La spital cu bebelina de o luna

La spital cu bebelina de o luna | Autor: roxx26

Link direct la acest mesaj

Buna tuturor!
Sunt mamica unei fetite de 5 saptamani (implinite astazi), care din pacate a trecut prin niste momente pe care nu le doresc nimanui, datorita incompetentei si nesimtirii unor angajati de la un spital de stat, dar si unul privat, din Bucuresti.
Am scris povestea mea in detaliu la "Odiseea buburuzelor de ianuarie - februarie 2011", dar m-am gandit sa creez si un subiect de sine statator, pentru ca ma gandesc ca experienta noastra neplacuta va folosi multora dintre voi.
O sa va scriu povestea chronologic (gen jurnal), asa cum am postat-o si la odisee:

30.01.2011 - m-am internat cu pitica in spital, a avut febra dimineata.
Azi-noapte a fost tare maraita, nu a dormit mai deloc. Ultima masa ca lumea a fost la 22.00, apoi nu a mai mancat decat foarte putin, adormea in brate, dar cum o puneam in patut se trezea imediat si incepea sa se agite si sa geama. N-am putut sa dorm...pe la 4 am luat-o langa mine in pat (pt prima oara!) am tinut-o cu capsorul lipit de al meu si cu chiu cu vai am atipit si noi cate un sfert de ora.
La 8 eram cheauna..m-am ridicat din pat sa o schimb si mi-a bubuit mintea intr-un final sa-i iau temperatura..38.5. Ma gandesc - poate am gresit, si asa mi-au tremurat mainile cand i-am bagat termometrul ala in fundulet. Incercarea nr. 2: 38.4.
Ma panichez si sun pediatra (paranteza: pediatra la care ne-am decis este ceva sefa de sectie pe la fostul Emilia Irza – actualmente Institutul de Ocrotire a Mamei si Copilului..halal ocrotire, o sa vedeti in cele ce urmeaza).
Dupa ce ma apostrofeaza ca o sun duminica dimineata, imi spune: te duci la camera de garda si mi-o dai la telefon pe prima asistenta cu care te intalnesti.
Ok...imbracat rapid..spital. Pe drum ii zic in gluma lui tati: daca vor astia sa ma interneze, sa stii ca eu nu stau, stii ca am oroare de spitale...
Zis si facut: prima asistenta intalnita o pasez la tel sa vb cu dr mea - asta se agita vazand ca ne-a trimis tanti asta care v-am zis ca e ceva sefa pe acolo. Ii ia temperatura: 37.4!!! Ma intreaba ce a avut, ii zic ca a vomat o sg data ieri la pranz (pediatra imi spusese ca e normal sa nu imi fac griji) si ca de aseara pana azi a avut 3 scaune mai lichide ca de obicei, dar nu chiar diareice. Diagnostic: gastroenterocolita acuta, deshidratare, necesita internare imediata. Io ma agit, evident ma pun pe plans, dar deh nu poti sa te joci cu sanatatea copilului tau. Le spun ca vreau sa merg acasa sa strang tot ce-mi trebuie pt amandoua si revin. Ei insista foarte panicati sa nu ma joc cu astea, sa revin neaparat. Semnez ca plec pe proprie raspundere si ma angajez sa revin.
Ma duc acasa, adun tot, revin la internare. Tati nu are voie sus, asa ca pleaca acasa.
Si acum, surpriza: rezerva!!! 2 paturi imputite, cu lenjerie jegoasa, cu o cada de pe care sarise emailul secolul trecut. Ma oftic ca, idioata de mine, nu am luat o paturica la copil de acasa. O asez pe un prosop si sun pe tati sa aduca paturica.
Colega de salon: o tigancusa cu un bebe de 3 sapt care horcaia saracutul din plamani de mama focului. De asemenea, din hol se intra intr-un salon cu alte cateva paturi cu copii care de care mai bolnavi, si abia apoi in minunata mea rezerva. Usa dintre cele doua nu se inchide..horror.
Incerc sa ma potolesc cu plansul si imi spun ca e spre binele copilului sa stau acolo macar o zi, mai ales ca dr mea imi spusese ca va incerca maine sa ma mute singura intr-o camera, doar cu fata.
