Admitere in liceu 2011 si BAC 2011

Admitere in liceu 2011 si BAC 2011 | Autor: Lala_D

Link direct la acest mesaj

Au aparut normle, programele si calendarul de admitere.
Pentru cei interesati, pot fi consultate si descarcate aici :

http://mate.info.ro/default.aspx

In principiu, pentru liceu admiterea este identica cu cea de anul acesta , singura diferenta fiind disparitia procentului de 25% reprezentat de tezele natinale din clasa a saptea ce s-au desfiintat si redistribuirea acestor procente in media examenului de evaluare nationala.
Astfel media de admitere este formata din 50% media generala a claselor gimnaziale 5-8 si 50% media evaluarii nationale de la sfarsitul clasei a VIII-a la matematica si romana.

CALENDARUL

de desfasurare a evaluarii nationale pentru elevii clasei a VIII-a,

in anul scolar 2010-2011

•10 iunie 2011 Încheierea cursurilor pentru clasa a VIII-a

•13-15 iunie 2011 Înscrierea la Evaluarea Nationala

•20 iunie 2011 Limba si literatura româna - proba scrisa

•21 iunie 2011 Limba si literatura materna - proba scrisa

•22 iunie 2011 Matematica - proba scrisa

•24 iunie 2011 Afisarea rezultatelor (pâna la ora 14)

•24 iunie 2011 Depunerea contestatiilor (orele 14-18)

•25-26 iunie 2011 Rezolvarea contestatiilor

•27 iunie 2011 Afisarea rezultatelor finale dupa contestatii

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns vladis spune:

Lala, multumim mult ne pregatim si noi de clasa a VIII a, chiar eram foarte interesata de modalitatea de admitere la liceu

mami de miruna(27.01.1996) si vlad (20.07.2005)

Si Mihaita are nevoie de voi!

Speranta si incredere pentru David

www.dropshots.com/vladis" target="_blank">POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

Cu placere si multa, multa bafta!
"Eu" mai am dar urmaresc fenomenul in permanenta.
Imi "plac" schimbarile astea anuale de nu mai pot

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dany dany spune:

Dragelor,
Nu stiu la cati parinti si elevi le convine ca la admitere conteaza media din 5-8. Aceasta duce la favoritisme sau santaj din partea unor profesori. Nu mi se pare relevanta in societatea in care traim. Poate daca fiecare isi facea job-ul cum trebuie, dar nu e cazul la noi.
Partea proasta ca se fac schimbari prea dese in modalitatile de admitere.
Ar fi mai indicatsa se structureze mai bine materia si "minunatele" manuale alternative, sa nu se mai puna accentul doar pe capacitatea de memorare ci si pe logica si creativitate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mediajust spune:

Principala modificare din acest an este ca lucrarile nu se mai corecteaza in scoala, de catre evaluatori cadre didactice din respectiva unitate, ci se aduna de peste tot si se duc spre corectare intr-un centru zonal.
Nu stiu daca este mai bine - teoretic ar trebui sa fie favorizant pentru cei bine pregatiti, confruntati cu o alta abordare decat cea de la clasa.
Ce credeti despre asta?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianad spune:

Bine ar fi ca si supravegherea sa fie facuta cu profesori din exterior. Asa cum era candva examenul de capacitate.DianaD & Alexandru

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Krysteutzu spune:

Eu am terminat anul trecut, dar cand am vazut ce note au fost, raportate la subiecte, am ramas socata.Nu pot sa cred ca la asemenea subiecte USOARE inca se mai plange lumea ca a fost greu.Parerea mea e ca cine nu reuseste sa obtina macar peste 7,50 este de-a dreptul idiot!Au fost subiecte multe prea usoare comparativ cu alti ani si elevii inca se plang ca a fost greu si inca obtin note sub 5.Deja nu cred ca mai vorbim de cat de bine predau profesorii ci de capacitatile intelectuale ale elevilor,cel putin la romana.Nici la matematica nu fost subiecte prea grele.Au fost subiecte foarte usoare, iar cei care le-au facut ar trebuii sa se gandeasca ca trebuie sa se faca o deosebire intre copiii cu adevarat inteligenti si cei care pana acum au avut note mari in 5-8 doar datorita pilelor si relatiilor.In acest mod nu se mai promoveaza elevii inteligenti ci ministerul isi doreste ca si cei care au capacitati intelectuale fooooaaarte scazute sa intre la liceu cu note mari, iar asta nu e bine deloc.Adica daca nu suntem in stare sa explican rolul unei virgule,sa dam niste sinonime si niste antonime, sa scriem o compunere descriptiva in 10-15 randuri si sa calculam 6+16:4 inseamna ca suntem o tara de IDIOTI!!!!

Mergi la inceput