Prelungire CIC- problema inimioara

Prelungire CIC- problema inimioara | Autor: liliana83

Link direct la acest mesaj

Buna ziua! Am un baietel in varsta de un an si 9 luni , care are insuficienta tricuspidiana gr2 si un Dsa care la ultimul control era aproape inchis , medicul cardiolog spunand ca din punctul lor de vedere este inchis. Intrebarea mea este : pot prelungi Cic cu diagnosticul de insuficienta tricuspidiana?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Pai daca medical discutand este inchis - nu mai exista propriu zis o afectiune in acest sens. Pe de alta parte nu se poate discuta de un grad de handicap nefiind cazul deci eu personal nu vad un motov medico -legal pentru a sustine necesitatea ingrijirii copilului minor la domiciliu. Desigur este opinia mea.

Eu pur si simplu / Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliana83 spune:

Deci DSA-ul este inchis dar insuficienta tricuspidiana exista inca. Dsa-ul era de aproape 2mm , a zis ca aproape nu mai poate masura deschizatura si " il considera inchis".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Ceva imi scapa - DSA inchis... de cine este data insuficienta in acest caz?
Pe de alta parte presupun ca Nu este vorba de un handicap nu-i asa? Adica medico-legal nu ai un certificat de handicap nu-i asa?

Eu pur si simplu / Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliana83 spune:

Insuficienta tricuspidiana reprezinta trecerea anormala a unei parti din volumul sanguin din ventriculul drept in atriul drept in sistola, datorita afectarii integritatii aparatului tricuspidian. Este de obicei functionala.



Inchiderea normala a velvei tricuspide depinde de integritatea functionala a inelului valvular, a valvelor, a cordajelor tendinoase, a muschilor papilari si a miocardului ventricular. Interesarea organica sau functionala a oricareia din aceste structuri impiedica valvele sa se inchida corect si astfel se produce insuficienta tricuspidiana.



Cauze

Insuficienta tricuspidiana poate fi oragnica si functionala. Majoritatea insuficientelor tricuspidiene sunt functionale si apar secundar dilatatiei ventriculului drept. Dilatatia ventriculului drept poate fi produsa de cauze ce produc hipertensiune pulmonara (primara sau secundara), de stenoza

pulmonara valvulara sau infundibulara, de infarctul ventriculului drept sau displazia ventriculului drept. In aceste situatii, valvele si aparatul subvalvular sunt normale, dar datorita dialtarii inelului valvular valvele tricuspide nu se mai pot coopta.



Insuficienta tricuspidiana organica poate fi produsa de urmatoarele cauze:
1) procesul reumatismal, situatie in care stenoza tricuspidiana se asociaza cu alte leziun valvulare reumatismale;
2) endocardita infectioasa ce apare mai des la persoanele care folosesc droguri sau la femeile care isi provoaca avorturi;
3) degenerarea mixomatoasa a valvelor tricuspide se asociaza si cu afectarea valvei mitrale;
4) sindromul carcinoid produce depozite de tesut fibros, locale sau difuze, pe endocard si valvele inimii drepte;
5) maladia Ebstein – inserarea anormala a valvei tricuspide septale.



Alte cauze de insuficienta tricuspidiana sunt mai rare: tumori ale inimii drepte (mixomul de atriu drept este cea mai frecventa tumora), fibroza endomiocardica, lupusul eritematos diseminat.


Simptome



Insuficientele tricuspidiene usoare sunt bine tolerate si sunt descoperite numai la examenul clinic sau ecocardiografic. In formele moderate si severe, apar oboseala la efort, edeme periferice, dureri abdominale in epigastru si hipocondrul drept (datorita hepatomegaliei) exagerate la efort.



Bolnavii pot avea anorexie, greturi si varsaturi, datorita stazei in sistemul venos gastro-intestinal, scaderea in greutate si subicter. Cianoza periferica apare n formele severe prin scaderea debitului sisitemic si, uneori, prin sunt dreapta-stanga prin foramenl ovale patent.



Explorari paraclinice



Electrocardiograma – ritmul poate fi sinusal, dar cel mai adesea este prezenta fibrilatia atriala.

Examenul radiologic – reflecta dilatarea atriului si ventriculului drept si modificarile afectiunii de baza.

Examenul ecocardiografic si Doppler – arata dilatatia cavitatilor drepte si miscarea paradoxala a septului interventricular. Se pot vizualiza vegetatiile valvulare in endocardita infectioasa, ruptura de cordaje si prolapsul valvular (in cazul degenerarii mixomatoase) si, deasemenea, ingrosarile

valvelor si calcificari, in cazul etiologiei reumatismale. Se poate, deasemenea, aprecia insertia anormala a velvei tricuspide, ca si severitatea leziunii in anomalia Ebstein.

Cateterismul cardiac – daca insuficienta este importanta arata presiune crescuta in atriul drept. Angiografia – cu injectarea substantei de contrast in ventriculul drept (mai rar folosita astazi) evidentiaza trecerea substantei in atriul drept.



