HAIDETI SA PROTESTAM SI NOI! (2)

HAIDETI SA PROTESTAM SI NOI! (2) | Autor: ade24

Link direct la acest mesaj

<<<Topic precedent

AICI, IN ACEST MESAJ VETI GASI INFORMATII ACTUALIZATE DESPRE DEMERSUL NOSTRU

Eu sunt Elara si voi edita constant acest mesaj.
Deoarece imi este imposibil sa tin pasul cu tot ce se scrie la acest topic, avand si 2 copii de 2 ani si respectiv 6 luni, va adresez rugamintea ca, pentru tot ce veti considera important a fi publicat/modificat aici, pentru toate deciziile, ideile si propunerile pertinenete si importante, pentru manifestatia de luni, luate in cadrul discutiilor din topic cu majoritate de opinii, sa imi trimiteti mesaje private.

Fiind pe un forum despre copii cu siguranta se afla aici multi parinti (mamici sau tatici) aflati in CIC si femei gravide nemultumite de intentiile guvernului Boc in ce ne priveste.
Acesta e CADOUUL DE 1 IUNIE ce il pregateste guvernul copiilor nostri.

DAR IATA SI CE PREGATIM NOI:
LUNI, 17 MAI, ORELE 12.00 LA MINISTERUL MUNCII[/b]

COMUNICAT DE PRESA COMUN (COMUNITATILE MIRESICI.RO SI DESPRECOPII.COM)
Va invitam sa va alaturati noua.

APARITII IN PRESA


VA RUGAM CA LUNI SA AVETI IN VEDERE CA ESTE ABSOLUT NECESAR SA FIE O MANIFESTATIE PASNICA DEOARECE ACOLO VOR FI FEMEI INSARCINATE SI BEBELUSI SI E FOARTE IMPORTANT SA NU SE ISTE BUSCULADE.

Actiunea de protest este una ce uneste eforturile a doua grupuri de forumiste: DC si Miresici.

Este foarte important ca, in discutiile ce le vom avea cu presa la aceasta actiune de luni dar si in cele premergatoare acesteaia (azi si in wk) sa ne mentinem un punct de vedere UNITAR si desi cu toate avem fiecare povestea noastra persoanala, cu greutatile si lipsurile noastre iar unle dintre noi ne aflam chiar in cazuri sociale, tragice, sa insistam pe cateva idei de baza pentru a ne face cu adevarat auzite.

Va rugam sa nu faceti vorbire de plafonul minim.
NU ACESTA E SCOPUL MANIFESTATIEI DE MAINE CI:

- IMPIEDICAREA REVENIRII LA UN SISTEM DISCRIMINATORIU
- MENTINEREA POLITICII DE SPRIJINIRE A CRESTERII NATALITATII.
- SA LE REAMINTIM CA ECONOMIA CE SE FACE DIN BANII BEBELUSILOR E NESEMNIFICATIVA
- SA GASEASCA ALTE SURSE PENTRU SCOATEREA TARII DIN CRIZA. UNELE SUSTENABILE
- SUNTEM SOLIDARE CU TOATE CATEGORIILE SOCIALE AFECTATE DE ACESTE MASURI


CEREM mentinerea promisiunii facute de catre Guvern prin emiterea acestei legi (cu acordarea de 85%) ca el, Guvernul, VA SPRIJINI NATALITATEA si pentru a nu ii lasa sa uite ca scaderea demografica in Romania este o realitate deosebit de ingrijoratoare. Potrivit Bancii Mondiale, in cateva decenii, din pricina acestei scaderi dramatice a natalitatii vom avea o populatie imbatranita si foarte putini membrii apti de munca si contribuabili si, pe cale de consecinta, ne vom confrunta cu o criza sociala si financiara de zece ori mai mare decat aceasta din prezent.
Nu ii vom lasa sa uite ca politica de crestere a natalitatii trebuie sa ramana o prioritate pentru ca masurile luate in cadrul ei sa-si dovedeasca susteinabilitatea.