La internare, dr de garda se razgandeste, nu mai e deshidratata, deci nu mai punem perfuzie. Dar montam branula sa facem antibiotic “preventiv”. Ma pun sa invelesc copilul in paturica cea jegoasa si sa-l duc la sala de tratamente. Ma conformez (bleeaahh) ca era curent pe holurile cu multe geamuri deschise. Ies din camera la rugamintea lor, cica mamele sunt mai sensibile si nu suporta sa vada cum li se inteapa copilul. Fata incepe sa urle ca din gura de sarpe. Desi ma gandeam ca nu e o placere sa o intepe, ma pufneste si pe mine plansul. Imi striga pe hol: gata , i-am recoltat sange, ii punem branula si gata. Si mai dureaza minute bune, copilul urla in continuu. La un moment dat nu mai am rabdare si intru sa vad ce se intampla. Cica are venele prea subtiri si nu le nimeresc. Ii sparsesera venele la o manuta si un piciorus deja, la al doilea piciorus reusisera. Cand am intrat eu, o asistenta tocmai ii spunea fetei mele: "dar stai fai cuminte, ca nu mori"!!! Mi s-a urcat sangele in cap. Am vrut sa o plesnesc,..sa ii rup fata aia de idioata, auzi tampita cum si-a permis sa vb cu copilul meu. Am comentat la formula urata de adresare, ele s-au amuzat si mi-au zis ca nu tre sa ma supar...am cedat nervos, am luat copilul, m-am dus in salon si l-am sunat pe tati umflata de plans.
In 2 secunde a decis: gata vin sa va iau de acolo, mergem le Medlife, draq sa-i ia de bani ca imbolnavim copilul pe acolo!!!
La externare, pe care am facut-o la cerere pe proprie raspundere, atragandu-mi mii de comentarii de prost gust, mi-au cerut niste date suplimentare, printre care: daca am buletin (!!!), cate clase am (!!!), daca am fost la medic in timpul sarcinii (!!!). Nu cred ca m-am simtit vreodata mai jignita si mai scarbita...
Nu inteleg nici acum de ce spitalul ala era plin de tiganci, nici nu mai conteaza.
Am sunat la Medlife sa vad daca sunt locuri la pediatrie, cand m-au sunat sa imi confirme am zis ca am prins pe Dumnezeu de un picior!!!
Am plecat de acolo cu gura pana la urechi de fericire, chiar daca stiam ca merg tot la spital...am cerut rezultatul la analize, mi-au zis ca nu sunt gata, i-am dat uneia 10 lei si si-a adus aminte brusc ca erau gata...Am rugat de asemenea sa nu-i scoata branula, ca sa n-o mai chinui inca o data, mi-au zis ca politica spitalului nu permite..i-am dat alteia 10 lei si, ce credeti, politica spitalului a permis!!!
Suntem la Medlife…Aici ne-am linistit si noi in fine.
Pitica doarme pt prima oara pe ziua de azi...
Ne-au luat analize (sange, coprocultura, sumar urina, urocultura), au zis ca nu e vb de deshidratare, dar daca totusi a facut febra de dimineata (nu a mai facut deloc de atunci) e vreo infectie pe undeva, asa ca trebuie vazut. Dar nu prea se pune pb de gastroenterocolita de care se vorbea de dimineata. Poate o infectie urinara. Inca nimic nu e sigur.
Dar m-am linistit ca suntem pe maini bune, speram sa se rezolve repejor si sa plecam acasa. Dar nu inainte de a fi sigura ca bebitza e bine.
Am trecut printr-un cosmar azi si ne-am promis amandoi ca niciodata nu mai ducem copilul la un astfel de spital, chiar daca acolo lucreaza un super extra mega medic.
M-am intins mult, stiu, dar simteam nevoia sa povestesc cuiva ca sa "let it out of my system". mai tarziu, pe la 8-9 vin si rezultatele de la analize. mai intru sa va spun ce si cum.
sa ne tineti pumnii
iertati-mi multele (probabil) greseli, dar am un laptop micut cu tastatura si mai micuta si nu am timp sa recitesc.

31.01.2011: Deci: juriul a deliberat: ne-a iesit la analize rotavirus.
S-au si mirat astia pe aici, asta apare de obicei la copii mai mari, de-aia vaccinul se face la 3 si 6 luni. Nici n-a intrat in contact cu copii, deci probabil i l-am carat vreunul din noi.
Ea e bine acum, nu a mai facut febra deloc, nici kk moale si urat mirositor, si-a intrat in ritm cu somnul si suptul. Ei zic ca a reactionat f bine si e posibil sa plecam acasa, astept dr la vizita sa vdm ce zice.

