Regulament! | Concursuri active | Intrebari frecvente | Ajutor    




Album concurs!

Clasament final

Toate forumurile Desprecopii.com: liste de discutii  La bucatarie

Blat de tort simplu, foarte simplu, help !!!

    Subiect nou  Raspunde  Versiune imprimanta
Pagina urmatoare

Vezi toate retetele
Adauga si tu o reteta!
Biscuiti dulci umpluti cu ciocolata si alune * Biscuti dulci cu fructul pasiunii * Prajiturele cu cardamom * Tiramisu Cheesecake * Gogosi coapte * Tort negresa * Rulada cu mango si fructul pasiunii * Negresa simpla cu nuci *
Autor Subiectul precedent Subiect Subiectul urmator Pagina: din 3


membru veteran szivarvany
green eyes`mom

Donator desprecopii.comDonator desprecopii.comDonator Parohia GlodeanuDonator Bazar, Caseta cu bijuteriiDonator Maria RubiDonator R. MoldovaDonator AndreiDonator  3 sateDonator  Mos Nicolae 2011
Membru din:21/10/2004

 Christmas Island
23966 Mesaje
94 Prieten(i)

Trimis la - 11/05/2010 :  16:07:10 Link direct la acest mesaj  Arata profilul Adauga semn de carte la mesaj Trimite szivarvany un Mesaj Privat  Reply with Quote

Blat de tort simplu, foarte simplu, help !!!

Va rog sa ma ajutati cu un blat de tort simplu, foarte simplu, dar care reuseste 100% sa cresca, sa fie pufos, frumos, gustos.

Imi trebuie pt un tort maricel (tava cred ca are 25 x 45 dar o masor diseara) si trebuie sa o tai in 3 felii, astfel incat sa umplu doua straturi de crema de ciocolata (frisca+Milka, reteta testata si necomplicata).
Tortul va fi acoperit de pasta de zahar (daca ma ajuta DD si-mi iese, evident, voi cere ajutorul prietenei mele care e experta si voi profita si de obiectele ei pt decor - floricele).
Va fi tortul de 6 ani a`lu`fi`mea, varianta - gradinita , pe 1 iunie.

Daria & felina fioroasa GIULIA(2004 08 16) cu Sela
      (0 aproba) (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator
ANITA75
ANITA75
optimista


Membru din:29/10/2008
 Romania,
1466 Mesaje
2 Prieten(i)
Trimis la: - 11/05/2010 :  16:20:24 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite ANITA75 un Mesaj Privat  Reply with Quote
mamagiuliei ,cauta pe culinar forum, si acolo vei gasi


bunul Dumnezeu imi va ajuta sa fiu mamica
      De acord (0 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput

membru veteran szivarvany
green eyes`mom

Donator desprecopii.comDonator pentru SaraDonator Parohia GlodeanuDonator Bazar, Caseta cu bijuteriiDonator Maria RubiDonator R. MoldovaDonator AndreiDonator  3 sateDonator  Mos Nicolae 2011
Membru din:21/10/2004
 Christmas Island
23966 Mesaje
94 Prieten(i)
Trimis la: - 11/05/2010 :  16:33:23 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite szivarvany un Mesaj Privat  Reply with Quote
Anita, daca vroiam sa caut acolo, cautam, ca activez si acolo.
Eu astept fetele DC care au incercat asta.
Daca nu e cu suparare mare.

Daria & felina fioroasa GIULIA(2004 08 16) cu Sela
      De acord (0 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput

Happiness_4_us
Mamica stelelor A&M !