Celelalte....neputinta de a ne mai achita ratele la banci, de a ne pierde casele, nu sunt decat tragice consecinte ale faptului ca am crezut in promisiunea Guvernului de a ne sustine.
Problemele personale ale fiecareia nu vor impresiona foarte mult pt. ca intotdeauna se vor gasi voci care sa sustina ca au trecut prin situatii si mai grave decit noi si s-au descurcat. Dar populatia de virsta medie trebuie atrasa de partea noastra, la urma urmei ei vor fi pensionarii de maine sustinuti de generatiile viitoare, copiii nostri. Iar noi, cele care mai avem curajul de a face 1-2-3 copii in vremurile de azi, nu trebuie sa fim privite ca niste cersetoare ci ca niste oameni decenti, corecti care am contribuit ani de zile la bugetul de stat si care acum vrem sa asiguram un viitor demografic si implicit financiar stabil.

Si nu ii vom lasa sa uite ca EGALIZAREA INDEMNIZATIILOR INSEAMNA DISCRIMINARE.

Avem toata compasiunea si suntem solidari cu toate categoriile afectate de aceste masuri ale guvernului. Va rugam sa nu faceti comentarii meschine din categoria "sa moara si capra vecinului"[/b] de genul "de ce noi atat si pensionarii mai putin".



S-a facut propunerea sa ne imbracam in negru pentru un impact afectiv mai mare! Cei care nu agreeaza ideea au propus sa purtam doar alb (eventual cu o banderola neagra). doritorii sunt rugati sa cumpere o rola de pamblica neagra, ace de siguranta si sa aduca la ei o foarfeca. De asemenea va asteptam cu jucarii zornaitoare. S-a renuntat la ideea de a aduce portavoci dat fiind ca e mai bine ca manifestatia sa fie cat mai putin galagioasa pentru a proteja copii si mamicile insarcinate.
Pentru aceia dintre dumneavoastra care doriti sau aveti posibilitatea de a printa flyere care as mediatizeze desfasurarea acestui eveniment, va rugam sa va adresati pe e-mail la adresa raluca.ghinea@gmail.com.
Pentru aceia dintre dvs care nu sunteti din Bucuresti dar care totusi doriti sa va alaturati noua, va invitam sa va organizati in grupuri cu ajutorul subforumurilor de la "Prieteni dintotdeauna" si poate inchiriati autocare.

Felicitarile si multumirile noastre calde acelora care au reusit sa adune semnaturile si sa depuna cerea.

--- [b]Multumiri speciale
pentru Desprecopii (Mirela), pt Rallu de pe miresici, pt Alinuk, Luna9, Mteleleu, Maiestrita, Fulgutza, si celor din grupul de pe miresici.ro. Imi cer scuze tuturor acelora carora nu am reusit sa le retin nikurile dar care au contribuit cu solutii, idei, opinii si propuneri de texte pt sloganuri. Tuturor va multumim foarte frumos si va trimitem cele mai dulci bezele: de la puisorii nostri.
Iata si fotografii de la demersul pentru depunerea uneia dintre cereri. http://www.flickr.com/photos/23251288@N07/4601486184/in/set-72157623922185399/

Datorita sprijinului si generozitatii administratorilor [b]Desprecopii
vom avea pancarte tiparite. Donatia a fost in valoare de 50 euro. De asemenea vor pune un baner pe site. Sloganurile de pe pancartele platite de DC sunt cele de la 1la 8, mai jos. Pentru toti doritorii de a veni cu pancarte proprii, iata si propunerile noastre :

