Calciu pt. baietel de un an

Calciu pt. baietel de un an | Autor: Nicoleta_M

Link direct la acest mesaj

Baietelul meu in varsta de 1 an are numai 2 dintisori. La evaluarea periodica medicul pediatru ne-a spus ca "suntem in urma cu doua luni in privinta dintilor" si ne-a dat Calciu Kids dar in cantitate mai mare decat scrie pe prospect.
Mie nu mi se pare un copil care are lipsa de calciu, e un copil "zdravan", se misca tot timpul, are stabilitate foarte buna, merge de la 9 luni, nu are probleme cu fontanela. Ce credeti sa ii dau cantitatea prescrisa de pediatru sau cea de pe prospect?


Imi cer scuze daca am deschis un topic nou si informatia exista deja, am cautat si nu am gasit nicaieri.

Multumesc.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lavinia.p spune:

Nicoleta, eu am o prietena a carei fete la un an si 2 luni nu avea nici un dinte in gurita si nu i-a dat pediatra nimic...a mai trecut o lua si au spart dintr-o data vre-o patru dinti si de atunci in continu. eu dc as fi in locul tau nu i-as da daca nu are nevoie, eventual sa-i faci o analiza sa vezi dc are lipsa de calciu, desi dc zici ca e nazdravan nu vad de ce sa-i dai...bine asta e parerea mea.Va doresc numai bine si sa iasa repede dintucii mult asteptati

La MUlti Ani 2011
Asa creste iubirea vietii mele 23.mai.2009

Am produse de vanzare, va astept cu drag!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_driana spune:

si baietelul meu de aproape 14 luni are doar 2 dinti jos...si cei 2 de sus abia acuma au iesit...mie niciodata nu mi-a zis pediatra ca suntem ,in urma' cu dintii...desi primul dinte i-a iesit aproape la 11 luni...
parerea mea ii sa-i faci o analiza sa vezi cum sta cu calciul, daca are lipsa atunci da-i, daca nu are, nu-i da...
tu faci cum crezi.


A_driana , de minunea mea David-Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns x_ggg spune:

Cunosc acest gen de pediatri. Noua ne-au iesit 2 dinti la 7 luni jum, inca 4 la 10 luni, si de atunci pana la 1 an si 2 luni nimic.La 1 an si 2 luni a mai iesit unul. Stiu mamici cu copilasi care la 1 an si 2 luni abia le-a dat primul dintisor. Vor iesi toti pana la urma. Excesul de calciu este foarte daunator.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bebe Beca spune:

Nicoleta, remediul nostru pentru lipsa de dinti a fost marirea dozei de vigantol de la 2 la 8 picaturi pe zi, pentru 2 saptamani. Nu mi se pare potrivit sa administrezi calciu unui copil caruia nu-i lipseste.
Insa aceasta marire a dozei de vigantol am facut-o abia pe la 1 an si vreo 5 luni, cand avea numai 2 dinti. Lor le-au aparut dinti dupa 1 an si 2 luni. Asa ca poate merita sa iei in considerare si o amanare a oricarui remediu, deoarece la 1 an nu este obligatoriu sa aiba dinti. Iar daca baietelul are deja 2... este excelent.

Ioana, Rebeca (16.05.2004), Sara (17.04.2009) si 34+
Creste fata mica... Creste si minunea Rebeca
http://community.webshots.com/user/Berecutza
http://community.webshots.com/user/bebeca2004
http://community.webshots.com/user/bebebeca



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nicoleta_M spune:

Multumim frumos tuturor pentru sugestii. O sa merg in prima faza sa ii fac niste analize apoi in fct de asta cer parerea unui alt pediatru.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Depinde ce a vazut medicul. Poate nu s-a luat doar dupa dintisori. Pate s-a uitat la fontanela, la coaste, la picioruse, poate l-a batut usurel pe obraz...poate a intrebat cat lapte bea (sau produse lactate). In fuctie de toatea astea ar putea sa dea calciu si fara analize. Daca vrei sa faci totul ca la carte, mai ales daca n-ati mai facut analize pana acum, mergi si vezi ce valori ies.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioanna81 spune:

baietelului meu i-a iesit primul dinte la 1 an si 2 luni. nu ne-a recomandat calciu. eu cred ca ar trebui facute ceva analize, excesul de calciu nefiind tocmai indicat.

******************************************************************

Ioana si Carol Ioan fac Trazbātii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madau spune:

Dintii ies cand sunt programati genetic sa iasa, poti sa-i dai kilograme de calciu, ca nu-i faci sa apara mai repede. Stai linistita, a mea la 1 an avea 1 dinte, si nici ala complet crescut Cat despre lipsa de calciu, poti sa-i faci niste analize si in functie de rezultat decideti cum faceti. Eu asa as proceda.

Madau si Alexia Miruna (15 dec 2005)

www.geocities.com/nov_dec_2005/povesti2005.htm#madau" target="_blank">povestea nasterii Mirunei, www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1b04435806e76a5905bfb2&skin_id=4&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulet aniversar
filmuletze poznase www.dropshots.com/madau" target="_blank">1 si www.dropshots.com/Miruna" target="_blank">2


bijuterii noi la UNIQUE BIJOUX


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nicoleta_M spune:

Pt Anya

Matei a fost alaptat pana la 7luni iar de atunci bea lapte praf Aptamil..."e topit" dupa lapte,iaurt,medicul nu l-a batut cu degetul peste obraz, a afirmat ca fontanela e in regula si ca motivul pentru care imi da calciu e faptul ca suntem in urma cu doua luni in privinta dintilor. Am fost azi sa ii facem analizele..vom vedea valorile.

Multumim

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bebe Beca spune:

NICOLETA, intreaba un medic si de marirea dozei de vigantol. Vezi ce spune. Ma bucur ca ati ales sa faceti analize inainte de a administra calciu.

Ioana, Rebeca (16.05.2004), Sara (17.04.2009) si 35+
Creste fata mica... Creste si minunea Rebeca
http://community.webshots.com/user/Berecutza
http://community.webshots.com/user/bebeca2004
http://community.webshots.com/user/bebebeca

Mergi la inceput