie de admiratie si marire. Prin forta personalitatii lor au capacitatea de a aduce la un loc elemente foarte diferite si contradictorii. Totusi, uneori au tendinta sa favorizeze anumiti subordonati si pot crea astfel probleme celor din jur.

Persoanele nascute pe 3 aprilie au tendinta de a fi bonomi. De asemenea pot fi considerati si naivi. De fapt, cei nascuti astazi ii impresioneaza adesea pe ceilalti prin amestecul lor neobisnuit de copilarie si maturitate, naivitate si realism, egoism si responsabilitate. Sunt capabili sa faca erori grave de judecata, lucru deloc neobisnuit pentru sistemul lor rigid de a-si pune in aplicare convingerile. Pentru ca in general nu o fac cu rautate, familia si cei ce ii admira ii iarta mult mai usor.

Una din cele mai mari provocari intampinate de cei nascuti pe 3 aprilie este sa nu fie nevoiti sa indeplineasca doar un singur rol in viata si astfel sa se priveze de posibilitatile de dezvoltare din viitor. Trebuie sa fie foarte atenti ca pozitia de pivot pe care o ocupa sa nu devina principalul obstacol in calea unei astfel de evolutii ascendente. Este foarte important sa invete sa spuna nu oamenilor si proiectelor ce ii distrag sau ii suprasolicita. De asemenea este vital sa isi cultive independenta si sa aiba initiativa fara sa se simta vinovati.

SFATURI: Nu fi atat de dependent de aprobarea celorlalti si nici coplesit de ideea de a-i servi. Identifica-ti valorile interioare; mentine-te in forma si dezvolta-ti talentele ascunse. Reprima-ti dorinta de a-i controla pe cei cu care convietuiesti; invata sa stai deoparte sau pur si simplu sa dispari din cand in cand.

PUNCTE FORTE:

- Inzestrat
- Modest
- Distractiv

PUNCTE SLABE:

- Solicitant
- Egocentric
- Naiv

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tethys spune:


* 4 aprilie - Ziua initiativei

Persoanele nascute pe 4 aprilie stiu cum sa se afirme si sa-si scoata in evidenta personalitatea destul de neobisnuita. In cazul lor, aceasta intitiativa este necesara deoarece sortii de izbanda nu ii favorizeaza de cele mai multe ori. Acest lucru poate fi cauzat de reactiile celorlalti la ciudateniile lor sau se poate datora faptului ca ei insisi se manifesta ca proprii lor dusmani. Indiferent de caz, ei trebuie sa lupte pentru ceea ce vor. Problema este ca le trebuie foarte mult timp pana sa isi dea seama cine sunt si ce anume cauta. In consecinta, perseverenta este una din calitatile foarte importante pentru succesul lor.

Cei nascuti astazi un trebuie sa se rezume doar la initierea unui proiect ci trebuie sa-si demonstreze abilitatea de a descoperi eventualele probleme pentru a-l putea duce la bun sfarsit. In general, succesul sau nereusita lor in viata depind de aceasta calitate. Desigur, este necesar ca ei sa-si controleze tendinta de a se implica in noi proiecte inainte de a le finaliza pe cele deja existente.

Persoanele nascute pe 4 aprilie se pot indrepta intr-o directie total gresita, dar in momentul in care realizeaza acest lucru ei isi gasesc curajul si resursele pentru a schimba cursul lucrurilor. Sunt capabili sa proiecteze un nou plan de actiune si sa-si continue drumul. Cei nascuti astazi pot fi extrem de incapatanati mai ales in ceea ce priveste activitatea lor; ii detesta pe cei care se opun ideilor lor fara sa le inteleaga in totalitate. Uneori este nevoie de rabdare din partea colegilor sau partenerilor pentru a putea duce ceva la bun sfarsit.

