Scurgeri vaginale fetita 6 ani

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns EllaX spune:

Pai... poate fi o Candida amarata, care e acolo de mult - ca la o gramada de persoane. Candida asta a prins o modificare a pH-ului (fetita a mancat prea multe dulciuri in ultima vreme, spre exemplu) sau o igiena/igienizare excesiva (vezi clorul din apa piscinei/strandului) si acum se manifesta. Nu trebuie sa o ia de undeva, o poate avea. Da, se poate sa nu iasa la analize, daca recoltarea se face incorect sau daca laborantul se grabeste.

Poate fi un Trichomonas - care se ia si de pe obiecte contaminate, nu neaparat prin contact sexual :( . Nu se vede la microscop decat daca se examineaza secretia imediat dupa recoltare; scos din mediu, Trichomonas devine imobil foarte repede si este confundat cu alti microbi.

Poate fi o o Escherichia coli - provenita din zona anusului, la o stergere incorecta (dinspre anus inspre vagin, asa cum se sterg si sterg copiii multe persoane) - da' trebuia sa se vada la examenul microscopic.

Poate fi un corp strain vaginal - copiii exploreaza, cateodata. Banuiesc ca tuseu vaginal nu s-a facut. Se poate vedea ecografic.

Pot fi multe... Eu as repeta examenul microscopic, dar imediat dupa recoltarea secretiei, adica la un cabinet cu laborator. As intreba si cum se poate detecta un corp strain vaginal - probabil prin ecografie. As pune-o pe bona sa faca un consult ginecologic.

Si... ne place sau nu, orice mama trebuie sa fie sigura ca fetita nu e abuzata sexual. Am fetita si imi inchipui cat de tare poate panica gandul asta, dar paza buna trece primejdia rea. Oricum, cele mai multe cazuri de scurgeri vaginale la fetite NU sunt din cauza abuzului, sunt infectii banale, cu Candida si Escherichia coli ca si cauze de frunte.

Si sunt multe de comentat. Cati copii nu folosesc acelasi WC cu parintii? Dar aceeasi cada/vana? Cati se sterg corect? Cati nu mananca dulciuri? Cati se spala pe maini si inainte de a se sterge de pipi/caca? Toate astea pot fi implicate in aparitia de infectii genitale.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

EllaX, adica cum daca mananca dulciuri fac infectii vaginale? Pe ce te bazezi cand spui asta?
Scuza=ma mie personal mi se pare o aberatie aceasta asociere cauza->efect



Am marfa la bazar umanitar DC


Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

va rog frumos nu va mai contraziceti..offf, ce-or avea toti de sunt asa iritabili in ultimul timp ? o fi de la canicula, de la exploziile solare, de la stresul de zi cu zi ?!?

am scris clar ca eu una sunt o fire mai panicoasa, imi imaginez fel de fel de scenarii
am scris ca eu m-as gandi SI la alte lucruri, adica as lua-o in ordinea fireasca a lucrurilor : daca nu e vorba despre nerespectarea unor reguli minime de igiena la domiciliul bonei sau in casa parintilor, daca nu e ceva luat de la strand, atunci de unde se mai poate lua o astfel de infectie ? normal ca te gandesti si la cele mai negre variante, cu atatea cazuri ce se petrec in jurul nostru, zi de zi, zau daca mai poti avea incredere totala in oameni...



Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns EllaX spune:

Laura25, nu este o asociere cauza-efect. Am spus ca ccc consumul de dulciuri (ma refeream la dulciuri cu zaharuri rafinate) poate fi "implicat in" aparitia infectiilor vaginale - prin infectie se intelege si candidoza, care este o infectie fungica. Consumul de dulciuri cu zaharuri rafinate poate fi un factor favorizant, nu cauzator al candidozelor; unii zic ca este, altii zic ca nu sunt date clare care sa certifice asta, si vorbesc de studii medicale, nu de reviste glossy. Pana una-alta, se recomanda scaderea (tinzand spre 0) a aportului de dulciuri, mai ales la persoanele cu candidoze recurente, fie ele digestive sau vaginale, atat in medicina allopata (a doctorilor si spitalelor si terapiilor stiintifice si medicamentelor de sinteza), cat si in cea alternativa.

Editez, ca am apasat un enter si am trimis prea repede mesajul:

Imi pare rau ca ti s-a parut o aberatie ceea ce am scris eu despre dulciuri si candida. Mie, personal, mi s-a parut agresiv felul in care ai reactionat, dar m-am gandit ca poate te-a agitat ceva (poate accidentul ingrozitor de la Giulesti si amintirea clipelor cand ai stat tu in spital cu puii tai) sau poate am inteles eu gresit. In definitiv, nu citeaza nimeni "desprecopii" in biliografia unui studiu medical, nici nu se scriu retete bazat pe ce scrie aici. Scriem prieteneste si ne dam cu parerea. Cat despre dulciuri si candida, poti sa incerci. Si, daca la tine nu merge, si eu pot sa zic ca fiecare reactioneaza in felul lui la factorii de mediu si la tratamente. Si asta a fost o gluma, sa stii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CristinaF spune:

Neatza

Multumesc pentru raspunsuri.
Am citit pe net si am inteles ca o asemenea infectie,cred pana nu vede doctora rezultatul analizelor, se poate lua si din cauza antibioticelor(nu a luat de curand), dulciuri(consuma moderat), de pe toalete, manute murdare, lenjerii, etc.