Donator desprecopii.comDonator desprecopii.comDonator pentru dianaDonator Bazar, Caseta cu bijuteriiDonator R. MoldovaDonator AndreiDonator  Mos Nicolae 2011
Membru din:04/03/2006
 Romania
7083 Mesaje
78 Prieten(i)
Trimis la: - 11/05/2010 :  17:18:51 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Trimite mesaj yahoo luiHappiness_4_us Adauga semn de carte la raspuns Trimite Happiness_4_us un Mesaj Privat  Reply with Quote
Blat de tort:

9 oua
1, 1/2 cana zahar
3 pliculete zahar vanilat
6 linguri ulei
6 linguri apa
1 praf sare,
1 varf parf de copt
1, 1/2 cana faina

Se separa ouale. Galbenusurile + praful de sare + 6 lg ulei + 6 lg apa.
Se bat albusurile + 1, 1/2 cana zahar + zaharul vaniliat = spuma tare.
Peste albusuri se adauga galbenusurile + praful de copt stins cu zeama de la jumatate de lamaie + faina care se incorporeaza , foarte incet.
Tava unsa cu unt si tapetata cu faina, copt la 180 grade.(iese mai bine daca ungi tava si o tapetezi...eu am facut si cu hartie cerata si nu mi-a placut cum a iesit).

Secretul cresterii blatului, sunt albusurile batute tari, pana intorci castronul si nu cad.
Cand adaug faina, inainte o cern ca sa fie aerisita, si folosesc o lingura de lemn, cu, care amestec de sus in jos.

Reteta mie imi iese garantat si se poate taia de 2 ori ca sa obtii 3 blaturi.

La multi ani pentru Giulia si petrecere frumoasa!

P.S. Iti pot trimite pe mail poza cu tort facut cu blatul asta, daca vrei sa vezi exact cum arata si cat de bine creste.

Nana, Andrei Stefan ( 26.09.2007)
Povestea nasterii fluturasului!

"Nu-i nimic, ce daca... Tot ce-i rau o sa treaca!
Nu-i nimic.... Cad si mereu ma ridic!" Laura Stoica


Fluturas iubit, sa nu uiti niciodata, ca mami este intotdeauna cu un pas in urma ta. Trebuie doar sa intorci privirea si sa intinzi manutza si mami te va ajuta in orice clipa!


Editat de - Happiness_4_us on 11/05/2010 17:19:47
      De acord (0 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput

membru veteran szivarvany
green eyes`mom

Donator desprecopii.comDonator pentru SaraDonator Parohia GlodeanuDonator Bazar, Caseta cu bijuteriiDonator Maria RubiDonator R. MoldovaDonator AndreiDonator  3 sateDonator  Mos Nicolae 2011
Membru din:21/10/2004
 Christmas Island
23966 Mesaje
94 Prieten(i)
Trimis la: - 11/05/2010 :  17:23:53 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite szivarvany un Mesaj Privat  Reply with Quote
Nana, multumesc !!!
Suna bine si usor si cantitativ sigur e ok cu 9 oua sa iasa mare
Multumesc frumos !!!

Daria & felina fioroasa GIULIA(2004 08 16) cu Sela
      De acord (0 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput

Happiness_4_us
Mamica stelelor A&M !

Donator desprecopii.comDonator desprecopii.comDonator pentru dianaDonator Bazar, Caseta cu bijuteriiDonator R. MoldovaDonator AndreiDonator  Mos Nicolae 2011
Membru din:04/03/2006
 Romania
7083 Mesaje
78 Prieten(i)
Trimis la: - 11/05/2010 :  17:30:33 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Trimite mesaj yahoo luiHappiness_4_us Adauga semn de carte la raspuns Trimite Happiness_4_us un Mesaj Privat  Reply with Quote
Ti-am dat si pe mail 2 poze cu torturi facute cu blatul asta.
Pupici

Nana, Andrei Stefan ( 26.09.2007)
Povestea nasterii fluturasului!

"Nu-i nimic, ce daca... Tot ce-i rau o sa treaca!
Nu-i nimic.... Cad si mereu ma ridic!" Laura Stoica


Fluturas iubit, sa nu uiti niciodata, ca mami este intotdeauna cu un pas in urma ta. Trebuie doar sa intorci privirea si sa intinzi manutza si mami te va ajuta in orice clipa!

