Copilasi din 2002 *84*

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei
Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sinzi_ana spune:

Gabi, super bratara!!! Si eu votez pt rokerita...e original!!!!

Nicoleta, noi avem o trotineta Razor...sunt f bune si rezistente!! (avem una care face scantei cand pui frana....!)

Katty, felicitari pentru FB-uri!!!


Lucia, macar la voi mai vine iarna chiar daca in iunie-iulie!!! Aici e depresiv de cald...:(( tot anul....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nicoleta spune:

A nascut prietena mea! Nastere declansata de medic, pe cale naturala (asa de tare ma bucur!!!), bebelina Mara-Stefania a avut 3.900!! La 39 de saptamani fara o zi! Prima fetita a avut 3 si un picut. Am vorbit cu prietena mea, nu a asista-o medicul care i-a urmarit sarcina, ci un altul (si sincer cred ca medicul ei nici nu prea mai stie cum e cu nasterile naturale!!! ca face NUMAI cezariene...). Ma bucur ca s-a terminat cu bine! (s-a intamplat in Maternitatea din P.loies.ti) Am avut datorita vestii o dupa-amiaza frumoasa!!

Sinzi, multumesc.

Katty, felicitari pentru rezultate!

Gabi, super-tare!! O sa se simta bine rockerita!!

Cristina, de ce sa dea Lucia de baut? Australia sa dea! :))

Va doresc tuturor o seara frumoasa.

Eu maine dimineata trebuie sa fac tort, as vrea ceva simplu si care sa iasa fara probleme... Aveti idei??

--------------------------------------------
A venit Craciunul! A trecut Craciunul...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns devoska spune:

Cum maine nu sunt acasa iti spun din seara asta La multi ani pentru Stefan! Sa creasca mare si sanatos, sa aiba o viata frumoasa incununata de reusite!

Si in loc de Happy Birthday...






stiu ca Star Wars e favoritul lui. Sa aveti o zi frumoasa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nicoleta spune:

Cristina, multumesc si pentru urari, si pentru linkuri. sa aveti si voi o zi frumoasa.

--------------------------------------------
A venit Craciunul! A trecut Craciunul...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miraklucker spune:

Buna seara dragi mamici. Ma mai tineti minte? n-am mai scris de o vesnicie aici, si drept sa spun nici nu am mai citit. sunt tot mai rar pe forum si atunci cand intru scriu si citesc la 1-2 subiecte si se termina timpul.

Noi suntem bine, cu scoala, gradinita serviciul. Stiti si voi. Eu mi-am schimbat din vara serviciul. M-am intors la cel vechi dupa aprope 2 ani de "absenta". Nu m-am putut deloc acomoda acolo unde am fost, am avut si ceva probleme cu niste colege mai "destepte". Asa ca i-am lasat balta si m-am intors unde mi-e bine.

Tare ma framanta o problema sau ma rog o asa zisa problema cu David, si v-as fi recunoscatoare daca m-ati impartasi din experienta voastra, sau m-ati putea indruma cumva.
De curand am fost la David in vizita la scoala. El a insistat tare mult sa merg. Am avut ceva rezerve cum sa merg asa neanuntata in inspectie. Dar se pare ca asa-i sistemul, e dreptul tau ca parinte. Am stat de la 8.15 pana la 9.45 atat cat a tinut ora la ei. La final am discutat putin cu invatatoarea care mi-a spus ca nu mai e deloc multumita de David, ca este total neatent la ore, e cu capul in nori, viseaza, nu se poate concentra mai mult de cateva min si desigur ramane mult in urma. Eu nu prea ajung sa fac temele cu el. Tata-su le face si i le controleaza. Are de 3 ori pe sapt cate o pagina max doua de facut. Desigur acasa are cat timp isi doreste. Pe deasura e un perfectionist. Invatatoarea l-a laudat ca scrie frumos si el se straduie sa nu o dezamageasca chiar daca asta presupune sa scrie cate o litera sa o starga si tot asa pana el e multumit de rezultat.Ne-a chemat peste cateva zile pe amandoi sa discutam cu ea si cu pedagoga scolii (schulheilpedagogin), care ne-a recomandat "calduros" sa mergem la un medic (nu azi sau maine, dar sa mergem) sa-l verifice de ADS
Nu m-am mirat prea tare, de cand e copilul la scoala, am auzit de atatea cazuri de copii trimisi pentru asemenea evaluari de nu-i mai stiu de numar. E o mare moda, ADHS si ADS aici, si binenteles Ritalinul.
Nu m-am suparat pe invatatoare ca ne-a atras atentia ca ceva nu mai functineaza cum trebuie ci pe modul lor de abordare al problemei. Adica profesorii se spala pe maine si asta e, sau cum?
Sunt constienta ca trebuie sa lucram si noi mai mult cu David acasa, sa-l facem sa inteleaga ca nu numai ce-l intereseaza trebuie invatat (citeste foarte mult, are un vocabular foarte dezvoltat, dar cand e sa asterne pe hartie nu mai merge).
el a fost asa de incantat de scoala in clasa I, dar se pare ca tot entuziasmul de acum un an s-a evaporat.
noi am discutat frumos cu el, sper sa fi inteles, i-am taiat toate cursele de camioane si jocurile de Lego de la computer ( spre surprinderea mea da, se poate trai bine si fara ele), si incerc chiar daca e destul de tarziu in fiecare seara sa fac cate ceva cu el. Si astept urmatoarea intrevedere cu invatatoarea candva in martie de data asta si cu David.