1. PUSCA SI CUREAUA LATA
CE PAMPERSI AVEAM ODATA

2. ROMANIA NU SE NASTE, ROMANIA MOARE !!!

3. BANI DE BIBEROANE ARUNCATI PE VUITOANE

4. STOP DISCRIMINARII
AM COTIZAT DIFERIT

5. MASURA DE EGALIZARE E DISCRIMINATORIE

6. NU VREM POMANA, VREM DREPTUL CASTIGAT


7. BEBELUSII IN RAHAT,
PAMPERSII NI I-AU TAIAT,
IAR ACUM,IN BIBEROANE,
NI SE DAU LACRIMI SI FOAME!!!

8 CU BORDURI SI SALI DE SPORT
VOM CRESTE COPIII-N CORT!

8. SA PLATEASCA SPAGARII, NU SUGARII

9. COPIII DIN ROMANIA
CUNOSC AZI MITOCANIA !

10 DIN BANUL COPILULUI
PENTRU CONTUL GUVERNULUI

11. COPIII DE ASTAZI CERSETORII DE MAINE

12 BASESCU SI BOC-MANIA
NE FURA COPILARIA

13 DE FURATI DE LA COPII
IMPOZIT N-OM MAI PLATI!

14 EU SUNT MIC SI VREAU LAPTIC
INSA BOC, NU-MI DA NIMIC
VOR SA NU MA FI NASCUT DELOC
CA SA LE DEA EI PE LOC
CASE, FIRME SI MULTI BANI
COPIILOR DE BASTANI

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lalala13 spune:

Citat:
citat din mesajul lui desprecopii

my lady - daca incepi cu intrebari de astea, strici acest topic si risti sa iti sterg mesajele. Nu e cazul sa faci tu pe comisarul si sa pui asemenea intrebari - mai bine concentreaza-ti fortele si energia catre acest protest. \ multumesc pentru intelegere.

**************
Linkurile mele: Supereva.ro | Blogul meu | www.facebook.com/#!/desprecopiicom" target="_blank">DC pe Facebook


fara suparare dar AB_AC este oftopic si ar fi trebuit ea avertizata in primul rand

----------------------------------------------
my somebody....

30+ cu

Doamne Ajuta sa fim bine pana la capat!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns My_Lady0091 spune:

Citat:
citat din mesajul lui desprecopii

my lady - daca incepi cu intrebari de astea, strici acest topic si risti sa iti sterg mesajele. Nu e cazul sa faci tu pe comisarul si sa pui asemenea intrebari - mai bine concentreaza-ti fortele si energia catre acest protest. \ multumesc pentru intelegere.

**************
Linkurile mele: Supereva.ro | Blogul meu | www.facebook.com/#!/desprecopiicom" target="_blank">DC pe Facebook

scuze..dar parca pera mult au dat in noi..nu ti se pare?!??
pe cuvant de cercetas, promit sa nu mai zic nimic.
scuze

_
ALINAde Marie Rebecca Ayanna
Mariuca la tara
VIATA MEA PANA LA CAPAT...

" Sunt o pana de vultur pe coama unui leu/
O crusta de sare sub unghia unui zeu..."
Sum,esse,fui-by me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vias spune:

Citat:
citat din mesajul lui AB_AC

Citat:
citat din mesajul lui camy_pus

fetelor, am citit si eu asa pe diagonala ce scriau fetele din diaspora....am citit si ce a scris si ii multumesc personal pentru asta!

Imi este teama ca diaspora sa nu scrie si aici...nimic mnu este imposibil...eu zic sa le ignoram, nu sunt ele in pielea noastra, nu au cum sa ne inteleaga...si nu cred ca trebuie sa ne mai stresam sa le mai dam si lor explicatii...deja ducem o lupta cu autoritatile..sa me focusam pe problema noastra si diaspora e binevenita numai daca au de gand sa ne sprijine...altfel, le rugam sa-si tina parerile pentru ele...


noi...mergem mai departe si ne rezolva problema..e problema noastra, nu a lor, celor care au ales sa plece de aici!!!

[center] Cami, de Flavius Cristian in


Daca vrei ca cineva sa se abtina, apai nu scrii pe un forum public.

