Dulcineii DC - Diabet zaharat la copii *9*

Raspunsuri - Pagina 21

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Adrianaa spune:


Lizi32, acum am gasit mesajul tau. Referitor la debutul lui Alex , nu ne-a comunicat cineva despre prezenta pozitiva sau negativa a autoanticorpilor. Investigatiile care se fac in spital pentru depistarea diabetului zaharat sunt: Glicemie, glicozurie, colesterol, corpi cetonici, acetona, masurarea acidului uric, ureei, creatininei, albuminei, Hemoglobina glicata (Hb A1c).

Perioada de miere a tinut cam 1 an. Primul an a avut administrata insulina Mixtard 1 injectare dimineata si 1 injectare seara. Urmatorii 2 ani a avut Actrapid si seara Mixtard (o perioada), apoi Actrapid si Insulatard (cu care i-a mers f. prost, cu multe hipo noaptea), dar tratamentul a fost schimbat la Buzias cu Novorapid si Lantus.

Diabetul este o afectiune foarte individualizata, iar Alex a avut inca de mic un diabet f. greu controlabil. Privind in urma, exclud total cauza modului de ingrijire - pentru ca am masurat, am cantarit la gram, dar controlul era greu de obtinut. Alimentatia era ca la carte. Totul a devenit si mai greu controlabil - progresiv - dupa pubertate si in timpul adolescentei, cand prezenta hormonala dezechilibra totul. Nu mai functiona nici o regula, nici cele din carti, nici cele din practica...

Lizi32 uite doua linkuri - poate iti vor aduce cateva lamuriri referitoare la prezenta autoanticorpilor.

http://forecast.diabetes.org/magazine/features/other-diabetes-lada-or-type-15

http://www.tmj.ro/article.php?art=1343815568124413

Citeam un studiu despre acizii grasi Omega3 si beneficiile aduse in diabetul zaharat. Cred ca sunt utili pentru orice fel de diabet, mai ales daca este nou depistat.

http://diabetta.wordpress.com/2012/03/09/acizii-grasi-omega-3-reduc-riscul-diabetului-de-tip-1-cu-55/

Daniela, citeam undeva ca glicemiile sub 150 mg/dl protejeaza impotriva distrugerii celulelor beta ramase.

Foamea in diabetul zaharat este un punct comun, in general, sunt mecanisme explicate medical. Incearca sa-i dai 2-3 nuci cand ii este foarte foame. Ele taie pofta de mancare datorita continutului de acizi grasi esentiali. Nucile sunt foarte benefice in diabetul zaharat.

Referitor la alimentatie, cred ca alimentele naturale (care mentin un ph bun in organism, contin vitamine, minerale si alti nutrienti necesari pentru o buna sanatate), cat mai putin prelucrate, lipsite de aditivi alimentari, acizii grasi esentiali, Vitamida D3, pot aduce mari beneficii in ingrijirea diabetului zaharat.


Se recomanda un raport de 3:1 /zi Omega 6 si Omega 3.
Intr-o dieta de 2000 cal/zi ratia recomandata este de 2,2 - 8,8 grame de Omega-6 pe zi.


continutul de acizi grasi esentiali Omega 3 si Omega 6 in alimente





studii diabet
www.diabet-zaharat.blogspot.com/" target="_blank">diabet zaharat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adrianaa spune:


Lizi32, in primul an tratamentul lui Alex a fost cu insulina Mixtard 30/70, care are o actiune mixta:

-rapida 30% si
-retard 70% insulina umana.

http://www.novonordisk.co.in/documents/article_page/document/pharma_insulin.asp

uite si un ghid de tratament, poate iti este util

http://diabetta.files.wordpress.com/2010/10/insulina-si-tratamentul-cu-insulina.pdf


Despre cauzele aparitiei diabetului z., dr. Radu Pieptea (Diabetul zaharat in clinica medicala) mentioneaza factori endocrini (DZ poate fi favorizat in aparitie prin disfunctii ale glandelor endocrine care au actiune hiperglicemianta – hipofiza, suprarenala, tiroida) sau genetic. „In sensul geneticii pledeaza frecventa a doua antigene celulare distincte de la nivelul leucocitelor HLA. Gene situate la suprafata celor mai multe membrane celulare la om. Genele cu potential diabetogen sunt raspandite peste tot in organism, diabetul apare astfel ca o stare deficitara complexa a intregului organism.”