Cei nascuti pe 4 aprilie nu cauta doar aprobare din partea celorlalti ci si atingerea unei performante in domeniul lor de activitate. Aceasta nu inseamna ca ei cauta veneratie sau adulatie. Nu tind neaparat sa detina un post de conducere in cadrul activitatii pe care o desfasoara. Este de-a dreptul dureros sa ii privam de nevoia lor inascuta de a initia, si adesea, de a inova. Persoanele nascute pe 4 aprilie pot fi executanti excelenti si lucreaza foarte bine cu cei care le implementeaza ideile. Prefera sa-si exercite calitatile de conducatori in cadrul familiei sau al altor grupuri sociale. Este foarte solicitant sa lucrezi pentru cei nascuti pe 4 aprilie, dar satisfactiile sunt pe masura efortului depus. Ei prezinta clar ceea ce asteapta de la ceilalti si in acelasi timp evalueaza corect lucrurile deja efectuate. Totusi, uneori pot deveni nerabdatori. Considera extenuant faptul ca trebuie sa repete si sa insiste pentru a fi intelesi. In cele din urma, multi dintre cei nascuti pe 4 aprilie prefera sa lucreze pe cont propriu ca intreprinzatori independenti.

Trebuie subliniat faptul ca cei nascuti pe 4 aprilie nu pot fi dirijati decat dupa ce isi descopera scopul in viata. In cazul in care au luat-o pe un drum gresit, se apropie deja de varsta a doua si nu au realizat inca acest lucru, trebuie sa fie abordati de catre cineva foarte apropiat lor, in care implicit au incredere. Este mult mai bine sa descopere ei insisi acest lucru, desi uneori se poate intampla sa fie mult prea tarziu. Astfel, este foarte important sa aiba un partener de viata sau un confident capabil sa dea sfaturi serioase si obiective. Daca sunt prea preocupati sa se inconjoare prosteste de admiratori si lingusitori, cei nascuti pe 4 aprilie vor avea de suferit. Este esential sa existe o persoana cu capul pe umeri in viata lor pentru a putea fi pe deplin fericiti.

SFATURI: Invata sa pretuiesti visarea si linistea. Incearca sa devii un coleg de echipa mai bun si descopera metode de a imparti mai mult cu ceilalti. Incearca se fii mai retinut; nu renunta la tot. Cultiva lucrurile profunde si sesizeaza misterul. Controleaza-ti orice instincte impulsive si violente.

PUNCTE FORTE:

- Inovativ
- Activ
- Ambitios

PUNCTE SLABE:

- Impulsiv
- Instabil
- Rebel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tethys spune:


* 5 aprilie - Ziua consecintei

Cei nascuti pe 5 aprilie au capacitatea de a reusi in viata si tenacitatea de a se mentine pe pozitie. Fiind inzestrati cu reale calitati, dau impresia ca sunt stapani pe ei fara a parea exagerati sau egoisti. Ei se lasa mai degraba inselati de aparente in loc sa abordeze serios problemele si sa le analizeze in profunzime. In majoritatea cazurilor, ei practica o singura meserie, se ghideaza dupa un singur set de principii, isi urmeaza cursul corect al vietii. Cei nascuti pe 5 aprilie sunt dornici de apreciere, dar un depind de ea. Persevereaza in eforturile lor, fiind dornici si interesati sa li se acorde atentie. Indiferent de ceea ce se petrece in jurul lor, ei gasesc puterea de concentrare pentru a mentine lucrurile sub control.

Desi este greu de crezut, ei accepta in jurul lor persoane cu calitati mai slabe. Le este foarte usor sa joace rolul modestului, al omului obisnuit. Desigur, pentru cei mai inzestrati dintre nativii zilei, acesta este un simplu rol. Totusi, persoanele nascute pe 5 aprilie nu sunt analizate, testate sau ghicite prea des. Atat timp cat sunt preocupati de rolul pe care il joaca, ei intra perfect in pielea personajului respectiv si nu vor ca ceilalti sa le descopere adevarata personalitate.

