Dulcineii DC - Diabet zaharat la copii *9*

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei
Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anina_n spune:

Buna, dragi mamici !
Ce mai fac dulcineii ?
Nu am mai intrat de ceva vreme pe aici.
Adriana, . , pentru tot ceea ce postezi aici.
Noi am fost la Buzias, ca in fiecare an in aceasta perioada, spre marea incantare a Cristinei. Nici nu pornisem bine spre casa, ca ea, se gandea deja, la urmatoarea revenire, de la anu'.
Ne-am intalnit acolo cu ana_miti si Alex si cu SymoDenisa80 si Denisa.
Cum s-au distrat dulcineii puteti vedea aici: Buzias 2012.
Hemoglobina glicozilata i-a iesit 7.05, Cristinei. Modificari in schema de tratament nu am facut. Pe perioada sederii la Buzias, s-au mai redus din dozele de insulina, de la atata miscare. Ajunse acasa, am revenit la dozele de acasa si tot a durat cateva zile, pana s-au reglat glicemiile.
Astept vesti si de la voi !
Sanatate si glicemii dintre cele mai bune la dulcineii nostri !




Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mikaela74 spune:

Bine v-am regasit, mamicilor de dulcinei!
Am reusit sa mai intru in dialog cu voi dupa mult timp. Am luat vacanta, iar luni plecam spre Buzias. Este prima data cand mergem si suntem nerabdatori sa ajungem, poate acolo reusim sa stabilizam glicemiile. Am schimbat o gramada de insuline, dar hemoglobinele tot peste 8 sunt.Va rog mult sa-mi spuneti si mie cum este la Buzias, ce trebuie sa iau neaparat la mine ( in afara de insuline, glucometru, cantar )? Mancare ii vor da de acolo sau trebuie eu sa ii pregatesc?Esti ca intr-o tabara sau spital? Daca il iau si pe baiatul cel mare cu bunica vor gasi acolo vreo pensiune sau hotel aproape de centrul C. Serban? Cam multe intebari, stiu , dar poate asa ati fost si voi la inceput, avand in vedere ca David este si foarte mic (3 ani si 4 luni)ma cam tem ca nu ma pot descurca acolo singura cu el.
Glicemii bune tuturor si astept un raspuns de la voi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns florizah spune:

Buna ziua,

Si eu as vrea sa aflu mai multe despre Buzias, noi mergem de pe 16 iulie. Ce ar trebui sa avem la noi. cum functioneaza centrul. Ilinca fetita mea de 5 ani si 5 luni abia a fost diagnosticata de 3 saptamani cu acest diabet juvenil, mergem la Buzias cu speranta ca vom invata cum sa traim cu aceasta problemuta dulce. In plus va merge si sotul meu cu noi si nu stiu cam ce cazare se poate gasi pe acolo si daca are voie sa participe la activitatile din centru. Va rog daca stiti despre lucrurile astea sa ne ajutati si pe noi cu informatii. Va doresc multa rabdare, sa reusim sa taim cu diabetul si nu pentru diabet.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns florizah spune:

Salut nimeni pe forum>

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns areea2006 spune:

Buna! Sunt mama de dulcinel de 1 an si 2 luni.
Noi am fost la Buzias anul trecut si mergem si anul acesta.
Sunati la 0746206540 pentru mai multe informatii. Acesta e nr. meu de telefon si e mai usor asa avand in vedere ca sunt multe de spus.
Va pup!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns florizah spune:

Buna Areea 2006,

Mi-a facut placere sa vorbesc cu tine si voiam sa-ti spun chiar ca am cumparat ace de 5 mm din farmacie si sunt incomparabile intr-adevar mai ales ca facem 2-3 u de insulina. astept sa-mi trimiti si link-urile de care mi-ai spus poate-mi mai comand cate ceva util. Am reusit si mi-am luat si teste mai multe pe internet, ceva mai ieftine decat in farmaciile din Iasi si incet incet poate ne gospodarim mai bine. Ajuta sa afli din experienta celorlalti.