Tratament



Insuficienta tricuspidiana izolata, de orice grad, este relativ bine tolerata. In cazul prezentei edemelor se vor folosi diuretice si daca bolnavii au fibrilatie atriala, tonicardice.

Tratamentul de baza se va aplica afectiunii primare care a produs insuficienta tricuspidiana. Gradul regurgitarii va scadea, de exemplu, dupa rezolvarea stenozei mitrale care a produs hipertensiunea pulmonara.

In formele severe, se practica anuloplastia tricuspidiana.

Nu , nu este un hadicap , nu am un certificat.
Azi mi-a zis o fosta colega care are un copil cu probleme la inimioara ca si-a prelungit concediu de doua ori cu cate un an , dar din cate stiu eu el a avut mai multe proble s-a nascut prematur, in fine, dar exista cateva similitudini , de aceea am intrebat , paote mai stie cineva de astfel de cazuri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

liliana, in tara asta e posibil aproape orice, daca ai relatii si bani...
cu un medic dispus sa te inteleaga si sa te ajute la comisie, poti obtine prelungirea CIC-ului.
cunosc personal un caz, copilul avea o afectiune mult mai putin grava si totusi s-a putut obtine incadrarea intr-un grad de handicap, cu necesitatea unui insotitor permanent...dar asta anul trecut, acum poate s-au mai inasprit conditiile...

editez, ca sa nu fiu inteleasa gresit : nu incurajez si nu sunt de acod cu acest gen de practici, insa nu mi se pare corect ca unii sa poata profita de "portitele" sistemului, iar altii, care chiar au nevoie urgenta de asa ceva, se izbesc de chichite birocratice si nu reusesc sa obtina niste drepturi care poate li se cuvin pe "cinstite si corecte"...
Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Eu zic sa te gandesti bine la ce anume vrei.
Iti spun ce le-am zis si unor prietene: daca vrei ca al tau copil sa aiba un dosar cu handicap, sa fii pregatita ca peste ani sa nu poata merge poate la o anume specializare tocmai din aceasta cauza !!!
Poate acum iti doresti sa fii cu el inca un an, insa poate nu e corect pt copil si poate avea consecinte pt viitorul lui.
Poti sa stai acasa si fara sa-i faci lui acest dosar !
Insa daca are o afectiune care se incadreaza din pacate la vreun grad de handicap atunci nu se mai pune problema alegerii tale.
Insa gandeste-te la consecinte
Si pune in balanta toate problemele

Daria & felina fioroasa GIULIA(2004 08 16) cu Sela
_"Meglio sole, che mall`accompagnate !"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliana83 spune:

Multumesc mult! Mamagiuliei se face dosar de handicap?? Nu cunosc procedura , urmeaza in seara asta s-o sun pe colega mea s-o intreb ce si cum. Trebuie sa merg la o comisie... vai.. complicat pentru mine, cred ca abandonez ideea , desi mi-as fi dorit tare mult sa mai stau un an cu el , pana ar fi iesit maica-mea la pensie. Mi-e frica sa spun minciuni depre copilul meu, el este ok , de aceea am intrebat daca doar diagnosticul de insuficienta tricuspidiana poate fi suficient pentru a prelungi concediul...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ralukutzza spune:

Ca sa iti poti prelungi CIC trebuie ca pe numele copilului sa fie emis un certificat de handicap cu incadrarea si gradul de handicap.Nu cred ca asta iti doresti pentru copilul tau...acest dosar ramane pentru totdeauna in actele copilului tau, va fi trimis cu el la gradi, la scoala etc.Personal nu cred ca merita sa declari un copil sanatos copil cu handicap doar ca sa mai stai un an cu el acasa....daca intr-adevar iti doresti asta poti sta si fara certificat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulia_b spune:

Baiatul meu are DSA cu ins tricuspidiana si aortica, descoperite intamplator pe la 5 ani, pt ca nu avea simptome. Nici acum nu are simptome si nici nu ia medicatie. Nici prin cap nu mi-a trecut sa obtin vreun beneficiu de pe urma copilului atat timp cat este sanatos, desi mi s-a propus. Nu m-ar lasa inima sa iau de la gura altor copii care intradevar au nevoie pt niste mofturi (prelungitul concediului cu un an pe spinarea altora mi se pare un moft). Poate intr-o zi astfel de aranjamente cu medicii vor dispare si vom intra si noi in randul lumii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_a spune:

Am observat si eu ca e la moda sa stam cu anii si cu nesimtire pe banii altora si apoi sa ne plangem ca scad indemnizatiile.

Nu mai departe de zilele trecute se intreba o doamna de pe forum, proaspat insarcinata si-n somaj, in ce conditii poate obtine de la dr. un certificat medical pentru sarcina cu risc deoarece i se cam termina somajul... :((

Foarte trist.

Mergi la inceput