Cine s-a intors in Ro?

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns msl1 spune:

Citat:
citat din mesajul lui danyce

Ela, sunt convinsa ca exista si specimene precum cele descrise de tine, dar nu cred ca e cazul sa generalizam si sa consideram ca toti vanzatorii din pietele din Romania sunt la fel. Nu cred ca are multi clienti daca are acelasi comportament mereu.
Si aici exista piata si eu mi-am gasit, in timp, vanzatorii preferati de la care prefer sa cumpar din diverse motive: amabilitate, rapiditate, marfa buna, faptul ca au vinete ieftine (in supermarket e 1,5 euro bucata, la ei kg).

Amonar, Clujul nu te atrage? O prietena buna de-a mea e Sales Coordinator la o agentie de recrutare olandeza, cu sediul in Cluj-Napoca, si cauta mereu persoane cunoscatoare de limba olandeza pentru pozitii foarte bune la diverse multinatonale. Nu stiu daca are si ceva pentru Timisoara..Ea gaseste si joburi pentru romani in Olanda..si nu orice joburi (stiu ca ultima data a venit in NL pt a aduce niste ingineri specialisti in petrochimie, pentru ca aici nu se gasesc).

Daniela Veuger 17+ cu si Alma Bianca 21 octombrie 2004



www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=43451" target="_blank">Povestea Almei


Tocmai ca am citit ce ai scris de cluj,firma olandeza-recrutare, mi-am amintit brusc ce mi s-a intimplat cind eram prin anul1 la facultate: cautam un job si am aplicat la un anunt care suna extreme de asemanator cu "anuntul" sau enuntul tau mai bine zis....
intrucit am studiat si olandeza citeva luni de zile(am ceva rude prin alianta in olanda si speram la un momenta dat sa ma 'conectez" cu ele)si pricepeam cite ceva la vremea aceea; in fine, am primit interviul, am mers la interviu, mi-s tare in "ceata" amintirile din vremea aceea, dar imi aduc un pic aminte de olandez, era intre 2 virste la vreo 50 de ani poate, par alb, tip sfrijit, ochi albastrii...ma rog, dupa ce mi-a facut capul calendar cu ce training extraordinary de limba o sa primesc, primesc telefon acasa mai pe seara de la el, sa ne intilnim la restaurant...si ...dupa ce I-am explicat ca daca are orice de spus sa imi spuna in timpul zilei la birou mi-a spus ca ma angajeaza doar daca accept sa ii fiu...amanta! bineinteles ca I-am trintit telefonu in nas.
nu bat cimpii, si nu spun aiureli....si cu asta am terminat "experienta" mea cu "multinationale" sau angajare la straini, m-am dus si am facut un curs pt o meserie si m-am angajat la "stat".
nu critic, nici nu stiu despre ce e subiectul de fapt, doar am relatat ceva ce mi-am amintit brusc citind cele de mai sus.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alizee spune:

Citat:
citat din mesajul lui Amonar

Citat:
citat din mesajul lui Alizee

Citat:
citat din mesajul lui Amonar
Exista un grup care este preocupat din pasiune pt planeta, mediu, samd dar in afara acestui grup civilizatia este doar o poleiala.


Foarte concis spus.
Totusi, mi-as dori ca si la romani sa existe un asemenea grup.


Exista, nu i-ai gasit tu. Ai putea sa ii gasesti pe fb, sunt grupuri formate pe aceasta tema. Eu stiu unul care se numeste 'La Comuna', unde membrii au pornit o initativa de a crea propria lor bucata de pamant (cu acordul primariei) cu o gradina biologica cu legume si fructe de consum, cu flori si copaci de ornament, o gradina cu permacultura. Totul e chestie de initiativa si formare de grup care are acelasi ideal. Ei isi fac absolut totul, fara ajutor financiar din afara, fiecare contribuie cu ce are si stie si toti muncesc de la A la Z. O initiativa demna de apreciat. Eu cred ca sunt mai multe, dar nu sunt cunoscute. Am vazut ca au fost initiative multe in ultimul timp de voluntariat la plantare de suprafete mari cu copaci.


Aaa, eu ma refeream la nivel de stat, adica reprezentatii nostri alesi sa fie interesati de mediu si agricultura. Eu asta am inteles din mesajul tau, nu ca este un grupulet.



