Retete de TORTURI

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Anda08 spune:

Reteta nr. 89: www.supereva.ro/INFO.ASP?id=9205" target="_blank">Tort cu capsuni si nuca de cocos

O zi frumoasa tuturor!

Cea mai mare avere a omului e saracia deoarece nimeni nu va incerca vreodata sa ti-o ia , nimeni nu te invidiaza pentru ea si creste pe masura trecerii timpului ... Socrates

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anda08 spune:

Reteta nr. 90: www.supereva.ro/info.asp?id=9334" target="_blank">Tort pe rulmenti

O zi frumoasa tuturor!

Cea mai mare avere a omului e saracia deoarece nimeni nu va incerca vreodata sa ti-o ia , nimeni nu te invidiaza pentru ea si creste pe masura trecerii timpului ... Socrates

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns brianamica spune:


Pot posta si eu retete de tort ? As putea sa impartasesc cu voi tortul de morcov, extrem de delicios si iubit de copii mei. Dar, intre noi fie vorba nu le-am spus prima data ca e de morcov..... ci mai tarziu, nu de alta dar cea mica nu e fan morcov

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anda08 spune:

bineinteles brianamica Asteptam cu drag retetele de tort!

O zi frumoasa tuturor!

Cea mai mare avere a omului e saracia deoarece nimeni nu va incerca vreodata sa ti-o ia , nimeni nu te invidiaza pentru ea si creste pe masura trecerii timpului ... Socrates

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns brianamica spune:

Ok , iata aici

TORT DE MORCOV ( Carrot cake)

200 gr faina
jumatate lingurita scortisoara
1 lingurita praf de copt
1 lingurita bicarbonat de sodiu
150 gr zahar brun ( cu cat zaharul e mai inchis cu atat mai bine)
3 oua
225 gr morcov ras
200 ml ulei ( unt topit)
50 gr alune sau nuca....optional ( eu prefer fara)

Se amesteca foarte bine faina (cernuta) cu scortisoara, bicarbonatulde sodiu, praful de copt si zaharul intr-un bol . Separat amestecam cele 3 oua cu uleiul/untul topit si apoi le incorcoporam in faina pregatita la inceput.

Adaugam morcovul si alunele/nuca amestecand foarte bine si apoi se toarna totul intr-o forma de tort deja tapetata.

Se baga la cuptorul incins ( 150 grd/ gaz 2) la foc mic pentru aproximativ o ora, o ora si 15 minute ( depinde de cuptor). Focul trebuie sa fie mic altfel se arde pe exterior si ramane necopt.

Dupa coacere se scoate si se lasa sa se raceasca pentru 10 minute dupa care il scoatem din forma.

Poate fi ornat cu martipan sau eu ii fac o crema de decor asa :

150 gr mascarpone
coaja de la o portocala medie si zeama
1 lingurita de esenta de vanilie si 125 grame zahar pudra

Bat bine branza mascarpone cu zeama si coaja de portocala , zaharul si esenta pana se face o crema grosuta. La inceput am pus treptat zeama de portocala si m-am oprit cand am crezut eu ca e tocmai buna de pus pe tort.

Dupa ce se raceste tortul, pun deasupra crema pregatita si il las la frigider aproximativ 3 ore .

Este preferatul fetelor mele si al meu...de fapt


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nicolle6792 spune:

Ce torturi facem de sarbatori? Mai avem timp de o luna pana la magia care ne va umple casele!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tora97 spune:

de ceva vreme a mea numeroasa familie m a deemnat cofetarul de weekend.
in weekend ul ce a trecut le am facut un tort... miaaammmm.
Tort Alexander
Blat:
7 albusuri ou
300 g zahar
50 g faina
250 g miez de nuca macinat
Bate albusurile spuma, apoi adauga treptat zaharul, pana obtii o compozitie ca pentru bezele.Amesteca faina si miezul de nuca macinat, apoi incorporeaza-le in spuma de albusuri, amestecand usor.Toarna compozitia intr-o tava de tort apoi da totul la cuptor 25 de minute (eu l am lasat mai mult, pina mi s a parut ca ar fi gata). taie-l in doua.
Crema
7 galbenusuri
300 g zahar
250 g unt
70 g cacao
1 esenta de rom
Mixeaza galbenusurile cu zahar, cacao si unt topit, apoi pune compozitia la foc mic si las-o sa se ingroase. Adauga esenta de rom si lasa crema la racit.Umple tortul cu crema, pastrand cateva linguri si pentru a-l acoperi.
Decoreaza tortul cu nuca macinata.Serveste acest desert dupa ce a stat cateva ore la rece.


a iesit ff bunutz.. teda (mindra mijlocie) l a caracterizat ca fiind un afront pentru celelalte prajituri facute pina in prezent... toate celelalte se vor simti inferioare, rusinate


Mergi la inceput