oua de pasti

oua de pasti | Autor: sdcristian

Link direct la acest mesaj

cum se fierb? ca sa nu crape coaja?

stiu ca mama punea un stergar sub ele

da in apa se pune ceva? cat trebuie sa stea la fiert? detergent chestii inainte...

habar nu am, va rog ajutor

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

Cristi, speli ouale cu detergent de vase - ca sa le degresezi. apoi le pui intr-o oala mare cu apa rece (eu pun si sare in apa, cica nu se sparge coaja). pui oala pe foc mic, cel mai mic. si le lasi sa fiarba la focul acela mic (eu las cam 25 de oua vreo 20-25 de minute). si gata. le lasi sa se raceasca macar putin si le vopsesti.
spor!!

Roxana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sdcristian spune:

multumesc rox

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns abramburika spune:

Uite aici s-a mai discutat despre asta. L-am scos si eu de la naftalina subiectul chiar ieri, ca sa imi aduc aminte ce tre' sa fac.



Inteleptul nu spune tot ce stie, iar prostul nu stie ce spune.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sdcristian spune:

aha, deci si otet


ok

culoarea cum o faceti sa fie frumoasa? ca eu am bai la ... rosu. totdeauna face un fel de spuma care apoi ramane pe oua si ies cu pete. am incercat diverse tipuri de vopsea si la rosu tot asa se intampla

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

eu nu pun otet decat in vopsea, ca asa scrie pe plicuri. la fiertul oualor nu. da poti pune ca nu face rau zic eu

R

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sanziana72 spune:

Otetul se pune in apa pentru ca ajuta la coagularea albusului in cazul in care chiar se crapa oul, sa nu se dizolve in apa. Eu asa stiu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sdcristian spune:

le-am lasat la foc mic o ora. acuma noroc ca am probat unul ca era crud

cat de mic e focul mic?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

Citat:
citat din mesajul lui sdcristian

le-am lasat la foc mic o ora. acuma noroc ca am probat unul ca era crud

cat de mic e focul mic?


mama, precis era aprins focul???
cate oua sunt in cratita?
ca intr-o ora se fierb si alea de strutz...
edit: fa asa: dupa ce incepe sa fiarba apa cronometreaza 15 minute, si apoi inchide focul. deci sa fiarba apa 15 minute. tot la foc mic :)

R

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sdcristian spune:

era pe nr 5

ca asta e electric

intr-o cratita is 25, in cealalta 15

si miezul era putin cald

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

apa dinauntru a fiert???
fa cum am scris mai sus. asteapta sa fiarba apa si apoi las-o asa fierband, timp de 15 minute. nu are cum sa fie crud!

Mergi la inceput