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinuk@ spune:

am citit asta mai demult si acum mi am amintit de pamflet pt ca se potriveste
JURNALUL EMIGRANTULUI ROMAN IN CANADA
12. Aug.
- Ne-am cumparat o casa noua in Canada. Sunt foarte emotionat. Aici e atat de frumos. Muntii sunt de o splendoare nedescrisa. Abia astept sa ii vad acoperiti de zapada.

14. Oct.
- Canada. E cea mai frumoasa tara de pe Pamant. Frunzele au primit toate acele minunate nuante de culoare galbena si portocalie. M-am plimbat cu masina prin natura si am vazut cativa cerbi. Sunt atat de gratiosi. Cerbii sunt cele mai frumoase animale. Cred ca am ajuns in paradis. Iubesc Canada...

11. Nov.
- Ziua sarbatorii nationale. In curand incepe vanatoarea cerbilor. Nu imi vine sa cred ca cineva poate sa ucida un animal atat de frumos. Sper ca va ninge in curand. E atat de frumos aici.

2. Dec.
- Azi noapte a nins pentru prima oara. M-am sculat si am vazut ca este alb peste tot ca in cele mai frumoase vederi. Am iesit afara, am curatat in fata casei si apoi ne-am batut cu bulgari de zapada (eu am castigat). Cand a trecut masina de curatat zapada am curatat din nou in fata curtii. Tara deosebita! Iubesc Canada!

12. Dec.
- Azi noapte a nins iarasi. Masina a curatat zapada din nou. Ne-a blocat intrarea in curte. Aici e splendid.

19. Dec.
- Azi noapte a nins iarasi. N-am putut sa scot masina sa merg la lucru. Aici e intr-adevar foarte frumos numai ca sunt obosit de curatat zapada (lopatarie). Din nou masina aia blestemata.

22.Dec.
- Cacatul asta alb nu s-a oprit toata noaptea. Am bataturi la maini de la lopata si ma doare spatele. Aceasta maimuta cu masina parca se ascunde dupa colt si numai asteapta sa termin de curatat in fata curtii. La naiba.

25. Dec.
- Craciun Fericit pe naiba. A nins din nou zapada asta nenorocita. Daca il prind pe obsedatul ala cu masina il omor. Fu.. le. .. ca nu arunca mai multa sare (pt. topit zapada) pe sosele.

27. Dec.
- Azi noapte iarasi zapada. Nu ies de trei zile din casa doar ca dau cu lopata intr-una dupa ce trece masina. Nu pot pleca nicaieri, auto este blocat sub un deal de zapada si mai e si foarte frig pe deasupra. Au spus ca la noapte va mai cadea inca 30 cm de cacatul asta de zapada.

28. Dec.
- Prognoza a fost proasta. S-au mai depus 50 cm nu 30 cm. Daca se continua asa nu se va topi pana la vara. Masina de curatat a ramas blocata si maimutoiul a venit la mine sa imi ceara lopata. I-am spus ca am rupt deja 6 curatand rahatul ce mi l-a aruncat in fata curtii. Era cat pe ce sa ii dau in cap cu lopata.

4. Jan.
- Am iesit din casa in sfarsit. M-am dus pana la alimentara sa cumpar de mancare si la intoarcere am lovit un cerb. Auto avariat in valoare de $3000. Bestiile de cerbi trebuie omorate. Sunt peste tot. De ce oare nu i-au omorat vanatorii toamna trecuta?

3. Mai
- Am dus masina la mecanic. Incredibil cat de mult a ruginit de la sarea aia nenorocita care se arunca peste tot, tot timpul iernii ca sa topeasca zapada si tot degeaba.

10. Mai
- Ma mut inapoi in Romania Nu imi pot imagina cum cineva normal poate trai in Canada asta!!!!!!!


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinuk@ spune:

SI Intoarcerea in tara:

8 Dec.
Aterizez pe frumosul Otopeni. Nici nu ies bine ca sunt inconjurat de co-nationali romi-romani care imi smulg bagajele din mana: "Lasa-ma boierule sa te ajut la masina". Vai ce primitoare tara! Imi dau lacrimile! Nu am lei asa ca le dau dolari. Cu siguranta privatizarea in Romania e pe cale buna.