Stiu cum e in Ro, fata surorii mele dupa 2 ani de Franta e in clasa III in ro. dar cum e in alte tari? Nicoleta cum e la voi?, Sanzi in America cum e cu ADHD?? pentru ca de acolo ni se trage "moda asta".
Sper ca nu v-am zapacit prea mult de la prima "reaparitie"



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nicoleta spune:

Mira, noi in clasa 1 am avut ceva probleme la scoala de stat la care a fost repartizat. Nestiind germana, nu putea comunica, se plictisea repede... invatatoarea nu facea nimic (sunt aproape sigura, fiindca noua si actuala invatatoare a reusit repede asta) sa-l coopteze si pe el... si uite asa intr-o luna (luna de cosmar... sigur i-ar fi fost mai bine lui Stef daca incepea direct scoala de acum!) ne-au trimis la psiholog, pentru evaluare, desi este stiut ca asa ceva nu se face daca evaluare nu poate fi facuta in limba materna sau una dintre limbile foarte bine cunoscute de copil. Am refuzat sa il ducem, am schimbat scoala... restul il stiti, ii este foarte bine. Nu am ajuns la diagnostic (ar fi fost unul pripit, clar!), insa invatatoarea actuala a spus de fiecare daca ca ea este multumita etc. De ce iti povestesc toate astea? Pai uite, si pe Stef l-au trimis la psiholog! Fara sa incerce sa faca ceva!! Fara niciun efort evident din partea invatatoarei ca doreste sa il ajute! Cred ca si aici se grabesc, cel putin cu trimisul la psiholog. (este drept, si Stef se comporta ciudat, insa eu in cateva randuri l-am vazut ca se ducea la ea sa ii spuna ceva si ea nu il baga efectiv in seama!! in plus le permitea celorlalti sa faca pe grozavii in recreatii, unii mai prost-crescuti radeau de el ca nu stie germana...)

Poate incerci sa mergi cu el la o testare (fara ca el sa stie ca e testare) la un alt psiholog din alt oras, cu mai multa rabdare si experienta, sa va poata recomanda si cate ceva... Despre medicatie, sunt convinsa ca nu poate fi vorba!

--------------------------------------------
A venit Craciunul! A trecut Craciunul...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sinzi_ana spune:

Mira, exact aceiasi problema am avut-o si eu cu David al meu...Am povestit de ea acum ceva pagini.

