Tuse de 4 saptamani...

Tuse de 4 saptamani... | Autor: Zina

Link direct la acest mesaj

Baietelul de 4 ani a fost racit acum vreo luna si jumatate. Dupa viroza (timp in care nu a tusit), a inceput sa tuseasca, dar din cand in cand. Se aude cum are secretii ramase in gatut, ca-si drege vocea, mai ales dimineata. Tuseste putin in timpul zilei, din cand in cand, dar noaptea, fiind la orizontala, are reprize de tuse, destul de lungi.
O doamna doctor pediatru l-a ascultat, a spus ca nu se aude nimic, si mi-a spus ca-i va face o reteta de Singulair. Eu am citit ca este pentru astm bronsic. Doamna doctor de familie, fiind sunata de mine, mi-a recomandat pliculete de Fluimucil, mai intai, si apoi sa vedem cu Singulair-ul. Am citi ca Fluimucil-ul poate da reactii cutanate. Voi l-ati folosit la copilasii vostrii, este bun, a avut cev areactii adverse?
Nu mai spun ca sunt speriata si de faptul ca bona noastra, in tinerete a avut TBC, si a ramas de-atunci cu un astm bronsic, ea tuseste foarte mult, de cand este la noi, tot timpul. Si-a facut testul sputei si i-a iesit negativ, test repetat in fiecare an. Dar stau cu frica-n san sa nu aibe ceva doamne fereste, din nou si sa-i fi dat la copil.
Deci, pentru tusea asta, este bun Fluimucil-ul? Baietelul meu face din cand in cand alergie cutanata, nu la medicamente, dar nu stiu daca sa-i administrez din aceasta cauza Fluimucil-ul.
Multumesc.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Pai tu ai mai multa incredere in raspunsurile de pe forum decit in propria pediatra?

ce relevantza are ca la unii a dat reactzie cutanata si la atzii nu?

Mey ZIna,schimba pediatra daca nu esti multzumita,ca e mai sanatos si benefic decit sa faci ce-tzi recomanda cineva pe forum!

Dana

www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Orice medicament are reactii adverse, si mancarea ii poate da reactii cutanate.
Fa ce iti spune medicul sau mai consulta inca un medic, nu intreba pe forum niste oameni care nu' de specialitate, nu au consultat copilul si habar nu au despre ce este vorba!
Incearca sfatul dat d medicul de familie daca in pediatra nu ai incredere.
dar in gerenral este mai indicat sa faci ce-ti spune medicul i nu sa spui ca ti-a dat medicamentul X, dar tu ai citit ca e pt. astm. Omul ala e medic si stie de ce ti l-a dat.

**Fur is for petting***
http://www.facebook.com/#!/adoptiicaini
www.adoptiipisici.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anangel_lexi spune:

Zina, si Maria a luat anul trecut Singulair din acelasi motiv. A fost bine dar, cum a venit iar sezonul rece, cum am inceput din nou cu tusea. De data asta pediatrul nu ne-a mai recomandat Singulair ci aerosoli cu anumite substante. Eu zic, ca si celelalte fete, sa asculti sfatul medicului.

de Maria Cornelia (20.09.2006)
Din ce in ce mai mare
Si primele perlute
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Vesnic cu Emma in suflet

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mi-Ka spune:

Zina, noi pentru tuse seaca folosim cu succes Stodalul, iar pentru tuse productiva si secretii in gat aerosoli cu ACC (care cred ca are aceeasi substanta activa ca si Fluimucilul,)sau un sirop pe baza de carbocisteina (Rhinatiolul sau Humexul).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Zina spune:

Am inceput sirop Prospan, din aceasta seara (recomandat tot de pediatra), iar maine ii prescrie Singulair. Am sa discut cu ea mai multe cand ne intalnim, vom vedea atunci ce este de facut.

Vad ca multe doamne au intrat aici la subiect numai ca sa critice, ce, nu stiu. Nu aveam de gand nici o secunda sa dau copilului meu un medicament recomandat pur si simplu de cineva de pe net, doar am intrebat daca s-a folosit x si y, ce efecte au avut. Nu altceva...
Multumesc celor care au raspuns la intrebare, nu pe langa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nicoleta spune:

Fa-i testele de alergie, sa vezi daca intr-adevar este alergic. Si daca da, sa vezi ce poti face sa il ajuti, sa indepartezi alergenii. Am patit-o si noi...