Cea mai potrivita meserie pentru cei nascuti pe 5 aprilie este cea care le garanteaza longevitatea pentru ca tind sa fie longevivi. De-a lungul vietii, ei se dezvolta foarte bine in cariera lor si obtin satisfactii importante. Nu se poate spune acelasi lucru despre mariajele lor care se dovedesc uneori furtunoase sau marcate adesea de incidente neplacute. Totusi, exista posibilitatea ca unii dintre nativii acestei zile sa aiba parte de relatii de lunga durata. Adesea, ei nu vad nimic in neregula in comportamentul lor. Din punct de vedere sentimental, cei nascuti astazi sunt foarte dificil de abordat si detesta sa discute despre problemele personale. In general, cei implicati in legaturi sentimentale cu cei nascuti pe 5 aprilie descopera ca trebuie sa fie foarte intelegatori si rabdatori cu ei. Intradevar, este nevoie de foarte multa intelegere deoarece persoanele nascute pe 5 aprilie atrag foarte usor admiratorii.

Nativii zilei de 5 aprilie sunt genul de persoane care nu doresc sub nici o forma sa preia prea multe responsabilitati. Ei pot atrage ura celorlalti datorita abordarii directe sau franchetii lor. Nu vor face compromisuri in privinta conceptiilor lor, indiferent de consecinte. Banii nu sunt pentru ei o prioritate. Mult mai important este sa aiba succes in implementarea planurilor lor. Idealurile lor sunt bazate pe aplicarea marilor lor crezuri, atata vreme cat nu le sunt lezate cinstea si integritatea. Ei pot depasi fara doar si poate orice piedica pentru a continua afacerea vietii lor. Adesea sunt pusi in situatia de a-si infrunta adversarul.

Deseori, cand sunt preocupate de o anumita activitate sau idee, persoanele nascute pe 5 aprilie nu stiu cand sa renunte. Ei nu constientizeaza faptul ca exista posibilitatea ca punctul lor de vedere sa un fie impartasit de ceilalti. De asemenea, unele persoane nascute astazi isi canalizeaza toata atentia catre activitatea lor de baza si uita de viata particulara. De aceea, este esential ca ei sa se preocupe periodic si de viata lor personala. In cazul in care sunt necesare anumite schimbari, ei trebuie sa le faca chiar daca este dificil sau dureros.

SFATURI: Invata sa descoperi cand este cazul sa renunti sau sa te retragi. Incearca sa fii mai devotat partenerului tau. Incearca sa vezi lucrurile si din punctul de vedere al celorlalti. Nu abuza de starea ta buna de sanatate. Invata sa discuti despre problemele tale cat si despre succesele tale. Impartaseste cu persoanele apropiate atat bucuriile cat si tristetile.

PUNCTE FORTE:

- Consecvent
- Muncitor
- Prosper

PUNCTE SLABE:

- Pisalog
- Foarte indulgent
- Insensibil

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tethys spune:


* 6 aprilie - Ziua cercetatorului

Persoanele nascute pe 6 aprilie manifesta o dorinta coplesitoare de a experimenta tot ce ii inconjoara. Ei sunt adeptii stiintei, cercetand si testand toate aspectele problemelor emotionale, fizice si psihologice. Nu le scapa nimic si sapa cat de adanc este necesar pentru a descoperi adevarul despre ceea ce ii intereseaza sau pentru a vedea cum functioneaza anumite mecanisme. Cei nascuti astazi manifesta o curiozitate copilareasca greu de suportat, dar in acelasi timp isi demonstreaza si abilitatea de a excela in crearea unor materiale de inalta clasa.

Sunt persoane preocupate de adevar, care cauta neobositi orice greseala (pentru ca in cazul lor ceva este mereu in neregula) si intotdeauna incearca sa o corecteze. Principala lor preocupare este aceea de a descoperi sensul lucrurilor. In cazul in care sunt solicitati sa faca cercertari, au nevoie de cobai. Nativii zilei de 6 aprilie vor folosi in acest scop atat prietenii, familia, strainii, cat si pe ei insisi. Sunt extrem de nemilosi atunci cand intrevad posibilitatea de a descoperi raspunsurile cautate.