Am descoperit intamplator insa, verificand notele lui online ....la toate materiile aparuse o nota de 3/4/5 din 16/17/18 max care i-a scazut f mult media.
I-am trimis e-mail invatatoarei si m-a chemat la scoala.
Mi-a spus acelasi lucru...ca David e aerian, si ca dupa vacanta de iarna vorbeste f mult cu un coleg de banca, viseaza si nu isi termina nici o activitate din clasa. (care conteaza cel mai mult la note). Nu a mentionat ADHD ...dar poate a sugerat intr-un fel prin comportamentul pe care mi-l descria.
Eu...una....am dat un pic si vina pe ea, ca educatoare...
In primul rand...cum de ii permite sa vorbeasca in timpul lectiei???? Apoi, de ce nu m-a anuntat cand a observat ca e ceva in neregula si a asteptat atat??? Si daca il vede ca casca gura, nu ii poate atrage atentia de cateva ori pana cand isi intra intr-un ritm mai rapid?
Explicatia ei...este ca sunt mari, ca trebuie sa fie responsabili la varsta asta cu ce au de facut, si ca trebuie sa stie notiunea timpului si sa se incadreze in ea fara sa li se atraga atentia!! (desi eu sunt de parere ca toate astea se invata pe parcurs (de catre ea), si cu siguranta nu si le insusesc la 7-8 ani)...In fine...
Solutia ei a fost: Ei au 4 materii pe zi la care au teme in clasa (temele de acasa si le face cu noi, deci e ok acolo)....si ea a propus sa ii faca un "chart" cu 4 casute pe zi, si pentru fiecare tema in casa completa, va primi un sticker....(dar, la inceput va trebui sa ia doar 2 stickere pe zi...sa nu stresam copilul...deci, desi au 4 materii cu teme, el trebuie sa completeze doar 2...restul sunt "optionale") si daca obtine cele 2 stickere la sfarsitul zilei au voie la "treasure box" care este o cutie cu tot felul de maruntisuri (jucarii, gume, titirez...etc).
Ce a mers la noi?
Am avut lungi si dese discutii despre asta, cat de important este sa termini ce ai inceput, am lucrat suplimentar cu el acasa, i-am spus ca eu nu vreau sa vina cu 2 stickere din 4...eu vraeu sa isi termine tot ce are de facut in clasa, si l-am lasat 10 min pe zi (daca termina toate 4 materii pe zi) la WII ca recompensa...si laudele de rigoare
In caz ca nu termina....i-am spus ca acasa, ii dau eu de lucru dublu ...
Si-a revenit f repede....ii amintesc dimineata ca trebuie sa completeze tot ce are de facut in clasa, si pana acum, si-a terminat zilnic classwork-ul.
Efortul este si din partea noastra (noroc ca Radu e acasa zilele astea si din plictiseala petrece mult timp cu el) si mai putin din partea lui...caci poate...dar....lenea e cucoana mare

Eu nu cred in ADHD...eu cred in o metoda defectuoasa si dezinteresata a educatorilor...si evident o fire mai visatoare a unor copii care trebuie invatati pas cu pas ce urmeaza si trebuie sa faca...pana isi intra in ritm.
Incerca sa ii faci un program mai strict acasa, un program organizat de lucru, si sa ii dai recompense pentru fiecare zi de scoala cand nu "viseaza" si multe, multe incurajari si laude!!!!
Eu cred ca e doar o perioada...si trece cu putin impins pe la spate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miraklucker spune:

Hai ca inca nu am reusit sa plec de la ocmputer.
Multumesc Nicoleta si sanzi.
Acasa el are liniste sa-si faca temele dar la scoala....... intodeauna m-am intrebat cum fac ei. Clasa e impartita in 2 grupe. Si fiecare grupa incepe la ora diferte scoala. Unii merg de la 7.30 sau 8.13 ceilalti vin la 8.15 sau 9 in fiecare zi alta au alta ora de icepere a orelor. Nu au un program batut in cuie cu cefac in ziua respectiva. Cand am fost eu acolo, o parte din clasa avusese religie, unii la catolici altii reformati, si altii care erau deja in clasa. Invatatoarea si-a inceput lectia pentru ca era 8.15 dar fara sa-i astepte pe copii de la religie. Ei au inceput sa intre unul dupa altul in timp ce invatatoarea isi continua povestea. A durat 15 min pana s-au linsitit toti. au facut ceva de dictie, au citit un cantecel cu cuvinte fara sens. 10-15 min. apoi le-a povestit cate ceva, despre intrumentele muzicale , au avut voie sa-si aleaga 2 pe care urmau sa le incerce la scoala de muzica. Un du-te vino. apoi alte 10-15 min de lectii. Aveau ceva de lucru in grup cate 2. David tooot scria, si iar stergea, colegul ii tot bazaia, nu stiu daca despre ce trebuia sa scrie sau altceva. DAr copii se ridicau din banci, le trebuia una alta (aveau ceva si de lipit) isi mai luau foi. apoi le-a pus muzica si au cantat si dansat. apoi alte 15 min de munca individuala la mate. Aveau pe tabla trecute in dreptul fiecaruia care ce exerciti mai trebuie sa faca. Invatatoarea se plimba prin clasa, copii se tot ridicau din banci fie sa o intrebe cate ceva pe invatatoare (in soapta)........se facu-se o coada la ea...., altii sa se stearga de pe tabla din dreptul exercitiului pe care tocmai il terminase-ra, altii sa-si ia alte foi cu exercitii. Si pe langa asta mai mergeau sa se spele pe maine, ieseau din clasa la WC. Era o continua forfota si agitatie. Si al meu copil are niste antene............totul e mult mai interesant decat lectiile. sunt alti copii care isi vad de treaba si nu-i intereseaza ce fac ceilalti, ei, el uita de toate si-l intereseaza tocmai ce n-ar trebui.
Sanzi, eu nu au note, acum a venit cu niste teste acasa pe care a primit note, 4,5 din 6. Nu e o nota grozava. Dar nu prea l-a ambitionat nota asta slaba. Lui invatatoarea i-a spus ca-i da sa termine acasa ce nu a terminat la scoala. au asap utine teme incat 2-3 exerciti pe care trebuie sa le faca acasa nu-l prea sperie.
Nicoleta, foarte bine ati facut. Din pacate aici nu poti schimba scoala, doar daca il trimit la vreo scoala privata, care pentru noi e exclus. Tocmai daca ne trimiteau la psiholog, dar ne-au trimis la pediatru si nu la al nostru "ca e batran si sclerozat", asa ne-a spus pedagoga ci la altul. si ne-a mai spus ca "nu e nevoie sa ajungem la medicamente". Eu ma infierbant repede cand aud asa ceva. Mie imi trec prin maini cel putin 3-4 retete pe zi cu ritalin, de la copii de scoala pana la batrani in azilele de batrani, de la medici care-si scriu pentru ei medicamentul sau pentru propri lor copii, la studentii care nu mai merg la examene fara sa inghita asa ceva. Ca sa ajunga la 30-40 ani la o doza de 30 tablete /zi. totul pentru ca atatia "specialisti" sustin sus si tare ca asta duce la rezolvarea problemei.

v-am pupat si va multumesc mult. Va mai tin la curent cum si ce mai facem.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sinzi_ana spune:

Mira, asa arata o zi si la David in clasa ....
E o completa harmalaie, nu sta nici un copil in banca, invatatoarea e la computer...incepe sa le citeasca ceva, si se face ora de "speciale" (adica muzica, sport...etc) si toti navalesc la usa...si tot asa...
Si ei au putine teme acasa...inafara de 20 de cuv la spelling pe sapt si 6 la vocabular de invatat, mai au cate 1-2 pagini de gramatica si 1-2 pagini de mate pe sapt!!!
Eu vorbesc de lucru suplimentar...din carti cumparate de mine sau aduse din Romania

Si eu m-am speriat, cand am voluntariat intr-o zi la scoala, si venisera niste mamici cu "proiecte" pentru Craciun...si o mai mare prostie eu nu am vazut in viata mea .
In primul rand ca mi se pare retard sa ceri unor copii la clasa a doua sa decupeze si lipeasca toata ziua la scoala!!! Si apoi ele venisera cu 6 proiecte (enorm de multe) dintre care 3 erau confectionate din ciocolata, zahar, si bomboane (pe care l-au si mancat in ziua aia), atat de multe, incat copiii nu apucau nici sa puna mana pe foarfeca ca trebuiau sa treaca la urmatorul proiect...astfel incat...noi am decupat si lipit, copiii plimbat de la o masa la alta (aveam 6 centre unde se faceau proiectele diferite) si David a venit acasa cu : un pinguin (facut de mine ca el nu a apucat) din sticle si hartie, un om de zapada din soseta si orez, un umeras de sarma cu 3 stele agatate de el, un brad din ciocolata si sticks cu m&m, jumate de om de zapada din zahar si coloranti (restul il mancase) si mai fuseste inca un "desert" din bomboane cu zahar...care fusese executat la scoala!!!!!

Mergi la inceput