Semne ale autismului

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns MoniqueSta spune:

Universitatea Vanderbilt, scuzati-ma.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

Citat:
citat din mesajul lui MoniqueSta
Doar faptul ca e OK sa fii diferit, foarte diferit si ca asta nu totdeauna necesita "tratament medical".

Aici sunt de acord cu tine. Nici eu nu cred in interventii masive, in terapia ABA, in a invata copilul 'sa para' neurotipic. Eu o invat pe fiica mea sa fie mandra de ceea ce este si sa nu ii fie rusine sau sa se simta neadecvata.

Pe de alta parte nu vad ce ar putea aduce 'sindromul' asta. E ca si cum ai redenumi o anumita parte din copiii autisti cu alt nume. Pentru ca Einstein suna bine, ca are conotatii mai pozitive? E ca si cum ai spune ca e ceva rau sa fi autist. Si daca pui acesti copii in alta categorie, ce rezolvi? Nu schimba absolut nimic.

Monique,
eu cred ca tu ai dificultati de-a accepta diagnosticul baiatului tau. Cred ca vezi autismul ca pe ceva foarte negativ, ceva aproape rusinos si ai prefera sa spui lumii ca baiatul are 'sindrom Einstein' decat ca are autism, ai prefera sa-ti spui tie asta. Indiferent cum numesti 'problema' copilului, ea nu se va schimba. Cauta sa ajuti baiatul tau cu problemele pe care le are, sa intelegi de unde vin diferentele si sa iubesti si sa accepti ceea ce este. Eu iti doresc sa ai multa rabdare si intelegere cu baiatul tau. Povesteste-ne despre el, asta ajuta .

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Chuny

Bird, oricand as sta sa ascult despre fiica ta atata vreme cat nu incepi sa explici ca doar ce ati facut voi e bine si numai voi stiti reteta perfecta a abordarii autismului . Sper ca sunt destul de clara si sa nu crezi nici macar o secunda ca nu vreau sa ascult despre copiii nostri :-)

Nu am zis ca eu am reteta succesului si ca numai ce fac eu e bine. Stiu ca inot impotriva curentului, ca nu sunt de acord cu ceva atat de acceptat si de recunoscut, dar nu sunt singura . Eu nu sunt impotriva ABA, doar ca nu sunt de acord cu ea. E parerea mea. Eu respect si accept parintii care au alte pareri. Nu vreau decat acceptare. Atunci cand povestesc ce am facut eu cu fiica-mea si a mers, poate incearca si altcineva si merge si la ei. La fel cum si eu am mai folosit constient sau nu, tehnici ABA in cresterea ei, atunci cand altceva nu a mers. In fond toti ne dorim acelasi lucru, sa crestem copii echilibrati si cat mai independenti si capabili sa se descurce in viata .

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:


Monique, eu am citit in fuga si nici nu traiesc in mediu anglofon dar din cite inteleg sindromul l-a `inventat` tipul ala economist, el bazindu-se pe un studiu al profesorului de care spui, care nu e autor la carte; omul din cite vad are destule cercetari la activ despre autism, nu despre sindroame inventate.





http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AB_AC spune:

Monique daca al tau copil nu are alte semne decat cele citate... apai stai domol ca n-are copilul nimic! Daca cumva dpdv social nu doar ca nu-i foarte sociabil, dar si panicheaza, nu poate invata impreuna cu altii, daca ..., daca... atunci mai las-o balta cu beletristica!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebeaca spune:

Oarecum,Monica,m-ai facut sa zambesc cu prima postare....dupa americani,cam 80% din romani am fi autisti(eu si majoritatea din jurul meu inca spunem 'sarut-mana!' celor in varsta,inca vorbim cu ''dumneata'',inca...ne stim locul in orice context,ca sa zic asa).Nu ar trebui sa privesti problema asa.Numarul autistilor intr-adevar a inceput sa creasca dar nu pt ca sunt diagnosticati gresit ci pt ca exista o problema reala pt care numarul lor creste.Am fost internata cam o data la sase luni cu copilul,timp de 5-7 zile,si in fiecare zi veneau cel putin 4 cazuri noi!Si asta numai unde eram eu internata.Avand un copil cu autism te asigur ca acei copii nu erau diagnosticati gresit cu autism.
Probabil ca inca esti in perioada de negare(eu ii spun asa pt ca toate trecem printr-o lunga perioada in care spunem ''copilul meu nu-i autist,face asa din alt motiv''),esti inca in perioada in care cauti un alt raspuns.
Eu una am acceptat diagnosticul,incerc sa-mi inteleg copilul asa cum e,incerc sa-l fac sa se simta confortabil in orice situatie.Incearca sa citesti carti scrise de parinti,de cei care stiu cu adevarat ce inseamna sa ai un autist langa tine,nu scrise de unul care s-a inspirat din studiile altora(nu stiu nimic de cartile pomenite de tine dar iti recomand ''lasa-ma sa-ti aud glasul'' de ex).
Aaa..inca ceva..si mie imi e greu sa privesc in ochi,mi se pare fara rost daca vorbesc o jumatate de ora cu cineva sa stau ochi-in-ochi,cand vine vorba sa cunosc pe cineva devin foarte agitata,dar..nu sunt autista,eu stiu sa gestionez situatia,pe cand copilul meu cu autism nu stie si ca sa scape de frustrare se musca de incheietura,se leagana sau tipa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MoniqueSta spune:

Buna fetelor,

Sa va povestesc cum am ajuns eu la acest blamat sindrom Einstein: baietelul meu la aproape doi ani nu spune mare lucru. E "vorbaret", dar nu se intelege nimic clar.