Consider ca schimbarea regulilor in timpul jocului e ceva lamentabil si dureros. Consider ca-i minunat sa poti sta cu copilul tau atata. Doi ani e cred prea mult ca sa te poti reinsera apoi la lucru, dar macar un an ar trebui sa fie universal. Insa CIC-ul nu e un drept ci un ajutor pentru a sta acasa cu un copil. Legea imuabila este ca un om apt de munca ar trebui sa munceasca. Daca vrea sa faca altceva si acel ceva are sens pentru societate atunci societate il poate cel mult ajuta. A nu se confunda cu asa-numitul concediul de maternitate in care mama se prepara si respectiv reface dupa nastere in care in general ai salariu integral. Cel de ingrijire fiind un ajutor de exemplu in Franta destul de socialista intr-o familie de cadre daca venitul fara salariul mamei depaseste per capita (un copil e 1/2)SMIC-ul i.e. salariul minim de insertie sociala atunci alocatia in timpul concediului de ingrijire(nu cel de maternitate) e jumatate de SMIC si atat.

Nu poti conta pe un ajutor sa plateasca credite etc. sau sa-ti asigure un nivel de trai bun. E destinat sa acopere un minim de supravietuire pentru copil si atat. Parerea mea.


am citit un rand si jumatate...apoi m-am uitat de unde esti..si am mers mai departe...
fetelor, va rog faceti la fel!

Cami, de Flavius Cristian in
-------------------------------------------------------------

ingerasul Darius-Andrei

Poveste si POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luny spune:

ei bine, nu pot sa ma abtin, caci deja mi se pare aberant...
AB_AC, eu am stat acasa 2 ani fix, si clipele alaturi de copilul meu in acest timp sunt de nepretuit!! DAR: am revenit la serviciu, care nu este unul simp[lu deloc, lucrez in 3 ture, inclusiv noaptea si fac o munca ce necesita multa concentrare, imi solicit mintea ,memoria si imaginatia.. te anunt nu numai ca m-am reintegrat rapid, ci si ca intr-o luna de zile am ajuns sa stiu mai mult decat stiau unii dintre colegii mei care au fost la serviciu in timpul ala.. deci e nerelevant.. cat despre restul comentariului tau, cu parere de rau, habar nu ai cum e viata in Romania.. si nu mi se pare corect ca cineva ce traieste in alta tara mult superioara dpdv economic,social, politic etc, Romaniei, sa-mi spuna mie ca banii primiti in cei 2 ani stati acasa cu copilul mi-au fost ajutor social din partea tarii, cand numai eu si colegii mei(un banal exemplu personal, ca mine, milioane in tara) stim cat e de greu sa muncesti in conditiile astea de program, aproape non stop, pe un salariu care n-ar merita efortul.. in schimb, mi-e tara recunoscatoare etern, ce sa spun.. am platit o groaza de bani impozite, asa ca nu ne da statul nimic de pomana, nu va mai ambalati atat...
de fapt, nu inteleg, ce mai conteaza pentru voi, daca tot nu locuiti aici si nu va loviti de mizeria de zi cu zi din tara asta?...
cer scuze de oarecarele offtopic, desi consider ca-s foarte 'ontopic' si replicile noastre la comentariile celor plecate in alte tari...

Iubirea mea, MATEI CRISTIAN - Mufarina Pufarina!(16 martie 2008)


Life is to precious to worry about stupid Shit!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vias spune:

Citat:
citat din mesajul lui MITZUSKAYA

fetelor toata stima si tot respectu,.....vreau sa vin si eu la protest dar problema e ca suntem fff putine .....As vrea sa stiu dc mai sunt fete din Ploiesti care se alatura protestului ca sa putem merge organizat .....multumesc frumos.....mentionez ca sunt noua pe acest forum si nu stiu unde sa scriu si cum



intra la sectiunea "prieteni dintotdeauna" si vezi ca sunt subiecte cu multe judete.....sigur gasesti fetele de la Ploiesti!

Cami, de Flavius Cristian in
-------------------------------------------------------------

ingerasul Darius-Andrei

Poveste si POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns desprecopii spune:

gata va rog!

