Dulcineii DC - Diabet zaharat la copii *9*

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns areea2006 spune:

Buna fetelor? Ce mai faceti? Am si eu o intrebare. Acum suntem pe lantus dar nu ne merge chiar foarte bine si am vrea sa trecem pe levemir. Ce parere aveti de cele 2 ? Care e mai buna daca pot spune asa?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adrianaa spune:


Buna seara, mamici de dulcinei, am trecut pe aici sa va las cateva randuri si sa cititi cateva puncte de vedere in legatura cu diabetul zaharat.

"Aflam īn fiecare an ca diabetul este tot mai mult raspāndit pe glob. Exista peste 246 milioane de oameni cu aceasta afectiune si la fiecare 10 secunde moare o persoana din cauze legate de diabetul zaharat.

Tineri si batrāni duc o lupta continua cu aceasta boala endocrina, autoimuna, care provoaca tulburari īn special īn metabolismul glucidelor. Ce se īntāmpla dupa depistarea acestei afectiuni?"

continuare: http://diabetta.wordpress.com/cauza-si-efecte/




studii diabet
www.diabet-zaharat.blogspot.com/" target="_blank">diabet zaharat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anna-pa spune:

Buna seara!
Eu ma gandesc la pompa de insulina...as vrea sa cunosc si parerile voastre pro si contra. Dupa ce am discutat despre asta cu un om de o sensibilitate deosebita de la firma X, am concluzionat ca nu stiam atat de multe despre pompe. De fapt, cum functioneaza stiam, doar ca ma intrebam:ce faci daca pompa iti da o eroare la 2 dimineata? am aflat ca ei au hotline ceea ce e important; am aflat ca nu o instalezi asa cum se intampla cu aparatul de monitorizare al glicemiilor: citeste cartea si descurca-te!...te internezi la Timisoara sau Cluj si timp de o saptamana te "familiarizezi" cu ea.
Iar o pompa costa 3000 euro insa consumabilele sunt 120 euro pe luna ( fara insuline pe care le luam de la medic). Iar o pompa chiar face tot.
Astept pererile voastre!

Va pupicesc si sper ca sunteti bine!
PS: noi suntem! La analizele de acum o saptamana facute la Parhon ne-a scazut glicata la 6.61 de la 7.5 acum 3 luni! Dar am marit putin doza de Euthyrox...insa sunt linistita: ne-a facut masuratori la oasele mainii, la cap, ecografie utero-ovariana...totul e ok, imi faceam griji ca nu se ingrasa si nu creste ca unele fetite...are 25 kg si 1.34 m...dupa eco si radiogr., are osatura unui copil de 9 ani, atat cat are.
Pup din nou si aveti grija de voi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marci_lari spune:

Buna fetelor,
As avea o intrebare...pentru ca eu efectiv nu stiu cum sa mai actionez. In primul rand va spun ca Larisa are 4 ani si 3 luni, este pe -levemir 4 unit. dimineata si 2 unit seara
-humalog 2 unit. la mesele principale.
Are 16,5 kg si 1400CH.
Pana acum o saptamana totul mergea destul de bine dar in ultima saptamana a inceput sa se trezeasca cu valori foarte mari, chiar 327 azi dimineata. Ce pot sa fac? Vreau sa va spun ca Larisa avea 1 unit de Levemir pe noapte pana acum o sapt si parca mi-e frica sa ii mai urc doza. Azi noapte la ora 2 avea 299...si ma gandeam ca poate scade pana dimineata(am intrebat-o pe doctorita Larisei daca pot corecta cand gasesc asemenea valori si mi-a spus ca nici sa nu imi treaca prin cap...ptr ca e prea mica, insa eu vad ca voi o faceti ).
Poate gasiti voi o solutie.
Va multumesc anticipat si va doresc o zi buna.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adrianaa spune:


Marci, medicul fetitei are dreptate. Este f.f.f periculos sa-i faci corectie cu rapida noaptea. Larisa este f. mica si cu cat copilul este mai mic, cu atat este de evitat corectia, mai ales pe timp de noapte. Insulina rapida noaptea este mai puternica de 2-3 ori decat ziua.

