Sunt paranoica sau ma inseala!?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ilia_99 spune:

agri, cum ne vedem noi pe noi si cum ne vad ceilalti sunt doua lucruri diferite. tu spui nu sunt paranoica, nu-l verific, sotul tau spune vrei sa ma bagi in sedinta. e primul lucru care mi-a sarit in ochi, aveti viziuni diferite. ce simti ca dai tu e una si ce simte el ca primeste de la tine e alta. si nici nu trebuie sa simti tu ca-i dai motive sa te insele, cine vrea sa insele si le gaseste singur.
rufus are dreptate, comunicarea e esentiala, numai ca e nevoie de doi oameni care s-o faca. de cele mai multe ori, cind s-a ajuns intr-o situatie ca asta, comunicarea devine dureroasa, pentru ca trebuie spuse lucruri care dor si atunci instinctul fiecaruia ii spune sa nu se supuna durerii. trebuie multa maturitate si asumare a casniciei, care nu e mereu roz, pentru a putea face acest lucru. daca insa in peisaj apare o terta persoana, comunicarea nu mai are nici o sansa intre cei doi parteneri. acum vorbeste experienta mea, dureroasa, din pacate. sper ca la tine sa fie altfel.
cit priveste inselatul.. e dubioasa legatura cu clienta respectiva, telefoanele insistente, camasa, da.. dar nu e o certitudine. poate sa fie doar ea cea care insista si sa nu se fi intimplat nimic. dupa cum se poate sa se fi intimplat. tu spui ca vrei sa afli.. eu zic sa te gindesti mai bine.. tot ce vei afla si va deveni certitudine va fi infiorator de greu de reparat.. tu spui ca n-o sa vrei sa repari.. iar te invit sa te gindesti mai bine.. spui ca-l iubesti, ca e un om bun, esti sigura ca esti pregatita sa renunti la el? daca da, exista modalitati sa ai certitudini, angajeaza detectivi, urmareste-i telefoanele.. toate astea te vor ucide.. intri intr-o lupta pe care eu am dus-o timp de 1 an, mai putin partea cu detectivii, asta am oprit-o in ultima clipa, pina cind m-a darimat si am renuntat sa mai fac orice, era prea mult. asa ca nu ti-o recomand, chiar ma rog sa nu fie nevoie de ea.
tu vrei sinceritate, asta am vrut si eu. dar trebuie sa vrea si el sa ti-o dea. si, din pacate, nu exista nimic din ce poti face tu, ca sa-l determini sa fie sincer, va trebui sa vina de la el.
poate ca cel mai bine ar fi sa nu-l mai bagi in seama, sa-ti vezi de viata ta, sa ignori semnele care-ti mai apar, daca apar, si sa-i dai de inteles ca viata ta continua fara el. a ta, nu a copiilor. oricum, daca e altcineva cauza racelii lui, asa va ramine, pina cind se va termina ce e intre ei. daca nu e alta femeie, va observa schimbarea ta si-l va deranja.
iti tin pumnii, fiindca oricum ar fi, urmeaza o perioada grea pentru tine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buli spune:

eu as zice sa pornesti de la premisa ca el nu te minte.
adica mi se pare mai ok sa il crezi decit sa il suspectezi degeaba, eu una m-as simti foarte jignita si mi-as lua un nas pe sus - moamaaa!
deci calmeaza-te tu, restabiliti usor comunicarea, dar nu cu probleme grave, ci comunicarea de zi cu zi. incercati sa ajungeti la echilibrul vostru, nu uita de umor - e cel mai bun lucru intr-o relatie, mai bun chiar decit sexul uneori.
si la un moment dat, daca inca te mai framinta problema, deschide discutia, dar ususrel, nu cu acuzatii, spune-i pur si simplu ce ai simtit si unde te-a dus cu gindul purtarea lui.
desi, daca sint doar toane si deficiente de comunicare se poate sa-ti dai seama ca nu mai ai ce discuta.
iar daca te inseala oricum ai sa afli mai devreme sau mai tirziu, chiar n-are nici un rost sa te perpelesti.
deci eu propun relax, umor, comunicare si apoi mai vezi tu.
iar camasa arunc-o daca te deranjeaza.

www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Agri spune:

Am sa incerc sa va raspund punctual poate asa va ajut sa vedeti situatia mai clar.