**************
Linkurile mele: Supereva.ro | Blogul meu | www.facebook.com/#!/desprecopiicom" target="_blank">DC pe Facebook

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vdrag spune:

Si eu fac parte din diaspora si chiar nu sunt de acord cu tine AB_AC! Nu inteleg de ce se fac atatea comparatii cu ceea ce se intampla in alte tari, tari in care in afara de promovarea alaptarii, nimic altceva bun nu se promoveaza si prin faptul ca mamele trebuiesc sa se intoarca foarte devreme la munca, bebelusii sunt despartiti de mamele lor exact in perioada in care acestia au cea mai multa nevoie de aceasta. Nu inteleg de ce nu ai fi de acord cu mamicile care inca nu au emigrat si au decis sa isi creasca copiii in Romania? De ce nu ar deveni Romania o tara unica in care mamele sa aiba cu ce sa isi creasca copiii, iar acestea sa stea acasa cei doi ani fara grija zilei de maine? De ce Romania nu ar putea ajunge pe locul 1 din punct de vedere al conditiilor oferite mamelor si nu pe locul 37 sau 39 cum este acum? De ce nu ar ajunge ca cei din afara sa isi doreasca sa emigreze in Romania si sa isi intemeieze o familie aici datorita conditiilor exceptionale acordate mamelor? BRAVO MAMICILOR, PROTESTATI SI APARATI-VA DREPTURILE!

mamica fericita a printesei Alissa(22.09.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eumada spune:

MY_LADY nu trebuie bagate in seama....noi avem alte probleme....haideti sa le lasam in lumea lor caci stii foarte bine ca sunt oarecum mana in mana cu moderatori si administratori.....scuze dar e forum public si nu am jignit pe nimeni..in schimb acest forum accepta sa fim umilite noi cele ramase cu bebei de crescut.Alina,ai zis bine.

Madalina de minunica Eva-Maria 14.08.2009

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vias spune:

cred ca ar fi bine daca ni s-ar alatura si alte orase..
Iasul...stiu ca sunt multe mamici si de acolo...Timisoara, Cluj...
Si ma gandeam ca daca nu mai este timp pentru strans semnaturi, poate pot totusi sa mearga , sa se stranga undeva...
Ca daca se strang pana in 200 de persoane, parca nu se dau amenzi, asa-i???

Cami, de Flavius Cristian in
-------------------------------------------------------------

ingerasul Darius-Andrei

Poveste si POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ade24 spune:

Citat:
citat din mesajul lui vdrag

Si eu fac parte din diaspora si chiar nu sunt de acord cu tine AB_AC! Nu inteleg de ce se fac atatea comparatii cu ceea ce se intampla in alte tari, tari in care in afara de promovarea alaptarii, nimic altceva bun nu se promoveaza si prin faptul ca mamele trebuiesc sa se intoarca foarte devreme la munca, bebelusii sunt despartiti de mamele lor exact in perioada in care acestia au cea mai multa nevoie de aceasta. Nu inteleg de ce nu ai fi de acord cu mamicile care inca nu au emigrat si au decis sa isi creasca copiii in Romania? De ce nu ar deveni Romania o tara unica in care mamele sa aiba cu ce sa isi creasca copiii, iar acestea sa stea acasa cei doi ani fara grija zilei de maine? De ce Romania nu ar putea ajunge pe locul 1 din punct de vedere al conditiilor oferite mamelor si nu pe locul 37 sau 39 cum este acum? De ce nu ar ajunge ca cei din afara sa isi doreasca sa emigreze in Romania si sa isi intemeieze o familie aici datorita conditiilor exceptionale acordate mamelor? BRAVO MAMICILOR, PROTESTATI SI APARATI-VA DREPTURILE!

mamica fericita a printesei Alissa(22.09.2008)




Vorba unui canal de televiziune: JOS PALARIA pentru oameni ca tine!
Desi, banuiesc, ca nu ai citit celalalt topic ai inteles perfect esenta revoltei noastre.
Iti multumim.

Mami fericita de Ania-Olivia , 23.12.2008

Poze aniversare Olivia
Poze Olivia Mos Craciun

Mergi la inceput