15 Dec.
Nici urma de zapada! Cald si bine! Umblu in canadiana (sic) subtire! Ca iubitor de animale, aici e pentru mine: un grup de 10 caini ma inconjoara de fiecare data cand ies din bloc si ma conduc spre tramvai (adevarul e ca ma cam fugaresc). Nu mai duc viata sedentara din Canada cand ma urcam imediat in masina din garajul subteran. Ce era sa fac! Tentatia era mare caci benzina era mult mai ieftina! Sunt fericit ca m-am intors! Cel mai bun pas facut in viata! Imi caut un apartament!

31 Dec.
Aproape am uitat cum arata zapada! Ce frumos e! Maine e Anul Nou! Am facut aceleasi aprovizionari ca in Canada dar m-a costat dublu! Ce bine ca am strans destui bani in Canada!!! Inca mai stau cu restul familiei intr-un apartament de 2 camere. In Canada I se spunea "one bedroom apartment" dar aici nu avem incotro si folosim si sufrageria ca dormitor! E sublim! Cu totii ne simtim asa aproape unii de altii (si la propriu si la figurat)!

3 Ian.
Gata! E cazul sa-mi caut de lucru. Bine ca e soare afara si chiar stam cu geamu-rile deschise caci termostatul termocentralei si-a pus in gand sa ne usuce ca pe mumii! Aici nu-ti poti regla caldura dupa voie. Ce dor imi era de transportul in comun!
Aproape uitasem de mirosurile imbietoare! Noroc cu cainii caci am prins si eu tramvaiul! Noroc ca l-am prins si am scapat de caini dar ghinion ca m-am urcat caci am fost jefuit in aglomeratie. Parca era mai bine cu masina!

9 Ian.
Mi-am gasit un servici cu 400$. Pe langa media de 150$, sunt meserias! Nu gasesc nimic de inchiriat. Chiriile sunt scumpe, mancarea e scumpa, telefonul ma usuca iar benzina tocmai s-a scumpit! Dar ce-mi pasa mie caci oricum nu mai am masina! De doua zile nu mai avem nici apa calda nici rece. Cica e seceta! Mai bine ningea cand trebuia sau se luau masuri cand s-a anuntat seceta!

3 Febr.
Mi-am luat masina si sunt fericit! A trebuit sa caut in dictionar cuvantul "spaga" si l-am gasit ca slang. Inseamna "tip or gratuity" cu diferenta ca aici nu poti obtine nimic fara asa ceva. Cred ca toate spagile la un loc fac cat jumate din masina. Nu mai mentionez lupta pentru inregistrarea masinii si nenumaratele birouri la care a trebuit sa ma duc cu tramvaiul. Nu a fost o idee buna cu masina caci benzina iar s-a scumpit. Parca si in Canada fluctua pretul dar si in jos nu numai in sus!

10 Mart.
Azi a plouat in sfarsit! Mi-am schimbat deja amortizoarele la masina din cauza strazilor. Apa acopera gaurile si nu ai cum sa le ocolesti. Nu exista canalizare! Ba da, caci am vazut o tanti luand apa dintr-o balta cu cana si o punea intr-o galeata! Asta da privatizare! Cam ineficienta, e adevarat, dar sa mai zica Vestul ca nu avem initiative! Am calcat intr-o groapa si cred ca mi-am rupt glezna. M-am urcat in masina si, pentru ca nu e automata am apasat pe ambreiaj cu umbrela. M-am indreptat spre Urgenta urmarind o Salvare care, la un moment dat si-a deschis usile si a dat drumul la un om sa cada pe strada. Nimeni nu a bagat de seama. Am ajuns la urgenta de unde a trebuit sa fug la farmacie sa-mi cumpar radiografii, bandaje si un sac de ghips. A inceput sa arate cam lugubru pe aici.

9 Apr.
Inca nu pot merge la servici din cauza gleznei asa ca imi voi deschide un business de acasa! Nu se poate caci imi trebuie prea multe hartii care se obtin de la 5 birouri localizate in 5 cartiere diferite. Nu am cum sa o fac prin internet ca in Canada! Da noroc ca am masina! Stiam eu ca nu am luat-o de pomana!

10 Apr.
Ma uit pe geam la masina mea din fata blocului si observ ca arata cam ciudat. Cobor si constat ca era schioapa de o roata si oarba de oglinzile retrovizoare si violata la portbagaj. Chem militia (pardon, politia) si ii astept in statia de tramvai caci nu aveau benzina pentru masinile lor recent achizitionate. Voi vinde masina!