Despre problema influentelor declansatoare face referire la mediu – ca factor declansator al unui diabet ereditar sau la structuri somatice (celulele beta insulare).

Mediul declansator ar putea fi favorizat de – factori alimentari; factori psiho-afectivi; sau factori toxici. Daca nu exista un teren ereditar, acesti factori pot determina un diabet dobandit.

Dr. Young spune ca aproape 25% dintre copiii americani au predispozitie genetica pentru diabet tip 1, dar mai putin de 1% dintre acestia se imbolnavesc. „Glontul genetic provoaca vatamari doar daca se apasa tragaciul numit stil de viata. Genele in sine nu provoaca diabet, dar stilul de viata dezechiibrat le poate elibera potentialul distructiv”.

Afirmatiile dr. Young mi-au amintit de un studiu facut de un grup de medici romani in care au determinat prezenta autoanticorpilor la unii frati ai copiilor cu DZ 1.




studii diabet
www.diabet-zaharat.blogspot.com/" target="_blank">diabet zaharat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lizi32 spune:

neata

imi pare asa de rau sa aud de noi copii diagnosticati cu boala asta perfida!!!!
adriana multumesc inca o data! valorile negative ale anticorpilor precum si nivelul scazut de insulina pe care-l facem ne pune pe lista aspirantilor la Mody... vom vedea in timp... nici nu stiu daca pana la urma si Mody asta e mai bun decat DZ 1...
Emre are un frate de 4 ani care va trece si el repejor pe ceva suplimente de Omega 3... nu se stie niciodata si zau daca as vrea sa ma mai loveasca trenul, asa cum tocmai a facut-o in vara asta!

aseara i-am administrat o corectie de 2 unit de Novorapid, desi glicemia inainte de masa era f normala (93) si asta pt ca la o ora jumate dupa masa vine cu 200- 230 si nu e ok... am zis sa experimentam si asa si se pare ca merge- a avut 100 dupa o ora de la masa...

invatam sa fim pancreas.... asta e. o alta menire in plus, ca mame!



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lizi32 spune:

hai ca a doua postare a ta nu o vazusem :)
adriana nu-mi dau seama ce schema de tratament avem noi! pur si simplu santem sariti din orice schema!!!!
inteleg ca voi ati facut 2 injectii din prima zi... la noi e ciudat... facem numai Lantus seara... cum ziceam in privat, doar de vreo 2 zile au sarit glicemiile la 200 undeva pe la ora 11 noaptea, la 2 ore de la masa de seara.... dret pt care aseara l-am corectat cu 2 unit de Novorapid....
Emre reactioneaza violent la insulina rapida si spun si ce de: intr-o zi la pranz, in conditii absolut similare cu celelalte zile in care inainte de masa de pranz avea glicemie normala de 90-100, l-am depistat cu 168. Am facut o corectie de numai 2 unitati de Novorapid, i-am dat sa manance ( tot regim, pt ca noi reusim sa-l mentinem echilibrat, cel putin de moment, numai din mancare si sport) si la 2 ore dupa masa era in hipo cu 48! Si nu a fost prima data cand reactia lui la novorapid pe parcusrul zilei a fost violenta....

Sa vedem daca pe noua formula, cu 1-2 unitati de rapida seara inainte de masa de seara , o sa ne stabilim cumva... ziua santem f bine, seara avem probleme, probabil pt ca Lantusul, efectul lui, e pe sfarsite....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adrianaa spune:


Recomand cateva linkuri pentru mamicile-„dulcinee incepatoare”:


http://diabetta.wordpress.com/2009/12/17/un-ghid-ajutator-pentru-parintii-cu-copii-si-adolescenti-cu-diabet-zaharat/

http://diabetta.wordpress.com/2009/12/10/guidelines-for-treating-lows-by-age/

http://diabetta.wordpress.com/2009/12/08/care-of-children-and-adolescents-with-type-1-diabetes/

http://diabetta.wordpress.com/2009/12/08/care-of-children-and-adolescents-with-type-1-diabetes-2/

http://diabetta.wordpress.com/2007/10/23/what-not-to-say-to-your-children-who-have-diabetes/




studii diabet
www.diabet-zaharat.blogspot.com/" target="_blank">diabet zaharat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adrianaa spune:


Lizi, intelesesem - gresit - ca mai nou faceti seara 5 Lantus si dimineata 2 Lantus. Dar este vorba numai de 5 Lantus.