01.02.2011: Am vesti bune si vesti proaste. Din cauza alora proaste sunt cu psihicul la pamant...
Vestile bune sunt ca suntem acasa, pitica noastra se simte bine, papa bine, a crescut in greutate in fiecare zi (ca o tot cantareau aia in spital sa se convinga ca e hranita bne si asimileaza), nu a mai facut febra absolut deloc, e vioaie, in principiu e ok.

Vestile proaste sunt ca avem o infectie urinara. Nu stim inca ce, maine iese urocultura (la 72 ore de la recoltare), dar azi la 48h s-a vazut la laborator ca "creste ceva". Nu stim ce este acest ceva, dar sigur e un germene p-acolo, asa ca am ramas in continuare pe antibiotic. Intrucat nu am mai vrut sa stam internate doar pt administrarea injectiilor, am plecat cu branula cu tot la noi acasa.
Eu fiind mai Toma necredinciosul de felul meu m-am documentat asiduu si intr-adevar, la varsta ei nu prea se administreaza antibiotic oral (in sensul ca doza e mare si se asimileaza mai bine in sange), iar tratamentul pe infectie urinara doreaza 10-12-14 zile.
Buuun. Am plecat eu curajoasa dar m-am lovit de urmatoarea pb: cine ne face injectiile? E aiurea sa ies de 3 ori pe zi la dispensar cu copil asa mic, nu cunosc pe nimeni in zona dispus sa vina acasa (eventual fara sa ne ia pielea de pe noi, o tanti asistenta de la Medlife s-a oferit sa vina la noi, daaar:
- ea sta in Militari, noi in Baneasa si ar vrea sa o ia sotul meu cu masina (care saracu mai are si serviciu intamplator)
- nu poate veni in noptile cand e de garda
- vrea 50 lei pt fiecare injectie (inmultiti voi 150 lei / zi cu minim 7 zile...)

In schimb la mama la Buftea am o super asistenta de pediatrie care practic m-a cam crescut si pe mine (in sensul ca imi administra faimoasa penicilina pe vremuri) si ar veni si la pitica fara pb.
Asa ca in seara asta fac bagajul si ma mut cu pitica la mama pt cateva zile.
Am zapacit copilul asta cu mutat de colo-colo...
In plus eu sunt lesinata sa stam fara tati atatea zile, dar asta e, nu avem ce face. Mai, aseara cand a plecat tati de la spital si-a lungit asta mica gatul dupa el la usa...apoi a inceput sa miorlaie. S-a intors sotul meu din drum de mila ei. Si in plus mi-e asa drag de ei cand ii vad cum se iubesc seara...Dar ce sa facem, ma gandesc ca trece repede, pitica sa fie bine, in plus suntem la mama si nu la spital, ceea ce e de o mie de ori mai bine.
Acu fac bagaje, am spalat 3 masini de rufe, calc niste camasi pt sot sa nu-l las chiar cu fundul in balta si il asteptam sa vina de la serv si sa plecam. Mi se rupe inima si de el ca vine seara tarziu rupt de oboseala si ciuciu mancare, dar s-o descurca cumva.


Offf, s-or mai termina si la noi necazurile astea....

05.02.2011: Marti ne-am mutat la mama si am continuat tratamentul injectabil. Mi-era o mila de ea, saracuta, nu doare asa tare prin branula, dar oricum s-o vad cu aia infipta in manutza ei mica, plus trezirea pt injectie tot timpul…s-a dus naibii si mama lui de program de papa, de baie, de somn…eram amandoua cheaune.
Miercuri a trebuit sa mergem la Medlife sa mai dam o proba de urocultura (nici azi nu inteleg de ce, din moment ce toata lumea ne-a spus ulterior ca proba recoltata dupa atata tratament este irelevanta...dar in momentele alea parca nu mai gandeam deloc) si sa aflam rezultatul clar la celelalte doua (trecusera deja 3 zile de la recoltare).
Cum am carat copilul degeaba prin ger pana acolo, cum ne-au trimis la laboratorul pt adulti unde i s-a montat punguta aiurea iar copilul a facut pipi pe langa, cum am nimerit pana la urma la laboratorul pt copii(chiar nu stiam unde e…nu mai fusesem) si am stat 2 ore ca sa faca pipi iar, dar saracuta nu mai facea ca nu mai avea din ce (nu aveam unde sa o alaptez!!), cum ne-am decis sa plecam fara sa mai dam proba pt care deja platisem, pt ca incepea sa se umple de copilasi bolnaviori care venisera la consultatii – asta este o cu totul alta poveste!!!
Deci sa revenim la rezultate: urocultura de duminica: prezent KLEBSIELLA; urocultura de luni: NEGATIVA!!! Dr Alina Popa de la pediatrie (pe care n-o recomand, mi se pare o tinerica dusa cu pluta…) incepe sa dea din colt in colt – ca e nasoala infectia, ca trebuie luat in seama primul rezultat, ca al doilea e normal sa iasa negativ dupa o zi de antibiotic si ca trebuie sa continuam tratamentul injectabil 14 zile!!!!
Aha, ne spunem noi, deci brontozaurul nu mai iese la analize dupa o zi de tratament, dar noi tre sa injectam bietul copil de o luna cu antibiotic timp de 14 zile!