1 Mai
Cald afara iar in casa si mai cald. Acum nici nu pot deschide geamurile caci la coltul blocului e un caine mort intrat in putrefactie de aproape o saptamana care miroase rau si nimeni nu il ia. In schimb, masina mi-a disparut aproape complet. Numai caroseria mai sta marturie a ceea ce a fost odata "masina mea". Daca stiam, bagam cainele putrezit in ea si poate disparea si el! Trebuie sa fi venit Primavara in Canada! Maine imi iau bilet.

2 Mai
Am incercat sa-mi iau bilet dar cel mai curand e pe 15 Iunie 2001. Doamne, cati Romani pleaca! Ii inteleg.

13 Iun.
Imi dau seama ca ACASA e acum Canada unde e zapada cand trebuie sa fie zapada, unde e soare cand trebuie sa fie soare, unde imi pot lasa masina deschisa si cu cheile in ea pe strada, unde caini gasesti doar de cumparat sau pe gratis de la magazine, unde nu sunt injurat pe strada, unde nu sunt gropi sa-mi rup picioarele, unde imi pot controla temperatura in casa, unde am aer conditionat, unde vanzatoarele au placerea de a ma servi si nu bunavointa de a-mi face un serviciu, unde soarele se reflecta in geamurile zgarie-norilor si nu in gunoaiele de pe strada, unde "spaga" nu exista decat printre grupurile de emranti care vor sa transforme Canada in Romania, China, Uganda, unde lumea iti spune "Yes, please", "No, please" si "Excuse me" in loc de "Da nu vezi, de ce mai intrebi?", "Nu ba!" si "Uita-te ba pe unde mergi bai ochelaristule", unde in caz de urgenta sosesc politia (in masini), pompierii si salvarea in acelasi timp. Poate nici Canada nu e perfecta dar macar acolo mai sunt inca oameni care lupta pentru acest lucru.

1 Dec.
E clar ca toate greselile se platesc! Nu am realizat ca am depasit cele 6 luni cat aveam dreptul sa stau in afara Canadei si prin urmare mi s-a refuzat intrarea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amonar spune:

Citat:
citat din mesajul lui danyce

Ela, sunt convinsa ca exista si specimene precum cele descrise de tine, dar nu cred ca e cazul sa generalizam si sa consideram ca toti vanzatorii din pietele din Romania sunt la fel. Nu cred ca are multi clienti daca are acelasi comportament mereu.
Si aici exista piata si eu mi-am gasit, in timp, vanzatorii preferati de la care prefer sa cumpar din diverse motive: amabilitate, rapiditate, marfa buna, faptul ca au vinete ieftine (in supermarket e 1,5 euro bucata, la ei kg).

Amonar, Clujul nu te atrage? O prietena buna de-a mea e Sales Coordinator la o agentie de recrutare olandeza, cu sediul in Cluj-Napoca, si cauta mereu persoane cunoscatoare de limba olandeza pentru pozitii foarte bune la diverse multinatonale. Nu stiu daca are si ceva pentru Timisoara..Ea gaseste si joburi pentru romani in Olanda..si nu orice joburi (stiu ca ultima data a venit in NL pt a aduce niste ingineri specialisti in petrochimie, pentru ca aici nu se gasesc).

Daniela Veuger 17+ cu si Alma Bianca 21 octombrie 2004



www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=43451" target="_blank">Povestea Almei


Danye, mersi pt oferta dar nu cred ca voi apela. Eu sunt independenta (intotdeauna mi-am dorit sa lucrez pt mine si nu pt altcineva). Stiu ca Clujul are comunitatea de olandezi si ca le merge bine. Daca ajung in Romania va fi numai in cazul in care o duc mai bine dpdv financiar decat in momentul de fata, iar asta nu inseamna lucrul la patron.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amonar spune:

Citat:
citat din mesajul lui msl1

Citat:
citat din mesajul lui danyce

Ela, sunt convinsa ca exista si specimene precum cele descrise de tine, dar nu cred ca e cazul sa generalizam si sa consideram ca toti vanzatorii din pietele din Romania sunt la fel. Nu cred ca are multi clienti daca are acelasi comportament mereu.
Si aici exista piata si eu mi-am gasit, in timp, vanzatorii preferati de la care prefer sa cumpar din diverse motive: amabilitate, rapiditate, marfa buna, faptul ca au vinete ieftine (in supermarket e 1,5 euro bucata, la ei kg).

