Copiii indigo,copiii cristal,etc.,realitate sau SF

Copiii indigo,copiii cristal,etc.,realitate sau SF | Autor: b.nica

Link direct la acest mesaj

Uite ca deschid eu,aici, "Cutia Pandorei"!
Au aparut in ultima vreme o serie de carti care au subiect comun un comportament aparte al unor copii nascuti in ultimii ani!
Aici si mai ales pe acest subforum,care prin definitie poate fi luat sau nu in serios,putem sa dezbatem acest subiect controversat dar care este potrivit Forumului DC.
Se vorbeste despre o dezvoltare aparte si despre un comportament deosebit cu care sunt inzestrati copiii acestia si care se deosebesc de cei cu dezvoltare "a la carte".
Comportamentul lor este interpretat in mod diferit de catre psihiatri sau de catre psihologii solicitati de catre parintii care nu-si pot explica modul lor deosebit de comportament.

Indiferent ceeace determina un copil sa fie "altfel", nu trebuie sa il consideram "ciudat" si sa-i ascundem "ciudatenia" inainte de a ne informa pe toate caile posibile cum sa-l intelegem cel mai bine!


Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

subiectul pare a se anunta foarte interesant
insa da-ne 2-3 exemple sau link-uri, sa stim exact despre ce este vorba...sau sa avem un punct de pornire in dezbateri...

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Sunt multe,uite unul romanesc(cam amestecat trebuie sa recunosc):
www.copiii-indigo.ro.
Aici, acest articol mi-a atras in mod deosebit atentia:http://www.copiii-indigo.ro/index.php?p=1&item=27,dar pe acest site sunt si unele articole care mi-a fost greu sa le citesc in intregime,.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

As putea adauga la articolul de mai sus ceeace am mai citit eu despre acest subiect:"Cristalinilor" le place sa mearga cu picioarele goale pe pamant(frecvent isi scot ciorapii si pantofii) si au un interes deosebit pt. pietre si ...cristale.
Unul din puii mei prezinta toate aceste caracteristici ale "Cristalinilor",pornind de la imensii ochi albastri,trecand prin toate caracteristicile,pana la preferinta exclusiva pt. vegetale,incat nu pot sa nu cad pe ganduri!
Acesta este motivul pt. care nu m-am putut abtine sa nu deschid acest topic,cu riscul de a ma compromite,mai mult decat pana acum,.

Poate sunt parinti care sunt surprinsi de comportamentul copiilor lor,poate sunt specialisti care interpreteaza dogmatic acest tip de comportament,dar trebuie sa se ia in consideratie comportamentul asemanator si sa se gaseasca o explicatie corecta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tala spune:

B.nica, si mie mi-a picat in mana cartea despre Copii Indigo si Cristalini. La inceput mi-a sunat ca un fel de horoscop in care sunt trecute generalitati astfel incat sa ai senzatia ca a 'nimerit'. Insa, asa cum ai observat si tu, si la noi sunt multe asemanari. Nu pot sa zic decat sa dea DD sa fie asa pt ca astfel se anunta numai bine (caci de rau ne-am cam saturat).
Poate insa daca stam sa gandim pragmatic putem sa intelegem ca diferentele dintre copiii de azi si cei din generatia precedenta chiar sunt date de noi, parintii care acum mai deschidem si o carte sau un link despre psihologia copilului etc. Copiii nu mai sunt tratati doar ca niste fiinte care trebuiesc hranite si imbracate si atat. Eu am cu baietelul meu o legatura foarte stransa, cu manifestari telepatice (cu care noi ne-am obisnuit) dar pot parea bizare pentru multi. Insa imi explic acest lucru prin faptul ca mi-am dorit si am creat aceasta legatura si n-am de gand sa o intrerup pentru ca este minunat (spun asta pt ca au fost si persoane care mi-au zis sa-i 'dau drumul', sa nu-l mai tin legat de mine, dar pana la urma, unde e raul cand el imi spune fara sunet ce doreste si eu inteleg, si invers?)

http://tabloute.blogspot.com/
Bucurie!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BellaDonna spune:

si fetita mea e copil cristal, ii plac foarte mult cristalele, are multe caracteristici printre care si cel vindecator, de cate ori sant bolnava vine langa mine imi face masaj pe locul care ma doare si simt calura manutei ei cum ma vindeca,
eu ma indentific cu indigo, exact cum scrie am avut probleme cu a face pace cu traumele din trecut, simt imediat cand cineva minte sau ascunde ceva, pt mine a fost tulburator si o povara a vedea fata ascunsa a minciunei


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Ma bucur din suflet ca aveti curajul sa postati aici!
Acest subiect controversat nu poate fi combatut sau recunoscut decat de catre cei care il analizeaza fara prejudecati si daca recunosc asemanari,sa le consimta fara frica de a se compromite,iar daca nu,sa spuna ce li se pare exagerat!
Dar, daca sunt multi parinti care isi dau seama ca multe din "ciudateniile" copiilor lor sunt prezente si la alti copii,copii care au fost analizati de psihologi care au tras anumite concluzii "para-",trebuie sa tragem linie si sa vedem ce obtinem,pro sau contra.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BellaDonna spune:

multumesc B.nica
am stat cateva ore si am citit pe copiii indigo, super ,
este ceea ce cautam , fara judecatii si etichetari poate nu ma exprim cum trebuie , dar pt mine e foarte important cuvantul, si ce afirmi,
mai vorbim


imi place subiectul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Eu am considerat ca pe cel mai mare Forum romanesc Despre Copii,,sunt cele mai mari sanse sa se gaseasca caracteristicile care sunt descrise in denumirile:copiii indigo sau copiii cristal si chiar ignorand,cel putin pe moment, concluziile ...cu explicatii paranormale ale acelora care i-au descris initial,tot putem confirma sau infirma prezenta unor copii cu aceleasi caracteristici.

Si nu in ultimul rand,sa nu uitam in ce moment de avant tehnologic si informational vin acesti copii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulix spune:

Interesant articol despre copii de cristal. Am regasit si la nepotelul meu cateva caracteristici. Felicitari pt. initiativa!!

Mergi la inceput