Ne aflam in momentul acela in fata a doua seturi de analize, dupa cum urmeaza:
- cele recoltate duminica (procesate la laboratorul Medlife Budimex, probabil singurul care functiona in week-end): coprocitograma - rotavirus; sumar urina – peezente leucocite (deci ceva infectie); urocultura - klebsiella.
- cele recoltate luni (procesate la laboratorul Medlife Grivita): coprocitograma – ok, sumar urina – ok, urocultura – ok.
Hmmm….
Asistenta care venea sa ii faca injectiile piticei ne-a incurajat ca undeva este o problema, ne-a explicat ca este absolut clar ca bebelina nu are nimic, este vioaie, mananca, nu are nici un semn clinic care sa indice vreo afectiune si ca este sigura ca o indopam aiurea cu antibiotic.
Si ne-am framantat in fel si chip, am intors internetul pe dos, pana la urma am decis – de la noi putere – sa oprim antibioticul copilului, deja 3 zile erau oricum destule pt varsta ei (de retinut ca a mai fost injectata cu antibiotic puternic si primele 7 zile dupa nastere!).

In continuare ne-am tot agitat…am dat telefoane… Printre altii, am vorbit cu dr neonatolog de la Medlife, cu care am pastrat o relatie buna (a avut si ea un soc cand a auzit de 14 zile de antibiotic!), care ne-a spus ca ar fi fost bine sa avem si o coprocultura pt confirmare, pt ca daca aceasta Klebsiella se gaseste in urina, se va gasi automat si in tractul digestiv. O cunostinta care lucreaza la un laborator ne-a cofirmat acest lucru. Dar la Medlife ne recoltasera doar pt coprocitograma….
La un moment dat, sotul meu isi aminteste ca ii recoltasera fetei pt coprocultura la spitalul de stat (IOMC) , in prima zi de internare, dar cum ne-am externat val-vartej, nu am apucat sa luam rezultatul. S-a dus sa ia rezultatul si…bineinteles rezultatul era negativ. Aveam deci confirmarea: ANALIZELE FACUTE LA MEDLIFE BUDIMEX AU FOST GRESITE!!!!
Mi-ar placea sa ii strang de gat, va spun sincer, dar din pacate nu ai argumente sa ii convingi pt ca ei sunt medici si te imbarliga cum vor. O chestie ciudata: dr Popa de la Medlife m-a sunat aseara sa ma intrebe daca branula Catalinei e ok, ca a lasat o hartie pe numele ei la spital si putem merge oricand sa i-o repuna (in caz ca se sparge vena, la varsta asta ea avand venele f subtiri). Imi venea sa o iau la injuraturi. I-am spus ca e ok. Nu aveam chef sa sara cu gura pe mine si sa-mi spuna ca am fact o mare greseala ca am intrerupt tratamentul copilului si alte aberatii. Am intrebat-o totusi “de curiozitate” care ar fi concluzia daca am avea o coprocultura sterila si m-a aburit din nou ca nu e relevant bla bla…(noi recoltasem copro inainte de tratamentul cu antibiotic, deci e mai mult decat relevant!!!). Sotul meu e foarte pornit sa le faca scandal astora, problema e ca nu stiu cum sa procedam pt ca nu avem destule argumente medicale. ESTE VREUN AVOCAT PE AICI CU CARE MA POT CONSULTA???

