Rame, lentile copii

Rame, lentile copii | Autor: OanaP

Link direct la acest mesaj

Poate nu am dat cautarea corecta pe acest site, dar informatiile referitoare la copii si ochelari (rame, lentile) sunt subtiri rau de tot. Si desi am citit ca in ziua de azi sunt mai multi copii purtatori de ochelari decat pe vremea noastra (oricare o fi fost aia) si ca sunt dusi la control mai devreme decat eram noi, nu prea se vede, informational vorbind.

Deschiderea acestui subiect are mai multe scopuri:
- share-uirea de informatii pe subiect (din cautarile facute personal pe net) pentru cei care au nevoie;
- culegerea de informatii de la parintii care au experienta.

Asadar, cei care pot impartasi din experienta lor, chiar va rog sa o faceti:
- ce varsta aveau copii cand le-ati pus ochelarii;
- ce fel de rame, ce fel de lentile;
- care a fost evolutia ramelor/lentilelor pe masura ce copilul crestea
- cum ati motivat copii sa ii poarte (daca a fost nevoie) - as vrea sa evitam informatiile de genul "al meu copil le-a acceptat imediat", ar fi interesant totusi de stiut daca l-a un moment dat s-a schimbat atitudinea copilului fata de ochelari (in bine sau in rau);
- cum depistati durerile de cap atunci cand copii sunt mici si nu pot sa comunice (si alte situatii deosebite);
- produse naturiste ce au ajutat in problemele de vedere;
- magazinele unde se pot gasi rame de ochelari si daca ati fost multumite de ele.

Din cele constatate personal medicii oftalmologi la care am fost nu s-au exprimat in nici un fel despre lentile s-au rame (nu au dat nici un sfat), totusi nu am sa le reprosez nimic profesional pe bucatica lor, chiar s-au descurcat de minune sa tina copilul linistit si sa ii focalizeze atentia catre ce trebuia facut.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns OanaP spune:

A. Info de pe net
Pe net nu apare focusata cautarea dupa "ochelari copii" (apar in schimb ochelarii de soare, care inteleg ca si ei ar trebui sa fie purtati de copii cu recomandarea doctorului, dar in subiectul asta nu am intrat inca). Mai apar o multime de magazine viruale de rame de ochelari, iar personal mi se pare iresponsabil sa cumperi o rama fara sa o probezi.

Locatii identificate pe net (atentie - vorbesc de Bucuresti)
1. Bd Ion Mihalache (fost 1 Mai). Magazinul e situat pe partea dreapta in directia de mers Pta Victoriei - Domenii, dupa piata 1 Mai, in apropierea intersectiei Miciurin (bd cu strada Turda, cea cu linia de tramvai 41) - info luat de pe un forum, nu mai stiu care.

2. Ingridoprtik
http://www.ingridoptik.ro/

3. Optiblu
http://www.optiblu.ro/noutati.php?page=main&category=noutati

4. Oftapro
http://www.oftapro.ro/ro/optica_oftapro_rame.html

5. Mai sunt unii parinti din Bucuresti care ar fi gasit ceva si pe la Rondoptic (dar totusi cred ca asta e locat in Iasi)

Articole pe care le-am gasit utile (in afara de cele care iti definesc problemele ochiului(miopie, hipermetropie, astigamtism samd):
- http://www.reclamamascataatentie/copii-3-6-ani/sanatate/Copilul-la-oftalmolog-primele-consultatii-si-ochelarii-de-vedere-a7242.html
- http://www.reclama ilegala - avertizare.ro/articole/sanatate/alegerea-ochelarilor-de-vedere-pentru-copii/8761/
In concluzie, marea majoritate a articolelor romanesti care exista despre problemele ochilor nu trateaza si partea referitoare la ochelari/lentile si vice-versa. Nu sunt complete.