Amonar, Clujul nu te atrage? O prietena buna de-a mea e Sales Coordinator la o agentie de recrutare olandeza, cu sediul in Cluj-Napoca, si cauta mereu persoane cunoscatoare de limba olandeza pentru pozitii foarte bune la diverse multinatonale. Nu stiu daca are si ceva pentru Timisoara..Ea gaseste si joburi pentru romani in Olanda..si nu orice joburi (stiu ca ultima data a venit in NL pt a aduce niste ingineri specialisti in petrochimie, pentru ca aici nu se gasesc).

Daniela Veuger 17+ cu si Alma Bianca 21 octombrie 2004



www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=43451" target="_blank">Povestea Almei


Tocmai ca am citit ce ai scris de cluj,firma olandeza-recrutare, mi-am amintit brusc ce mi s-a intimplat cind eram prin anul1 la facultate: cautam un job si am aplicat la un anunt care suna extreme de asemanator cu "anuntul" sau enuntul tau mai bine zis....
intrucit am studiat si olandeza citeva luni de zile(am ceva rude prin alianta in olanda si speram la un momenta dat sa ma 'conectez" cu ele)si pricepeam cite ceva la vremea aceea; in fine, am primit interviul, am mers la interviu, mi-s tare in "ceata" amintirile din vremea aceea, dar imi aduc un pic aminte de olandez, era intre 2 virste la vreo 50 de ani poate, par alb, tip sfrijit, ochi albastrii...ma rog, dupa ce mi-a facut capul calendar cu ce training extraordinary de limba o sa primesc, primesc telefon acasa mai pe seara de la el, sa ne intilnim la restaurant...si ...dupa ce I-am explicat ca daca are orice de spus sa imi spuna in timpul zilei la birou mi-a spus ca ma angajeaza doar daca accept sa ii fiu...amanta! bineinteles ca I-am trintit telefonu in nas.
nu bat cimpii, si nu spun aiureli....si cu asta am terminat "experienta" mea cu "multinationale" sau angajare la straini, m-am dus si am facut un curs pt o meserie si m-am angajat la "stat".
nu critic, nici nu stiu despre ce e subiectul de fapt, doar am relatat ceva ce mi-am amintit brusc citind cele de mai sus.


Am zambit cand am citit patania ta cu olandezul Da, asa e...olandezii o cam iau pe aratura daca au ocazia In privinta asta se aseamana cu popoarele latine....dar eu sunt convinsa ca Multi expati fac in Romania ce nu este posibil in tara lor. Multi se schimba total in alte persoane, uneori in bine, uneori in rau....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amonar spune:

Citat:
citat din mesajul lui Alizee

Citat:
citat din mesajul lui Amonar

Citat:
citat din mesajul lui Alizee

Citat:
citat din mesajul lui Amonar
Exista un grup care este preocupat din pasiune pt planeta, mediu, samd dar in afara acestui grup civilizatia este doar o poleiala.


Foarte concis spus.
Totusi, mi-as dori ca si la romani sa existe un asemenea grup.


Exista, nu i-ai gasit tu. Ai putea sa ii gasesti pe fb, sunt grupuri formate pe aceasta tema. Eu stiu unul care se numeste 'La Comuna', unde membrii au pornit o initativa de a crea propria lor bucata de pamant (cu acordul primariei) cu o gradina biologica cu legume si fructe de consum, cu flori si copaci de ornament, o gradina cu permacultura. Totul e chestie de initiativa si formare de grup care are acelasi ideal. Ei isi fac absolut totul, fara ajutor financiar din afara, fiecare contribuie cu ce are si stie si toti muncesc de la A la Z. O initiativa demna de apreciat. Eu cred ca sunt mai multe, dar nu sunt cunoscute. Am vazut ca au fost initiative multe in ultimul timp de voluntariat la plantare de suprafete mari cu copaci.


Aaa, eu ma refeream la nivel de stat, adica reprezentatii nostri alesi sa fie interesati de mediu si agricultura. Eu asta am inteles din mesajul tau, nu ca este un grupulet.



Alizee

A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.