Cartea "Sindromul Einstein" se cheama de fapt "Sindromul Einstein: Copii isteti care vorbesc mai tarziu". De aceasta m-a atras, pentru ca se refera la vorbirea mai tarzie. Nimeni niciodata nu mi-a dat de inteles ca copilul meu ar avea semne de autism si nici nu cred ca are.

In carte am vazut cati copii au fost initial diagnosticati cu autism de fapt au avut unele functiuni ale creierului care s-au dezvoltat la o rata mai inceata pentru ca toate resursele erau luate de o parte a creierului care se dezvolta intr-un ritm fenomenal. (Asta e explicatia in mare din carte.)

Greseala mea e ca nu m-am documentat mai bine despre cum se pune diagnosticul in Romania, ci doar dupa tentintele de diagnosticare din Statele Unite.

Eu il ador pe baietelul meu si imi place foarte mult felul lui de a fi. Se pare ca altii ar avea o problema cu el. (Stiti, binevoitorii...vai, nu merge in picioare la un an, nu-ti faci griji? Vai, nu vorbeste la 2 ani, nu-ti faci griji?)

Despre negare, ce sa zic, as vrea sa nu par aroganta, dar nu cred ca e cazul de asa ceva...daca se schimba ceva, va spun. Avem controlul de 2 ani si am vrea sa mergem si la un logoped. Cred ca perioada asta va fi concludenta.

Ana Stroe, deci daca am inteles eu bine, tu nici nu ai avut timp, nici nu ai inteles prea bine? Hmmm...

Am sa caut cartile recomandate pentru ca ma intereseaza subiectul. Vreau sa imi si fac timp si sa si inteleg ca lumea.

Deci, mai revin! Si cu date concrete dupa vizita de 2 ani si cu ceva mai multe carti la activ!



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

Daca copilul tau nu e diagnosticat si nici tu nu crezi ca are autism, care e rostul valurilor pe topicul asta unde incercam sa ne tinem deoparte de frivolitatile beletristicii si a povestilor gen blaga a vorbit la 4 ani, doar diluarea lui?
semnatura mea trimite catre un topic cu povesti frumoase (si adevarate) despre copiii cu autism; poate cartea ta si-ar avea locul acolo.

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebeaca spune:

Vorbirea tarzie apare in general la baieti si cam in jurul varstei de trei ani incep sa turuie de nu se mai opresc.Din pacate ai atins un subiect ff sensibil pt noi,cred ca nu sunt singura care s-a lovit de replica ''copilul nu are nimic,tu iti doresti copil cu autism'',spusa de o doctora foarte cunoscuta la noi ca 'specialista in problema autismului'.Ca sa-ti dai seama daca are sau nu autism trebuie sa-l urmaresti f atent(sunt sigura ca o faci deja),iti enumar cateva din simptomele prezente la copilul meu:nu priveste in ochi,nu vorbeste,zdrangane masinutele(nu se joaca adecvat cu ele),flutura manutele/face morisca/se musca de incheietura cand se bucura f tare,tipa cand e nemultumit,se teme de spatii noi(am urcat pe munte cu el in carca pt ca se temea sa calce pamantul-loc necunoscut pt el),are o fixatie pt culoarea verde-tot ce e verde e frumos si studiaza,are perioade cand nu doarme mai mult de o ora din 24 de ore(asta e cosmarul meu),anumite alimente le mananca numai de la tati,sucuri nu bea,ii place sa stea langa copii dar nu se joaca cu ei doar ii priveste,uneori pare sa nu auda cand il strigi.Astea sunt 'doar' cateva.
Daca doar nu vorbeste eu cred ca ar trebui sa consulti un logoped,eventual un neuropsihiatru pt linistea ta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MoniqueSta spune:

Bebeaca, acum am inteles mai bine cum ar fi putut sa va afecteze acest subiect...ca doar si pe mine ma afecteaza intr-o oarecare masura faptul ca nu vorbeste. Nici eu nu as vrea sa pierd din ochi ceva detalii care mi-ar permite sa il ajut mult mai mult pe baietelul meu, in caz ca ar avea nevoie. Imi cer scuze, poate m-am bagat si eu cu bocancii lui Einstein pe aici...

Iti multumesc pentru simptome, ma ajuta foarte mult. Bineinteles ca am sa-l tin sub observatie, cu ochi de leoaica!

Mergi la inceput