Pentru cine stie engleza, pentru cine nu - google translate:
- http://www.allaboutvision.com/buysmart/kidseyewear.htm
- http://www.ehow.com/how_2187909_keep-prescription-eye-glasses-toddler.html

Marci rame de ochelari copii
- Miraflex
http://www.miraflexglasses.com/
- Lindberg
http://www.lindberg.com/
- Nike
http://www.nikevision.com/
- Zeiss
http://www.zeiss.co.uk/
- Active kids/Comobaby-Baby Vista
http://www.centrostyle.com/

Mai ramane de vazut care sunt reprezentantii in Romania.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OanaP spune:

B. Probleme aparute la punerea in practica a retetei primite de la oftalmolog

- vanzatoare care nu stiu sa recomande care produs este mai bun pentru copilul respectiv (varsta, problema, tip de copil - activ sau melancolic ca sa zic asa)
- vanzatoare care nu stiu nici pentru ce varsta sunt recomandate produsele lor (Oftapro)
- tot la Oftapro inteleg ca o mamica (nu mai stiu pe ce forum a scris) a facut consultatie la Oftapro, iar doctorul de acolo nu i-a dat nici un sfat cu privire la rame/lentilele optime (sau macar sa ii fi prezentat niste alternative cu +/-), deci dragi parinti, va descurcati singuri cu dilema
- toata lumea recomanda lentile de plastic pentru copii, dar uita ca se zgarie repede si ca mai ales in cazul copiilor mici si zbantuitori cu siguranta se vor zgaria (prin "tamponari" succesive :) cu diverse corpuri dure lentilele - farurile masinii adica - fiind inca pe nas au fost zgariate in zig-zag chiar din primele 2 saptamani)

In concluzie, presupunand ca doctorul oftalmolog a dat o reteta buna, riscurile ar fi:
- achizitionarea de rame necorespunzatoare varstei, tipului de copil (activ sau mai putin activ)
- lentile din material necorespunzator
- daca lentilele sunt zgariate, copilul tinde sa priveasca printr-o zona clara, ceea ce va duce la o oboseala a ochiului mai rapida cu tot soiul de consecinte

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OanaP spune:

Pe scurt, tinand cont de experienta precupetilor de ochelari, la achizitionarea urmatoarei perechi de ochelari voi tine cont de:

Rama de ochelari
Ramele evolueaza odata cu copilul, ce a fost bun inainte nu inseamna ca va fi bun si in etapa urmatoare.
- sa nu fie cu suruburi, caz in care as avea 2 alternative:
- integral de plastic (e.g. Miraflex)- atentie, ramele de plastic (cel putin din experienta mea) nu pot fi indoite pentru a fi customizate, ele ori vin bine de la inceput, ori nu.
- metalica non-alergica si cu arcuri (deduc ca ar fi cele de la Lindberg)
- indiferent de rama, as verfica modul in care se sprijina ochelarii pe nas (e important si unde sunt pozitionate urechile fata de nas - unii au urechile mai sus altii mai jos, nu sunt neaparat in linie cu nasul, unii poate au o ureche pozitionata usor mai sus sau mai jos fata de cealalta), deci as verifica punctele de contact ale ochelarilor cu urechile si nasul, iar daca ramele de plastic integral nu se sprijina cum trebuie as opta pentru uneele metalice, pentru ca ele mai pot fi "customizate"
- indiferent e rama, copilul sa nu fie tentat sa priveasca pe deasupra sau pe dedesubtul ochelarilor
- la ramele sport din plastic (cele care au o banda elastica ce uneste bratele ochelarilor) as verifica sistemul de reglare ( daca e prea strans va face urme pe nas, iar daca e prea larg, atunci ochelarii vor avea un unghi anormal pe nas - depinde si cum sunt pozitionate urechile); depinde si de cat de bombat e capul la spate pentru ca ar trebui verificat si unde ajunge elasticul la spate;
- la ramele metalice puntea care face legatura dintre cercurile ochelarilor sa fie dubla pentru copii activi si in plus acoperita cu silicon moale asa incat greutatea sa fie distribuita pe o suprafata cat mai mare;
- la ramele din metal, bratele sa aiba posibilitatea sa se extinda peste 90 grade (ale mele personal se pot extinde pana la vreo 115 grade fara sa fie afectate) pentru a evita indoirile si ajustarile frecvente;
- pentru copii activi ramele metalice sa se poata indoi dupa ureche in jos, iar bratele sa fie acoperite cu plastic sau silicon cel putin in partea de contact cu urechea.