Exista la nivel politic, dar fac exact un rahat mare cat ei. Ce stiu ei este sa mareasca taxe, sa mareasca cheltuielile pe spatele platitorului de taxe....un mare bla,bla care se potriveste zonei politice. In Olanda exista partidul animalelor dar are o prea mica influenta in parlament, pt ca sunt putini. Deci tot societatea civica trebuie sa sustina planeta si mediul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulia_b spune:

Asta cu asteptatul la urgente nici eu nu prea o pot intelege. Probabil ca fiecare parinte se asteapta sa fie primul care intra. Cand este un medic si 10 pacienti, normal ca se triaza in functie de gradul de urgenta. In strainatate or sa aiba surpriza acesti parinti, ca o sa astepte mai mult ca la noi. Si din pacate asta cu dau 100 si ma bag in fata cred ca este tipic romanesc. Ce nu rezolva spaga?
N-am inteles de ce mi s-a dat dezaprob la mesajul meu anterior, cel subliniat de letitia (ma rog, in afara de o admiratoare fidela). Probabil ca lor cuvantul "decarteaza bani" li se pare ceva banal, si intra in vocabularul lor zilnic. Din moment ce trebuie citat de fiecare data cand se vorbeste despre Romania. Mie mi se pare jenant, un cuvant folosit de anumite persoane, cu un anumit grad de educatie. Dar asta-i parerea mea, evident.
Scopul o fi nobil, in ochii combatantelor (acela de a ucide orice fir de speranta ca Romania ar avea si ea ceva bun acolo), dar nu scuza mijloacele. Daca ma apuc si scuip, injur sunt la acelasi nivel, de jos, oricat ar vrea nasul sa fie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amonar spune:

Citat:
citat din mesajul lui portocalia

Citat:
citat din mesajul lui Amonar

Sau sa il dau de exemplu pe olandezul care este acum milionar in tara lui de bastina cu agricultura din Romania, dar locuieste in Romania. Sau exceptia secolului, neamtul get-beget, fost manager sales Europa de EST la nu stiu ce multinationala, care dupa ce a fost scos din functie a ramas in Timisoara fara job, fara nevasta romanca (care a plecat cu alt neamt in nemtia). Am vorbit cu el acum vreo 7 ani si mi-a explicat de ce nu mai vrea la germania...are un penthause intr-un oras mare din Germania dar locuieste la bloc in Romania.



Amonar, daca ai chef si vreme, poate scrii aici povestea neamtului din Timisoara. Chiar sunt curioasa si-mi plac povestile astea atipice.


Pai ceva deosebit nu este. Invatat prin natura meseriei lui cu mentalitatea estului, a dat de Romania, unde oamenii sunt prietenosi, unde omul stie sa se distreze, sa traiasca, chestii din astea. Imi amintesc vag despre nemultumirea lui despre 'vest', el credea foarte serios in devenirea unui el dorado, acolo in Timisoara, vedea sanse, oportunitati samd. Dar din ce tin eu minte este faptul ca lui nu ii mai placea mentalitatea din vest. Sotia lui cu care s-a casatorit cand era in Romania, l-a lasat pt un alt neamt pe care il cunoscuse prin internet. Aveau si un copil impreuna. El mi-a zis ca ea i-ar fi spus ca ea nu vrea sa traisca in Romania iar el i-a spus ca el nu mai vrea sa traisca in Germania Asa ca drumurile lor s-au despartit. Avea un penthouse in Germania pe care vroia sa il vanda printr-un makelaar care ii tot spunea la telefon ca nu merge....Pe timpul in care sotia lui mai locuia cu el, aveau o firma de fabricat lenjerie intima mai deosebita si le mergea foarte bine dpdv financiar. M-am intalnit cu el cu ocazia unei intalniri a expatilor din Timisoara, eu eram cu o delegatie olandeza. Ultimul lucru pe care il stiu e ca cauta investitori sa cumpere 'vaporul' un fel de restaurant-terasa pe malul Begai. Din auzite stiu ca l-a cumparat dar nu a adus nici o imbunatatire si ca pana la urma a renuntat. Nu mai stiu nimic de el de atunci.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns portocalia spune:

Amonar, multumesc :). E totusi o poveste deosebita. Cunosc si eu un olandez care iubea Romania, era convins ca s-a nascut in tara gresita :). Chiar fusese "adoptat" de o familie de romani, nu stiu cum ii cunoscuse, dar se lipise fantastic de ei. Ii considera mai apropiati decat parintii lui. Deci mai sunt si oameni asa...

Mergi la inceput