In cazul asta, da, cred ca incepe sa nu mai ajunga actiunea Lantusului de seara. Daca totusi mai ridicati 1 u.i. de Lantus trebuie mare atentie cum vine dimineata la 7, sa nu vina cu hipo.

corectia cu Novorapid trebuie facuta cu mare atentie, la Alex, 1 ui cobora cu 100 mg/dl. La 230 mg/dl n-as face corectie mai mult de 1 ui Novorapid. (are actiune 5 ore, primele 3 ore actioneaza cam 30%/h). Noaptea este si mai puternic ca actiune.

Alimentatia este f. corecta si il ajuta enorm. Cu aceste cunostinte pe care le aveti, puteti sa impingeti f. mult "luna de miere".




studii diabet
www.diabet-zaharat.blogspot.com/" target="_blank">diabet zaharat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lizi32 spune:

Neata..
Adriana, din pacate ni s-a spus ca de crestem cu o unitate Lantusul nu va avea ca efect acoperirea pana seara... Aseara iar a venit cu 170... deci e clar ca ceva se intampla... o sa incepem sa ii facem max 2 unit de Novorapid inainte de masa de seara... e f aiurea pt ca noaptea, cum zici si tu, ai risc mare de hipo...
de moment acum, pt ca e in vacanta, are un program mai aparate, in sensul ca se trezeste dupa 10, pt ca seara se culca pe la 1 :)))... toate astea se vor termina in curand, cand ne regrupam in Istanbul si intram usor usor in programul de scoala....
Ma gandeam azi, din cauza vaolrilor mari de seara ( si cea de ieri de la pranz, care a fost 120!) ca nu se poate sa avem o luna de miere asa de scurta!!!! in conditiile in care chiar mananca fix ca la carte. fara exceptii. iar efortul este undeva mult peste medie, innotand f mult si facand sport in aer liber multe ore pe zi....


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adrianaa spune:


Andrei Laslau are 29 de ani, este medic rezident (chirurgie generala) la Spitalul Clinic de Urgenta "Sf. Ioan" Bucuresti. • A scris articole de specialitate in ziarul “Jurnalul National” si pe diverse site-uri.

“Nutritia este o pasiune pentru mine, vroiam sa ma specializez ori in nutritie si metabolism, ori in chirurgie plastica, acum voi ajunge chirurg generalist si poate o sa ma supraspecilizez in chirurgia obezitatii - gastroplastii, abdominoplastii”. Andrei Laslau

Este un doctor cu multa pasiune pentru profesia aleasa si ne aduce o noua paradigma, bazata pe multe studii noi, in domeniul nutritiei.

www.andreilaslau.ro/cine-este-andrei-laslau" target="_blank">http://www.andreilaslau.ro/cine-este-andrei-laslau








Emisiune cu dr. Andrei Laslau despre dietele 'Low-Carb' si beneficiile acestora.










Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adrianaa spune:

Emisiune cu dr. Andrei Laslau in care ne vorbeste despre mezeluri.







Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marci_lari spune:

Buna fetelor,
Ce mai faceti? Vad ca din pacate se scrie tot mai rar pe forum.
Noi nu suntem prea bine, in sensul ca glicemiile au fost foarte mari in ultima luna, fara nici un motiv, din contra eu ma asteptam sa scada avand in vedere ca am inceput sa mergem la karate si atletism de cate 2 ori pe saptamana. Am incercat tot felul de combinatii, la inceput tot i-am taiat din carbohidrati pana mi-am dat seama ca slabeste si glicemiile tot mari erau apoi am urcat unitati de insulina dar in zadar. Poate ma ajutati voi sa-i dau de capat.
Larisa are 18 kg., 118cm., 4ani si 10 luni
Levemir: 4u dimineata si 3u seara
Humalog: 2u 2u 2u la mesele principale
1400 cal/zi
Glicemii -ora 8 intre: 180-300
-ora 11 sambata si duminica 100-170
-ora 14 intre:160-250
-ora 17 peste 180
-ora 20 peste 240
Eu cred ca Levemirul ,atat de dimineata cat si de seara nu ii ajunge ptr. ca de multe ori la ora 17 nu mananca si tot peste 240 o gasesc iar la culcare (ora 23) are in jur se 100 si dimineata tot peste 180 este.
Va doresc o zi buna si astept sfaturile voastre.

Mergi la inceput