Atunci cand au indoieli, ei sunt dispusi sa discute logic. Sunt receptivi si extrem de speculativi. Ei vor renunta mai degraba la teorii pentru a obtine rezultatele dorite in urma testelor si experimentelor. Problema intervine atunci cand ajung la rezultate pe care nu se asteptau sa le obtina. In astfel de situatii, cei mai evoluati dintre nativii zilei de 6 aprilie accepta ca ipotezele lor initiale au fost gresite. Cei mai incapatanati sau mai putin inteligenti vor refuza sa le accepte. Ei vor cerceta in continuare pentru a ajunge la rezultatele care se potrivesc cu teoriile lor, exasperandu-i in cele din urma pe cei din jur.

Cei nascuti pe 6 aprilie vor cauta in general cea mai buna modalitate de a realiza ceva, fara a se impiedica de idei preconcepute. Deschiderea lor pentru a explora necunoscutul sau cele mai ciudate situatii ar putea fi amuzanta, cu toate ca ei le abordeaza intial destul de serios. Familia si prietenii ii pot indragi pentru aceste calitati. In acelasi timp, colegii pot fi iritati de preocuparile lor si in cele din urma se indeparteaza. Din fericire, cei nascuti pe 6 aprilie demonstreaza in final o capacitate de invidiat de a face haz de necaz. Ei recunosc astfel ca si parerile celorlalti conteaza. Acest lucru depinde insa de ego-ul lor.

Mai presus de toate, au capacitatea de a privi problemele in ansamblu si de a intui posibilitati de rezolvare. Acesta este de fapt unul dintre punctele forte al nativilor zilei de 6 aprilie. Astfel, ei pot fi considerati un fel de vizionari. Totusi, asemenea majoritatii vizionarilor, ei pot fi rupti de cei din jurul lor. Desi prietenii sau asociatii pot fi absorbiti de fluxul lor de energie, persoanele nascute pe 6 aprilie supraestimeaza uneori importanta sprijinului pe care il acorda. Capacitatea celor nascuti astazi de a impulsiona o echipa in munca pentru a obtine un obiectiv comun este esentiala pentru a realiza planuri marete.

SFATURI: Aminteste-ti ce responsabilitati ai. Analizeaza-ti cu atentie viziunile. Stabilizeaza-ti sentimentele. Invata sa-i lasi si pe altii sa decopere. Nu dispretui valorile traditionale. Fii mai realist. Renunta la teorie in cazul in care nu se potriveste.

PUNCTE FORTE:

- Inovator
- Magnetic
- Vizionar

PUNCTE SLABE:

- Constant
- Maniac
- Coplesitor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tethys spune:


* 7 aprilie - Ziua entuziastului

Cei nascuti pe 7 aprilie sunt dedicati intru totul activitatilor pe care le desfasoara, fiind plini de entuziasm si energie. Totusi, daca din cauza parintilor sau a mediului nu au avut o copilarie fericita, ei vor fi marcati de o anumita tristete de-a lungul intregii lor vieti. Persoanele nascute pe 7 aprilie afiseaza deseori mult entuziasm si creativitate in tinerete doar pentru a-si permite sa ajunga la o monotonie confortabila si lipsita de imginatie atunci cand inainteaza in varsta. Pe de alta parte, cei nascuti astazi isi irosesc energia pentru a se revolta copilareste. In ciuda faptului ca cei nascuti pe 7 aprilie devin tot mai intelepti odata cu varsta (si mai putin interesati in acelasi timp), irascibilitatea poate constitui o problema permanenta pentru ei.

Atunci cand ajung la un punct anume din viata lor si nu mai pot progresa spiritual, nativii zilei de 7 aprilie au tendinta de a face o schimbare foarte mare. Acest lucru se intampla atunci cand Saturn este la prima lui rotatie (cam pe la varsta de 28 de ani) si in jurul varstei de 42 de ani (atunci cand si Saturn si Uranus sunt opuse pozitiei lor natale). Daca trec de aceste doua cumpene cu bine, cei nascuti pe 7 aprilie sunt capabili de succese chiar mai mari in noua lor viata. Se vor simti mult mai putin constransi, se vor deschide catre lume si, in acelasi timp, vor permite celorlalti sa se apropie de ei.

