GRADINITE PARTICULARE IN PLOIESTI

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns medeea76nou spune:

Va rog sa-mi spuneti daca exista in Ploiesti vreo gradinita particulara ce are cantina proprie, avand in vedere ca solutia cateringului nu mi se pare tocmai potrivita pentru copiii mici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SHELLY93 spune:

Nu mai inteleg nimic... s-au sters mesajele? au disparut?
intrebasem ceva despre copiii ce urmeaza sa inceapa scoala si chiar ma interesa sa aflu cum au inceput altii scoala.
nici macar nu se mai vede acel mesaj.
Daca e cineva interesat sa-mi spuna cum si cat de pregatit era copilul pentru scoala, atunci cand a inceput-o ; cat de linistit statea copilul si de atent la ore. Mai nou au auzit recomandari pentru a inscrie copilul la scoala la 8 ani si nu la 7. Am inteles ca sunt multi copii de 8 ani in clasa I.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxana c. spune:

Urmaresc de ceva vreme subiectul , nu ma intereseaza gradinitele particulare, dar m-am distrat vazand ce pareri total opuse despre aceiasi gradinita pot fi.

Copiii mei au fost la gradinita de stat ( nr 8, pe Traian), desi gradinita fara fite si modesta, eu am fost multumita de activitatile de acolo, de educatoare...etc ( ambele fete le-am avut acolo, pe cea mica doar 2 ani, primul a fost la "Dumbrava minunata", foarte "minunata")

Din toamna cel mic va merge la gradinita din spatele scolii nr 25, "Licurici" parca se numeste, am auzit numai de bine si cum voi merge cu cea mica la scoala acolo, imi vine mai usor decat daca l-as duce tot la gradinita nr 8.

Ca sa fiu la subiect, nepotul meu a fost la Ariel, si o cunostinta are baiatul la "Ducky- Duck", ambii au fost/sunt multumiti, n-am auzit nimic rau.

Am intrat ca sa spun despre varsta si ce trebuie sa stie copilul cand incepe clasa I, sau mai bine spus ce stiau fetele mele: stiau literele mari de tipar, cea mare stia sa citeasca f. bine, cea mica nu asa bine, dar stia- operatii cu adunari/scaderi pana la 10...cam astea asa in general.
Cea mare a inceput clasa I la 7 ani si 2 luni, cea mica la 6 ani si 7 luni. Diferente intre ele....cu carul, in sensul ca cea mica a avut "pornirea", ca sa spun asa, foarte grea , incepand cu trezitul dimineata ( la gradi mai mergea, mai chiulea, mai ajungea la 8. 30, mai la 9....nu se punea, la scoala in schimb....alta treaba) si pana la lectii, erau probleme la mate sau diverse exercitii la romana pe care i le explicam de nu stiu cate ori si nu le pricepea, era ori distrata, ori cu gandul la joaca....ma exasperase. Plus ca erau zile cand veneam acasa la ora 7 seara si ea ma astepta pe mine ca sa-si scrie, ne apuca 10-11 facand temele. De-abia de anul asta din toamna- iarna si-a dat drumul si nu mai avem probleme de niciun fel, singura isi scrie, singura invata, eu doar o verific si eventual facem impreuna ce nu stie, dar destul de rar. ( e clasa a II-a)
As fi dat-o la scoala de 7 ani si jumatate, dar din cauza ca cea mare a avut o super-invatatoare, am vrut sa aiba aceiasi invatatoare.

Concluzie ( aici doream sa ajung) pe cel mic il voi da la scoala la 7 ani si 9 luni, ( nu o mai prinde pe aceiasi invatatoare) doar daca ...cine stie cum sa aflu de o invatatoare buna , foarte buna, il dau la 6 ani si 9 luni. Din ce am vazut la ambele fete, intr-o clasa sunt copii dati de la 6 ani si ceva , pana la aproape 8 ani, in plus...baietii am vazut ca pornesc mai greu.

Fata mea cea mica este cea mai mica in clasa, a facut 8 ani in februarie si are colegi care au implinit 9 ani la sfarsitul lunii ianuarie, plus altii ( multi) care au implinit 9 ani acum, in primavara.

Cat despre invatatoare...cine va spune ca nu conteaza, si ca nu conteaza decat cum ii merge mintea copilului...sa-i spuneti ca se inseala amarnic, eu sunt patita( tot asa gandeam si eu), dar asta-i alta poveste si deja am scris destul. ( cand ma pornesc...nu mai ma opresc)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SHELLY93 spune:

Iti multumesc Roxana.
Si fetita mea este foarte distrata acum si nu e atenta. In septembrie va avea 6ani si 10 luni. Eu am inscris-o la scoala, dar ezit. Mai vad pana in septembrie cum ne descurcam cu lectiile. Stie literele mari, operatii pana la 10, dar nu stiu ce ne facem cu atentia. Vad ca si tu imi spui ca sunt destul de multi copii de 8 ani, sau aproape 8 in clasa intai. Sper sa facem alegerea buna.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns medeea76nou spune:

Shelly, subiectul cu mesajele despre care vorbesti a fost trimis de catre moderatori la ZZ, din cauza certurilor devenite deja inutile.
Ma intereseaza si pe mine varsta minima la care poate fi inscris copilul la gradi. Si mie mi-ar fi placut sa am fetele inscrise la aceeasi invatatoare (care imi place foarte mult), doar ca cea mica nu ar avea 6 ani impliniti...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxana c. spune:

Medeea, la gradinitele de stat in mod normal ii primeste de la 3 ani, sa aiba impliniti 3 ani, dar cu PCR-ul( pile, relatii, cunostinte) , eventual si cu ceva plocon...ii primeste mai devreme, cu conditia sa ceara la olita/wc si daca se poate, sa se descurce singuri cu sters la fund, ridicat pantaloni...etc, sau...cu ajutor mic.


La gradinitele particulare stiu fetita care a mers de la 2 ani, dar stia sa ceara la olita , nu mai folosea pampersi. Aici poate-ti vor spune si fetele mai sigur, eu stiu doar un caz, ele poate...stiu mai multe.

L-as fi dat si pe cel mic la aceiasi invatatoare, doar ca asta ar insemna sa-l dau ori la 5 ani si 10 luni, ori la 9 ani si 10 luni, ceea ce nu se poate


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SHELLY93 spune:

Foarte bine ca s-a incheiat cu dialogul acela cu acele persoane. Medeea, nu pricep... nu ai doua fetite la gradinita? care invatatoare?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tatiana79 spune:


Fetelor, am revenit si eu pentru ca finaly am scapat de discutiile interminabile si sacaitoare care se transformasera deja intr-un "proces" online pueril, la care noi chiar nu aveam dispozitia necesara sa asistam. Multumesc fetelor care au intervenit pentru normalizarea situatiei si moderatorilor care ne-au dat posibilitatea de a discuta si despre alte gradinite, ca doar avem destule in Ploiesti, fie ele autorizate sau nu .
Si pentru ca eu sper ca de data asta am cu cine discuta normal si civilizat, revin cu o intrebare: stiti ce gradinita este langa Pompieri, in zona Sala Sporturilor? Am aflat ca ar fi una pe acolo, dar eu daca intru in labirintul stradutelor din zona aceea fara sa stiu unde trebuie sa ajung, ma pierd si nu mai am nicio sansa sa ies in centru

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxana c. spune:

Citat:
citat din mesajul lui Tatiana79
Am aflat ca ar fi una pe acolo, dar eu daca intru in labirintul stradutelor din zona aceea fara sa stiu unde trebuie sa ajung, ma pierd si nu mai am nicio sansa sa ies in centru




Eu as iesi pana la urma, dar greu

Mi-am adus aminte de ceva:

In urma cu 3 ani am fost pe Vasile Lupu ptr inmatriculat masina si ptr actele necesare am apelat la un birou de copiat acte care era chiar vis-a-vis de o gradinita particulara care era acolo ( pe Vasile Lupu), nu mai retin numele, pe dreapta cum mergi spre politie. Era cam in jurul orei 15-15.30 si am stat afara pana au fost gata, chiar priveam copiii care erau in curtea gradinitei, vreo 10 copii cam pe la 4-5 ani, maxim 6. Cu ei erau 2 femei, educatoare sau ...nu stiu, ele stateau la umbra de vorba iar copiii alergau prin curte,in soare. De unde stateau ele doar tipau: "Costica, vino aici", "Mitica,pleaca de acolo"...dar fara sa se deranjeze sa-si miste fundurile. Treaba asta a durat pana a venit o bunica, cred....din momentul ala s-au ridicat si au inceput sa se joace cu ei

Asta se intampla la sfarsit de mai, acum 3 ani. De atunci probabil s-au schimbat multe dar mi-a lasat un gust amar.

Daca doriti gradinite particulare, interesati-va sa aiba personal calificat , educatoare nu profesoare si sa respecte programa, in special la grupele pregatitoare.
De la invatatoarea fetelor stiu ca in general personalul la gradinitele particulare e format din fete tinere, profesoare ( in general de cate o limba straina) care sunt cu totul pe langa programa .



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tatiana79 spune:

Eu imi amintesc ce teama imi era de stradutele acelea de langa Sala Sporturilor cand am dat de permis si...ce credeti? Exact pe-acolo m-a plimbat politistul de la circulatie ,pentru ca am fost prima care a plecat de la Sala. Noroc ca mi-a spus el unde sa fac drepata si unde sa fac stanga si am parcat intr-o parcare goala.
Si acum evit sa ma aventurez pe acolo, stiu doar un drum bine catre Sala Sporturilor si nu ma abat de la el niciodata.
Cat despre cadrele didactice tinere sunt de acord cu tine, desi mai sunt si exceptii care confirma regula(probabil).

Mergi la inceput