Iasmin08 - discutiile nu au aparut intre noi, el s-a inchis in carapace…sub pretextul ca l-a enervate tatal lui, in schimb nu pot sa inteleg cum te enerveaza cineva si nu mai vornesti cu nevasta?! Si de ce doar de la o vreme se intampla asta, ca tatal il enerveaza de 25 de ani?!
Cu copii este intotdeauna ok.
Da asa este are certitudinea ca intotdeauna voi fi acolo, ptr ca asa m-am purtat.
Marius – nu ma port agresiv, dar cand un om (si mai grav cel pe care il consideri lumea ta) te ignora total, e cam greu sa gasesti in tine puterea sa ii zambesti, atunci cand sufletul iti este sfasiat si plange.
Rufus – problemute mai sunt dar nu asa de mari(la modul general) l-as zice mai degraba mici frecusuri. Tocmai de aceea nu am suportat aceasta tacere(care s-a mai repetat, a devenit cam ciclica).Exact asta spun si eu, nu poti rezolva nimic daca nu comunici.Si eu sunt o sensibiloasa si candva eram amandoi de acord cu cat de importanta este in comunicarea,intr-un cuplu si pe vremuri chiar comunicam fff foarte bine.Asa i-am spus si eu sa nu ma lase nevorbita ca imi imaginez tot felul de lucruri si fac niste scenarii… mama mama.
Furtuna am comis-o deja vineri seara. Si nu m-a multumit deloc discutia. I-am spus ca ptr a nu vorbii nu mine nu vad decat 2 motive, sa se poarte asa rece, distant, indiferent si toate cele: ori nu mai simte nimic ptr mine ori ma inseala.
Si in loc sa ma convinga ca ma iubeste si sa imi spuna ce motiv are sa fie in pasa proasta, a inceput sa spuna ca sunt paranoia si ca nu am incredere in el…Prin tot ce a spus nu facea decat sa se incrimineze.
Esti sigur ca un barbat nu se poate sa insele si ptr ca e liniste, calm,caldut acasa si sa caute putina adrenalina?
RamonaJ – asa era si la noi candva, nu adormeam nicidata suparati…acum insa…
Gabriella1 – nu poti sa fii oboist si plictisit cate o luna, zilnic, am si eu pase proaste, oboseala cronica, stari nervoase din traffic sau birou, dar nu las ca astea sa afecteze relatia noastra.
Bee – da sunt paranoica doar atunci cand bine ai zis relatia este inghetata. Ai descries exact ce se intampla, asa e exact ca la tine, iar in urma cu ceva ani si eu faceam ca tine si el zicea ca nu ne-am certat, ne apuca rasul si totul trecea, dar acum sau cam de cand cred eu ca se intampla ceva…eu vreau sa vorbim si el incepe atacul si la cea mai mica chestie zice ca il acuz de infidelitate.
Ilia99 – in ce zici cu motivele sunt total de accord cu tine, as mai adauga ca chiar daca nici el nu gaseste motive, ptr ca chiar nu le are tot inseala.
In decembrie racerea a durat 3 saptamani, atunci l-am ignorat si l-am lasat cu ale lui, am tras in felul meu un semnal de alarma, a sesizat ca ma comport altfel, dar nu parea ca il deranjeaza.
Va multumesc tuturor.
Revin deoarece am noutati.





Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Agri spune:

Sa va mai spun…
Dupa ce am tacut amandoi 2 saptamani si o incercare de a mea de a rupe tacerea, i-am scris doua mailuri prin care ii spuneam ce simt si ce ma nemultumeste. Primul joia trecuta si s-a prefacut ca nu l-a citit si nu a deschis nici o discutie si al II lea vineri si am vorbit dupa aceea pe mess si a zis ca le-a citit atunci.(seara la scandal a recunoscut ca pe primul la citit chiar joi)
Seara am vrut sa fiu impaciuitoare, dar asa de urat au denaturat lucrurile incat am reusit sa facem un scandal. Sambata l-am lasat sa se ocupe de copii si-am zis ca nu am chef sa fac nimic si il vedeam cat e de furios dar a avut grija de ele, eu am stat si am privit…
Duminica l-am rugat sa ma ajute cu mici chestii la bucatarie…
Iar luni am inceput sa il tachinez…si in loc sa puna capat discutiei de 2 lei a continuat-o si a alimentat-o.Discutia a fost toata “ipotetica” si l-am intrebat diverse lucruri.
O faza … i-am spus ca intotdeauna este o femeie de vina cand un barbat inseala si daca cea de acasa nu ii da motive(a spus ca nu are ce sa imi reproseze) atunci este de vina cealalta, ca de barbatul este dator sa incerce dar femeia are dreptul sa refuze, eehiii la asta el a spus ca amanta nu are nici o vina si ca este doar un obiect, m-am enervat cum domnule saraca ea este victima in ecuatie???!!!
Si multe altele si lipsa curajului de a ma privii in ochi…s-a comportat ca un om vinovat…
Sambata insa l-am cautat in telefoane si surpriza …chiar cu o zi inainte sa nu mai vorbeasca cu mine a vorbit cu ea la telefon(d-abia la 2 zile s-a certat cu taica-su), dupa au fost cateva zile in care nu au vorbit, dar stiu ca a trecut pe la ea pe la firma,( mi-a spus el asta duminica intrebandu-l eu diverse) si dupa aceea intr-o zi au vorbit de vreo 6 ori la telefon, in urmatoarea zi a sunat ea o data si el nu a raspuns dar a sunat inapoi, iar a doua zi ea a sunat de 5 ori si el nu a raspuns si de atunci nu au mai vorbit deloc adica de joia trecuta.
Eu nu i-am spus niciodata cu cine banuiesc ca ma inseala… si stie ca nu il caut si nu il verific, ca probabil nu a sters niciodata apeluri si stie si ca daca as fi avut ceva concret i-as fi spus.
Aseara am zis sa schimb strategia. Si am inceput prin a-i spune ca e cum aiurea sa ma lase sa agonizez asa. Si ca nu isi da seama ca il iubesc erorm si ca probabil ca as intelege orice si ca poate am putea impreuna sa trecem peste orice? Ce credeti ca a urmat?
A cazut in capcana…nu a recunoscut dar s-a comportat ca si cand si-a dat seama ca a gresit si se intorce si nu a mai fost crizat si a inceput sa-mi zica ca ma iubeste.L-am intrebat ce insemn ptr el si daca ii e frica ca poate sa ma piarda, ca deabia acum isi da semana ca a trait in lumea lui si ca de ce nu l-am tras de maneca . I-am spus ca simteam ca nu am loc, ca la mine intotdeauna 1+1 fac 2, dar daca el tot aduna si 1+1+1 faceau intotdeauna 2, i-am spus ca eu cred ca sunt momente cand si 1 este prea mult.
Poate ca iar nu ma inseala intuitia…cred ca saptamana trecuta a pus punct.
Duminica trebuia sa se vada cu un fost coleg de al lui, actual coleg de al ei sa ii trimita ceva ce a lucrat el ptr firma respective si nu s-au mai vazut.
Ieri l-am intrebat daca a dus “materialul” si a zis ca nu, i-am sugerat sa il dea tipului sa-l duca ca sta aproape de noi si l-a sunat sa-i zica, deci nu mai vrea sa se duca personal.
Ilia99 – sunt pregatita sa ma renunt la el, chiar daca pare ca a fost ceva si a ales sa ramana cu mine, daca voi gasii dovezi ca a comis-o chiar daca si-a revenit cu picioarele pe pamant NU il mai vreau.
Orice infractor recidiveaza asa ca nu vreau sa traiesc asa.
Acum ma voi comporta bine, dar nu voi inceta sa vad semnele.
Acum el face promisiuni ca totul se va schimba…sip e mine ma framanta in continuare o mie de ganduri si de trairi…




Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Citat:
citat din mesajul lui Agri

Esti sigur ca un barbat nu se poate sa insele si ptr ca e liniste, calm,caldut acasa si sa caute putina adrenalina?



Siguranta in astfel de probleme nu exista sau, cel mult, e relativa.
Bineinteles ca un barbat poate insela si daca acasa are tot ce-i trebuie acasa. Cu o precizare (pe care, de obicei, femeile nu o baga in seama): e o diferenta intre o aventura si o relatie de durata tip amant-amanta.
Prima se consuma pe loc, nu inseamna nimic si (de obicei) nu are nici cea mai mica urmare. Nu are la baza frustrarea celui care inseala, ci adrenalina de care vorbesti. Poate fi una toata viata sau se mai repeta, in functie de firea omului.
A doua are la baza nevoia (reala sau nu) de nou. O femeie care sa te inteleaga mai mult ca cea de acasa. Care sa te respecte, sa te maguleasca, sa te cocote pe soclul pe care ai stat in tinerete. Este un miraj fals, dar daca amanta e priceputa in toate cele, totul se rupe un doua. Fix in doua. Relatia asta-i periculoasa si, desi stiu ca nici prima nu-i de agreat, a doua e fatala, de cele mai multe ori.
E bine, ca femeie, sa stii despre ce vorbesti cand iti acuzi sotul de trisat. Daca-l mirosi ca a fost cu o femeie si nu poti dovedi, nu prea ai ce sa faci. Te poti gandi ca ti se pare. Daca crezi ca are o amanta, atunci e grav si cel mai rau lucru pe care-l poti face este scandalul. Asta il va decide, cu siguranta, ca trebuie sa plece la cealalta.


RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iasmin08 spune:

Eu cred ca o femeie simte imediat ca ceva e in neregula. Eu pe al meu l-am mirosit asa de simplu. Fiind tehnician dentar lucra cu multi dr. Dintre care o domnita de aceeasi varsta cu noi si extrem de frumoasa, si ea maritata si avea ca si noi un baietel (de aceeais varsta cu a nostru). Al meu sot a inceput sa faca diverse mofturi si nu stiam ce are. Ma gandeam ca a capiat sau ceva. Si intr=o zi, desi era curat imbracat, s-a dus imediat sa se schimbe de tricou (era de culoare galbena) ca vine dna dr si nu o poate primi intr-un tricou de culoarea aia. Atunci mi-a picat fisa. Lucra cu ea si nu-mi puteam da seama. Se sunau, vorbeau mult, dadr credeam ca e doar o relatie profesionala. Tarziu, dupa ce am luptat si recastigat, mi-a povestit cat era de topit dupa ea si ca pe urma cand se uita la mine ii veneau tot soiul de chestii in cap. Ah, si intre ei nu a fost o relatie ''altfel'', pentru ca din cate am inteles, doamnei nici prin cap nu ii trecea cat de mult era al meu topit dupa ea (eu mi-as fi dat seama in locul ei ca prea zambea tamp la ea...)
Asa ca Agri, nu se stie daca te-a inselat cu ea. Poate a avut o toana identica cu cea a sotului meu. Da' tu lupta ptr familia ta si nu il cicali. Barbatii urasc femeile cicalitoare. Crede-ma pe cuvant

Iasmin, mama de strengar de 8 anisori

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bee spune:

Ce bine de mine ca nu pot vedea de cate ori suna cineva, ci doar ultimul apel (pe telefonul sotului meu).
Agri, am citit atent ce ai scris si in paranoia mea (si eu am inceput sa cred ca barbatii in general inseala prea usor- subscriu la ce ai zis cu adrenalina- nu si la faza cu amanta care e de vina), tot nu mi se pare ca te-a inselat. La fel, mi se pare ca a rezonat cu tine(fiind foarte apropiati, te simte). La prima incercare de reconciliere, ti-a dat apa la moara pe subiectul cu pricina (in sinea ta, tot ii faceai reprosuri). EU inca nu am realizat daca tu vorbeai serios sau nu cu "femeia e de vina" (amanta). Probabil ca nici el, motiv pt care a raspuns cum a raspuns (amanta-victima). Cand v-ati impacat, dupa ce i-ai spus ca-l iubesti si tu l-ai luat cu adunari, nu stiu daca a inteles exact ce-i spuneai "codat". Cred ca el ti-a transmis doar ca esti importanta pentr el si ca te iubeste si el. Nu mi se pare ca a cazut in nici o capcana (la faza asta, da imi pari "paranoica"). Si peste toate astea, daca te insela poate se purta in general mai frumos, sau mai atent (asta e argmentul forte al sotului meu:"Nu vezi ce urat ma port, sigur nu te insel" ).
Acum ce mi se pare dubios: camasa. Nu-i deloc un cadou potrivit. Dar si sotul a primit camasa, cravata si parfum de la colegi (alese de o colega). La fel dubios de multe telefoane. Dar poate totusi in interes de servici. Cred ca i se intampla si sotului meu.
Oricum, musai sa fi foarte vigilenta, fara a fi paranoica si fara a strica relatiile intre voi. Mai ales ca nu esti dispusa sa inchizi ochii la nimic.


http://www.dropshots.com/dochia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ilia_99 spune:

ia sa-mi cer eu niste rosii in freza.. da, ce sa fac.. mi se pare ca felul in care se poarta sotul tau seamana tare bine cu cel al sotului meu.. posibil sa nu se fi intimplat totusi nimic intre el si clienta respectiva, dar... o clienta suna de 5-6 ori pe zi? .. asa de importante sunt lucrurile pe care tb sa le rezolve? si el se schimba fata de tine? din experienta mea, singurul motiv pt care un barbat nu mai e interesat de sentimentele ranite ale sotiei e atunci cind il intereseaza mai mult sentimentele ranite ale altei femei.
rufus are dreptate, scandalul e metoda cea mai sigura sa-l impingi in bratele altei femei, totusi, judecind dupa cit m-am chinuit eu 1 an de zile, mentinindu-ma "o doamna", parca daca ar fi s-o iau de la capat as alege scandalul, macar mi-ar da rezultate mai repede.
acuma.. tu asculta-ti instinctul, el n-o sa te minta niciodata, dar mie imi pare ca ceva e putred in danemarca, dupa tot ce ai scris tu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alizee spune:

Citat:
citat din mesajul lui Bee
Nu mai spun ca acum un an si cateva luni, in una din rarele zile libere suna o colega careia ii raspunde la telefon "Da, Pui" , de fata cu mine. Ce si-a auzit de la mine atunci......




Bine ai facut ca nu ai trecut cu vederea.
Daca ar fi fost invers, reactia lui ar fi fost, cel putin, la fel.

allinta

A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alizee spune:

Agri, cea mai grava problema pe care o vad in casnicia voastra, este lipsa de comunicare.
Nu pot sa inteleg cum puteti rezista sa nu vorbiti zile intregi unul cu celalalt. Cred ca amandoi aveti un orgoliu gresit inteles.
In orice relatie, comunicarea este vitala, pt ca aceasta sa reziste uzurii timpului.
Pastreaza-ti calmul, fa-ti un plan de conversatie cu al tau sot si incepi sa reconstuiesti casnicia.
Altfel spus, este mult mai grava lipsa de comunicare dintre voi doi, decat daca te-ar insela.

allinta

A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.

Mergi la inceput