Taticii sunt interzisi in multe spitale pt. copii?

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns pisi-pis spune:

Citat:
citat din mesajul lui sirimie

Am fost internata cu baietelul meu la Matei Bals intr-o sectie sordida, cu un singur grup sanitar pe palier, fara dusuri, cu ferestre de sticla la fiecare salon. In fiecare salon era ocupat si patul mic de o mamica cu un copil, desi o mamica nu incape intr-un pat mic. Asta se numeste saracie in orice limba. Si asta e cauza pentru care nu sint acceptati tatici.


Da, e saracie fara doar si poate. Dar saracia ar trebui sa ne apropie de conditia noastra de oameni sa sa ne faca sa gasim solutii pentru binele puilor nostri. Daca in facultate, din lipsa banilor, mergeam la munte si inchiram la gramada o camera la o cabana de munte, fete si baieti la un loc, WC in curte, fara dus, dormeam pe jos in saci de dormit si ne schimbam inveliti in cearceaf/patura, eu as face acelasi sacrificiu in situatia extrema de a avea copilul bolnav. E inuman, si asemenea conditii de spitalizare nu ar trebui sa existe, dar daca nu avem nimic mai bun, macar sa oferim confort psihic copilului bolnav (al meu si al celuilalt). Si poate daca tatal ar putea sa o inlocuiasca cateva ore pe mama, aceasta s-ar simti mai bine, ar merge sa faca un dus acasa si s-ar intoarce cu forte proaspete.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Chuny spune:

In Franta nu erau perdele intre paturi ( 3 paturi in salon) la pediatrie, si nici nu era nevoie ca nu se sclifosea nimeni. Si parintii tot pe scaun stau, iar noaptea acel scaun se poate intinde putin ( dar e oribil de incomod). Insa astea sunt conditiile si aici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Citat:
citat din mesajul lui corap

problema e pusa total aiurea: NU sunt discriminati tatii.
Discriminati sunt COPIII - drepturile lor sunt incalcate si toata discutia colaterala de doi lei a pornit tocmai de la expunerea gresita a problemei.





Iaca-ta abordarea de care avea nevoie domnul T_A_T_A.

Corap,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariel_7000 spune:

stiu cine este TATA si ce a urmarit in postarile anterioare...nu-l simpatizez si nici actiunile lui si i-am si declarat-o in trecut.
INSA mi se pare clar un abuz si o mare tampenie ca tatii sa nu aiba voie sa se interneze in spital cu copilul.
am fost in situatia sa fiu nevoita sa-mi internez fetita la Matei Bals, fiind suspecta de meningita. Il aveam pe Teo mic de 2 saptamani, il alaptam si nu m-am putut interna cu Alexutza, mai ales ca era pericolul sa-l contagiem si pe Teo. Sotul s-a oferit sa ramana cu el si a fost refuzat! atunci am internat-o pe mama cu ea...mama este insulinodependenta, hipertensiva, sub tratament permanent, slabita si ea insasi in pericol. abia iesise din spital, unde a fost internata aproape de coma diabetica....

daca nu o aveam pe mama? daca copilul nu ma avea pe mine? daca era vorba de un barbat singur, vaduv, tata al unui copil bolnav?
sectia unde au fost ele internate era recent renovata, deci NU era vorba de saracie. ne-am obisnuit ca asta sa fie scuza la orice "fisura" din sistemul medical...
De ce nu se fac saloane numai pentru tatici si separat pt mamici, daca tot se da pudoarea de exemplu?



mami de alexutza (10.04.2003)si Teodor Mihai (10.04.2008)
" SAVE THE EARTH, IT'S THE ONLY PLANET WITH CHOCOLATE!"


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marox spune:

Citat:
citat din mesajul lui Sibylle

In Franta nu erau perdele intre paturi ( 3 paturi in salon) la pediatrie, si nici nu era nevoie ca nu se sclifosea nimeni. Si parintii tot pe scaun stau, iar noaptea acel scaun se poate intinde putin ( dar e oribil de incomod). Insa astea sunt conditiile si aici.