Chiar daca cei nascuti pe 7 aprilie sunt tacuti, ei dau dovada de sensibilitate si receptivitate la energia pozitiva a celorlalti. Indivizii cei mai evoluati dintre cei nascuti in aceasta zi au capacitatea de a canaliza si directiona aceasta energie pozitiva pentru a-si indeplini obiectivele sociale si religioase. Viata spirituala a celor nascuti pe 7 aprilie este foarte importanta. Se vor manifesta adesea printr-o atitudine religioasa indreptata spre lume, chiar daca sunt sau nu practicanti activi intr-o anumita secta. In acest sens, ei trebuie sa fie atenti sa nu ii indeparteze pe ceilalti cu optimismul lor, neimpartasit intotdeauna de cei din jur. Astfel, este important sa reuseasca sa ramana obiectivi si critici.

Persoanele mai putin evoluate dintre cele nascute pe 7 aprilie vor lasa impresia ca sunt dependente. Adesea, cand prietenii le cer ajutorul, ei vor demonstra ca sunt persoane pe care nu te poti baza. Factorul realism al celor nascuti pe 7 aprilie este scazut in schimb cel de irascibilitate este foarte ridicat. Din aceasta cauza cei ce depind de ei pot avea surprize neplacute. Pe cei mai evoluati dintre nativii zilei de 7 aprilie te poti baza, in ciuda entuziasmului cu care obisnuiesc sa faca promisiuni. In schimb, in cazul in care prea multe persoane depind de ei nu vor face fata. In aceste conditii, persoanele nascute pe 7 aprilie cauta adesea singuratatea, uneori chiar pentru vreme mai indelungata.

In relatiile personale, cei nascuti pe 7 aprilie se bazeaza adesea pe sentimentele de pretuire ale partenerului lor si in general ii acorda acestuia foarte mult sprijin. Pericolul apare in momentul in care partenerul ar putea deveni dependent de entuziasmul nativilor. In acest caz, in momentul in care nativii zilei de 7 aprilie simt nevoia de singuratate, partenerii lor vor suferi.

Persoanele nascute pe 7 aprilie se descurca de minune in functii publice. Sunt capabili sa ii inspire pe ceilalti in realizarea unor proiecte marete folosindu-se drept exemplu pe ei insisi. Trebuie sa se straduiasca permanent sa perceapa viata de zi cu zi cu mai mult realism si sa nu se lase furati de iluzii desarte. De asemenea, trebuie sa evite sa se enerveze in cazul in care ceilalti nu se ridica la nivelul asteptarilor lor.

SFATURI: Nu toti sunt la fel de entuziasti ca tine. Lasa pe fiecare sa reactioneze cum considera. Nu-i coplesi cu energia si asteptarile tale. De asemenea, nu le refuza celor din jurul tau dreptul de a alege.

PUNCTE FORTE:

- Pozitiv
- Energetic
- Imaginativ

PUNCTE SLABE:

- Nerabdator
- Iritabil
- Fantezist

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tethys spune:


* 8 aprilie - Ziua constiintei

Persoanele nascute pe 8 aprilie manifesta sentimente foarte puternice pentru aproapele lor. Deseori, ei dau dovada de tendinte umanitare si altruiste. Persoanele nascute in aceasta zi nu se multumesc sa fie admirate sau sa fie in centrul atentiei (desi deseori sunt). Aceste persoane cauta sa fie ele cele care dau glas preocuparilor asociatilor, prietenilor, familiei sau concetatenilor lor. Bunastarea celorlalti este foarte importanta pentru ei. Uneori, aceasta are o importanta chiar mai mare decat propria lor bunastare. Deseori, este posibil sa manifeste, in aceeasi masura, o puternica intoleranta. Ei evalueaza si apreciaza un grup social in functie de altul (de obicei propriul lor grup fiind etalonul).

In mod foarte curios, desi au calitati de star, cei nascuti pe 8 aprilie sunt foarte timizi. In timp ce isi joaca rolul pe scena vietii, ei par a avea propriul univers. Aceasta ciudata imbinare de public si privat o imprima de obicei si grupurilor din care fac parte. In situatii de criza si de stres actioneaza cu calm. De aceea, nativii zilei de 8 aprilie sunt persoane pe care se poate conta, mai ales datorita calmului lor si sprijinului neconditionat pe care il ofera in situatiile dificile. Cei din jur ii considera adevarati sfinti.

