Salarii reduse si spaga

Salarii reduse si spaga | Autor: sirimie

Link direct la acest mesaj

La mine in familie tocmai am primit un salariu redus. Si am vazut la televizor o doamna care plingea, spunea ca nu mai are cu ce isi plati ratele.

Cei mai buni vor fi nevoiti sa plece din sistem. Si eu cred ca vom suferi noi toti. Nici nu vreau sa ma gandesc ca trebuie sa merg intr-un spital si nu vor fi medici - sau medicii buni vor fi de mult timp plecati.

Eu sint un pic idealista si n-am mai avut de-a face de curind cu mizeria din vreun spital la noi. Oamenii aia care pling ca au salariul insuficient - o fac pe bune.

Cred ca din cauza asta am sa imi schimb opinia despre spaga. Conditionarea actului medical sau pedagogic cu spaga este descalificanta dar oamenii din sistem pleaca daca nu pot sa se intretina. Nu e vina lor ci a sistemului si eu nu vad ce altceva as putea eu face sa mai gasesc cind am nevoie de ei doctorii buni prin spitale la noi si profesorii buni in scoli.

Va dorim sa cresteti mari si frumosi!

Simona & Vladut (27 februarie 2005) & Monica (23 aprilie 2009)

Am blog

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns muffin spune:

Doamna Sirimie, voi la partid nu aveti concediu? Acum ca e canicula, va ofera apa minerala? just askin...g

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Mama mea, dupa 37 de ani de munca (in invatamant vreo 25 de ani, apoi bibliotecara) are de luna asta salarul de 570 lei. Cu ce suma o sa iasa la pensie? Unde sa se duca in alta parte la 57 de ani? Ce vina are ea? E singura bibliotecara la singura biblioteca din comuna. Probabil ca trebuia desfiintata biblioteca de tot, si asa nu ne mai trebuie sa stim carte, la ce ne foloseste?



Am marfa la bazar umanitar DC


Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andries spune:

Citat:
citat din mesajul lui sirimie
Cei mai buni vor fi nevoiti sa plece din sistem. Simona & Vladut (27 februarie 2005) & Monica (23 aprilie 2009)

Am blog


Gresit. Vor pleca din sistem cei ce vor reusi sa-si gaseasca un job mai bun si mai bine platit. Nu-i va obliga nimeni, dar... fiind mai buni, probabil vor gasi mai repede.

Andries

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Cred ca situatia e naspa rau prin spitale :(.
Aseara eram in masina si am auzit o reclama (nu am mai auzit pana acuma asa ceva) la nu'sh ce scoala de asistenti medicali, ceva legat de Fundeni, nu am prins de la inceput.
Sunt o gramada de scoli si scolitze de asistenti medicali, care scot jdemii de asistenti pe banda, dar probabil ca is vraiste majoritatea...
In fiecare domeniu e ingrijoratoare situatia, eu ma intreb cat o sa mai putem functiona asa si cand o sa inceapa sa ne afecteze major lipsa specialistilor, incepand cu un om capabil sa-ti repare hota fara sa il chemi inapoi de 5 ori si terminand cu medicii.
Imi zicea cineva ca nici macar chelneri care sa stie sa-si faca decent treaba nu mai poti gasi.


Nu cred ca o solutie ar fi aprobarea spagii (oricum, nu spaga cred ca lipseste si nu cred ca lipseste nici acceptul pacientului de a da spaga...), ci reforma sistemului medical, care am inteles ca e o tampenie si o bataie de joc.



Pentru parinti, de dragul copiilor


"Omul care a inventat distractia a fost copilul" - din jurnalul unei mămici de băietel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Citat:
citat din mesajul lui muffin

Doamna Sirimie, voi la partid nu aveti concediu? Acum ca e canicula, va ofera apa minerala? just askin...g



muffin, tu cand ai fost tratata ultima data la un spital din Romania?


Pentru parinti, de dragul copiilor


"Omul care a inventat distractia a fost copilul" - din jurnalul unei mămici de băietel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sdcristian spune:

doctorii buni si harnici, si care au specialitati care permit, deja au cabinete private plus colaborari cu centre medicale private. si lucreaza zi lumina, dar castiga decent per total

asta in orasele mari, unde sunt inca oameni care isi permit sa mearga la privat in schimbul unor conditii mai bune, fara sa astepte ore in sir la coada.

in orasele mici e mult mai greu, oamenii chiar daca si-ar dori nu isi permit sa mearga la privat si sa dea 50-100 de lei pe o consultatie.

