Retardul de crestere intrauterina

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns narcisica28 spune:

Deci sunt cazuri si cazuri de evolutie a fostilor dismaturi.

Parca as fi preferat varianta Nadiei, al meu e invers...a recuperat la capitolul fizic 10,4 kg si 75 cm la 1an si 5 luni, dar e foarte in urma cu achizitiile ...

Important este ca per total sunt BINE si ce citeam in sarcina despre cate probleme grave se asociaza cu acest diagnostic nu a fost cazul la noi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns histamina spune:

buna,
la 32 de sapt de sarcina, la eco a aparut un retard de 2 sapt.
am nascut la 33 de sapt pe Sebastian ,care avea numai 31 de sapt, anul acesta , pe 4 aug.
a avut 1,800 kg,42 de cm, apgar 6.am stat o luna in spital.
oprirea din evolutie a fost cauzata de sarcina toxica din prima pana in ultima sapt.am stat permanent cu branula si perfuzii.la nastere a facut convulsii din cauza lipsei de calciu.

singura chestie mai ne ok e ca nu isi tine capul inca la aproape 3 lunil-am tinut insa numai pe mine si nu si-a putut antrena muschii.

ecografist super bun dr Parviz Rezadoust, Municipal.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Manuela77 spune:

Buna mamici,
Si noi ne-am confruntat cu aceeasi problema. La 28 de saptamani am avut niste probleme la servici. Eram obosita si stresata. Atunci am inceput sa am tenisune mare (160/90) si bebe nu a mai crescut corespunzator. Am inceput tratament pentru tensiune si repaus mai mult la pat. Am mancat foarte bine (am pus in ultimele 10 saptamani 10 kilograme ) dar nimic nu a ajutat. La fiecare control devenea evident ca bebe nu vrea sa creasca. Il masurau din 2 in doua saptamani si diferenta crestea odata cu disperarea noastra.

La 38 de saptamani mi-a fost indusa nasterea. Chiar inainte l-au masurat. Confurm ecografului (foarte foarte performant si ecografista foarte experimentata) ar fi avut 1900kg. Asteptandu-se sa fie asa de mic nici nu mi-au facut epiziotomie.

Nu va pot spune cate griji si prin ce stresuri am trecut pana mi-am tinut puiul in brate. Si apoi, surpriza....Puiul meu avea de fapt 2700 kg si 48 cm.

Asa ca m-am stresat cam degeaba...uneori si ecografele mai pot da rezultate eronate.


Eu m-am rugat mult in timpul sarcinii si Bunul Dumnezeu ne-a ajutat!

Nu am avut pana acum nici o problema cu el. A fost alaptat exclusiv pana la 6 luni si a recuperat foarte bine. La 11 luni a inceput sa mearga si acum la 1 an si 7 luni povesteste de toate.

Sfatul meu e sa aveti grija de voi,sa va odhiniti si sa va puneti nadejedea in Dumnezeu. Si ecografiile pot fi eronate uneori.

10+

Mamica de Radu (01.04.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luiza1977 spune:

Buna!am 36s. la masuratori avem BPD 35s, la HC 35s+1 zi.
ar trebui sa-mi fac griji?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns narcisica28 spune:

Eu zic sa stai linistita; in primul rand masuratorile sunt aproximative, plus ca esti deja spre finalul sarcinii si nu cred ca se pune problema de restrictie. Nu mai retin ce reprezinta prescurtarile respective, poate bb are picioarele mai scurte de ex.
NAstere usoara si bb sanatos si mancacios.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bluekidoo spune:

Raspund si eu la acest subiect pentru ca sunt mamica unei fetite ce a fost diagnosticata cu retard de crestere intrauterin. La ecografia de 14 saptamani copilul avea valori normale si lichid amniotic in cantitate normala, la eco de 24 saptamani avea retard de crestere o saptamana si lichid amniotic in cantitate normala, la eco de 30 saptamani avea retard de crestere 2 saptamani si lichid amniotic in cantitate normala iar la eco de 38.2 saptamani avea retard de crestere de 3 saptamani si lichid amniotic in cantitate mica, motiv pentru care doctora a hatarat sa facem cezariana. Trei zile mai tarziu, la 38.5 zile, nasteam prin cezariana o fetita de 2200g si 47cm perfect sanatoasa. Am stat 8 zile in maternitate pentru a lua in greutate si am plecat acasa la cerere (pe semnatura) cand copilul avea 2350g. O luna mai tarziu avea 3200g, la 2 luni avea 4300g, la 4 luni 6000g, la 6 luni 7150g iar acum la 10 luni are 9 kg. Nu are si nu a avut nici un fel de problema medicala, nici macar o raceala (desi am ramas fara lapte dupa 1.5-2 luni) iar pediatra este foarte multumita de cum a recuperat in greutate.

Ce vreau sa spun este ca nu trebuie sa va faceti mari griji ca a fost diagnosticat cu retard de crestere in sarcina pentru ca dupa nastere poate va recupera si poate chiar foarte rapid..


----------------

http://www.fotobebe.ro/wp-content/plugins/wp-photocontest/viewimg.php?img_id=38&post_id=1853&order=most_viewed

Tanya are nevoie de votul vostru! (din internet explorer ca sa nu dea eroare) Multumim!


Un vot va rog.



Nunta 12.05.2007


Carmen mami de Tanya Ioana 05.03.2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ana_Alx spune:

in sapt 32 mi s*a spus retard de crestere.Am intrat in panica
ne-am uitat pe net sa vedem ce inseamna.Toate valorile rapoartelor erau normale.Nu inteleg de ce a dat asemenea diagnostic.Cred ca aveam eu burta mica.
Pana la nastere recunosc ca am stat cu frica in san si medicul ginecolog-altul de cat ecografistul -mi-a zis sa nu imi fac probleme,dar am facut niste analize suplimentare ,mi-a zis sa fac nu stiu ce injectii pe care nu am vrut sa le fac...
oricum copilul perfect sanatos la nastere,si acum la 4 ani la fel...
imi vine si acum sa il omor pe renumitul ecografist care m-a bagat in boala ultima luna de sarcina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisoi_aluna spune:

Noi avem 36 saptamani, aproape 37, dupa UM dar ecografic doar 34. A aparut o diferenta de o saptamana inca de la 23 sapt. la ecograf la Bucuresti, dar la Constanta era mai mica, asa ca nu ne-am facut probleme in ideea ca o sa recupereze. Acum diferenta este de aproape 3 sapt. iar pisoiul avea doar 2,250 kg acum o saptamana. Luni vom face iar eco sa vedem cat am mai crescut iar pe 10 ne-a spus dr. ca ne intalnim sa programam cezariana pentru sapt.14-19 feb, daca totul este in regula, mai ales ca avem si circulara. Sper sa fim bine pana atunci si sa ajungem macar la 2,700-2,800 kg. Altfel, nu avem probleme si facem tumbe toata ziua.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisoi_aluna spune:

Am uitat sa mentionez ca nu s-a gasit un motiv pentru aceasta intarziere, desi s-a suspectat functionarea necorespunzatoare a placentei, fiindca este antero-posterioara (in esarfa) sau vreun nod in circulara, dar s-a constatat ca acestea functioneaza in parametri normali.
Alimentatia mea este una sanatoasa si variata, desi am pornit de la 43 kg si am ajuns la 62 la 36 sapt. si am pus mai mult in ultimele luni.
Deci nu se poate spune cu siguranta de unde provine acesta intarziere de crestere.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca12 spune:

@narcisica28: nu are rost sa te afecteze gurile rele din parc...oamenii sunt rai si din pacate le place sa faca comentarii jignitoare. are si copilul tau timp sa recupereze, sunt sigura

Mergi la inceput