Concluzii din povestea noastra:

1. Spitalele din tara asta sunt de rahat. Nu mai avem incredere in nici unul. Sper sa nu mai avem nevoie, pt ca efectiv nu stim incotro sa o luam. La stat vii cu o afectiune si pleci cu sapte, la privat iata ce se poate intampla, in plus ei sunt innebuniti sa te convinga sa iti prelungesti cat mai mult perioada de externare, ca doar din banii pacientilor supravietuiesc.
2. Este foarte important instinctul tau ca parinte. Atata timp cat copilul meu a fost diagnosticat cu doua aberatii (rotavirus si klebsiella) care au ca manifestari combinate: lipsa poftei de mancare, apatie, febra, diaree si varsaturi frecvente, cu pericol de deshidratare – iar copilul meu nu avea nimic din toate acestea – de ce mama naibii sa ii dau antibiotic 14 zile?????
3. Ce a avut de fapt: o indigestie pt ca maica-sa e cazuta in cap…Am facut duminica trecuta niste chiftelute marinate cu sos, am mancat luni, apoi am tot gatit diverse chestii in fiecare zi si am redescoperit chiftelele joi (sau vineri?)..am gandit in capul meu cel gol ca au stat la frigider si nu au nimic!!! De acu incolo nu mai mananc tocatura, chiar daca e super proaspat.
4. Ca sa stam linistiti, vom lasa sa treaca 7-10 zile sa se elimine antibioticul din organism (orice proba luata acum este ireleventa din cauza tratamentului), apoi vom reface urocultura (NU STIM INCA UNDE, DACA IMI PUTETI RECOMANDA UN LABORATOR IN CARE SA PUTEM AVEA INCREDERE 100%, DESI NU STIU DACA EXISTA ASA CEVA…)
Intre timp ii vom da copilului probiotice 10 zile (pt ca rau nu au cum sa ii faca) – intrucat in cazul extrem in care chiar ar avea prostia de klebsiella, am citit ca se trateaza cu asa ceva, in detrimental antibioticului (pe site-uri din afara, romanilor le place tare-tare sa se indoape de antibiotice – asta e o concluzie in urma lecturilor intense din ultimele zile). Chiar si idioata de la Medlife ne-a recomandat un probiotic – ENTEROLACTIS. Pacat ca abia dupa ce l-am cumparat (si nu e ieftin deloc…) am constatat ca se recomanda DOAR pt copiii in varsta de peste 3 luni!!!)

5. Acum cautam pediatru. Am cam ramas cu fundul in balta. Pt ca spitalele de stat nu au sanse sa se schimbe in viitorul apropiat, as vrea sa ne orientam tot spre unul privat (zic asta cu juma de gura…) Stiti ceva de CMU Dorobanti?
Mai stiti alt spital privat pt copii in Bucuresti? Asta pt ca nu se stie niciodata…desi imi doresc sa nu mai fim in situatia de internare, ceea ce va doresc si voua tuturor!!!




_____________________

Roxana
Mami fericita de printesa superba Catalina-Victoria 02.01.2011

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns DoarUnTatic spune:

Hi all girls, eu sunt sotul lui roxx, si ma aflu in premiera pe acest forum (am mai postat un mesaj la Discutii generale - "revoltele din lumea araba" dar nu cred ca va intereseaza prea tare subiectul)...
Felicitari pentru toate fetele care au nascut in ultimii 1000 de ani si care vor naste in urmatorii 1000 de ani...

Dupa cum ati fost informate de roxx, bebelina noastra Catalina-Victoria (in varsta de 5 saptamani maine) a trecut recent prin niste momente de groaza inutila... nefiind bolnava de nimic, mai multi doctori, atat de la IOMC "Alfred Rusescu" (fost Emilia Irza), cat si de la Medlife, i-au bagat in vena antibiotice fetei mele fara ca ea sa fie bolnava de nimic...

O sa va povestesc cateva detalii contextuale, cat mai pot sa fiu de obiectiv in acest moment:

1. Medicul pediatru la care am ajuns cu sprijinul unui prieten bine intentionat, este Adela Radulescu (sefa sectiei de pediatrie de la IOMC), care este o femeie bine intentionata, dar putin prea ocupata pentru a mai fi cu picioarele pe pamant, iar varsta si mediul de munca nu o ajuta deloc... poti sa fii cel mai bun dr din lume - daca lucrezi intr-un cort din Sudan mai bine iti dai demisia... unicul aspect care m-a deranjat la ea a fost ca duminica dimineata cand fata mea a avut febra 38,4 si diaree, am sunat-o si i-a raspuns lui roxx la telefon cu fraza "ce vrei, ca este duminica dimineata?"...