Uneori, calitatile pe care le au cei mai multi dintre cei nascuti pe 8 aprilie pot reprezenta si dezavantaje. Desi nu sunt neaparat niste reformeri sociali, ei au convingerea ca oamenii ar trebui sa aiba drepturi egale. Majoritatea acestor persoane dezaproba subordonarea si asuprirea. Din aceasta cauza, cei care au o cariera publica sau politica fac tot ce pot pentru a ameliora conditiile sociale grele. Indiferent de statutul pe care il au, persoanele nascute pe 8 aprilie sunt extrem de critice si sincere. Aceste trasaturi se manifesta mai ales in cazul in care vad ca oamenii influenti (indiferent daca aceasta influenta se manifesta pe plan social sau economic) favorizeaza excesele sau nedreptatile. Cand sunt confruntati cu o asemenea situatie, interventia lor incisiva poate fi o adevarata lovitura. Cei nascuti pe 8 aprilie sunt indivizi puternici din toate punctele de vedere. In ciuda acestui fapt, ei au parte de suisuri si coborasuri in evolutia lor pe plan social. Acestea sunt deseori determinate de evenimente ce nu depind de ei in mod direct.

Pentru persoanele din jurul lor, cei nascuti in aceasta zi sunt greu accesibili din punct de vedere emotional. Ei par a suferi deseori de o durere ascunsa pe care nimeni nu o poate intelege. Cei mai multi dintre nativi nu-i lasa pe cei din jur sa patrunda in zona lor emotionala de parca nici nu doresc sa fie "intelesi". Ei isi canalizeaza energia primara spre exterior. Aceasta trasatura creeaza dificultati celor din jur in incercarile lor de a avea legaturi personale cu cei nascuti in aceasta zi. Acest lucru se intampla pentru ca nativii zilei de 8 aprilie considera ca a darui inseamna mai mult decat a primi. De fapt, poate fi dificil ca acesti oameni sa primeasca ceva de la cineva. Ei refuza in mod special ajutorul emotional, ajutor pe care ei il considera de obicei mila.

Persoanele nascute pe opt aprilie sunt stele ce stralucesc pe firmament, singure si melancolice. Ele nu cauta adoratia celorlalti. Totusi, cauta sa aduca valorile lor la cel mai inalt nivel pentru cei din jur. Drumul lor spre reusita poate fi maret, insa, rareori este motivat de egocentrism. Atunci cand cauta sa detina puterea, in viata de familie sau in viata sociala, o fac pentru a obtine succesul. Acest succes va fi din punctul lor de vedere un succes comun. Nici in aceasta privinta nu sunt egoisti.

SFATURI: Fii cat mai tolerant si fereste-te de condescendenta. Deschide-te. Tine seama de propriile nevoi. Nu te sacrifica prea mult pentru ca s-ar putea sa-ti para rau mai tarziu. Pastreaza-ti timp pentru meditatie.

PUNCTE FORTE:

- Etici
- Darnici
- Responsabili din punct de vedere social

PUNCTE SLABE:

- Spirit exagerat de sacrificiu
- Radicali
- Introvertiti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tethys spune:


* 9 aprilie - Ziua excesului

Persoanele nascute in aceasta zi urmaresc, in mod cert, acelasi tipar. Deseori, ele sunt intruchiparea tendintelor extreme si neobisnuite ale societatii. Talentele lor sunt o expresie a excesului. Orice compromis, restrictie sau temperare a capacitatilor lor este in afara discutiei. De obicei, sunt foarte fermi in legatura cu parerile lor referitoare la orice subiect. Sunt sinceri, directi si uneori chiar duri. Nu le sta in fire sa vorbeasca despre ocupatia lor. Prefera sa-si duca la bun sfarsit sarcinile, care de obicei sunt destul de complexe.