Sa auzim de bine (glicemii bune). Cu drag Florentina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anina_n spune:

Buna, dragi mamici !
Nu am mai intrat de ceva vreme pe aici. Ma bucur ca areea2006 a reusit sa va ajute cu raspunsuri la intrebarile voastre.
Cum sunt dulcineii ? Le-a placut la Buzias ? Unde ati fost cazati ? La pensiunea Lux din cadrul centrului ?
Ati gasit ace de 5 mm la farmacie ? La care ?
Va doresc sanatate si numai glicemii dintre cele mai bune dulcineilor nostri !




Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lizi32 spune:

buna tuturor
din nefericire, ne alaturam si noi dulcineiilor.... pe 13 iunie am fost diagnosticati si noi cu DZ.... inceputul este la fel de devastator ca pt oricare din cei ce au trecut prin el, deci inutil de pomenit...
santem cred in luna de miere, dupa 5 zile de spitalizare in care am bagat multe unitati de novorapid si lantus, acum stam numai pe Lantus, seara, 2 si mai nou- 5 unitati... azi am facut si 2 corectii cu 2 unitati de NR, care ma duc cu gandul ca nu vom avea o luna de miere tocmai lunga....
Am citit absolut toate paginile, sau cel putin asa cred, care s-au scris aici si am invatat f f multe. Adrianaa este, dupa parerea mea, mai stiutoare decat medicul stagiar care ne-a tinut pe noi in observatie la Marmara University unde am fost 'cazati'....
am vazut de asemenea o mare pauza in ultimele luni, lumea nu mai scrie ( mare pacat! sant atat d efolositoare exerientele voastre!) si sper ca odata cu trecerea verii acest colt de forum sa se anime din nou... daca tot e sa fim diferiti- s-o facem cu galagie :))
n-am prea citit mare lucru despre perioadata asta de inceput, despre luna d emiere: cum a fost, cum s-a desfasurat, cate unitati ati facut sau n-ati facut, cat a tinut... stiu ca toate-s personalizate dar e bine de avut totusi o imagine de ansamblu, fie ea si f f generala....

intr-adevar, timpul si lumea se schimba dupa o astfel de experienta dulce si sper sa avem puterea sa ne facem datoria pana la capat!

glicemii mici si multa voie buna!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adanutza spune:

Salutare dragi mamici!
Lizi, si noi am fost de curand diagnosticate cu DZ I insulino-dependent, pe 9 iunie-putin inaintea voastra. Fetita mea, Andra, are 3 anisori, i-am sarbatorit pe 30 iulie a.c.
La fel cum spui, impactul unei asemenea vesti este destul de dur, insa a trebuit sa iau atitudine si sa privesc inainte. Noi suntem din Rm. Valcea, diabetul l-am depistat la noi in oras si am fost trimise la Budimex in Bucuresti de pediatra noastra.
Eu am fost foarte multumita de calitatea serviciilor medicale, dar mai ales de faptul ca am invatat foarte multe: cum este cu hidratii, cum calculam mesele, cum facem glicemiile si insulina si multe alte lucruri.
Noi facem insulina de trei ori pe zi si cred ca inca mai suntem in "luna de miere" caci am tot scazut numarul de unitati.
La iesirea din spital Andra avea asa:
ora 7: Humulin R - 5 u
ora 13: Humulin R - 4 u
ora 19: Humulin M3 - 9 u
Acum, reducand dozele am ajuns la:
ora 7: Humulin R - 2,5 u
ora 13: Humulin R - 2,5 u
ora 19: Humulin M3 - 4 u
Cu glicemiile stam bine, ca interval [75 - 270]. Dna doctor spune ca este ok.
Problema nostra este pofta de mancare, sunt zile cand facem "matanii" pe langa mancare.
Astept si eu cu mult interes vesti de la voi.

Ganduri bune si glicemii asa cum va doriti,
Daniela Calugarita


Mergi la inceput