Plosnita verde-greu de ucis

Plosnita verde-greu de ucis | Autor: viviana

Link direct la acest mesaj

Nu stiu la voi cum e, dar la mine e o invazie de plosnite verzi.

Sunt maricele, chitinoase si put al naibii dupa ce reusesti sa le strivesti.

Noaptea bantuie prin dormitor, se izbesc de pereti cu zgomot, cad pe noi in picaj si te umplu de scarba.

Am plase la geamuri, ele sunt destul de smechere si patrund cu o rapiditate uluitoare atunci cand ies in balcon, sau cand folosesc usa de la intrare.

De-o saptamana dorm cu urechile ciulite si cu "prosopul de plosnite" in mana asteptand cel mai mic zgomot. Ele sunt greoaie si nu sunt rapide si le pot prinde cu "prosopul de plosnite" dupa care le arunc in WC si trag apa.

Samabata am prins dupa 3 ore de panda 4 astfel de specimene.

Aseara a cazut una pe fi-mea si in toiul noptii am fost trezita (si eu si blocu') de niste urlete inspaimantatoare. Mi-a luat o ora pana am linistit-o. Si apoi a cerut razbunare.
Si io supermama, supercapabila, inca cu aburii viselor in teasta ma trezesc ca ii zic: "eu o arunc in WC si tu faci pipi pe ea"

Va dati seama in ce hal am ajuns?

Ele arata asa: http://2.bp.blogspot.com/_Z2wo1IA3tIk/SAhWwwHcDYI/AAAAAAAABL8/59OcKt1a2h4/s1600/Stink%2BBug_01.jpg

SI nu le ucide nici spray-ul de gandaci.
Spray-ul de tantari le da pofta de viata.

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns emilia.m spune:

Hai ca ai fost super haioasa!
Gluma gluma dar... stiu despre ce vorbesti. M-am trezit cu o insecta d-asta aterizand in solnita de sare chiar ieri dupa-amiaza. Zilele trecute, dupa ce tocmai ce mi-am amenajat balconul si vroiam sa stau si eu linistita sa mananc un mar intinsa frumos pe sezlong ma trezesc ca se izbeste o alta chestie d-asta de peretele proaspat vopsit si pica pe gresia proaspat montata si curatata de chit. Si cum mi-a fost scarba de insecta si mila de gresie si de munca mea de a o curata de scarbosenii n-am calcat-o ci m-am indreptat vertiginos catre sticla de lichid de geamuri si am pulverizat cateva pufuri spre insecta apoi am luat-o cu o hartie si tot in WC a aterizat.
Sunt super scarboase. Se numesc Nezara viridula (Plosnita verde).

Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Nashpa...am patit-o si noi in vara aceasta.

Eu pur si simplu / Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

Mare atentie: la inceput, lipsita de experienta fiind, am strivit una pe covorasul din baie.

Putoarea, ca putoarea, ca nu m-am aplecat sa-l miros, dar pata ramasa mi-a data batai de cap.

Emilia - mi-ai dat o idee buna cu spray-ul de geamuri. O sa tin unul langa pat. Si la cea mai mica miscare "fas, fas" si uite asa ii ingreunez putin zborul si nu mai are timp sa se piteasca.

Sau poate sa am la indemana un Oust.

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_OR spune:

uauu, tocmai am depistat ca am si eu asa ceva in locuinta(apartament de bloc).pana acum nu m-au deranjat decat cu prezenta, fara muscaturi si alte alea.am vazut doar in camere care au iesire in terasa, nu si in dormitoare.bine ca mi-ati spus ca sunt puturoase si pateaza, ca sa nu ma apuc sa le vanez.oricum , mie nu mi se par asa scarboase ca gandacii de bucatarie, sau miriapozii, aia mi se pareau oribili.

Cristina, mamica lui Denis Mare(17 iunie 2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_OR spune:

si NU locuiesc aproape de nici unul din voi.deci.....e invazie in toata tara.

Cristina, mamica lui Denis Mare(17 iunie 2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mediajust spune:

M-ati incurcat de tot.
La mine au tot fosgait peste vara niste animale din astea - dar nu erau verzi, ci cafenii. Aceeasi forma, aceeasi duhoare - alta culoare!
Intrau pe geam, in zbor lin , ii prindeam si ii scaldam in WC. Odata cu racoarea de afara, au disparut.
Or fi veri?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

Oh, da sunt veri. E tot o plosnita.
Astea fusera anul trecut. Dar nu sunt atat de insistente.

Lor le place sa se ascunda in rufele puse la uscat.
Scutur rufele astea pana ma dor mainile. Dar tot ramane cate una.
Ceea ce ma face sa gandesc ca poate tot ele au inventat zicala: "oricat ai scutura, ultima picatura tot in pantaloni cade"

vivi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

viviana, cauta in gama produselor sano, exista un insecticid foarte eficient, il gasesti si sub forma de spray, si cu pulverizator; poti pulveriza si pe langa usi si geamuri, pe plasa de la geamuri, poate ganganiile vor simti otrava si nu vor mai intra in casa.

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Citat:
citat din mesajul lui viviana

Oh, da sunt veri. E tot o plosnita.
Astea fusera anul trecut. Dar nu sunt atat de insistente.

Lor le place sa se ascunda in rufele puse la uscat.
Scutur rufele astea pana ma dor mainile. Dar tot ramane cate una.
Ceea ce ma face sa gandesc ca poate tot ele au inventat zicala: "oricat ai scutura, ultima picatura tot in pantaloni cade"

vivi

Ma nervosasem putin acu vreo jumate de ora, dar m-ai facut sa rad din tot sufletul. Multumesc!
Si bafta la nimicit ganganii ... desi mai ai cam o luna de luptat, apoi vine zapada si scapi.

Si tu poti intinde o mana - Actiunea 3 sate
Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emilia.m spune:

Eu am vazut si maronii in ultima vreme, nu doar verzi. Bleah!
Cautarea google mi-a dat drept recomandare urmatorul produs: Insecticid combatere plosnite Fendona 15 SC 10 ml - daca situatia se agraveaza o sa-l caut si o sa-l aplic mai peste tot pe langa geamuri.

Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai.

Mergi la inceput