--------------------------------------------
A venit Craciunul! A trecut Craciunul...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Zina spune:

Nicoleta, spune-mi te rog, pentru ce alergeni se fac testele? La voi cum s-antamplat? Oare chiar poate fi alergie, tusea astea? Iti multumesc frumos.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

zina, si eu am trecut prin ceva asemanator cu fetita mea. dupa o viroza care a debutat pe 18 decembrie, a scapat de mucii curgatori (care devenisera chiar verzi la un moment dat, insa nu a fost nevoie de antibiotic, am lasat boala sa-si urmeze cursul firesc, la recomandarea pediatrei), insa tot mai avea secretii in nas, iar dimineata avea accese de tuse din cauza secretiilor acumulate in timpul noptii. bine, fii-mea e si "capoasa" rau, nu ma lasa sa-i curat nasul cu batista bebelusului si nici nu stie sa-l sufle foarte bine.
pediatra ne-a recomandat sirop ketof 2,5 ml de doua ori pe zi si sirop fluimucil 5 ml de 3 ori pe zi + picaturi de nas biorinil. ei bine, si-au facut foarte bine efectul, dupa 3-4 zile de tratament scapase puiul meu de secretii si tuse. DAR pediatra a spus ca problemele fetitei mele par a fi din cauza polipilor si ca ar fi bine s-o vada un specialist ORL, dupa terminarea sezonului rece.

eu am avut grija in plus sa o feresc de aerul rece de afara in perioada cu tusea (imediat incepea sa tuseasca, daca respira aerul acela rece) si puneam noaptea pe caloriferul din dormitor un vas cu apa, pentru umidificarea aerului (la noi e foarte cald in casa si aerul se usuca).

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Zina spune:

Am fost la medic, mi-a prescris Singulair de 5, m-am dus, am scos reteta, dar imediat dupa o prietena a vazut si mi-a spus ca trebuia sa fie de 4. De 5 se da peste 6 ani. Am sa sun din nou pediatra si-am sa o intreb daca este ok ceea ce mi-a dat, adica de 5.
Cand l-ati dat copiilor, ce gramaj era?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

zina, dar pe prospect ce scrie ?

in fine, altceva voiam sa-ti spun :

spui ca bona tuseste mult, pe fondul unui astm bronsic.

poate la voi in casa e ceva care provoaca aceasta tuse, atat bonei, cat si baietelului tau. nu stiu, aveti mobila, covoare, carti, perne, cuverturi, etc. vechi ? ai plante in casa ? condens, igrasie, mucegai ?

mai poti intreba medicul pediatru despre acea testare subcutanata care se face pentru a determina daca baietelul tau a intrat in contact cu virusul TBC si daca are sau nu anticorpi. nu stiu daca se face la varste asa mici, insa poti intreba, daca tot o suni in legatura cu Singulair-ul.

poate nu ar fi rau, pe termen lung, sa te gandesti sa-ti cauti o bona mai tanara, mai "in putere", la alte subiecte scriai ca esti nemultumita de bona actuala, spuneai ca este batrana, ca oboseste repede si isi pierde rabdarea, ca nu face fata si ca abia asteapta sa veniti voi de la serviciu, ca sa plece acasa, ca nu e dispusa sa stea peste program sau in week-end cu baiatul tau...sunt cam multe "nu" in ecuatie, nu crezi ? poate d-na respectiva chiar nu poate sa faca fata, un fost bolnav de TBC probabil nu mai este chiar atat de "fortos" precum un om sanatos, si ii este jena sa va spuna sau sa renunte la job, presupun ca o platiti destul de bine si ii prind bine banii acestia...

cat despre reactiile adverse la medicamente, e greu de apreciat dinainte daca al tau copil va avea sau nu acele reactii, in momentul in care ii dai un medicament nou...ele sunt mentionate pentru ca tu, ca parinte, sa stii ce sa urmaresti, mai ales la copilasii micuti, care nu stiu sa spuna ce si unde ii doare...

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Mergi la inceput