Ceaiuri Lactatie - Contraindicate in Sarcina?

Ceaiuri Lactatie - Contraindicate in Sarcina? | Autor: ina.click

Link direct la acest mesaj

Salut

Nu nimeresc subforumul de alaptare, daca exista asa ceva.

Am cumparat urmatoarele produse: Anason, Fenicul, Chimen. Nu sunt pliculete de ceai, sunt semintele in sine.

Aveam de gand sa ma apuc sa le beau de pe acum (cum vazusem ca au inceput sa faca cateva viitoare mamici ) dar inainte de asta am cautat fiecare planta pe google.

La Anason si fenicul am gasit contraindicatii pt administrarea le femeile insarcinate. La chimen, nici o contraindicatie.

Intrebarile mele (2) sunt:

1. De ce sunt contraindicate anason si fenicul in sarcina? Stie cineva, cumva, ce anume provoaca sau inhiba?
2. Nu cumva daca le beau inainte fac fix faimoasa "frectie la picior de lemn"? E o banuiala mai veche de a mea. Sau chiar au efect si daca le beau inainte de nastere?

36 +

Mai avem ...maxim 4 saptamani

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mcoca spune:

Ina, detest ceaiurile. Nu am baut deloc, nu am luat nici o pastila pentru lactatie si am alaptat fara probleme un an.

Sfatul meu este : nu te indopa cu lichide in primele 3 zile dupa nastere. Vei avea furia laptelui f violenta. Bea cat mai putin, si bea multe lichide aia dupa instalarea lactatiei, adica dupa 72h de la nastere.


Vicky si Printzesone


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DarkBendis spune:

Ina, eu am baut ceai (fenicul+chimin+anason de la Farres) doar dupa ce am ajuns acasa cu bebe (nascut miercuri prin cezariana, ajuns acasa duminica), lactatia se pornise deja. Am avut grija sa beau normal la spital, cam 1.5-2 litri/zi, si l-am pus pe bebe la san cat de des am putut, sa pape colostru si sa stimuleze lactatia. Am alaptat pana la aproape 2 ani - in afara de laptele praf continut in cerealele pe care le manca din cand in cand la cina bebe nu a papat nici un pic de formula. Nu am baut deloc ceaiuri de lactatie (sau orice altceva pentru lactatie) inainte sa se nasca bebe.

Ce putin mai ai, in curand iti vei tine baietelul in brate!





Dark Bendis
& Hogmanay Baby (31.12.2008)

"I dream of wolves. With them I run."
"Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mgabi spune:

Buna.

Ceaiul Chimen+anason am baut dupa ca s-a pornit lactatia in perioada cand bebe avea colici. Pediatrul de la spital mi-a recomandat si pot spune ca bebe-ii mai au trecut mai usor peste aceasta perioada. Despre pornirea lactatiei: cand nasterea primului copil prin cezariana imi aduc aminte ca nu venea laptele aveam deja 2 zile si bb plangea de foame a venit o asistenta si mi-a facut un metrocopramid injectabil. Efectul a fost rapid ca in cateva ore aveam deja lapte si bb nu mai facea fata. Asa ca la adoua nastere laptele a venit singurel fara ajutor avand tot cezariana, dar am baut acelasi ceai cand am ajuns acasa pentru colicii lui bb.
Nu cred ca daca consumi acum acasta combinatie de ceai vei avea mai mult lapte. Eu mi-am alaptat primul copil pana la varsta de 2 ani, iar pe al doilea pana la 2,7 ani fara niciun alt supliment de lapte.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ina.click spune:

Salut

Am inteles, las ceaiurile in pace atunci pentru dupa nastere :)
Am mai cumparat si Garmastan, crema pt sani; scrie pe ea ca se poate folosi incepand cu luna a 8a...deci o mai aplic cand si cand, dar sincer imi da o senzatie neplacuta, de lipiciosenie.

Ma irita la culme faptul ca nu pot face nimic de pe acum sa imi sporesc sansele de a putea alapta. Am cumparat crema si un car de ceaiuri si acum stau si le ...contemplu Am mai luat si pompa manuala + tampoane pt sani.


Cu toate ca peste tot am citit (inclusiv aici) ca marimea sanilor nu influenteaza in mod direct posibilitatea de a alapta, tot nu pot sa nu imi fac griji cu privire la bustul meu cam....adolescentin.
Pana sa decidem ca vom avea un copil eram chiar foarte fericita si mandra de dimensiunile mele, estetic vorbind; nu m-as fi gandit vreodata ca o sa-mi doresc sa fi avut o pereche de bidoane pana-n brau, dar uite ca am ajuns si la asta.

Tot citesc chestii despre "formarea sfarcurilor", nu prea inteleg ce inseamna asta.
Adica ce-s alea sfarcuri formate? Exista sfarcuri neformate? Si care sunt acelea, cele...plate?


Hai ca o iau de tot pe aratura si divaghez. Am intrat pe ultima suta de metri si cam tot ce poate merge rau imi vine in minte si-mi zornaie in cap de dimineata pana seara. Am intrat in plin sindrom al drobului de sare

Edit: acum vad ca pe acest subforum exista zeci de topicuri o sa le citesc.

36 +

Mai avem ...maxim 4 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monicabo spune:

Ina, mai ai putin, hai nu te stresa prea tare pe tema alaptatului.
Nu e necesar sa bei ceaiuri inainte, nici eu nu am baut, ci doar dupa ce am nascut
O sa poti alapta, nu depinde de dimensiunile sanilor, eu am sanii f mici, ca-s slaba, si am alaptat 9 luni foecare copil (5,5 luni alaptare exclusiva).
Principala conditie sa poti alapta este sa-l pui pe bebe la san, ideal cat mai repede dupa nastere, dar si pe urma sa-l alaptezi la cerere, si sa nu sari la primul hop cu biberonul.

Vis a vis de sfarcuri formate sau nu, este vorba de a putea copilul sa apuce cum trebuie sanul, sfarcul + areola, sunt cazuri in care mama are nu stiu cum sfarcurile (ombilicate) si bebe nu poate apuca cum trebuie. Eu n-am avut aceasta problema.

Garmastanul pastreaza-l pt dupa nastere, acum nu prea vad ce sa faci cu el. E bun pt ragade, rani (poti face la inceput, dar nu e obligatoriu). Oricum pt ranile la san, efect mare are putin lapte de mama, picurat peste sani, si ajuta la "vindecarea locului". Eu asa am facut, si m-a ajutat; n-am prea folosit garmastan.

In rest, imbracaminte cat mai lejera pe perioada alaptarii, in special in casa...

E o minune chestia asta cu alaptarea, cum poate bebe sa creasca cu laptele de mama...

Nastere usoara, cand ai dpn??

Monica, mami de 2 : Andreea Ioana (11 iulie 2007) si Ana Maria (13 noiembrie 2008)

Povestea sarcinii si a nasterii Andreei

Povestea nasterii super rapide a Anei Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ina.click spune:

8 martie DPN, 9 martie programare
Multumesc mult pt incurajari

36 +

Mai avem ...maxim 4 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackpanterro spune:

Nu iti fa probleme de marimea sanilor, eu amfost dreapta ca peretele si cand a venit laptele am ajuns la cupa C, acum am cupa D :)). Se fac uriasi cand vine laptele, o sa vezi :)

Adriana mami de Isabelle Marie - 5 luni si Aidan Alexander - 5 ani
A ticket to hell has never been funnier

Mergi la inceput