Febra de le maseluta??????

Febra de le maseluta?????? | Autor: elaga

Link direct la acest mesaj

La 12 noaptea puiul meu ardea, 39,1. A refuzat Nurofenul, sosetele cu otet, singura solutie a fost sa-l las doar intr-un body subtire si un pantalon. Noaptea s-a mai racorit. Dimineata avea 38,5. Imi arata o maseluta ca-l deranjeaza. Am pipait un pic, e destul de sensibil la atingere, pare sa se simta un colt. I-am dat 2,5 ml de Nurofen, la 13 avea 38. Intrebarea mea e urmatoarea, in conditiile in care nu are nici un fel de eruptie, nu e deranjat la stomac, nu stranuta, tuseste, nu-i curge nasul, respira normal, este posibil sa fie de la maseluta? Toate cartile pe care le-am citit, precizeaza cat se poate de clar, eruptia dentara nu este responsabila pentru episoadele febrile. Nu este un copil care face febra. In doi ani a facut de vreo 3 ori, cea mai mare a fost 38,9.
M-as duce la dr, dar sunt convinsa ca fara antibiotic nu scap.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns kiki31 spune:

Febra poate fii de la maseluta.Baiatul meu cel mare a facut feba peste 39,fara alte simptome,am fost la pediatra care nu a stiut sa zica de la ce face febra apoi pentru ca febra nu trecea am mers la urgente unde aceeasi poveste,nu i-au gasit nimic. M-am gandit ca s-ar putea sa fie de la vreo masea,am sunat stomatologul care m-a sigurat ca nu poate face febra peste 39 din cauza maselelor si totusi peste vreo doua zile i-a iesit o masea. Deci febra venea de acolo semn ca poate face febra din cauza dintilor si chiar valori de peste 39.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elaga spune:

Merci Kiki. Si eu cred ca acesta este motivul, dar n-as vrea sa gresesc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariana_alex spune:

Da, se face febra la eruptia dentara...chiar daca in carti si dr.spun ca se face doar putina febra se poate ajunge si la o temperatura de 39 in cauza dintilor...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elaga spune:

Ne-am hotarat, maine dimineata mergem la doctor. As vrea sa-l vada si un specialist. M-am gandit si la o posibila infectie urinara, chiar daca nu are alte simptome.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anka74 spune:

Mai, al meu a facut la aproape toti dintii/toate maselutele.
Inlusiv la primul molar de 6 ani...numai ca fiind mare mi-a aspus clar ce il supara si mi-am dat seama ca asta e...nu spun ce inflamata era gingia si cat i-a luat maselutei sa sparga. Febra a avut o singura zi, cred ca maxim 39, poate putin peste. La al doilea molar, n-a mai facut febra, doar un scaun diareic...asa din senin, apoi nimic, la fel, "am ceva dupa maselute" ...asta simtea el, era gingia super inflamata.
Pupam febrosul, sa ii treaca!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elaga spune:

Multumesc Anka. A facut febra mare de doua ori 39,1 nopatea trecuta si astazi la 17. Am reusit sa i-o scad cu sosete cu otet astazi, pana la 38. Ii dau si Nurofen la 8 ore.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bee spune:

Elaga, nu cred sa faca febra atat de mare de la o maseluta. SI inca ceva ce mi-a sarit in ochi, copilasul tau are in jur de un an (de-i ies maselele)? Daca da, 2,5 ml de Nurofen nu e putin? Intreb si eu fiindca noi am patit-o cu unul din baieti: nu reuseam sa-i scadem febra, avea 40 si noi ii dadeam antitermice alternativ la 4 ore, sosete cu otet, dushuri, chestii. Apoi salvare si dupa alte ore am dus noi copilul la spital. Subdozam antitermicele! Ne-a dat doctorul doza corecta si a mai scazut febra. Fusese o viroza (noi ocazional mai ratam antibioticul, chiar si in situatii de genul asta). Sanatate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lulu77 spune:

elaga, eu zic ca nu e febra asa mare de la o maseluta.
fara alt simptom gen tuse, muci, etc., dar febra f mare timp de 3 zile Luca a avut pojarel.

Alina, mamica lui LUCA GABRIEL (20.08.2007)

Concurs Cilpe de vara lul-1 si lul-2
Am produse la bazar umanitar

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Picky_toto spune:

Elaga am auzit si eu ca se poate sa faca febra mare de la eruptia dentara dar pentru linistea ta mergi la doctor.
Uite fata mea a facut saptamana trecut 2 zile febra peste 39. I-am dat nurofen si pedolan si am sunat la doctora. Ea ne-a asigurat ca nu e nimic grav daca a facut febra fara alte simptome. Dupa 2 zile i-a trecut febra si nu am vazut sa-i iasa vreun dintisor asa ca totusi m-a pus pe ganduri.Intre timp anulasem programarea facuta la doctora asta pentru ca nu mai avea febra. Luni am sunat din nou sa fac programare pentru ca am vrut sa-i facem niste analize mai ales ca de 2 zile a inceput sa faca din nou febra, nu mare, dar cat sa ne punem un semn de intrebare. Aseara am fost la pediatra..concluzia..i-a recidivat rosu in gat..acum 3 sapt a avut rosu in gat si i s-a dat antibiotic(prima oara cand ia antibiotic)...dar se pare ca nu i-a trecut in totalitate..Acum nu ne-a mai dat nici un antibiotic, a zis sa o lasam asa ca oricum e pe trecute gatul si daca in caz ca nu se vindeca atunci sa mergem din nou la ea. Iar maine mergem la spital sa-i facem o analiza si la urina ptr ca si eu suspectez o infectie urinara..ptr ca cere foarte des la olita si face putin sau deloc si plus ca zice "buba" la buritca. La sange a zis doctora ca nu e cazul, nu are rost sa traumatizam copila.

Cat despre doza de nurofen se da in functie de kg copilului. Pe seringa(daca are) sunt gradate kg si ml. 2,5 ml nurofen e ptr un copil care are 5 kg. Eu ii dau de obicei nurofen la 8 ore si intre la 4 ore ii dau supozitoare perdolan...la sfatul medicului.


Mami de printesuca mica si iubita 05.05.2009...si surpriza 18+
Buburuza mea******In asteptare...
*********************
Povestea Stefaniei
*********************

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elaga spune:

N-am mai fost la dr, pentru ca n-a mai facut febra, dar in seara asta m-am uitat in gatul lui si pare rosu. Deci maseluta a fost doar o coincidenta. Singurele doua dati cand mi-a mai facut febra, a fost tot de la rosu in gat. Este prima data in doi ani cand sar peste vizita la medic si nu-mi place. Urasc ca ii da antibiotic atat de repede, dar urasc si mai tare sa nu stiu ce are. Nici macar nu stiu cum arata un gat rosu, dar ma gandesc ca daca m-au izbit cateva nuante de un rosu mai aprins la el in gat, cam asa ar trebui sa fie. Amigdalele nu sunt umflate. Macar alea stiu cum arata.

Mergi la inceput