Trebuie sa cauti cauzele care dau glicemii mari. Posibil sa fie prea mica doza de Humalog la masa de 19. Intreaba medicul, eu nu cunosc actiunea Humalogului. Inainte de a ridica doza (numai cu 0,5 ui. la copiii mici) incearca varianta in care trebuie sa iei din carbohidratii mesei de ora 19. Daca vezi ca glicemiile sunt mai bune peste noapte, lasi varianta cu diminuarea CH la acea masa. Oricum trebuie sa ne spui mai multe detalii.

La varsta Larisei este de preferat sa iei din CH decat sa faci corectie cu insulina. Ei sunt prea sensibili la insulina si pot da variatii mari ale glicemiei. Sunt expusi la hipoglicemii mult mai mult decat copiii mai mari.




studii diabet
www.diabet-zaharat.blogspot.com/" target="_blank">diabet zaharat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marci_lari spune:

Adriana, iti multumesc pentru raspuns. Ca de obicei tu esti cea care isi face timp sa ne raspunda( de fapt imi doream sa imi raspunzi tu pentru ca esti super in tema...nu stiu cum reusesti),inca o data iti multumesc din suflet.
In ceea ce priveste corectia de peste noapte, am indraznit o singura data si a mers( in sensul ca glicemia a scazut ajungand dimineata bine 110).
Glicemiile s-au mai linistit, par a fi mai liniare atat peste noapte cat si peste zi. Nu stiu ce sa fi fost,poate hormonii de crestere. Ni se mai intampla din cand in cand dar niciodata nu am avut valori atat de mari. Acum avem hipoglicemii usoare la 2 ore de la mesele principale( intre 50 si 75).
Luna aceasta am facut analize mai amanuntite deoarece am implinit un an de la debut: anticorpi GAD pozitiv 23,1 , peptidul C 0,46 fata de 0,69 la debut , potasiu 5,7mm/L (3,5-5,0) in rest sunt OK. Ceea ce ma preocupa este potasiul marit... nu stiu de ce si daca e periculos.
Din pacate aici( in Madrid) pen-urile nu au jumatati de unitati, trebuie sa jonglam cu carbohidratii sau o alta varianta ar fi o seringa marcata cu jumatati de unitati insa acul este mult mai gros si doare.
Va pup si va doresc o zi buna.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adrianaa spune:


Marci, ne poti spune ce alimente mananca frecvent fetita? Ce dulciuri? Ce ii place in mod deosebit?




studii diabet
www.diabet-zaharat.blogspot.com/" target="_blank">diabet zaharat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marci_lari spune:

Adriana, Larisa mananca destul de variat acum.
-carne:pui, vita, peste ( predomina carnea de pui)
-lactate:600 ml lapte,2 iaurturi, 1 actimel,aprox.25 gr.filadelfia/zi
-paste fainoase: o incanta spaghetele,2-3 ori/saptamana
-verdeturi: pireu de verdeturi, de 2 ori/ sapt.(pentru noi o modalitate sigura de a-i da verdeturi si unele legume pe care altfel nu le vrea)
-linte: aprox. 150/sapt.
-fructe:mere, portocale, banane -30 Ch/zi(predomina portocalele)
-de prajeli ne ferim desi doamna doctor ne-a spus ca putem sa ii dam deoarece este in crestere si are nevoie de ele, dar mai tot timpul cand mananca prajit ii creste glicemia.
-dulciuri: zilnic as putea sa spun ca mananca niste biscuiti marca Gullon (nu stiu daca se gasesc in Romania) fara zahar, cu bobite de ciocolata, pe care ii mananca de o perioada buna la micul dejun(2 biscuiti au 12 CH. Alte dulciuri: inghetata (fara zahar) foarte rar, ciocolata fara zahar, de asemenea rar, 10-15 gr/ sapt.
-alune, arahide, seminte de floarea soarelui aproape zilnic.
-Nestea sau Aquarius 0 CH destul de des.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adrianaa spune:



Marci, alimentatia este f. buna. Are o alimentatie echilibrata, doar as evita cat mai mult prajelile. Astea sigur nu se recomanda niciodata :). Intreab-o pe dr. daca poti sa-i dai suplimente cu vit. D3 sau ulei de peste si incearca, asa, ca sa vezi rezultatele, o perioada - sa zicem de 1 saptamana - in care sa nu-i dai lactate si produse care contin gluten si aditivi alimentari. Vezi cum vin glicemiile. Acum, daca sunt gl. de 50-70, incearca sa scazi din insulina 0,5 u.i. si vezi 2-3 zile cum merge. Si multa miscare. Si sa eviti dulciurile si sucurile ce contin aspartam. Rezultatele asteptate ar fi o cerere mai mica a nevoilor de insulina, deci pe parcurs ar trebui sa fie tendinta spre hipo si glicemii mult mai liniare.