Lentilele
Pot fi din plastic, plastic policarbonat sau Trivex (ultimele inteleg ca au incorporata automat protectia de UV). Plasticul se zgaie foarte usor. Daca purtatorul ochelarilor este un copil activ, inteleg ca ar fi mai recomandat pe motiv de rezistanta la zgariere policarbonatul si Trivexul, insa din ce am cautat, Trivexul se poate aplica numai in Brasov si in Timisoara, nu am vazut nimic pe Bucuresti.

Sfat general
Mergeti in magazine, probati ochelarii, notati-va marcile care le-ati remarcat si cu care copilul se impaca bine, cautati apoi informatii pe internet despre ramele respective, verificati daca sunt corespunzatori varstei (aceasta remarca este in special pentru copii intre 6luni si 3 sau 4 ani) si abia dupa aia cumparati.

Dupa creier, ochiul este cel mai important organ al mamiferelor in ceea ce priveste complexitatea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OanaP spune:

PS
Poate ma ajuta si pe mine cineva sa inteleg de ce unele linkuri postate sunt modificate cu apare "reclama mascata" si alte cele.
Credeam ca totusi se vrea un forum de share de informatie, nu un business.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dicirstea spune:

Oana, iti multumesc pentru subiect!
E de maxima importanta ptr mine, desi putin tardiv, deja o mare parte de research am facut-o, deja azi la 15.30 avem programare la Infosan, pe Polona, la dr. Ciubotaru. Am inteles ca e printre cei mai buni oftalmologi pediatri. O vom proba.

Anul trecut, cand Matei avea 2 ani, am fost la control la dr. Ermilia Lupu, la policlinica de stat de pe str. Masina de paine. La consultatie mie mi s-a parut destul de sarguincioasa, desi expeditiva, iar comunicarea cu ea a lasat de dorit. Mi s-a parut chiar deranjata ca i-am ocupat timpul cu un copil de 2 ani, ca nu se poate lucra cu ei. Cred, de fapt sunt sigura, ca daca era un copil mai emotiv nu mai calca la dr. pana se insura.

Matei are astigmatism, strabsms si miopie, ea este impotriva operatiilor de corectie, indiferent de varsta. A fost foarte transanta (noua ca implicati ni s-a parut chiar dura) si ne-a spus ca ii vor creste foarte mult dioptriile si ca nu avem ce sa facem.
Nu ne-a recomandat ochelarii cu arc dupa urechi ptr ca jeneaza si dau dureri de cap in timp. A fost foarte atenta la pozitia pe nas a ramelor.
Ne-a obligat insa sa facem ochelarii la ea la cabinet, ca daca nu-i facem acolo ne cere o taxa de 50 de lei ptr verificarea ochelarilor.

Am luat niste rame metalice, din titan, care nu au avut viata lunga. Ramele metalice au avantajul ca pot fi ajustate, dar acest lucru se poate intoarce impotriva lor, ptr ca la fel de repede pot fi si strambate. La ale noastre au cedat articulatiile bratelor, nu au prins nici 4 luni, desi e un baiat in general cuminte.
asa ca am mai asteptat sa creasca si sa apara si alte modele de rame pe piata.

am fost acum vreo luna iarasi la control, purtarea dnei dr a lasat mult de dorit, in sensul ca ne-a zis ca daca nu facem ochelarii la ea nu ne mai primeste la tratament ptr strabism.
Cred ca e o atitudine care nu ar face cinste nici unui cabinet particular, cu atat mai mult unuia de stat.
Nu stiu daca trebuie sa mentionez ca preturile de la cabinetul ei sunt aproape duble fata de un atelier particular, e adevarat...unul care executa comenzi de la cabinete, dar totusi..