      De acord (0 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput

nushulica
mamica lor

Donator desprecopii.comDonator Bazar, Caseta cu bijuteriiDonator Maria RubiDonator R. MoldovaDonator AndreiDonator  3 sateDonator  Mos Nicolae 2011
Membru din:15/03/2005
 United Kingdom, manchester
6808 Mesaje
26 Prieten(i)
Trimis la: - 11/05/2010 :  18:25:15 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite nushulica un Mesaj Privat  Reply with Quote
daria nu stiu cat te ajut eu ca nu-s mare bucatareasa dar la ultimul tort pe care l-am facut si care avea tot crema de frisca plus milkaca asta o fac si eu si e buna tare,am facut blatul de la prajitura krem a la krem(ala cu 6oua 6lg zahar si un plic de krem ole dr oetcker) tu normal ca adaptezi la dimensiunile tavii tale,eu fac din 12 oua dar nush de cat e tava

si nici nu trebuie insiropat ca e destul de moale el

de David si 19+
      De acord (0 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput

miriama
membru junior


Membru din:29/09/2006
 Romania, Brasov
613 Mesaje
1 Prieten(i)
Trimis la: - 12/05/2010 :  08:19:06 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite miriama un Mesaj Privat  Reply with Quote
La dimensiunea ta de tava: 8 oua, 8 linguri zahar, 8 linguri faina. Separi albusul si il bati spuma cu zaharul, adaugi galbenusurile si faina, amesteci pentru incorporare si torni in tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie. Coci cca 40 de minute la 200 C. Iese super. Se taie frumos, si poti insiropa usor daca doresti. Spor.





"Arata-te puternic cand esti slab si slab cand esti puternic"
      De acord (0 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput

buli
zen, zazen


Membru din:16/10/2003
 Romania
8335 Mesaje
15 Prieten(i)
Trimis la: - 12/05/2010 :  09:06:07 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite buli un Mesaj Privat  Reply with Quote
8 oua, 16 lg de zahar, 16 de faina.
sau in tot cazul, la fiecare ou, 2 lg zahar, 2 lg faina (nu cu virf)
albusurile batute spuma cu mixerul (pina aproape de bezea), adaugate galbenusurile pe rind, apoi faina usurel. totul din mixer.
pui in tava cu hirtie de copt pe fund, la cuptor 5 min la mare si 20-30-40 de min la mic, depinde de cuptor. nu deschizi cuptorul in primele 20 min. daca vrei sa fii absolut sigura poti pune un pic de praf de copt pt crestere, eu nu pun pt ca ii detectez gustul si nu-mi place.
poti adauga esenta de vanilie, rom, portocala, ce vrei. eu as pune portocala si as mai taia si niste felii subtiri si mici si le-as pune peste crema.
uitam de sirop. un sirop usor din apa cu zahar si esenta pe care ai pus-o in blat.
succes si petrecere faina

@

Editat de - buli on 12/05/2010 09:07:54
      De acord (0 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput

membru veteran roxanaz
Rainbow in the dark


Membru din:24/07/2003
 Romania, constantaCONSTANTA
18695 Mesaje
12 Prieten(i)
Trimis la: - 12/05/2010 :  09:09:18 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite roxanaz un Mesaj Privat  Reply with Quote
Daria, si eu as face blatul de pandispan ff simplu:
x oua + o lingura de apa, x+1 linguri faina, x+1 linguri zahar, 1 plic praf de copt. galbenusurile cu lingura de apa si cu zaharul batute spuma mult de tot, apoi pus faina+praful de copt, cate o lingura, si la sfarsit albusurile batute tapan cu un varf de cutit de sare. la cuptor la 180 grade pana se desprinde de pe marginile tavii.
in cazul tavii zise de tine cred ca x poate sa fie 8.

