Semne ale autismului

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns blackgirl0 spune:

Sibyle, si eu simt ca al meu copil are "multe de recuperat" (chiar asa s-au exprimat cei doi medici la care l-am dus). Si daca am avut indoieli am incercat sa vad obiectiv de ce nu vorbeste. Si am primit tratament cam toata gama de "siropele" (encephabol, tanakan, tonotil, cerebrolysin injectabil), cu toate ca, dupa parerea ta, nu ar avea nimic. Peste 5 luni reevaluare. Si am nod in gat gandindu-ma ca daca are altceva? Cam ca lady...

De asta vreau sa stiu concret in cazul ei care au fost primele semne. Conteaza enorm acum orice informatie, timpul nu curge in favoarea copiilor nostri. Chiar ma intereseaza, de ce as pune sub semnul intrebarii spusele ei?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lady_in_red spune:

Toti au avut, inclusiv medicii, grija sa imi spuna ca daca la 4 luni nu isi tine capusorul singur nnu inseamna ca are o problema...ce mama nu s-ar lasa prostita de informatii care o calmeaza?....???? :)Parca nimeni din jurul meu nu mai e langa mine... Toata lumea a avut asteptari de la mine si acum arunca cu pietre... Si nici macar nu recunoaste. Eu recunosc. Vreau sa fug... Si nu sunt mandra de asta. Dar nu stiu cum se poate opri...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lady_in_red spune:

Blackgirl...esti mai limpede...invata-ma... Te rog...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackgirl0 spune:

Lady, nu, nu sunt "mai limpede". Chiar deloc! Am trecut insa peste soc de acum o luna, cand mi se impaienjenau ochii doar privindu-mi copilul. Acum incerc sa iau orice informatie in calcul. Inca nu am ajuns la logoped, cica ar fi prea mic (insa numai stiu nici eu ce sa cred). De exemplu, acum copilul meu se joaca singurel cu trenuletul electric si spune, citez: "nu, nu", "ta-tu, ta-tu|, "si-si", "ti-ti", "nu-nu", "ti-ti", "ioi-ioi". Pentru mine sunt fara sens. Ii place mult sa se joace cu orice jucarie care contine o chichitza, butoane, cutii, dispozitive. Important este sa fie ceva, sa nu fie simpliste. Si da, prin faza cu invinovatirea de catre altii, am trecut si trec si eu: ca eu nu am invatat copilul ce/cat/cum trebuie, ca de-aia asa si pe dincolo.

Cat ma pot reorienta eu profesional spre asa ceva, mai putin. In primul rand ca nu am de la cine sa invat (sau nu am intalnit eu inca persoana potrivita). Macar din punctul acesta esti mai norocoasa: in Bucuresti ai acces mai usor la astfel de informatii si terapii. Nu exclud nici eu un drum acolo, daca nu sunt multumita de ce progrese avem aici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela77O spune:

dragele mele,v-am citit pe amandoua si totusi nu stiu ce sa va spun....dati mai multe detalii despre copilasi,cati ani au,ce fac si ce nu fac....

sunt mamica de baiat cu autism,diagnosticat la 3 ani si jumate....
si dupa cum a spus Sibylle,deschideti mai jos un subiect separat!

un lucru important:daca aveti cel mai mic dubiu,daca aveti cel mai banal semn de autism,nu stati!lucrati cu copilul....timpul este cel mai mare dusman al unui copil autist!
noi am pierdut mult timp,pt ca acum 4 ani,primeai foarte greu diagnostic si daca il primeai,nimeni nu-ti zicea ce sa faci,raspunsurile erau de genul:obisnuiste-te cu ideea,nu ai ce sa-i faci,asa va fi toata viata,ceea ce este total FALS,daca se lucreaza cu copilul de foarte devreme,de la primele semne,sansele de recuperare sunt maxime!

Multa putere va doresc si daca aveti intrebari,nu ezitati!

MIHAELA DE ANDREEA(03.04.1997) SI MIHAITA(25.09.2003)
Blogul lui Mihaita
Vreau Sa Nu Mai Fiu DIFERIT
A&M


Viata...





Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diuna spune:

Eu nu vad sensul unui subiect separat atata timp cat acesta se numeste "semne ale autismului"...
@blackgirl0, am inteles ca cel mic nu vorbeste. Cred, totusi, dupa ce am citit cate tratamente i-ai dat, ca e mai mult de atat. Nu ne-ai spus care anume "multe de recuperat" mai are...Faptul ca se joaca cu predilectie cu jucarii cu chichite sau cheite nu inseamna nimic. Cat anume se joaca, ca si timp? Se joaca producand obsesiv unul si acelasi zgomot? Jocul lui nu are nici un sens? Vorbirea nu e reprezentativa la varsta asta decat insotita de alte tulburari. Tu, ca mama, ai simtit ca ceva nu e in regula. Dar nu e vorba neaparat despre autism. Poti consulta specialisti in autism, poti incerca sa-l duci la unul din atelierele organizate de cei de la AITA unde psihologii lor isi pot formula o parere dupa ce-l urmaresc lucrand sau jucandu-se cu alti copii diagnosticati deja cu autism.
Cat despre sentimentele de vinovatie...nu vom scapa toata viata de ele, hai sa nu le dam prea multa atentie. Rapesc din puterea de concentrare asupra a ceea ce putem face acum pentru copiii nostri in detrimentul a ceea ce "am fi putut face". Si nu merita. Timpul nu se mai intoarce. Dar putem folosi din plin viitorul!

Daca iubesti viata, si viata te va iubi pe tine. – Arthur Rubinstein

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackgirl0 spune:

Diuna, multumesc de informatia cu AITA. Macar am un punct de pornire. (cred ca ii pot contacta pe net, nu?). Si nu, nu este mai mult de atat sau poate o fi dar nu am vazut eu. De exemplu ii place sa inchida si sa deschida usi, sa aprinda si sa stinga lumina, sa dea drumul la apa), mananca inca pasat complet, chit ca are ceva dinti in gura, nu mananca nimic nou in alimentatie, doar cateva feluri si alea rotite, refuza cu desavarsire orice mancare lichida sau prea solida (le combin cu cereale sau iaurt simplu dupa caz). Se joaca si singurel, insa de multe ori vrea companie si se joaca cu noi. Intelege in mare cam orice ii spunem, ne duce unde vrea el, ne trage de pantaloni, ne arata cu degetul, cumva-cumva ne intelegem. Dar parca este prea putin pentru varsta lui, nu?

Si-a tinut capul repede, a stat in fundulet spre 6 luni, a mers de la 10 luni singurel. Insa nici ca bebe nu prea spunea multe, in afara de gangurit. Si uite ca am ajuns aici...

P.S. Si eu credeam ca pot vb aici, ca doar vb de semnele autismului. I-am facut si testul CHART si Dragos nu are joc simbolic. De e

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Chuny spune:

Blackgirl,

imi cer scuze, dar tu in primul mesaj ai spus doar ca are 1 an si 11 luni si nu vorbeste ... nu ai amintit nimic de alte dificultati. de asta am spus ca la varsta asta nu se vorbeste inca de retard de vorbire ... insa daca ai si alte semne ingrijoratoare cel mai bine e sa mergi pana la capat cu investigatiile.

Lady in red, revino-ti ! Nu il ajuti cu nimic daca iti plangi de mila acum. Te asigur ca orice ai fi facut, intotdeauna ai fi fost acuzata, cam asta e soarta mamicilor de copii speciali.

Nu ai spus nimic despre ce faceti pt el si cum il ajutati, fetele te pot ajuta cu o gramada de informatii, dar revino-ti!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela77O spune:

delia,din ce descrii despre puiul tau,e clar ca sunt semne ale autismului,nu sunt multe dar sunt...
eu cand m-am lovit prima data de aceste probleme,am gasit informatii pretioase www.autism.ro/forum/viewforum.php?f=33&sid=7630ba525c1319d88b09e9b6c5d8f3d2" target="_blank">aici
vei gasi multe informatii care iti vor fi de folos,dar vei primi si multe raspunsuri utile!


MIHAELA DE ANDREEA(03.04.1997) SI MIHAITA(25.09.2003)
Blogul lui Mihaita
Vreau Sa Nu Mai Fiu DIFERIT
A&M


Viata...





Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebeaca spune:

http://autism.forumactual.com/index.htm

Mergi la inceput