Acest lucru m-a determinat sa caut si alti dr.
Intre timp am vorbit cu un o firma specializata pe import rame si montaj.
Revin cu alte info dupa vizite.
In principiu vom ramana cu Miraflex si lentilele acelea speciale, dar sa vedem ce spune si dr. Ciubotaru.


CAPRA CU 2 IEZI


mamica lui Matei Constantin (21.05.2007) si a lui Theodor Cristian (03.06.2009)

MINUNEA MEA

www.flickr.com/photos/11558563@N06/" target="_blank"> A DOUA MINUNE 2

A DOUA MINUNE

MOS CRACIUN 2010

www.animalutze.com/umanitare/bb-darius/index.php" target="_blank">Ajutati-l si pe Darius!

Sa o ajutam pe Georgi sa mearga

Manu - papusa fara picioare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dicirstea spune:

Citat:
citat din mesajul lui OanaP

PS
Poate ma ajuta si pe mine cineva sa inteleg de ce unele linkuri postate sunt modificate cu apare "reclama mascata" si alte cele.
Credeam ca totusi se vrea un forum de share de informatie, nu un business.


Cred ca ai pus link la un site care are si forum, te sfatuiesc sa editezi postul respectiv si sa pui pauza intre cuvinte, ceva gen : "http//: ofta pro /rame copii/ 3 6 ani"

Chiar ma intereseaza.


CAPRA CU 2 IEZI


mamica lui Matei Constantin (21.05.2007) si a lui Theodor Cristian (03.06.2009)

MINUNEA MEA

www.flickr.com/photos/11558563@N06/" target="_blank"> A DOUA MINUNE 2

A DOUA MINUNE

MOS CRACIUN 2010

www.animalutze.com/umanitare/bb-darius/index.php" target="_blank">Ajutati-l si pe Darius!

Sa o ajutam pe Georgi sa mearga

Manu - papusa fara picioare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dicirstea spune:

Revin cu impresii.

Pot sa ma felicit ca am cerut o a doua parere De fapt, tinand cont ca e vb de sanatatea copilului meu, mai intai imi voi da palme ca nu am facut asta de anul trecut.

In primul rand aparatura nu sufera comparatie, apoi intre atitudine, comunicare si calitatea serviciilor e o diferenta ca de la cer la pamant.

Nu am vrut sa spun ca am fost la alt dr. inainte, am vrut sa nu porneasca consultatia cu idei preconcepute.

Consultatia a decurs in felul urmator: mai intai o masurare cu tonometru, apoi un consult fizic, i s-au pus picaturi si iar am mers la tonometru, iar la consult, mai multe teste de spatialitate, d culoare, multe...

Am intrebat de 10 ori ptr ca nu mi-a venit sa cred, ma mancau palmele sa scot din geanta reteta de acum fix o luna de la celalalt cabinet.

Deci nici vorba de strabism, nici vorba de miopie. Astigmatismul exista, dar nu e un capat de tara, iar deviatiile sunt complet diferite fata de prima reteta.

Strabismului i-a spus "pseudostrabism", ptr ca ar fi dat de forma oblica a pleoapelor, era vizibil in fotografii dar in realitate nu se vedea asa.

Pana la urma imi va trebui si o a treia opinie,ptr ca - nu-i asa?, cine are un ceas stie ora exacta,cine are doua ceasuri n-o sa stie niciodata.

Am intrebat despre rame. Nu mi le-a recomandat pe cele de la Miraflex, ptr ca, desi sunt din silicon sunt rigide, nu au sa moale si cu o forma care sa imbrace bine nasul si stau prea aproape de baza nasului si se aburesc lentilele.