R
      De acord (0 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput

membru veteran szivarvany
green eyes`mom

Donator desprecopii.comDonator pentru SaraDonator Parohia GlodeanuDonator Bazar, Caseta cu bijuteriiDonator Maria RubiDonator R. MoldovaDonator AndreiDonator  3 sateDonator  Mos Nicolae 2011
Membru din:21/10/2004
 Christmas Island
23966 Mesaje
94 Prieten(i)
Trimis la: - 12/05/2010 :  11:10:36 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite szivarvany un Mesaj Privat  Reply with Quote
Il vreau simplu ca anul trecut am mers pe mana Giuliei si facui un ghiveci blat cu cirese, 3 creme a mancat gradinita cu cate doo maini dar tot ghiveci a fost

Daria & felina fioroasa GIULIA(2004 08 16) cu Sela

Editat de - szivarvany on 12/05/2010 11:12:23
      De acord (0 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput
Pagina: din 3 Subiectul precedent Subiect Subiectul urmator  
Pagina urmatoare

 Subiect nou  Raspunde la subiect
 Versiune pentru imprimanta
Mergi la:
Forumul desprecopii.com © desprecopii.com - marca inregistrata La inceputul paginii
(c)



Da un Like!


horoscopcopii
Horoscopul copiilor

... Alte horoscoape ...






DESPRECOPII.COM - NAVIGARE
Preconceptie
Planificarea unui copil
Perioada conceptiei
Infertilitate
Ovulatie
Metode de tratare a infertilitatii
Conceperea unui copil sanatos
Alegerea sexului copilului
Adoptie
Sarcina
Sarcina la inceput
Calculul datei nasterii
Odiseea Sarcinii
Teste in sarcina
Nume de copii
Momente cheie in sarcina
Factori de risc in sarcina
Alimentatia in timpul sarcinii
Frumusete, sport si sex in sarcina
Pierderea sarcinii
Album: Miss Odiseea Sarcinii
Staruri+in+Odisee
Nastere
Pregatirea pentru nastere
Nasterea: modalitati si calmare a durerii
Pregatirea pentru nastere
Starea depresiva postpartum
Recuperarea mamei dupa nastere
Nasterea povestita de mamicile DC
Bebelusul 0-12 luni
Bine ai venit acasa!
Alaptarea bebelusului
Igiena & ingrijirea nou-nascutului
Sanatatea bebelusului
Dezvoltarea in primele 12 luni
Diversificarea si hranirea bebelusului
Bebelusii gemeni
Nou-nascutul: semne de ingrijorare
Copilul 1 - 3 ani
Bolile copilului intre 1-3 ani
Educatia unui copil inca bebelus
1-3 ani, varsta crizelor de independenta
Trecerea de la scutec la olita
Grafice de crestere
Dezvoltarea intelectuala intre 1-3 ani
Alimentatia intre 1-3 ani
Copilul 3 - 6 ani
Inteligenta emotionala a copilului
Educatia copilului intre 3-6 ani
Repere de dezvoltare fizica intre 3-6 ani
Sanatatea copilului intre 3-6 ani
Sportul intre 3-6 ani
Alegerea unui animalut de casa
Alimentatia copilului intre 3-6 ani
Copilul 6 - 10 ani
Repere de dezvoltare intre 6-10 ani
Sanatatea copilului intre 6-10 ani
Copilul de 7 ani
Copilul de 8 ani
Adolescentul
Pubertatea - pe intelesul parintilor
Scoala si notele
Sanatatea adolescentului
Dezvoltarea adolescentului
Siguranta copiilor pe internet
Utilitare: Calculatorul Ovulatiei | Calculul nasterii | Nume de copii | Dosarul bolilor | Doctorii raspund | Top 50 articole | Cele mai noi articole | Actiuni umanitare | Portalul taticilor | Viata de familie | Hai sa ne jucam | Concursuri | Carte de Bucate | Portalul Comunitatii Desprecopii | Galeriile Comunitatii | Toate Forumurile DC | Subiecte active | Mica Publicitate | Copilul tau pe coperta Revistei Desprecopii.com