2. IOMC "Alfred Rusescu" - fost "Emilia Irza" este un spital de stat... este plin de rromi si arabi... nu sunt un rasist sau ceva de genul asta, dar oamenii pe care i-am vazut pe acolo cu copiii bolnavi erau jegosi la propriu (nici nu ma mira ca au copii bolnavi, nu vreau sa ma gandesc cum o fi pe la ei pe acasa, la spital era lux pentru ei probabil)... saloanele spitalului erau arhipline (am numarat intr-un singur salon vreo 5 mamici plus bebelusii lor bolnavi, cu diverse diagnostice), iar medicul meu pediatru nu a binevoit sa se deplaseze acolo pentru ca era duminica.. am zis sa dau o sansa oamenilor ca eu nu prea am umblat prin spitale la viata mea:
- o asistenta (Ana-Maria sau ceva de genul asta) care a vorbit la telefon cu dr. Radulescu si s-a panicat ca era sefa ei, iar dupa ce a vazut fata a diagnosticat gastroenterocolita acuta, cu necesar antibiotic si perfuzie pentru hidratare (diagnosticul asta s-a dovedit ulterior a fi PERFECT FALS)...
- dr. de garda era o tipa pe nume Moldovanu, care a dat acelasi diagnostic (PERFECT FALS), dar a zis ca nu mai trebuie perfuzie, ci doar antibiotic, si a internat-o pe roxx cu bebelina...
- asistentele le vorbesc copiilor cu "fa" (atunci cand voi nu sunteti de fata) si cel putin in cazul nostru, i-au spart Catalinei 2 vene pana au nimerit-o la a treia cu branula... la externare am avut nevoie de rezultatul partial al analizelor si ni s-a spus ca nu se poate elibera daca se externeaza la cerere... am dat shpaga la o asistenta si s-a putut in 5 minute...
- cand le-am externat pe fete, o individa care completa un formular a intrebat-o pe roxx "cate clase" are (ambii avem studii post-universitare, deci ni s-a parut o intrebare de rahat)... ma intreb cate clase avea asistenta aia care i se adresa cu "fa" unui bebelus...
- dupa 4 zile, cand m-am dus sa ridic rezultatele finale ale analielor recoltate la 30.01, am dat peste o asistenta care parea a fi drogata... i-am spus numele fetei si mi-a adus niste rezultate ale unor analize de urina (noi nu recoltaseram asa ceva), cu mentiunea ca nu exista alte analize pe numele copilului meu, de am ramas stupefiat... plus ca rezultatele erau cu diagnostic grav, dar diferit de celelalte de la Medlife si de la IOMC din 30.01... am plecat cu ele la masina socat, incercand sa imi aduc aminte ce se intamplase pe 30.01.. in masina mi-am dat seama ca erau analizele unui alt copil cu numele de familie similar cu al meu :))... m-am intors la asistenta cu pricina si i-am explicat situatia... mi-a spus ca analizele Catalinei nu pot fi luate decat de la laborator, daca am rabdare... cum rabdarea este un atribut al meu, am asteptat vreo 40 de minute, fara sa vb cu asistenta sau sa ii dau bani, si la un moment dat s-a dus si a venit cu analizele... rezultat: SANATOS CLINIC... WOW... nu vreau sa mai comentez despre atitudinea sefei sectiei de pediatrie (dr pediatru al copilului meu), care mi-a spus la telefon ca nu a vazut rezultatele analizelor, dar eu am ridicat rezultatul nr. 4 de la laborator (mai fusesera ridicate 3 examplare inaintea mea)... eu promit ca nu ma voi mai intoarce niciodata la IOMC...
- la toaleta de la etajul 2, sunt depozitate vreo 3 tomberoane de gunoi... nu stiu daca este chiar ok... mamele de pe etaj nu merg la wc cu zilele pentru a nu se contamina cu ceva...
- nu va luati laptopuri cu voi la IOMC: riscati sa ramaneti fara ele...