Ea sta toata ziua la bona pt ca la mine nu am posibilitatea si as m-am inteles cu bona. Din primele impresii bona este o femeie curata in casa. Cand vin de afara dupa plimbarea de dimineata o spala pe picioare, maini si fata. Nu am fost de acord cu dusul total, lucru confirmat si de fetita. Ea este f deschisa cu mine si imi spune orice, asa ca stau linistita in privinta asta.

Eu nu am probleme ginecologice. Am avut dar le-am tratat.
Singura greseala pe care o fac si o sa incep sa o repar, spal hainele noastre si ale fetitei la comun. Asta de la varsta de 4 ani. Am crezut ca este destul de mare ca sa nu le mai spal separat.
Probabil am luat eu ceva de la servici si am transmis prin spalare.
Cine stie.

Of de abia astept sa vb cu doctora.
Apropo aveti o informatie despre Dr Cioabla Luminita? La ea am fost la cabinet, ea a prelevat mostra.
Mi sa parut f acra si rece cu copilul, dar asta nu are f multa importanta dc este un medic bun.

Va tin la curent.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fomalhauti spune:

Cristina, du fetita la un ginecolog specializat in ginecologie infantila. E posibil ca fetita sa fi introdus ceva in vagin (de exemplu un capac de carioca - caz real). Poti sa o intrebi chiar pe ea, pe un ton neutru daca a bagat ceva in "cum ii spuneti voi". Nu o traumatizezi cu o simpla intrebare si e posibil sa afli raspunsul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

EllaX, multumesc pt lamuririle suplimentare. Citisem cam in diagonala postarea ta si mi-a sarit in ochi acea intrebare "cati copii nu manaca dulciuri?" asociata cu cauze ale infectiior ginecologice.



Ca daca o iei asa, toti mananca dulciuri ...



Am marfa la bazar umanitar DC


Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns EllaX spune:

Fomalhauti, ginecologul specializat este o idee buna - sincer, buna! - dar in Ro nu prea sunt din acestia. Iar ceilalti pentru femei stau rau cu partea de pregatire in psihologie, cei mai multi. Adevarul e ca in facultatea de medicina nu te invata (cel putin generatia mea n-a avut cursuri) nimeni nimic despre comunicarea cu bolnavii. CristinaF, eu zic ca ar fi foarte bine sa mergi din nou cu fetita la doctor. Chiar daca doamna doctor despre care ai intrebat este buna dpdv profesional, incerca sa gasesti o doamna doctor care-i si de treaba. Va tin pumnii!

Laura25,
Da, (aproape) toti mananca dulciuri, dar si toti sunt expusi diversilor microbi. Este vorba si de susceptibilitatea personala, de cum functioneaza la fiecare mecanismele de reglare a diverselor constante fiziologice (inclusiv a pH-ului), de resursele pe care le are corpul atunci, de imunitate... Uite, nu toti ne reglam glucoza din sange la fel de eficient, din pacate; nu toti scapam fara sa ne imbolnavim, dupa expunere la diversi microbi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

Cristina - sar peste toate interventiile de pana acum, doar ca sa iti spun ca fetita mea a avut anul trecut asta, DE LA PLAJA a fost in cazul nostru, de la cateva fire de nisip care au ajuns acolo (subliniez ca fie-mea a purtat slip absolut intotdeauna pe plaja, de la 10 luni cand a fost prima data la mare!).
Poate te ajuta sa iti spun ca scurgerile, desi usor albicioase, NU erau vascoase, si de fapt vaginul se curata singur. La inceput am crezut ca a scapat pisu pe ea - avea 5 ani.
In cazul nostru, manifestarile au disparut cu desavarsire in cateva zile, fara sa ii dau nimic - atata doar ca am sporit igiena, si i-am lipit un tamponel de-ala zilnic pe chilotel (se simtea uda altfel). Ea s-a simtit foarte importanta cu tamponelul ala pe chilotel.
Daca secretia ar fi fost colorata, mirositoare, vascoasa, atunci as fi gonit tinta la ginecolog.
Nu ma pricep sa inteleg analiza voastra, dar acolo scrie ca pe mediile de cultura NU s-a dezovoltat flora bacteriana patogena iar thricomonas este absent, deci eu nu mi-as face scenarii prapastioase.
Iar eu, in locul tau, mi-as vedea in continuare de spalatul rufelor la comun.
Sanatate multa, sunt chiar foarte curioasa ce va spune medicul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CristinaF spune:

Neatza

Ankalaura ai dreptate. Aseara am fost la medicul specialist cu rezultatele si mi-a spus ca nu are nici un fel de infectie. Ea banuia candida dar din analize a reiesit ca ar fi o iritatie, reactie alergica la: nisip de la plaja(am fost o sapt intreaga la plaja inaintea aparitiei problemei, cu tot cu slip), reactie la detergent(poate masina nua clatit bine detergentul sau balsamul), etc.

Mi-a mai dat niste pastilute, o crema si sapun Eucerin.

Sper ca totul sa decurga bine. De sapt trecuta o spal seara cu un gel intim natural, recomandat de farmacista si vad ca au scazut in intesitate scurgerile.

O zi buna in continuare!

Mergi la inceput