A fost modificata acordarea indemnizatiei pentru c

A fost modificata acordarea indemnizatiei pentru c | Autor: mariana_flo

Link direct la acest mesaj

Senatul a adoptat luni, cu 73 de voturi "pentru" si trei "impotriva" un proiect de lege prin care autoritatile sunt obligate sa inceapa plata pentru indemnizatiile de crestere a copilului in termen de 60 de zile de la data inregistrarii actelor la primarie.

Asa cum se arata si in Motivarea acestei legi, de obicei plata indemnizatiei de crestere a copilului este intarziata si 4-5 luni, ceea ce creeaza mari dificultati famililor in cauza.

Potrivit formei initiale a proiectului, initiat de mai multi senatori PSD si PNL, termenul maxim era de 45 de zile, fiind incluse si amenzi pentru depasirea acestuia, intre 500 si 1000 lei, insa in urma raportului comisiei termenul a fost prelungit la 60 de zile, iar amenzile eliminate.

Guvernul a dat un punct de vedere negativ, motivānd, printre altele, ca platile se fac prin serviciile postale de stat, la o anumita data a lunii, in transe, avānd in vedere sumele si fondurile alocate la anumite perioade de timp, ceea ce poate provoca intārzieri ce nu tin de organele competente care solutioneaza dosarele depuse.

Proiectul de Lege a fost adoptat de Senat cu 73 de voturi pentru si 3 impotriva. Legea va merge acum la Camera Deputatilor pentru dezbatere.


Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Mediajust spune:

Nu a fost modificat nimic deocamdata, este un proiect de lege aflat in dezbatere.
Am rugamintea de a nu mai lansa informatii incorecte, trunchiate si fara suport legal.

Mergi la inceput