problema la gradinita

problema la gradinita | Autor: andira

Link direct la acest mesaj

Buna!

As avea nevoie de o parere: fetita mea cea mica, de 3 ani si 9 luni face destul de des pisu' pe ea la gradinita.
Tocmai m-a sunat educatoarea sa vin cu schimburi, ca iar a facut si e in chilotei acolo.

Acasa nu se intampla, insa ce face este ca acasa se tine pana in ultima clipa. Practic, se ia cu joaca, si abia mai rezista pana la WC. Acum vreo 2 saptamani nu s-a mai putut tine exact cand ajunsese la baie.

La gradinita nu e singura, e impreuna cu sora ei mai mare cu un an, cu care n-am nici un fel de problema pe tema asta.
E drept insa ca cea mica e destul de timida, foarte atasata de mine, spre deosebire de Irina, care este mult mai independenta si voluntara.

Credeti ca poate fi vreo problema la gradinita, sau poate nu vrea sa ceara la baie, sau e modul ei de a protesta?...

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ramonapreda spune:

eu cred ca ar trebui sa ceri parerea unui specialist. daca face pisu la gradi ,parerea mea, este pt ca nu are cine sa mearga repede la baie cu ea,daca zici ca si acasa tine pana in ultimul moment.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramonapreda spune:

a unui medic ,voiam sa zic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

Nu stiu daca e vreo problema sau nu la gradinita, tind sa cred ca doar se ia cu joaca si se tine pana in ultima clipa si, de aceea, dar as ruga-o pe educatoare s-o trimita de mai multe ori la baie pentru pipi. Adica sa-i aminteasca ea - la o ora, o ora si jumatate, doua, tu stii mai bine intervalele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns toanca spune:

Da, si eu sunt de acord cu ceea ce a scris Cristina.
Nu cred ca e cazul sa iei legatura cu vreun medic.
Trebuie sa o rogi pe educatoare sa o mai intrebe din cand in cand daca face pisu.
Si Matei a avut o perioada (slava Domnului scurta) cand mai facea pisu la gradi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Claudia_28 spune:

Buna,

Nici eu nu cred ca este vreo problema. Mi-aduc aminte ca si fetita mea cand avea aproximativ aceeasi varsta avea astfel de accidente tocmai pentru ca se lua cu joaca si efectiva uita sa mearga sa faca pipi. Aceste accidente tot la gradi aveau loc. Cred ca in timp problema se va rezolva. Mi se pare o idee foarte buna sa o rogi pe educatoare din cand sa o intrebe daca nu are nevoie sa mearga.

Claudia Alexandrei 10.12.2003

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Eu am avut problema asta cu fata. Si a mea e timida si rusinoasa. La noi cauza era ca se lua cu joaca si uita pana scapa pe ea un pic. Atunci ii era rusine sa nu o vada cineva si nu spunea nici macar ca vrea la baie (ca sa termine de facut tot ), urmarea fiind ca pana la urma se uda si mai tare. Ai putea sa ii faci o urocultura pt a indeparta o eventuala cauza medicala (o infectie urinara). Vorbeste cu educatoarele sa nu o certe, sa nu ii spuna nimic de genul "esti fata mare, e rusine". Incearca sa afli daca nu ii e frica de ceva (la inceputul gradinitei, biancai ii era frica sa nu cada in WC , desi sunt din alea joase, mici, pt copii). Noi am mai gasit ca solutie (pe langa incurajat sa spuna, sa mearga la baie, sa nu stea macar uda daca scapa totusi, laudat si aplaudat intens cand ajungea acasa imbracata cu chiloteii luati dimineata, 'vorbit' personajul de pe chilotel cu ea dimineata la imbracare si rugat sa nu il ude, ca ii e frig si miroase urat) si aplicarea dimineata pe bluzita a unei "buline de tinut minte" care nu o rasplateste pt ca nu face pipi pe ea, ci ii aduce minte sa se duca la baie.


Cu rabdare, tact si colaborare cu doamnele educatoare sigur veti gasi solutia si pt fetita ta.



Bazar umanitar DC


Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rrox3 spune:

Andira probabil ii este rusine sa ceara la baie la gradinita. am avut problema asta cu Ioana... Si ea mai avea si alta retinere, la baie erau 3 wc-uri unul langa altul si nu avea intimitate, asa ca daca mai era cineva in baie, nu intra.
Ii poate fi si jena sa intrerupa activitatea cu cererea ei de a merge la toaleta, sa iasa in evidenta.
Incearca sa afli de la ea care e cauza. Nu cred ca uita, cred ca evita sa mearga dintr-o cauza anume. Sunt destul de multi copii care evita mersul la toaleta la gradinita.
Si e foarte important sa nu fie certata sau umilita cu diverse remarci dupa ce face pe ea. Doar schimbata si gata. Pune-i hainute de schimb in ghiozdanel.
Spui ca te gandesti la protest. Nu vrea sa mearga la gradinita? Cum se comporta acolo?
-ici fetelor.

Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Este normal, se intampla f. des la copii asa ceva. Si la fi-miu se intampla asa pt ca se tinea pana in ultimul moment si chiar si acum, cand are 8 ani tb sa ii mai amintesc, pt ca desi nu mai face pe el, tot asteapta pana in ultimul moment, dupa care o ia la fuga disperat catre baie. Asa ii e de drag sa se joace ca n-ar intrerupe deloc. La noi la gradinita era regula ca copilul avea schimburi acolo intotdeauna, toti copiii, si cand se intamplau accidente, luai, spalai, aduceai alte schimburi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ANISO spune:

Am un baietel care in septembrie face 3 ani .L-am inscris deja la gradinita.Dar ma intreb cum sa-l duc ,cand inca are pampers ? Si ma ingrozesc ca nu da impresia ca o sa renunte la el asa usor.Acasa il tin fara,si zice cand face pisu ...uneori (mai ales daca a fost certat inainte ca a facut in pantaloni),dar caca....nici gand ,il duc eu repede ,ca imi dau seama ca urmeaza sa faca , pentru ca se ascunde.Nu-mi dau seama de ce face asta ,pentru ca atunci cand face la wc ii face galerie si e foarte incintat.Imi puteti spune cum se obisnuieste?O sa rada ceilalti copii de el?De asta imi e frica.Mai ales ca am trait o experienta groaznica cu gradinita ,cu cel mare (el a facut la wc de la 2 ani )in grupa mica a nimerit la o educatoare care i-a"dat cu linia in cap".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ANISO spune:

Era super draguta si parea profesionista,desi era primul an cand preda.Binenteles ca il intrebam mereu daca ii place . A zis ca sa stau cu el ca sa nu-i mai de-a" cu linia in cap" ,va d-ati seama ca am avut un soc.I-am zis la directoare ca el nu cunostea termenul de linie, nu avusese ocazia.Binenteles ca a negat .Oricum nu l-am mai dus ,mai ales ca a refuzat sa pun o statie ,sa aud de afara ce se intampla ,nici vorba sa ma lase inauntru.Am uitat sa va spun ca era o gradinita particulara...Am gandit ca daca platesti...In fine am aflat peste cateva luni ca a fost inlocuita,probabil a continuat cu metoda de educare.Problema e ca baietelul cel mare are acum 5 ani si a refuzat sa mai mearga la gradinita ,daca nu stau cu el .

Mergi la inceput