La fel a fost si in spitalul in care am stat internata anul trecut cu Alex. Era un salon in care erau internati baietei si eu am dormit acolo 2 nopti, pe un pat de campanie. Intr-o noapte au mai dormit 2 tatici, in alta unul singur. Io una nu m-am ofuscat, nici ei de altfel, nimeni nu era in pijama, putin imi pasa cine mai era in salon. Ce atita pudibonderie!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Naty spune:

pisi da, nu ne-au lasat sa vedem copilul cat a fost internat. Am inteles oarecum restrictiile de vizite fiindca era terapie intensiva si probabil le era frica de posibili microbi adusi din afara. Ce n-am inteles era de ce nu le lasa (pe fetita si pe mama ca de altfel pe toti pacientii) sa se apropie de geam. Am stat 2 zile in curtea spitalului, pe frig si cu burta la gura in speranta ca o sa o pot vedea macar la geam, mai ales ca trecusem printr-o spaima cumplita cu ea.


Raluca, mamica printeselor Ioana - Alexandra (10.10.2004) si Nadia - Ana (29.12.2008)

NOI

Asa a venit pe lume Ioana


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisi-pis spune:

Raluca, ingrozitor, nici nu imi pot imagina! Eu mi-am lasat pisica la castrat, internata o noapte, si tot a fost foarte greu sa nu stiu ce sa intampla cu ea, nici macar nu imi pot imagina sa nu-mi pot vedea propriul copil bolnav! Este inuman, ma mir ca nu te-ai imbolnavit si tu! E drept, la terapie intensiva trebuie sa existe conditii de igiena speciale, dar tot cred cu tarie ca se pot gasi solutii, trebuie sa existe doar buna-vointa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns T_A_T_A spune:

Oameni buni,
Va propun sa organizam un pichet de protest in fata Ministerului Sanatatii, pentru a-l determina pe ministru sa interzica discriminarea tatalui si a copilului in spital. Este musai sa organizeze o conferinta de presa pe tema asta si sa trimita o circulara intregului sistem medical pentru a le comunica cadrelor medicale faptul ca CNCD a sanctionat deja spitale care interziceau tatilor sa-si insoteasca copiii internati. Cred ca la inceputul saptamanii viitoare putem organiza acest protest cu cca. 30 de participanti, pentru ca mai multi nu vor fi agreati de primaria care autorizeaza actiunea. Va puteti aduce membrii familiei si prieteni, adulti si copii, pentru ca toata lumea este afectata de aceasta interdictie ilegala si aberanta. Astept sugestii cu privire la data si la ora de desfasurare. Protestul nostru poate dura doar o ora, dar e bine sa fie programat cel mai devreme la 10 si cel mai tarziu la 15, ca sa aiba si impact mediatic. Va rog sa va exprimati rapid, anuntandu-va participarea, ziua si ora la care preferati sa programam demersul nostru, pentru ca e nevoie de aprobarea primariei si trebuie sa facem demersul cel mai tarziu maine, adica miercuri, 28 aprilie.
Din pacate chiar un secretar de stat din ministerul sanatatii (virusologul Streinu-Cercel) considera ca tatii nu trebuie sa fie langa copilasii lor in spitalul pe care acesta il conduce (MATEI BALS din Bucuresti). La Baia Mare, un copil a murit din aceasta cauza, iar tragedia respectiva ar putea sa fie a oricaruia dintre noi, daca nu reactionam acum. Cei interesati ma pot contacta pe email la draghicib@gmail.com .
T.A.T.A.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Eseea spune:

Nati, iti stiu povestirea cu Ioana, de atunci de cand ai trait_o, mai citesc la licurici ...Ei bine, asta a fost temerea mea cea mai mare in timpul sarcinii cu bb 2, ca se intampla ceva cu fetita si nu ma pot interna cu ea iar pe sot nu_l primesc, noi nu avem pe nimeni in Bucuresti, nici o bunica, nici o ruda, nimic!!! Pur si simplu o vizualizam urland in spital, agatandu-se de mine si eu scoasa cu forta din spital ! Nu exagerez cu nimic, erau cosmaruri!! A dat Domnul de nu s-a intamplat nimic dar...

