Scutece refolosibile

Scutece refolosibile | Autor: eugcem

Link direct la acest mesaj

Trebuie sa nasc in curand cel de al doilea copil si ma gandeam sa folosesc si scutece reutilizabile. As vrea sa intreb pe cine a folosit daca a fost multumit, daca aveti niste recomandari sa imi faceti.

Multumesc

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns pufescu spune:

noi suntem incepatori,abia am facut 5 saptamani(deci nu stiu cum e cand se taraste,sta in fund sau se joaca deocamdata). Folosesc scutece care se spala si nu sunt masochista :) .
Am luat niste scutece care seamana cu astea de unica folosinta(sa poata sa le puna si tati,bunicii,eventuala bona,etc). Pt curioasi, pe www greenbaby punct ro. Eu am luat pop in aio, care se regleaza si (teoretic) se pot purta de la inceput pana la olita(si tot teoretic cica te-ar tine la doi copii). Acum sa vedem ce e marketing si ce e pe bune :).
Bubu meu a fost mare la nastere(4.2kg),deci le-am folosit de la inceput.In primele 2 saptamani am avut diverse accidente pt ca nu stiam eu exact cum sa le pun, cate absorbante sa bag,etc. Intre timp m-am obisnuit si cu copilul si cu scutecele :) . Sunt foarte multumita de ele.Am un set de 20 buc,spal cam la 3 zile. Am de 2 feluri,de microfibra(pe care le folosesc ziua cand il schimb mai des,ii dau lui senzatia de uscat,se usuca repede dar absorb mai putin)si unele de bambus care absorb tone de pipi(se usuca mai greu).Sunt foarte simpatice si misto colorate. Nu a facut bubu alergie sau eritem.Rezista bine la caca exploziv de bebe alaptat exclusiv(si face bubu cate un caca la fiecare masa...il si schimb la fiecare masa)si la tone de pipi.Dezavantaje: sunt voluminoase pe un bebe mic(pe mine ma amuza ca are fundu mare si arata ca o para),ceea ce ridica probleme de inchis bodyuri care sunt fixe la lungime(daca le inchizi si sunt prea stranse apar scurgeri si ii e si la bebe incomod).Asta se va rezolva pe masura ce bebe creste si ele vor fi mai proportionate cu fundul. Alta problema care a aparut de cand s-a racit vremea e uscatul,mai ales la cele de bambus...ca dureaza si mai ajung sa folosesc si de unica folosinta pana se usuca.Asta o sa fie o problma pana se face suficient de frig sa pornesc centrala si sa le usuc pe calorifer. Oricum am in casa o punga de pampersi pt orice eventualitate,pt mers in vizite,la doctor,etc(e cam nasol sa umbli cu un scutec cacalit in geanta :) ).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inaioana spune:

Daca ai sa cauti cu google in romaneste vei gasi ceva info de la mame care folosesc.
Eu nu am folosit dar intentionez pentru al treilea copil sa incerc. Din cate m-am tot documentat, am ajuns la concluzia ca voi folosi in prima luna scutece de unica folosinta si apoi trec direct pe pokets. Pentru bebei sub 4 kg iti trebuie un alt set decat cele obisnuite si am conchis ca nu are rost sa cumpar un set in plus pentru o folosire de una pana la trei luni.
Alta varianta ar fi ca in primele doua luni sa folosesc prefolds si chilotel impermeabil, dar la cat de des face un nou nascut mi se pare totusi epuizant.
Poate daca as gasi prefolds din bambus, cred ca as incerca.

In privinta costurilor, in Romania mi se par destul de scumpe, eu planuiesc sa cumpar de pe ebay.
Un articol despre avantaje: http://www.thenappylady.co.uk/public/articledetails.aspx?id=29

Ioana cu Katja (30 martie 2004),Serghei (2 mai 2006) si www.youtube.com/watch?v=jioYwuky3tk" target="_blank"> Gruia (DPN ian.2011).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kid spune:

Gasesti si aici multe informatii utile
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=131430



Teodora, de Vladut (15.05.2007)



Traieste fiecare clipa ca si cum ar fi ultima!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eugcem spune:

Va multumesc pentru raspunsuri . Pretul mi se pare si mie cam mare la noi, o sa studiez si oferta de pe ebay.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

buna,

fetita mea a depasit de mult varsta de bb, de curiozitate va intreb totusi (n-am citit insa link-urile, deci nu stiu nimic despre subiect, insa imi amintesc povestile mamei si soacrei, cum stateau prin anii 70 cu cazanelul in permanenta pe aragaz, fierband, intinzand si calcand nenumarate scutece de finet) : in afara argumentelor ca aceste scutece nu polueaza mediul inconjurator (desi, detergentul pe care il folositi pentru spalare tot in natura ajunge pana la urma), nu distrug padurea prin taierea copacilor (desi exista sortimentul "de bambus", deci tot se taie niste copaci), nu produc iritatii si alergii, care ar fi celelalte avantaje ? un scutec de unica folosinta costa maxim 1-1,5 ron (sunt marci si mai ieftine), pe cand refolosirea scutecelor inseamna spalat la greu (deci tot se cheltuiesc niste bani, cu apa, curentul electric, detergentul, balsamul), pierdut timpul cu intinsul si stransul (n-am inteles prea bine, se si calca ?), uscare greoaie in anotimpul rece, ba chiar a mentionat pufescu despre niste absorbante care se introduc (astea se spala de fapt sau scutecul in sine ?); si mai e si aspectul acela mai putin placut, al curatarii kk de pe scutec, nu e cam "scarbos" ? poti lasa scutece murdare timp de 3 zile, cum spunea pufescu, pana spala o tura ?
pana la urma nu ar fi mai ieftin si mult mai comod sa folositi scutece de unica folosinta ? intreb si eu, nu dau cu parul , e doar o curiozitate, chiar nu stiu care e treaba cu scutecele astea si experientele voastre, ale celor care le folositi pentru bb-lusii vostri, sunt mai credibile decat reclamele de marketing...

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oradeanca spune:

Buna,
desi am o fetita maricica - 1.3 ani am inceput sa iau scutece textile (lavabile, refolosibile) in special all-in-one sau pocket (care sunt similare cu scutecele de unica folosinta) pentru ca fetita mea se irita foarte usor si deja ma saturasem sa o dau cu creme desi foloseam numai pampers sau pampers premium. Am comandat la inceput vreo 2 textile sa vad cum ma descurc si am fost foarte multumita - cel putin pana acum nu s-a iritat deloc si nu am mai ajuns sa folosim creme.
Pentru mine, principalul avantaj inafara de faptul ca nu sunt asa pline de chimicale (exista chiar si scutece lavabile organice, adica din materiale obtinute din culturi fara pesticide) e faptul ca sunt asa confortabile. eu am ales in special din fibre naturale - bambus, bumbac - care sunt placute la atingere. Acum ca femeie sincer diferenta e mare - e ca si cum ai avea absorbante toata luna fata de un chilot de material natural - pentru mine e maaare diferenta si fetitei par sa ii placa mai mult. chiar daca pare o investitie mai mare in timp recuperezi si chiar si prin faptul ca nu am baxuri intregi care sa imi ocupe spatiul. Spalatul si intinsul pentru mine e normal - le fac impreuna cu celelalte haine / fiind mai maricica si stiu semnalele cand face kk, o mai pun la olita, iar pishu nu e o tragedie la spalat (merge chiar si de mana rapid). Noaptea si cand iesim in oras o perioada mai lunga pun scutece de unica folosinta
Pentru mine avantajele sunt:
- fara chimicale
- respira pielea si nu se irita asa des
-o usoara economie de bani in timp
-spatiu economisit
-mai putin gunoi
-materiale naturale
-culori trendy - eu de ex. am itti bitti fucsia care pe exterior are o textura ca de plush
- nu trebuie sa mergi la shopping asa des - le iei odata si gata cu caratul de baxuri

Dezavantaje:
-pret - investitia iniatiala e mai mare
- nu prea se gasesc la noi in tara
- trebuie spalate si intinse - ceea ce oricum facem cu orice haina
- sunt putin mai voluminoase - asa cum s-a spus anterior, dar in momentul cand copilul invata sa mearga pot fi avantajoase ca amortizeaza mai bine
- se usuca mai greu (cele din bambus)
-consum suplimentar de apa si detergent la spalare (desi nu semnificativ pentru mine). NU SE FOLOSESTE balsam ! NU SE CALCA!
-se schimba la 2-3 ore max.

Pentru scutecele murdare exista genti speciale, care nu lasa mirosurile si continutul sa iasa pe afara (dar sunt cam scumpe).
Pentru mine scutecele textile sunt o revelatie - imi pare rau ca nu le-am folosit mai demult! Este ca si cum ai spala in fiecare zi 4-5 bodyuri in plus - pe care de ex. cand copiii invata sa manance oricum le speli :D

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

oradeanca, am inteles, multumesc ; in fiecare zi invatam lucruri noi, chiar auzisem despre ele, dar nu stiam nimic concret, toate mamicile pe care le cunosc eu folosesc scutece de unica folosinta, nu-si mai bate nici-una capul cu o treaba de facut in plus, ca sa zic asa ; unele cred ca ar rade de-a binelea daca ar afla ca exista si asa ceva, in ziua de azi...