Mai erau unele "Active", tat din silicon, dar mai subtirele si moi, numai ca au bratul care se intoarce dupa ureche, care poate fi deranjant ptr anumiti copii si pana la urma ne-a hotarat ca vor fi unii de la LOTO, care au articulatie cu surub, o jumatate de brat si apoi se leaga cu elastic peste cap, cam cum sunt cei de soare de la Polaroid. Sunt 200 lei ramele.

Lentilele vor fi din poliacril cu tratament...am uitat..


CAPRA CU 2 IEZI


mamica lui Matei Constantin (21.05.2007) si a lui Theodor Cristian (03.06.2009)

MINUNEA MEA

www.flickr.com/photos/11558563@N06/" target="_blank"> A DOUA MINUNE 2

A DOUA MINUNE

MOS CRACIUN 2010

www.animalutze.com/umanitare/bb-darius/index.php" target="_blank">Ajutati-l si pe Darius!

Sa o ajutam pe Georgi sa mearga

Manu - papusa fara picioare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dicirstea spune:

AAA, si site-ul care nu ti se afiseaza este "reclama ilegala - avertizare.ro", nu-i asa?


CAPRA CU 2 IEZI


mamica lui Matei Constantin (21.05.2007) si a lui Theodor Cristian (03.06.2009)

MINUNEA MEA

www.flickr.com/photos/11558563@N06/" target="_blank"> A DOUA MINUNE 2

A DOUA MINUNE

MOS CRACIUN 2010

www.animalutze.com/umanitare/bb-darius/index.php" target="_blank">Ajutati-l si pe Darius!

Sa o ajutam pe Georgi sa mearga

Manu - papusa fara picioare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Briantis spune:

Dicirstea , ma bucur ca ati gasit un dr si cabinet ca lumea.
Si eu am fost cu fii-miu la 4 oftalmologi pana am gasit unul ca lumea .E de fapt o doctorita de la oftapro si mi-e clar ca am nimerit cum trebuie de data asta pt ca ii merge copilului din ce in ce mai bine (are strabism ).
Ochelarii i-am facut la ei , am ales o rama de plastic , rama sport , lentile tot de plastic ( e drept ca se zgaraie destul de repede , dar fii-miu e cam zbuciumat si neatent) , elastic (de fapt o spirala ) de tinut ochelarii de brate , pt ca altfel ii tragea pe varful nasului si se uita pe deasupra ,ocluzoare tot de la ei .Sunt un pic cam scumpe toate cele la ei , dar calitativ merita .
Avand in vedere ca fii-miu a terminat cl putin 5 perechi de ochelari in 3 ani , se pare ca astia sunt ok pt ca inca rezista .( a avut de toate neamurile pana acum din titan , cu bratele rasucite dupa ureche....degeaba , nu tineau prea mult )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dicirstea spune:

Briantis, ramele voastre inteleg ca sunt din cele cu elastic la spate dar zgarciul ptr ce l-ati mai luat?
Noi am avut arculetul ala la ochelarii clasici.

Am vorbit azi si cu un importator de lentile si rame, (am incercat sa iau ramel mai fara adaousuri) si am ajuns la concluzia ca e mai bine ca ptr inceput sa iau niste lentile din policarbonat, dar nu foarte tratate, ptr ca il am si pe bb2 care e mai periculos ca cel mare si in mod sigur vor fi facuti pilaf pana sa apuce consultatia de 6 luni.
Si mi-au recomandat sa fac 2 perechi de ochelari, daca se poate diferiti, sa fie pregatiti in caz de accidente nedorite sau de crize de personalitate.


CAPRA CU 2 IEZI


mamica lui Matei Constantin (21.05.2007) si a lui Theodor Cristian (03.06.2009)

MINUNEA MEA

www.flickr.com/photos/11558563@N06/" target="_blank"> A DOUA MINUNE 2

A DOUA MINUNE

MOS CRACIUN 2010

www.animalutze.com/umanitare/bb-darius/index.php" target="_blank">Ajutati-l si pe Darius!

Sa o ajutam pe Georgi sa mearga

Manu - papusa fara picioare

Mergi la inceput