TGO foarte marit

TGO foarte marit | Autor: Mi-Ka

Link direct la acest mesaj

Fetitei mele de 3 ani si 9 luni i-a iesit TGO= 81U/1 (valori normale 5-34), in conditiile in care nu a mai luat nici un fel de medicament de 2 luni de zile; mentionez ca de fiecare data cand i-am facut aceasta analiza a fost cel putin de 2 ori marita, dar e drept ca dupa tratamente cu antibiotice sau cu antitermice. Speram ca de data asta sa fie OK, dar...
Celeilalte fetite, de 1 ani si 2 luni i-a iesit o valoare de 101 U/i, deci aproape tripla, dar in conditiile in care i-am administrat vreo doua supozitoare de paracetamol in zilele anterioare.

Pe mine ma ingrijoreaza ambele analize. Intrebarile mele sunt:
- daca , din experientele proprii, aceste analize au fost reglate doar cu Liv 52 (asa mi-a recomandat dr. pediatra);
- daca ati mai facut si alte analize si care sunt acestea pentru a vedea cauza TGO-ului marit; noua ni s-a recomandat -de catre o alta dr., nu de pediatra noastra- sa mai facem :proteinele totale, elfo, antigen hbs, anticorpi anti hepatici A,anticorpi anti hep C (calitativi) si anticorpi anticitomegalic virus.
- daca in urma unui eco la ficat s-ar putea stabili o eventuala hepatita (analizele sunt cam scumpe si nu sunt compensate).
Multumim,

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Monica-Elena spune:

In primul rand hepatita se vede din analiza de urina si hemograma generala daca nu ii fai analizele specifce de hepatite(toate tipurie) si da laMihnea dupa 2luni de administrare deLIV 52 siropel ptr copii de 3 ori pe zi 5ml si-au revenit si TGO si TGP.
Multa sanatate. Si se vede si din eco si la o simpla palpare daca are ficatulmarit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns puisorul spune:

Poti sa mai repeti o data analiza sa se confirme valoarea. Apoi poti sa faci si ecografie abdominala dar chiar daca va gasi o hepatomegalie( ficat marit) nu poate sa iti spuna din ce cauza. In plus pot fi hepatite fara cresterea in dimensiuni a ficatului. TGP ce valoare are?

Daca repeti analizele si valorile sunt tot mari eu as zice sa ii faci si analizele pt virusii hepatitici si CMV.

Multa sanatate fetitei si sper sa fie doar o alarma falsa.

Am vazut ca est din Deva, poti veni la Cluj la Pediatrie 2 unde vei gasi multi medici specialisti in gastroenterologie pediatrica.

Ani de Stefana (23.01.2008)
ZERO toleranta pt lipsa de toleranta fata de copii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mi-Ka spune:

puisorul, TGP -ul a iesit in limite normale la amandoua fetitele, iar analizele sunt repetate a doua oara intr-un interval de 2 luni; iar fetita cea mare in acest interval de 2 luni nu a luat nici un medicament, numai homeopate. Am vorbit si cu dr. homeopata si mi-a spus sa nu ma arunc repede sa-i fac analizele celelalte, sa astept putin sa incepem un tratament homeopat si sa repetam mai tarziu...nu stiu ce sa fac, ca sunt foarte ingrijorata...

monica-elena, puiutul tau a avut tot asa valori mari? I-am facut si hemograma dar a iesit doar anemie, iar la examenul de urina nu a iesit nimic deocamdata (analiza de urocultura e gata numai pe miercuri)


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monica-Elena spune:

Da Mi-ka,Mihnea a avut si TGO si TGP marite la 3 sapt d ela o criza de bila cu voma puternica. Deci ficatul suferise dar dupa 2 luni de LIV 52 si-a revenit. Si eu m-am speriat atunci si i-am facut eco abdominala, toate analizele de sange si de hepatite ce ti s-a recomandat si tie.Eu zic sale dai LIV 52 si atentie lahomeopatesa nu le dai tincturi sau preparate gemo ptr ca si elepot da analizeleastea eronate.
Multa sanatate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mi-Ka spune:


monica-elena, nu am stiu ca preparatele gemoderivate cresc transaminazele...intradevar ii dadeam Alexiei tinctura de tamarix pentru anemie, de la care, presupun ca mi-a facut o urticare de toata frumusetea, fiind deja la al patrulea val de eruptii consecutive . Si dupa spusele dr. homeopate s-ar putea ca si laringita cu care suntem in dotare sa fie tot de la alergie.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sanziana72 spune:

Tincturile si gemoderivatele contin alcool de aceea nu sunt indicate pentru copii. S-ar putea ca asta sa fie cauza.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns albinuta_eu spune:

abia am fost externaste din spital pe data d e 10.02.2011
fetitei mele de 1 an si 11 luni i-a gasit tgo 300 si la externare din spital s-a r edus l-a 113 dar tot trebuie sa reluam analizele deoarece in aceasta perioda a avut si bronsita acuta,sa ne putem da seama exact ce are trebuie sa treaca raceala am inteles ca este posibil sa aiba citoliza hepatica as dori sa stiu cum se trateaza? liv 50 este bun?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns albinuta_eu spune:

in analizele facute la spital au iesit ca nu are nici un fel de hepatita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nicavica spune:

buna,e normal sa iasa modificate analizele,din cauza medicamentelor,si starii de boala a copilului-raceala.ti-a fost recomandat bine,sa astepti sa -i treaca raceala.ii faci 1 luna trat cu liv 52,de 3 ori pe zi,si apoi se repeta analizele.abia,atunci se decide altceva-analize suplimentare sau alt tratament.deocamdata sa se faca bine puiul!si ,da ,liv52 isi face treaba!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns EllaX spune:

Bun. Despre ce se discuta aici? Despre un copii cu transaminaze mari - care arata o suferinta a ficatului, daca analizele sunt bine facute. Oricum ai da-o, nu-i in regula sa fie transaminazele mari: ca de la antibiotic, ca de la mai-stiu-eu-ce tratament, nu conteaza. Ce este de facut? TREBUIE mers la pediatru (nu medic de familie, ci medic specialist pediatru), care sa caute ce are copilul si ce e de facut.

Homeopatul care, fara sa aiba ecografie si fara sa caute potentiale infectii virale (ce a spus puisorul mai sus: hepatite virale si citomegalovirus), recomanda tratament homeopatic si asteptare se comporta iresponsabil si este periculos. Spun asta cu tot respectul pentru (unele) tratamente homeopatice, pe care eu insami le-am folosit.

Chiar daca, intr-un caz de transaminaze mari, analizele arata ca nu este vorba de hepatita virala, mai sunt si alte situatii in care transaminazele cresc. Un pediatru gastroenterolog le cunoaste si le cauta.

Mi-Ka, eu as zice sa mergi la un pediatru. Sa-i povestesti ce ne-ai povestit si noua si sa-i duci toate hartiile de la analize si eventuale consulturi medicale pe care le-au facut fetele. Dupa aia, hai si ne spune cum sunteti!





Mergi la inceput