3. Indiscutabil, Medlife, comparativ cu IOMC, din punctul de vedere al conditiilor de cazare, este ca un fel de Elvetia, comparata cu Sudanul... Medlife are conditii de 4 stele la internare... costa cam mult, dar macar ai curatenie, respect si servicii... problemele lor sunt urmatoarele:
- ANALIZELE... nu va recomand sa recoltati vreodata analize la Medlife, DACA acestea sunt trimise pentru analizare la laboratorul de la Budimex... nu stiu de ce, dar Budimex a dat doua rezultate perfect contradictorii in 2 zile consecutive, la sangele Catalinei.. unul de bolnav grav si unul de perfect sanatos...
- TENDINTA DE A INVENTA CHESTII CA SA VA TINA MAI MULT INTERNATI... aici este vorba de bani... daca ei recolteaza analize si rezultatul vine peste 3 zile, din punctul lor de vedere trebuie sa stati acolo internati (1500 RON / 3 zile), chiar daca bebe nu mai are nici un fel de simptome... nu stiu sigur daca au facut intentionat ceva cu primele analize care au iesit foarte prost, ca sa ne tina mai mult pe acolo, dar impresia asta mi-au dat-o...
- SI EI BAGA ANTIBIOTICE IN COPII FARA SA AIBA REZULTATELE ANALIZELOR, doar ca ei baga cocktailuri de antibiotice tari, nu ampicilina ca cei de la IOMC (ATENTIE CE VORBITI PRIN Medlife despre IOMC, PENTRU CA SUNT UNII DIN IOMC CARE LUCREAZA SI LA Medlife SI BARFA ESTE LA MARE MODA)...

SFATURILE MELE PENTRU VOI PROASPETELE MAMICI, SUNT URMATOARELE:

1. Internati-va la privat, nu la stat, pentru siguranta copilului vostru si exercitarea drepturilor de om civilizat... sau tratati-va copiii la domiciliu...
2. Nu permiteti nimanui sa bage antibiotice in copiii vostri decat dupa rezultatele analizelor complete (sange, copro, uro si nazal)... daca iese ceva foarte grav dar copilul nu pare sa fie atat de grav, cereti o noua tura de analize, de preferat la alt laborator...
3. Daca totusi se baga antibiotice obligat-fortat, externati-va la cerere si intrerupeti voi antibioticele si mergeti la alt spital si la alt doctor... refaceti analizele in alt loc...
4. Antibioticul ataca o boala si o distruge, dar lasa si urme in organismul copilului... organismul copilului acum este in crestere / formare si se obisnuieste cu bacteriile (organismul uman este format in mare masura din bacterii... acestea sunt normale)... in contact cu bacteriile, organismul copilului se comporta ciudat initial (durere, diaree, planset, febra), dar ulterior corpul sau genereaza niste substante (printre care si PROTEINA C REACTIVA care este utilizata de doctori pentru a va speria si a va cere banii aiurea), dar acele substante au exact rolul antibioticelor, de a elimina pericolul la adresa organismului copilului, iar singura lor urma sunt anticorpii - care sunt buni (ceva ce copiii vostri nu vor avea daca ii indopati cu antibiotice)...
5. Cautati-va doctori pediatri tineri...

CONCLUZII

1. Tot sistemul medical din Romania este varza... in unele locuri exista dotari mai de doamne-ajuta, dar doctorii sunt aceiasi... educati intr-un sistem arhaic si paranoic... terorizarea parintilor si chinuirea copiilor sanatosi sunt la mare moda...
2. Nu dati spaga, ca nu merita... voi spuneti ca dati pentru copil, dar de fapt copilul este sanatos... ei il imbolnavesc si voi le dati si bani pentru asta...
3. Cand ridicati rezultatele analizelor asigurati-va ca este numele copilului vostru scris pe ele :)


Tot respectul mamicilor... :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laurika1982 spune:

Salutare!!

Simt nevoia sa raspund la postarile voastre...Faptul ca oriunde te-ai duce in tara noastra draga e cam totuna, diferenta o face doar camera si patul de spital.Eu una sunt patit cu Medlife Grivita..cand mi-am facut analizele sarcina si m-au scos pozitiva cu CMV..eram in 12 saptamani..medicul mi-a zis sa repet neaparat analizele, ca stau linistita ca vedem ce facem mai departe...am repetat analizele la Cantacuzino si surpriza....NU AVEAM NIMIC!!Fusese candva o infectie dar acum era totul ok..ce sa mai zis ca cele cateva zile pana au venit rezultatele am stat ca pe jar...am stresat si bietul copilas din burta..In aceeasi perioada, un coleg de servici al sotului a fosy scos cu toate bolile pamantului, ciroza hepatica ...ca sa se dovedeasca ca au gresit...acelasi Medlife..Eu una am zis urmatorul lucru:atata vreme cat un spital particular te trimite la stat in cazul in care apar probleme, refuz sa ma internez la ei.Avem prieteni de familie care :au nascut" in ianuarie, tot la particular.Collung inchis, fata avea ceva varice pe picioare...a trimis-o la analize elaborate la Fundeni ca , dupa 2 zile , sa-i zica ca e bine, nu are nimic si ca o sa-i faca cezariana.Eu am nascut la Giulesti si m-am externat cu 3 zile inainte de nenorocire..am ajuns la cezariana fiindca aveam 42 sapt si col lung, inchis..Nu zic cum se plimba asistentele sa-ti vanda te miri ce camasa de noapte, burtiera...
Imi pare tare rau ca s-a ajuns la asa ceva, sa va puna pe drumuri aiurea si mai ales sa chinuie un copil asa de mic..Tre sa fiti tari ca ....vai de noi altfel..



