Adaptarea la celalalt...cat de mult?

Adaptarea la celalalt...cat de mult? | Autor: elyda

Link direct la acest mesaj

Nu sunt putine cazurile cand intr-un cuplu numai unul dintre parteneri se schimba, se pliaza pe personalitatea celuilalt. Am cunostinte care dupa ce s-au casatorit nu mai sunt aceiasi oameni, sunt transformati uneori destul de radical.Cea mai buna colega de liceu, cea cu care radeam pana lesinam, o fire vesela , optimista , glumeata, acum casatorita cu un om ursuz si nemultumit de viata , este acum la fel ca el . Zambeste rar, nu iese decat cand se duce la servici, s-a retras.Am intrebat-o ce s-a intamplat cu ea si mi-a spus ca acum este alta situatie, este femeie cu responsabilitati .Ce legatura are asta cu faptul ca a uitat sa rada , ca este copia sotului ,ca a adoptat comportamentul acestuia desi nu i se potriveste ?I-am spus ca asta nu are nicio legatura cu modul ei de comportament, ca poate veselia ei ar aduce o schimbare in familie,ca poate s-ar adapta sotul ei la noul ei comportament...nicio sansa.
Oare chiar ar trebui sa ne transformam in "celalalt", sa renuntam la ceea ce am fost si sa devenim doar copia celui de langa noi?

Dana

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

io nu! io nu! am ramas la fel, ba sunt putin mai nebuna, deh din motive obiective, doi copii atomici, trebuia sa ma adaptez. sa evoluez adica. dar am ramas aceasi trasnita, cu idei indraznete in cele mai neasteptate momente. nu ma plictisesc niciodata, nu am timp sa trandavesc....
ah, si ma o multime de responsabilitati acuma, cu milioanele mai multe decat atunci cand eram singura si hoinaream prin lume, in cautare de aventuri. dar, e infinit mai bine sa pornim la aventuri in patru, decat de una singura!

semneaza, o partenera si mama nebuna, nebuna

ALEX, operatie pe cord!

BAZAR UNIC!!!

*********************


VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA


M-am nascut pentru succes!







Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elyda spune:

Si eu sunt la fel. Am fost o zmucita , m-am mai calmat , dar nu prea mult, sunt zambareta si pusa pe glume si foarte vorbareata. Sotul meu este mai calm , mai tacut, dar tocmai asta este smecheria, partenerii sa se completeze sa se creeze un echilibru.La noi in casa este veselie, glumim, radem dar asta nu inseamna ca atunci cand este cazul nu suntem seriosi si capabili sa rezolvam ceea ce este de rezolvat. Nu inteleg cum sa te transformi in ceea ce nu esti, sa iti schimbi comportamentul numai ca sa-l multumesti pe celalalt, fara sa te gandesti ca celalalt ar trebui sa respecte ceea ce esti si cum esti.

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Citat:
citat din mesajul lui elyda
Nu inteleg cum sa te transformi in ceea ce nu esti, sa iti schimbi comportamentul numai ca sa-l multumesti pe celalalt, fara sa te gandesti ca celalalt ar trebui sa respecte ceea ce esti si cum esti.
Dana


nu te transformi sa-l multumesti pe celalalt neaparat, ci din lipsa de feedback. nu poti sa razi de una singura o viata intreaga, nu? sau sa inviti la aventuri pana poimarti, daca raspunsul e in permanenta nu. prietena ta e nefericita. a schimbat-o relatia, nu sotul. nu mai are motive sa fie vesela, asa cred eu. depinde cine e mai puternic ca personalitate intr-o relatie, ca ar fi putut sa se dea ursuzul de sot dupa ea, dar cazurile astea sunt mai rare, ursuzul moare incruntat. oamenii veseli sunt mai easy going, deci mai adaptabili, dar si mai vulnerabili.

abdominabila

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buli spune:

pai eu nu m-as fi maritat in veci cu un tip care imi cere (explicit sau nu) sa ma schimb.
si asa viata e asa cum e, daca mai trebuie sa renunt si la firea mea ... atunci mai bine ma duc in virf de munte.
ne mai dam noi unul dupa celalalt, dar nu prin partile esentiale si nu pt mult timp.
adica ne adaptam la situatii temporare, dar nu ne schimbam pe veci - Doamne fereste!

www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bee spune:

Elyda, eu nu cred ca prietena ta s-a schimbat neaparat din cauza sotului sau din cauza relatiei cu el. Ea pur si simplu s-a schimbat. Si s-a retras poate pentru ca asa a avut ea chef, asa e starea ei de moment. Poate ii va trece, n-ai de unde sa stii.
Si eu privita din exterior, m-am schimbat, m-am retras, sunt ursuza si uracioasa ca si sotul meu (vb vine, ca nu stiu exact cum e el perceput). Iar el, e retras si asocial din cauza mea (asa cred ca spun prietenii lui). Asta este starea noastra acum, nu prea avem timp si stare de altii din afara, prieteni, cunoscuti. Noi intre noi suntem si veseli si nefericiti si cum om mai fi, dar cu siguranta nimeni nu stie asta, din afara. Ma gandesc si eu la prietenele mele, ma simt vinovata, dar momantan nu pot sa fiu nicicum altfel decat retrasa. Eu stiu ca va veni momentul cand o sa revin la prietenii mei si la modul in care relationam candva, dar inca nu. Poate asta se intampla si cu prietena ta.
Cat de mult ne adaptam la celalalt? Cat de mult ne simtim confortabil. Cred ca destul de mult, daca iubesti mult. SI asta involuntar.


www.dropshots.com/dochia" target="_blank">poze1
poze2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns natalia_nica spune:

Bee, tu vrei sa spui ca te-ai schimbat pt ca asa ai avut chef? Mie mi se pare ca si tu esti cam nefericita si regreti timpurile cand erai vesela si te distrai cu prietenele...

Elyda, din proprie experienta, iti spun ca prietena ta nu s-a "transformat in sotul ei", ci este nefericita, poate probleme in casnicie, poate probleme financiare, cine poate sti? Si eu m-am schimbat mult, dintr-o persoana care era non-stop cu zambetul pe buze, careia ii placea sa se distreze, sa rada, sa danseze, am ajuns o femeie destul de trista, si, din cate am tot cugetat eu si am analizat, totul se trage de la problemele materiale... In cazul meu, cand ajungi sa te gandesti tot timpul cum jonglezi ca sa-ti acoperi toate facturile, cheltuielile, ratele... nu prea-ti mai vine sa razi. Uneori imi impun sa uit de tot si sa ma simt bine, in principal pt copilul meu, dar nu e nici asta asa de usor...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LauraNicole spune:

E adevarat ca o relatie te poate schimba dar nu intr-atat incat sa uiti de propia ta persoana!Cand eram cu ex-ul,in ultimii ani , ajunsesem sa urasc ceea ce devenisem:nervoasa tot timpul,cu capsa pusa,nemultumita de nimic,fara chef de viata pentru ca ma saturasem sa-i aud mereu "epitetele" pline de "dragoste" .Acum m-am schimbat iar:rad mai tot timpul,fac glume peste glume,copilul meu rade cu mine in hohote,iesim in fiecare w/e si ador asta !Sunt mai stapana pe mine si calma interior in acelasi timp dar si plina de voie buna!

----------------------------------------------
Povestile Alexei: http://forum.desprecopii.com/forum/log.asp?log_id=148914

O palma nu inseamna educatie!O palma inseamna ABUZ emotional si fizic asupra copilului !ZERO TOLERANTA PENTRU CEI/CELE CARE-SI LOVESC COPILUL FIZIC SAU PSIHIC !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amina_Marina spune:

Laura, ai resuit sa redevii ceea ce esti acum pentru ca esti o persoana echilibrata emotional. Bun, multi se schimba dupa casatorie sau cund vin copiii pe lume, altii in rau , altii spre bine.Problemele legate de viata de zi cu zi, ar trebuie sa te faca sa devii mai tolerabil, desigur, depinde si de cealalta jumatate a ta, daca are stari de alternanta nevrotica , suisuri si coborisuri emotionale ,euforii si depresii sentimentale, tu, fiind mai slab , automat le primesti , si te inraiesti, devii irascibil , nu te mai bucuri de orice,te vaiti intruna, iti dispare zimbetul de pe buze, te impotmolesti atunci cind problemele vin unelele dupa altele si e greu sa mai gasesti o reechilibrare.
Solutii; Elimini stresul, culegi prieteni doar pe cei pozitivi, jumatatea ta ar trebui sa te simta si sa te ajute sa regasesti farmecul privirii inainte, pastile sau socuri electrice.
Eu prefer doar pe cele 3 , ultimele le las pentru las pentru altii.
toata lumea da vina pe neajunsuri si stres, neajunsuri vor fi toata viata, dar stresul poti sa-l elimini.
Pe mine ma ajuta sotul meu si pot sa ma declar o vitctima invingatoare.Cum imi dau seama de asta, aprecierea celor din jur. Multi imi spun ca m-am schimbat mult , spre bine, am devenit mai calma, zimbitoare, feminina si am invatat sa ma bucur chiar si cind ninge afara.Da, e adevarat , japonezii au o alta caraterizare psihologica .
Sotul meu cind ma simte ca o iau razana, ne duce la psicina, iesim prin imprejurimi, ma trimite la coafor, cosmetica , ma duce la cumparaturi,m-a ajutat sa slabesc ca daca era dupa mine ramaneam cit mama doloresc si aratam de 50 de ani, face curat in casa , nu ma pune sa gatesc, zice; lasa mancam p-afara si hai sa ne bucuram de primavara.Iar seara, Draga mea, vino-n nopatea de arama , precum puiul dupa mama.