TATA, sincer nu ma intereseaza pe cine ai suparat si cum cu alte activitati sau actiuni, dar eu pe asta cu tatii in spitale o sustin!!

Mami de fetita si de baietel
Noi, 2 minuni:
www.supereva.ro/vedetesupereva/folderview.asp?folder=My%20life&page=1" target="_blank">es1.jpg

www.supereva.ro/vedetesupereva/folderview.asp?folder=My%20life&page=2" target="_blank">es2.jpg

Everything is hard before becoming easy...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns T_A_T_A spune:

Alianta Antidiscriminare a Tuturor Taticilor - T.A.T.A. va organiza MIERCURI, 4 MAI 2010, intre orele 13 si 14, un pichet de protest in fata sediului Ministerului Sanatatii din Piata Revolutiei, pentru a-l determina pe domnul ministru Attila Cseke sa interzica discriminarea tatalui in spitalele romanesti. La protestul de miercuri, taticii pot veni si cu membrii familiei si cu rude sau prieteni, adulti si copii, pentru ca toata lumea este afectata de aceasta interdictie ilegala si aberanta care afecteaza deopotriva tatici si copii.

Este imperios necesar ca sa se organizeze o conferinta de presa la Ministerul Sanatatii cu acest subiect si sa se trimita o circulara intregului sistem medical pentru a le comunica cadrelor medicale faptul ca inca din 2008 Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD) a sanctionat doua spitale (“Grigore Alexandrescu” si “Victor Gomoiu” din Bucuresti) care interziceau tatilor sa-si insoteasca copiii internati.

Conform Ordinului nr.12/2010 privind stabilirea modului de acordare a audientelor în cadrul Ministerului Sanatatii, MIERCURI de la orele 14 sunt programate audientele. Astfel, participantii la protestul T.A.T.A. vor solicita sa fie primiti de catre conducerea ministerului incepand cu orele 14 in audienta, pentru a gasi o solutie optima.

Din pacate, chiar un secretar de stat din minister, virusologul Adrian Streinu-Cercel, considera ca tatii trebuie impiedicati sa fie langa copilasii lor in spitalul pe care acesta il conduce (Institutul “Matei Bals” din Bucuresti). La Baia Mare, un copil a murit din aceasta cauza, iar tragedia respectiva ar putea sa fie maine a oricaruia dintre noi.

Alianta T.A.T.A. a decis sa formuleze sa-i aduca in fata justitiei pe managerii care ignora drepturile copiilor, ale parintilor si ale pacientilor si sa formuleze plangeri la CNCD impotriva tuturor unitatilor spitalicesti care discrimineaza tatal si traumatizeaza astfel copiii si familiile acestora. Toti tatii care au fost afectati de acest fenomen deosebit de nociv sunt invitati sa se adreseze Aliantei T.A.T.A. pentru ca impotriva managerilor certati cu legile in vigoare sa se ia masurile punitive care se impun.

Toti cei care detin informatii sau probe care atesta existenta acestui tip de discriminare (imagini cu afise si cu anunturi din spitale, formulare care contin reguli sau rubrici aberante, inregistrari video sau audio, corespondenta care incrimineaza spitalele aflate in afara legii) sunt rugati sa se adreseze Aliantei T.A.T.A. sau sa relateze propriile experiente nefericite pe pagina web WWW.T-A-T-A.RO sau la adresa http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=151456&whichpage=13 .

FORUM.DESPRECOPII.COM gazduieste o dezbatere foarte interesanta pe aceasta tema socanta, iar Alianta T.A.T.A. va prezenta ministrului sanatatii o sinteza a experientelor traumatizante relatate de parintii care au suferit impreuna cu proprii copii din cauza unor regulamente inumane, ilegale si aberante, anexand-o prezentului comunicat de presa.
T.A.T.A.

Mergi la inceput