Nativii zilei de 9 aprilie au talentul de a transpune ideile in fapte. Ei dau frau liber propriei imaginatii in cel mai practic mod cu putinta. Isi pot asigura chiar un trai decent punandu-si in practica ideile. Din fericire, ideile lor sunt, de obicei, de natura sociala, putand astfel sa-i ajute pe ceilalti. Persoanele nascute pe 9 aprilie au ganduri ciudate, deseori chiar amuzante, dar niciodata, insa, nu au vise desarte. Dimpotriva, ei au o puternica legatura cu realitatea si un simt ascutit ce le spune cand a sosit momentul sa puna in aplicare o idee.

Nu sunt persoane excesiv de sociale. Ei considera ca prin intermediul ideilor lor se poate face principala legatura cu asociatii, prietenii sau familia. Mai mult decat in cazul altor persoane, de obicei, lumea celor nascuti pe 9 aprilie este puternic individualizata si singuratica. Ei manifesta o puternica dorinta de a impartasi propriile descoperiri cu persoanele apropiate. Cel mai de pret dar al unei persoane nascute pe 9 aprilie este capacitatea de a-si dezvalui treptat firea celor apropiati. Acest dar nu este insa impartasit de cele mai multe ori.

Influenta puternica pe care o au cei nascuti pe 9 aprilie asupra celorlalti nu este totdeauna de bun augur. Familiile sau cei ce ii urmeaza ar trebui sa se fereasca sa adopte extraordinarele lor idei sau sa se lase influentati de acestia deoarece pot ajunge la rezultate destructive. Mai mult decat oricine, cei nascuti in aceasta zi dau un exemplu in ceea ce priveste libertatea de actiune. De asemenea, pot fi dati exemplu pentru munca lor disciplinata, pentru atitudinea fara compromis pe care o adopta si pe care majoritatea oamenilor nici macar nu o pot simula. Atunci cand tinta lor este de a schimba radical mentalitatea celorlalti, aceasta tinta este de cele mai multe ori atinsa, datorita exemplului personal pe care il dau. Cei nascuti pe noua aprilie au tendinta de a fi nonconformisti. De aceea, cei din jurul lor, ii pot considera indisciplinati sau egoisti. Pentru cei nascuti in aceasta zi ar fi utila o evaluare periodica si un studiu aprofundat al propriilor idei. Se recomanda o apreciere critica a stilului de viata si chiar o imbunatatire a acestuia.

Nativii acestei zile sunt puternic preocupati de fizicul lor. Limitele conditiei umane (limitele tangibile ale corpului uman) sunt de foarte mare interes pentru aceste persoane. Ei vor incerca in mod constant sa depaseasca aceste limite. Deseori, straduintele incep prin rezolvarea unor probleme comune si apoi prin abordarea unor probleme spirituale complexe. Un pericol pentru cei mai putin evoluati dintre nativii acestei zile il constituie faptul ca la un moment dat se vor bloca in planul fizic fara a putea progresa. Ei ar trebui sa se preocupe sa-si extinda orizonturile si sa priveasca viata dintr-un punct de vedere mai filozofic.

SFATURI: Trebuie sa inveti sa faci compromisuri. Fii atent la tendintele egoiste. A da si a primi dragoste este important pentru toata lumea. Nu te plafona, tinteste intotdeauna mai sus. Tempereaza-ti cele mai puternice dorinte si invata sa fii echilibrat.

PUNCTE FORTE:

- Hotarat
- Convingator
- Progresist

PUNCTE SLABE:

- Slab conducator
- Indulgenta excesiva
- Distrugator

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tethys spune:


* 10 aprilie - Ziua indraznelii

Cei nascuti pe 10 aprilie sunt genul de persoane care nu se tem sa fie ei insisi. Ei au curajul de a lupta pentru a-si fructifica proiectele si ideile. De asemenea, nu le este frica sa se contrazica sau sa lupte pentru ideile lor. Cei nascuti astazi nu cauta cu orice pret o confruntare. Nu sunt genul de persoane indraznete, in nici un sens al cuvantului. Curajul lor este mai mult un fel de putere morala, ce se bazeaza pe principii puternice si pe bun simt.

