plita cu inductie electromagnetica

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns kokiy spune:

Nu trebuie neaparat sa va schimbati toate vasele ,mai bine cumparati un reductor v-am bagat in ceata ....exista un anumit accesoriu(nu-l gasesc acum) care seamana cu tigaie/placa cu coada care se pune pe plita cu inductie ,pe ea se poate pune orice fel de cratita,tigaie ...incerc sa caut pe net sa pun poze ... pentru curatare e bine sa folositi produse speciale pentru plite vitro sau cu inductie,sunt mai scumpe ,dar plita va avea o viata mai lunga si va arata ca noua ..exista produse speciale comercializate de Dimos.ro sau produse Xavax,chiar si lavetele sunt altfel decat in supermarket...o alta problema ,plitele cu inductie folosesc 380v ,foarte putine au transformatoare incluse ,asa cum spune si nma trebuie consultat un specialist ...

....................................................................................

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns An@ spune:

Fetelor, sunteti de-a dreptul pur si simplu MINUNATE !

Multumesc pentru link-uri, sfaturi, idei!
Varianta combinata suna cel mai bine, ca sa impacam si capra si varza (in cazul in care nu il conving sa ramanem la varianta clasica de aragaz )...desi, uitandu-ma pe link-uri, m-a luat ameteala ce preturi au plitele astea ....daca mai adaug si cuptor si oale speciale si produse de curatat....).

Ni-na, ca vanzator, ce firma imi recomanzi? care e cea mai buna dpdv al raportului calitate-pret? sa nu ma trezesc ca dau o caruta de bani si mi se strica dupa un an sau apar nu stiu ce probleme...

week-end placut!

mami de Ana (22 mai 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nma spune:

kokiy daca poti te rog sa imi dai mai multe detalii despre produsele de curatat plita pe PM (ma gandesc sa nu fie considerate reclama aici). Ma intereseaza si reductorul daca il gasesti. Asa macar nu asi mai cumpara alte vase.

Nico

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns x_alinutza spune:

Citat:
citat din mesajul lui An@

Multumesc frumos pt raspunsuri! deja imi pierdusem speranta ca imi va raspunde cineva din experienta proprie .

Alinutza, hai sa incep cu intrebarile (adevarul e ca eu cam caut "dezavantaje" ca sa-l descurajez pe sot sa cumpere. Eu prefer aragaz clasic, cu gaz, cu flacara, ca sa pot parli puiul, sa pot coace vinete,...).

Deci intrebari:
1. consuma mult? se simte la factura de curent?
2. trebuie vase speciale? (am citit ca se face testul cu magnetul: daca sta magnetul pe oala, atunci e buna ...adica nu merge teflonul de ex.). tot aici: conteaza marimea vasului ? (citeam undeva ca daca e ibricul prea mic, plita nu-l "recunoaste" !?
3. se gateste mai repede, apa fierbe mai repede pe genul asta de "aragaz"?
4. cand il instalezi, trebuie sa faci ceva "inginerii" (adaptari)la instalatia/panoul electric?
5. poti regla in asa fel sa poti gati "la foc mic"?
6. ce marca ai tu?
7. daca maine ai renova bucataria, ai lua tot plita d-asta sau clasic/altceva?

Ma mai gandesc si revin ...



mami de Ana (22 mai 2007)


Imi cer scuze ca nu am raspuns mai repede, dar am fost plecata din oras! Am sa incerc sa-ti raspund concret la intrebari:

1. Nu am termen de comparatie (casa noua, plita noua)
2. Vase; eu am primit un set de 4 vase cadou la plita si am cumparat din Ikea setul 365 tot cu 4 vase (e 150 ron acum)! Este indicat sa folosesti oala cu diametrul asemanator ochiului, dar functioneaza sigur si daca este mai mica.
3. Este demonstrat ca apa fierbe mult mai repede decat pe plita clasica sau cea electrica fara inductie.
4. Nu stiu despre partea electrica, dar cei care au montat-o nu parea sa aiba probleme (poate ca era instalatia in asa fel pregatita, nu-mi aduc aminte)
5. Se poate regla temperatura (de la 1 la 9 trepte la plita mea)
6. Juno Electrolux (e gri argintie, nu neagra! motiv in plus sa nu insist cu diverse produse de curatat pentru ca nu se vad urmele.)
7. Imi propusesem sa iau plita pe gaz cu suprafata de sticla, dar ne-am razgandit in ultimul moment si nu-mi pare rau! In plus, si vasele mele arata ca noi (nu innegrite si arse cum se intampla la plita pe gaz).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ni-na spune:

Am vandut plite cu inductie din urmatoarele brand-uri:Ariston,Electrolux,Franke,Bosch,Siemens si nu am aflat de niciuna cu probleme...si e greu de crezut ca utilizatorii nu ajungeau si la magazin de aveau probleme....mai ales intr-un oras mic ca acesta.Asa ca nu-ti pot spune decat:cauta oferte in magazine si pe net ca au inceput vad sa "dea tare" in preturi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ni-na spune:

De exemplu aceasta a pierdut la unul dintre importatori 350 euro...de la 1000 la 650 pret recomandat http://www.ariston.com.ro/product--KIC%20640%20Z%20ITHA--1556.html ..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns An@ spune:

Ni_na, Alinutza, multumesc frumos pt raspunsuri si recomandari!
Am notat si voi reveni cu "deznodamantul" si impresiile aferente cand vom face achizitia.

mami de Ana (22 mai 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bunifericita spune:

Noi ne ferim de "chestiile care mananca curent",daca tot ai alternativa,adica gazul,nu vad de ce sa folosesti ceva pe curent.Si gazul e destul de scump,dar curentul e dublu,daca nu mai mult.Daca vrei ceva modern,poti opta pentru o plita incorporata.Si cuptorul incorporabil il poti lua pe gaz ,numai ca e mai scump.Dar cred ca se amortizeaza in timp.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kiki31 spune:

Am avut o plita vitroceramica pe gaz dar imi manca zilele pana cand o curatam,era neagra si se vedea orice urma pe ea plus ca, din cauza gratarelor de la ochiuri curatarea era destul de dificila asa ca ,daca imi voi utila din nou bucataria fara discutie imi voi cumpara plita electrica sau cu inductie macar pentru faptul ca avand suprafata plana fara ochiuri si gratare se curata foarte usor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nma spune:

bunifericita "chestiile care mananca curent" au multe avantaje. Eu una nu mi-am cumparat pt ca sunt moderne. Gasesti aceleasi modele atat pe curent cat si pe gaz.
kokiy iti multumesc si aici pt PM .

poze concurs I LOVE DC www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=I Love DC&page=4" target="_blank"> nm-1, nm-2

Nico

Mergi la inceput