insa eu personal as avea ceva retineri in a spala scutecele refolosibile, in special cele murdarite/patate de kk, alaturi de celelalte hainute ale copilului, este bine-cunoscut faptul ca in masina de spalat, daca nu se foloseste periodic spalatul in gol pe cea mai inalta temperatura sau alta metoda de dezinfectare, se inmultesc bacteriile, in special e-coli, gasita, nu-i asa, in kk...ar fi de preferat ori sa fie spalate separat, doar scutecele murdare, la 60 de grade + un produs dezinfectant, ori rufele copilului si scutecele sa fie spalate la cea mai mare temperatura (ciclul de fierbere de la masina de spalat), insa unele hainute ar putea avea serios de suferit (iesire culori, mototolire excesiva, deteriorare mai rapida din cauza temperaturii mari de spalare), plus ca se prelungeste prea mult durata de spalare (la 95 grade este in medie 1,5 ore, daca nu mai mult)...

in fine, eu una recunosc ca sunt adepta eficientei si a economiei de timp (vezi citatul din semnatura mea), in general incerc sa rezolv cat mai multe treburi cu un consum minim de energie, prefer sa ma gandesc mai mult care ar fi cea mai practica si rapida metoda, apoi sa actionez...sincer, din punctul meu de vedere, nu as adopta aceasta metoda, mi se pare ca se pierde prea mult timp cu niste operatiuni suplimentare care pot fi eliminate foarte usor folosind scutecele de unica folosinta...insa bravo voua (sincer
), celor care ati ales aceasta varianta si va descurcati fara prea multa bataie de cap...plus ca, in felul vostru, dati o mica mana de ajutor si la protejarea mediului inconjurator...insa cu o floare nu se face primavara, din pacate...

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inaioana spune:

Citat:
citat din mesajul lui CorinaDani
unele cred ca ar rade de-a binelea daca ar afla ca exista si asa ceva, in ziua de azi...




Oameni lipsiti de minima educatie si de buna crestere vor exista intotdeauna, nu ne batem noi capul cu asemenea reactii.Asemenea specimene spuneau si ca mamele care alapteaza o fac pentru ca nu au bani de lapte praf.

Eu aleg scutecele lavabile pentru ca eu cred ca sunt mult mai sanatoase si mai comode pentru bebe.
Si pentru ca nu consider ca 1/8 masina de spalat in plus pe zi e o corvoada inimaginabila pentru mine.

Nu sunt nici exagerat de ecologista si nici lipsita de fondurile necesare pentru a putea cumpara scutece de unica folosinta, dar recunosc ca ma scote din minti consumerismul exacerbat si vulgar al societatii romanesti.

Ioana cu Katja (30 martie 2004),Serghei (2 mai 2006) si www.youtube.com/watch?v=jioYwuky3tk" target="_blank"> Gruia (DPN ian.2011).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bibicutz spune:

ianioana... imi spui si mie te rog cand cumperi de pe ebay scutecele ca as vrea si eu sa iau dar nu prea stiu cum e cu transportul, livrarea si vama (daca se plateste)... oferte sunt multe si faine... baitelul meu are 2,5 ani dar nici gand sa faca la olita pentru cel putin 1 an..:) si poaate vine si bebe no.3 intre timp la noi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oradeanca spune:

@CorinaDani - nici eu nu spal scutecele murdare de kk cu alte scutece - asa cum am spus fetita mea e mare si cam stiu cand face si o pun la olita. Folosesc tea tree oil (ulei de arbore de ceai) sau chiar propolis diluate pentru dezinfectie

@bibicutz - sper ca nu se supara cea careia i-ai adresat mesajul. Eu am cumparat de pe ebay.co.uk de la vanzatori din Anglia pentru ca produsele vin la posta normala, nu la cea vamala si nu trebuie sa platesti vama. Daca stii germana poti si de pe .DE sau alte tari europene, dar sa ai grija de unde e vanzatorul: daca e din China sau Hong Kong sau SUA produsele vin la posta vamala si nu stiu daca nu cumva atunci platesti si taxe.
Eu am luat de la magazinul greener babies din UK - cauta pe google si sigur gasesti, nu stiu daca pot da linkuri.
Dar cauta si alte licitatii - uneori chiar daca nu este listata Ro la livrare, daca intrebi vanzatorii iti trimit. Evident livrarea cea mai ieftina e prin Air mail - small packets din UK fata de eventuala livrare prin curier - DHL de ex.
Poate daca as fi din Bucuresti as prefera sa merg sa le vad si sa le ridic de la magazin, dar asa ar trebui oricum sa platesc taxe postale (in general am fost multumita de posta, ma ales cand am luat de la un magazin din ebay si nu ceva foarte ieftin de la pers. fizice cand am mai avut unele probleme).
Daca mai e pot sa iti raspund cu placere.

Mergi la inceput