Deseori, in viata celor nascuti pe 10 aprilie are loc o schimbare radicala in ceea ce priveste cariera. Cauzele acestei alegeri nepotrivite pot fi pregatirea prematura orientata spre o directie gresita, o decizie pripita sau interventia parintilor. Atunci cand isi dau seama de adevarata lor chemare, nu ezita sa renunte la vechea cariera. Importanta descoperirii acestei vocatii nu este insa subliniata exagerat.

Dupa cum am mai spus, cei nascuti pe 10 aprilie nu sunt genul nepasator. Dimpotriva, ei pot da celorlalti impresia ca isi asuma prea multe riscuri. S-ar putea crede ca sunt chiar nesabuiti. Privite insa dintr-o anume perspectiva, faptele lor indraznete sunt uneori apreciate, iar riscurile pe care si le asuma pot fi considerate de asemenea decizii intelepte. Persoanelor nascute pe 10 aprilie nu li se par riscante hotararile pe care le iau. La fel de adevarat este ca aceste persoane sunt fascinate de ceea ce inseamna sansa. Aceasta fascinatie nu se maifesta numai la figurat, la sansa din viata de zi cu zi, ci si la propriu. Nativii isi cauta norocul atat in cazinouri, cat si in casele de pariuri. Ceea ce ii atrage in aceste locuri este emotia competitiei si desigur, placerea de a-si evalua anticipat sansele.

Persoanele nascute pe 10 aprilie isi iubesc cu adevarat profesia si tin foarte mult la propria independenta. Din aceste cauze, este destul de dificil sa aiba o viata normala de familie. In mod paradoxal, ei simt o puternica nevoie de stabilitate. In acest sens, sunt extrem de atasati de un coleg sau de un prieten care va fi intotdeauna alaturi de ei. De fapt, legaturile pe care le au tind a fi nonconformiste.

Nativii zilei de 10 aprilie sunt de doua tipuri. Primul tip este singuratic, lucrand singur la proiecte. Acest tip de persoane isi dezvolta un stil, o meserie sau un talent izolat fata de ceilalti. Al doilea tip al persoanelor nascute pe 10 aprilie este tipul de star social in toata puterea cuvantului. Ei reprezinta discipolul, liderul ce isi cauta urmasi. Cel de-al doilea tip este reprezentat de oameni ce au un aumit zel de misionar. Datorita acestui zel ii strang, in cel mai energic mod, pe ceilalti in jurul lor pentru a sustine o anumita cauza. Introvertitii nascuti pe 10 aprilie isi dedica toata energia unui studiu personal sau tehnic. Spre deosebire de ei, extrovertitii nascuti in aceasta zi isi consuma toata energia in activitati desfasurate pe plan social. Ei incearca sa organizeze un grup sau o societate, dupa un plan maret. Sunt deschisi si simt nevoia de a fi apreciati. Cu toate acestea, acesti jucatori nu au timp de oameni lingusitori sau profitori. Acestia sunt acolo pentru a le oferi un fals motiv de mandrie si ingamfare.

Persoanele mai evoluate recunosc ca egocentrismul orb si credinta in propria infailibilitate le pot fi fatale la urmatoarea infruntare. Luptatori adevarati, ei isi cunosc bine limitele. Desi tind sa-si depaseasca aceaste limite, rareori reusesc. Nativii acestei zile dispretuiesc planurile prea indraznete si proiectele de proasta calitate. Sunt cei mai fericiti atunci cand, pornind de la o idee, intemeiaza un plan care va avea ca rezultat o lovitura de maestru.

SFATURI: Evita trairile prea intense si fereste-te de latura ta impulsiv-obsesiva. Apreciaza placerile simple ale vietii. Succesul personal este la fel de important ca si cel social. Urmeaza-ti din cand in cand si inima, nu numai mintea. Invata sa te linistesti.

PUNCTE FORTE:

- Implicat
- Curajos
- Indraznet

PUNCTE SLABE:

- Instabil
- Obsedat
- Stresat

Mergi la inceput