(daca ai o comunicare buna cu medicul fetitei, si daca vrei - desigur, ar fi ideal sa incerci 1-2 sapt. (poate chiar mai mult) acea dieta impreuna cu suplimentul de vit. D3 sau uleiul de peste. Totul sub atentia medicului si cooperarea acestuia).


potasiul

Nivelul crescut de potasiu poate fi cauzat si de o aciditate ridicata a sangelui. Aciditate care poate fi ridicata si din cauza hiperglicemiilor. Pentru o perioada poate e bine sa nu-i dai banane, acestea au potasiu mai mult.

http://www.i-medic.ro/analize/potasiu-seric

despre GAD

Valori de referinta - <10 IE/mL4.

http://www.synevo.ro/anticorpi-anti-glutamat-decarboxilaza-gad-ii/

(GAD65 este o enzima - care se gaseste in citoplasma si membrana celulei beta si neuroni).


despre Peptidul C

Valorile normale Peptidul C:

1.1-4.4 ng/mL (0.37-1.47 nmol/L)

Peptidul C arata nivelul secretiei celulelor beta. Se pare ca ar mai fi active, daca masuratoarea a fost in nmol/L. Insulina activa produsa de pancreas se formeaza numai din scindarea proinsulinei in peptidul C si insulina. (peptidul C si proinsulina sunt produse numai de celulele beta).

Cercetarile spun ca glicemiile pana in 140 mg/dl pot pastra mai mult timp masa celulelor beta inca active.

P.S. Specialistii spun ca reducerea nevoii de insulina pe timpul noptii se datoreaza dominarii sistemului parasimpatic asupra celui simpatic. (ambele fac parte din sistemul nervos vegetativ)

* sistemul parasimpatic stimuleaza secretia de insulina
* sistemul simpatic franeaza secretia de insulina

http://postimage.org/image/7xn43rjw3/




studii diabet
www.diabet-zaharat.blogspot.com/" target="_blank">diabet zaharat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marci_lari spune:

Adriana, in ceea ce priveste dieta despre care imi vorbeai (vit.D3 ,fara gluten si lactate)-greu de realizat pentru ca doctorita Larisei nu cred ca m-ar sprijinii...pe 10 aprilie avem programare si am sa-i propun, sa vedem ce parere are. Nu stiu uleiul de peste unde se gaseste, sub ce forma... in farmacie il gasesc?
Peptidul C a fost masurat in ng/mL asa ca avem foarte putine rezerve. Am stat aproape 1 an fara insulina, doar cu dieta si exercitiu fizic, acum insa a scazut peptidul C, a crescut antic. GAD si aceasta se reflecta in necesarul crescut de insulina. Ne asteptam pentru ca doamna doctor ne-a avizat ca Peptidul C scade dupa un an de zile de la debut la jumatate.
Nu stiam ca potasiul ridicat poate fi dat de glicemii mari...nu stiu daca are vreo logica dar Larisa a stat pe glicemii foarte mari exact o saptamana inainte de a face analizele respectve, in dimineata aceea avea in casa o glicemie de 280 (la laborator 172).
Adriana, mie cel putin, imi este foarte greu sa ii tin glicemiile pana in 140 ( si ma gandesc ca la orice ora din zi si din noapte ). S-a intamplat de multe ori dupa micul dejun sa se planga de durere de burtica...i-am facut glicemia si mai tot timpul o avea peste 200 ca apoi la 3 ore sa vina bine.
Am sa tin cont de sfaturile tale si am sa incerc sa le aplic...sa vedem ce iese.
Iti multumesc inca o data si iti doresc o zi buna in continuare.

Mergi la inceput