probleme au si cei cu specialitati legate strict de spital - gen anestezistii. in putine orase exista spitale private unde se fac operatii si ei chiar nu au cum sa isi creasca veniturile.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maminuta spune:

Intr-o tara in care asistentul sau medicul isi cumpara pe banii lui si asa injumatatiti halat sa imbrace la job,bolnavul este trimis la farmacia din colt sa isi procure medicatia ,aparate de care depinde viata oamenilor zac prafuite prin colturi pentru ca cineva iresponsabil a uitat sa faca receptia sau s-a omis scolirea cuiva capabil sa il si foloseasca,intr-o tara in care oameni ca mama Laurei in loc sa primeasca si o medalie ca a ramas acolo,in comunitatea aia mica sa fie de folos si sa ajute oamenii de acolo,saraci sau bogati sa mai afle din tainele lecturii...oameni care multi dintre ei nu au iesit nici macar pina la orasul de la citiva km din apropiere,singura lor evadare fiind "caminul cultural" distrus si ala in aceste "zile de aur"..intr-o astfel de tara ,unde incercam sa ne traim viata ignorind ce este in jur,ignorind cit de calcati in picioare si demnitate am ajuns sa fim,ar trebui sa ia nastere o solidaritate generata de revolta,o solidaritate care sa arate guvernantilor,indiferent de culoare lor politica ca daca au ales sa faca asta,politica,au datoria morala ca cei minjiti sa plateasca pentru tot raul facut statului astuia,iar cei care chiar vor sa faca ceva sa ajute iesirea asta din colaps,sa treaca la fapte.
Din pacate ,multi din cei care pleaca o fac din disperare pur si simplu.Si nu trebuiesc judecati.Avem o singura viata si nu ne permitem sa fim cobaii unor guvernanti incompetenti la nesfirsit!


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marina spune:

mi se pare si normal sa nu ai bani de rate daca nu ai avut minte....cum e sa te indatorezi in asa hal incat 25% scadere sa te faca sa nu-ti mai poti plati ratele? Hai ca intelegeam pierdeai locul de munca , nu mai aveai nimic, dar nu ar tb sa ai rate la 60-70% din venit...
Clasic sa ne plangem la TV in loc sa admitem ca am fost nechibzuiti si nu am gandit pe termen lung

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emilia.m spune:

Avand in vedere cresterea cotei TVA care a scumpit absolut tot e foarte posibil sa nu-i mai ajunga banii de rate, chiar daca n-a fost "inconstienta" sa se indatoreze la maxim (desi probabil ca nu s-a indatorat de placere ci de nevoie).
Mie personal nu-mi mai vine sa cumpar o lamaie sa dau gust apei pe care o beau de cand s-au facut 10 lei kg.
Daca as fi bugetar n-as refuza plicurile. ca fiecare trebuie sa traim.
De ce medicii din alte tari au mii de euro salariu si medicii din romania au doar cateva sute de lei? Sa fie viata asa ieftina la noi fata de cum e la ei? Sa fie scoala noastra mai proasta ca a lor si pregatirea romanilor net inferioara pregatirii lor? Daca as fi bugetar sigur as pleca din tara, desigur daca varsta mi-ar permite.
Ma uit si la parintii mei, pensionari amandoi... nu stiu cum traiesc din pensiile lor atat de mici la cat costa medicamentele in ziua de azi... Ce vina au ei, de exemplu?


Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina023 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Marina

mi se pare si normal sa nu ai bani de rate daca nu ai avut minte....cum e sa te indatorezi in asa hal incat 25% scadere sa te faca sa nu-ti mai poti plati ratele? Hai ca intelegeam pierdeai locul de munca , nu mai aveai nimic, dar nu ar tb sa ai rate la 60-70% din venit...
Clasic sa ne plangem la TV in loc sa admitem ca am fost nechibzuiti si nu am gandit pe termen lung

Marina


Marina, si daca admit ca au fost nechibzuiti la ce-i ajuta acum? Plang bietii oameni...mai ales cei care si-or fi facut credite ca sa isi indulceasca amarul traiului zilnic. Sunt sigura ca nu au ajuns in astfel de situatii cei care au avut bani multi.
Si consider ca a fost tot vina statului ca a permis sa se ajunga la asa ceva!

Alina, mami de Ana Antonia (06 Dec 2007) si Luca nazdravanul (14 Feb 2003)

Ana, minunea mea iubita Luca, iubitul mamei drag!
Povestea nasterii Anei
**************************

Siluan, randunel de pe DC, are nevoie de ajutorul nostru pentru a trai! Nu-l refuzati!!


Mergi la inceput