Laura Mami de Minune Cristian Alexandru 10.08.2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DoarUnTatic spune:

apropo, ca o completare... am stat cu roxx la MedLife Grivita vreo 8 zile in ianuarie, cand s-a nascut vuvuzela noastra... am fost zilnic sa le vad si cu ocazia vizitelor am privit atent de multe ori bebelushii care se lafaiau in "acvariu"... jur ca eu personal nu am vazut nici macar unul singur care sa se fi nascut altfel decat prin cezariana.. nu pot sa afirm sau sa sustin ca cezariana este politica de stat la MedLife Grivita, dar asa parea... cateva dintre mamicile/taticii cu care am vb sau rudele lor aflate in vizita pe acolo mi-au marturisit ca mai toate mamicile care au nascut acolo au vrut nastere naturala, dar TOATE au fost informate cu cateva minute inainte de nastere (dupa injectii si bla bla) ca ar avea probleme si ca este necesara cezariana... cativa dintre copii nascuti acolo cu cezariana si sub acoperirea unor "probleme la nastere" (rezultate la ANALIZE) au stat mai mult de 3 zile spitalizati si astfel costurile de spitalizare au crescut foarte mult...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns NicoletaB spune:

Sanatate micutei si chiar imi pare rau de neplacerile de care ati avut parte.
Referitor la cezarienele la Medlife si ca ar inventa boli ca sa mareasca factura, mai bine ar fi sa vorbesti pe cazuri concrete decat din auzite, caci nu e frumos sa generalizezi.
Fiecare vorbeste din experienta proprie si invatam unii de la altii.
Eu am nascut prin cezariana la Medlife pentru ca asa am vrut eu, au fost si nasteri naturale in perioada in care am nascut eu. Copilului meu sau mie nu ni s-au inventat boli fictive. Nu am platit in plus, nu am fost retinuti mai multe zile decat trebuia.
Daca voi ati fost fortati sa faceti cezariana sau ati platit tratamente fictice, e grav!

Inca o data sanatate si cat mai putine incidente neplacute cu sistemul sanitar indiferent de natura lui!


Mamica lui Mihai Rares (12.06.10-12.55h)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sirimie spune:

Bebelina voastra sa fie sanatoasa si sa se faca mare si frumoasa!

Este foarte gresit sa intrerupi un tratament inceput cu antibiotice, trebuie sa tina cel putin 5 zile.

Gasiti-va un medic in care sa aveti incredere si mergeti la el.

Noi mergem la Medicover dar mai sunt si alte clinici particulare si de stat. De stat - Grigore Alexandrescu si Matei Bals - la asta din urma conditiile de internare sunt foarte proaste.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns libelula spune:

noi am facut 39 de grade acum 2 saptamani si am fost la medlife la pediatra noastra. ne-a recomandat intai antitermice, pana au iesit analizele la sange, urina si copro, apoi ne-a dat un antibiotic pentru ce avea bebe. analizele au iesit in aceeasi zi, iar doctorita ne-a sunat imediat sa ne spuna ce sa luam. noi nu am avut pana acum surprize neplacute la medlife.

in alta ordine de idei, nu am dus copilul la spitalul de stat nici cand a facut 39,5 la 9 luni (pojarel), ca mi-e groaza ca il duc cu un virus banal si plecam cu stafilococi si pneumococi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fabiola.mami spune:

Eu tocmai ca sa evit eventualele mici probleme si frecusuri, mi-am facut un card (http://www.medicover.ro/325,Abonament-Kidcard-pentru-copii.htm) "cu de toate" la medicover, care include si vaccinurile periodice si consultatii acasa, reduceri la analize.. e mai practic si comod si oricum la medicover e cea mai buna sectie de pediatrie deci e win-win

Mergi la inceput