Citat:
iti spun ca prietena ta nu s-a "transformat in sotul ei", ci este nefericita, poate probleme in casnicie, poate probleme financiare, cine poate sti?


Tremurind s-a stins vapaia fericirii ce n-a avut niciun inceput.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Citat:
citat din mesajul lui elyda
Ce legatura are asta cu faptul ca a uitat sa rada , ca este copia sotului ,ca a adoptat comportamentul acestuia desi nu i se potriveste ?I-am spus ca asta nu are nicio legatura cu modul ei de comportament, ca poate veselia ei ar aduce o schimbare in familie,ca poate s-ar adapta sotul ei la noul ei comportament...nicio sansa.



Desi impresia generala vad ca este ca te schimbi in rau daca te iei dupa partener, eu nu sunt de acord cu asta. Cazurile pomenite (ale voastre) pot fi reale, dar nu generalizate. Cu prietenii e altceva: cum vad ca mi se schimba prietenul (intr-un mod in care nu-mi convine), gata! partenerul lui e de vina...
elyda, poti avea dreptate cu prietena ta, dar poti gresi. Atunci cand prietena ta s-a casatorit, si-a mutat centrul universului sau, l-a cam indepartat de tine...e firesc sa-si schimbe comportamentul, il adapteaza involuntar la cel al persoanei cele mai importante din viata sa. Asta este comportamentul care i se potriveste acum si el va mai suferi modificari, cand va naste.
Evident, tu simti schimbarea de comportament, te deranjeaza...dar uiti ca, asa cum spune si ea, anumite lucruri se schimba. Si cauti un vinovat...
Prietenia nu are limite. Cel care ti-e prieten te ia asa cum esti, cum te transformi...ca daca sunteti prieteni din copilarie doar nu o sa va purtati ca niste copiii toata viata. Ai incredere in ea, sprijin-o daca are probleme, intelege-o...si lasa mustrarile, ca poate ti-o reteaza de tot.

Doua lucruri: 1. m-am insurat cu Tora, de la 1 acum am 3 copii, m-am transformat si dupa personalitatea ei, dar mai ales dupa viata. Importante au devenit, deodata, alte lucruri, timpul mi-e masurat la sange, material mi-e mai greu, neglijez (voit) lucruri care, altadata, imi erau sfinte...si sora mea (casatorita, fara copii) imi spune ca, de cand m-am insurat, nu mai sunt ca inainte, sunt mai neatent, nu mai merg asa des pe la ea, sunt mai "dur" (insensibil) in anumite situatii...corect! Asa este! Si? Ar trebui sa ma comport dupa standardul ei? Nu pot...Iar ea incearca sa ma inteleaga.
2. Am avut un prieten bun...nici nu stiti ce preteni eram, d-aia ca-n povesti. Si ne-am certat, pe o chestiune de bani, devenita de onoare, si s-a ales praful de tot. Mie mi-a spus o cunostiinta comuna ca e sigura ca nevasta lui e de vina...precis si lui s-a gasit cineva sa-i spuna ca nevasta mea e cauza. Fals, eu nu cred asa ceva despre el, pentru ca n-a facut niciodata asa ceva. Dar fapta ramane fapta.

Prietenia adevarata e ceva rar, nu merita a fi supusa la presiuni.

RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elyda spune:

Eu n-am spus ca este rau sa te pliezi cat de cat dupa partenerul de viata, am spus ca prietena mea s-a transformat total, este copia fidela a sotului ei , este trista , dar tristetea aceea care nu are legatura cu problemele vietii.Sotul ei este asa, un om care nu stie sa zambeasca, toate-i put, toti sunt prosti, viata e de cacao, desi starea lor materiala nu este rea, sunt oameni cu o situatie materiala destul de buna, au copii sanatosi , ei sunt ok.Ea eara cu totul altfel, era alt om si ceea ce ma mira este ca ea se comporta ca el , i-a adoptat modul de a se comporta , dar el a ramas la fel ca inainte, e un intunecat care-ti taie cheful de viata .Eu nu vorbesc aici despre faptul ca este normal ca viata unui om sa seschimbe dupa casatorie, apar alte probleme, sunt alte situatii, dar sa te transformi comportamental TOTAL,sa devii o copie a celuilalt, sa uiti cine ai fost...mi se pare mult.Ea e sigura ca asa este bine, asta ma supara cel mai mult.

Dana

Mergi la inceput