baiatul meu nu vorbeste

baiatul meu nu vorbeste | Autor: cojo

Link direct la acest mesaj

baietelul meu in varsta de 3 ani nu vorbeste,nu foloseste in dialog decat un grup de litere sau o vocala.am mers cu el la varsta de 1an si 8luni la un neuropsihiatru care mi-a recomandat encephabol si tonotil dar i-am dat doar o saptamana considerand ca este prea mic totusi pentru genul acesta de stimulare cerebrala.la 2 ani si 6 luni am fost la un logoped care mi-a spus ca nu vede nimic patologic la copilul meu ,ca articuleaza literele folosite si ca este istet doar sa am rabdare si daca nu isi da singur drumul la vorbit pana la 3 ani sa incepem sedinte de logopedie.as vrea sa merg cu el si la un alt logoped .am auzit de dr fulea dar nu stiu unde are cabinetul.ma poate ajuta cineva cu o adresa sau un nr de telefon?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns s_ellia25 spune:

imi pare rau ca nu te pot ajuta cu nr de tel..dar vreau sa iti spun ca fetita sefei mele de aici la 3 ani nu vb deloc intelegea absolut totul dar daca voia ceva arata cu manuta si nu zicea nici macar mama..acum are 5 ani si vb non-stop efectiv a inceput sa vb toate alea dintr-o data..asa ca daca vezi ca intelege nu trebuie sa te alarmezi..mergi la specialist ,dar va fi k o sa vezi..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buli spune:

uite ce am gasit pe net - info e din 2006, dar poate mai e valabil
tel0749237637 - d-na elena fulea - protectia copilului

sau 0726138274
are mailul pus elena_fulea@yahoo.com


www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anka74 spune:

In afara de faptul ca nu vorbeste ar mai fi vreo problema? Intelege tot ce ii spui? Raspunde la sarcini ce i se dau? Aude bine? Ai mai avut vreun motiv sa mergi cu el la neuropsihiatru la 1 an si 8 luni?
te intreb toate astea pt ca al meu baiat la 3 ani nu spunea decat 5 cuvinte si alea cand avea el chef...acum nu il mai poate opri nimeni, nici macar educatoarea! Recunosc ca mie nu mi-a trecut prin cap sa ma duc la neuro cu el la nici 2 ani...nici macar la logoped nu am fost...insa in afara faptului ca nu vorbea totul era OK.
Pe el l-a ajutat faptul ca am petrecut un concediu cu o familie care avea un copilas mai mare putin, care mai radea de el din cand in cand ca nu poate vorbi...chestia asta l-a ambitionat teribil. La gradi a mers la 4 ani si avea colegi chiar mai mari care nu prea vorbeau. Am vazut insa la ei progrese reale dupa cateva luni de gradi, poate si colectivitatea sa fie o solutie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buli spune:

e foarte bine sa fie verificati copiii care nu vorbesc.
un consult orl (si nu numai) poate depista afectiuni ce se vindeca mai usor daca sint descoperite la timp.
nu poti in secolul asta sa stai pur si simplu sa astepti doar pt ca ai auzit ca alti copii au vorbit tirziu.

www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joklk spune:

Nu ar fi trebuit sa iti fie teama sa ii dai encephabol si tonotil caci sunt doar niste tonice cerebrale si sunt convinsa ca ti s-au prescris in doze indicate varstei si greutatii lui. Noi am luat fiind mult mai mici decat voi, dar povestea noastra e alta, si la noi au dat rezultate uimitoare. Sfatul meu e sa mai mergi cu el la un control neuropsihic.



Johanna mami de strengarita Karla Luiza (14.09.2008)
pozele noastre
Povestea piticului nostru drag Karla-Luiza
universul meu de copil - poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stefaniya spune:

cojo,acum citesc o carte despre agresivitatea copiilor,si e dat exemplu unui copil de 3 ani jumate care inca nu vorbeste,decat foarte putin pt varsta lui.
Parintii au fost sfatuiti sa mearga la un specialist.Dupa ce a fost dus la specialist,copilul a vorbit si mai putin,ca el a simtit ca e ceva in neregula cu el.
Sfatul in carte era ca parintii sa cumpere un animal de casa pt copil.Animalul nu-l va forta sa-i vorbeasca si el se va simti acceptat asa cum e,animalul il ajuta sa fie usor acceptat de alti copii,si de aici isi va da drumul la gurita.

Daca logoped-ul a zis ca nu-s probleme,eu zic sa nu-ti faci probleme.
Si cred ca ai procedat bine ca ai oprit tratamentul.Daca el intelege ce-i spui,reactioneaza dar nu vrea sa vb,tratamentul nu-si are rostul.Fii sigura ca e nevoie de tratament inainte de a i-l da,sau de jocuri care sa-l faca sa vorbeasca.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cojo spune:

va multumesc pentru sfaturi si incurajari.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Chuny spune:

Stefaniya, exemplul din cartea ta este doar un exemplu. Si eu am contra-exemple: la centrul la care merg cu baiatul meu am cunoscut parinti care nu si-au dus copilul la specialist la timp si s-au trezit cand copilul a intrat la scoala si s-a constatat ca are retard de dezvoltare sau alta problema. Nicio poveste nu seamana cu cealalta, iar mama trebuie sa-si asculte instinctul.

Daca controlul ORL e ok, daca pediatrul spune ca e ok, daca copilul intelege tot ce i se spune, daca pare un copil fericit, daca nu face lucruri bizare, daca logopedul spune ca e ok atunci e ok.

Cojo, bine ca ai intrerupt tratamentul!!!



Sib http://aripicarecrescinnoi.blogspot.com/

Vladimir ***** ***** Anna

www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">MULTUMIM PT CEEA CE ATI FACUT PT SONIA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mayaione spune:

Exact cum spunea Sibylle, daca copilul nu da semne ca ar suferi si de altceva, se comporta normal, aude ce-i spui, interactioneaza cu ceilalti, eu zic ca o sa inceapa sa vb curand. Baietelul prietenei mele a inceput aproape de 4 ani sa vorbeasca, pana atunci mut, nimic, isi pierdusera si rabdare si speranta, si a inceput brusc dar nu cu ma-ma, ta-ta, pur si simplu stia cuvintele. Si acum e la scoala si e un vorbaret.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Miriluta spune:

Eu iti dau un exemplu din experienta mea proprie: fie-mea nu a vorbit pana la 3 ani si ceva. Nu spunea decat mama si in rest tipete si sunete nearticulate. Eu te inteleg perfect, pe mine ma durea in cot cand auzeam ca pe la neamuri ca ar trebui sa vorbeasca ca e deja mare, mie imi era teama ca poate are vreo problema si daca nu o ajut din timp, va fi prea tarziu. Imi era teama ca vreun specialist imi va spune intr-o zi..de ce nu ati venit cu copilul mai devreme ...acum nu se mai poate face nimic.
Am dus-o si eu la doctori, la un psiholog, la neurolog...si toti mi-aiu spus ca e un copil normal dar ca are nevoie de timp. Pe la 3 ani si ceva a inceput sa vorbeasc...intai cate un cuvintel, apoi fragmente de cantecele, apoi propozitii. La 4 ani vorbea ca un torent. Acum are 7 ani si vorbeste 3 limbi...si uneori ma rog de ea sa taca macar 5 minute .
E bine ca ai fost cu copilul la doctor insa daca ti-au spus ca nu are nici o problema, atunci e cazul sa te linistesti. Lasa-i timp si nu il forta....

Toate cele bune

Mergi la inceput