Regulament! | Concursuri active | Intrebari frecvente | Ajutor    




Album concurs!

Clasament final

Toate forumurile Desprecopii.com: liste de discutii  La bucatarie

Aluat de pizza NECOPT tinut noaptea la frigider

    Subiect nou  Raspunde  Versiune imprimanta
Pagina urmatoare

Vezi toate retetele
Adauga si tu o reteta!
Biscuiti dulci umpluti cu ciocolata si alune * Biscuti dulci cu fructul pasiunii * Prajiturele cu cardamom * Tiramisu Cheesecake * Gogosi coapte * Tort negresa * Rulada cu mango si fructul pasiunii * Negresa simpla cu nuci *
Autor Subiectul precedent Subiect Subiectul urmator Pagina: din 2


ML
membru de baza


Membru din:19/09/2004

 USA

4357 Mesaje
5 Prieten(i)

Trimis la - 10/02/2010 :  06:14:41 Link direct la acest mesaj  Arata profilul Adauga semn de carte la mesaj Trimite ML un Mesaj Privat  Reply with Quote

Aluat de pizza NECOPT tinut noaptea la frigider

Eu fac paine astfel, ma intereseaza daca iese si pizza, cum o intindeti (direct din frigider sau lasata din nou la dospit?), inclusiv ingrediente/cantitati.

Take joy! (poze)
      (0 aproba) (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator

Mik
Mama eroina

Donator pentru diana
Membru din:12/07/2004
 France,
4739 Mesaje
21 Prieten(i)
Trimis la: - 10/02/2010 :  07:01:42 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite Mik un Mesaj Privat  Reply with Quote
Citat:
citat din mesajul lui ML

Eu fac paine astfel, ma intereseaza daca iese si pizza, cum o intindeti (direct din frigider sau lasata din nou la dospit?), inclusiv ingrediente/cantitati.

Take joy! (poze)

Depinde.

Acum sa vorbesc serios : mie se intimpla sa framint aluat simplu, sa fac o placinta cu mere si apoi sa las o parte de facut pizza. Aluatul initial nu se framinta cu nimic dulce, decit virful de lingurita de zahar pentru drojdie, si nici cu unt sau lapte.
Cind scot aluatul lasat in frigider, il mai framint nitel (nu-l las neaparat sa se incalzeasca) si in functie de consistenta pun sau nu ulei de masline sau inca putina faina. Fara nici o prejudecata il intind rece si creste el cind se coace.





Mik.
      De acord (0 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput

membru veteran roxanaz
Rainbow in the dark


Membru din:24/07/2003
 Romania, constantaCONSTANTA
18695 Mesaje
12 Prieten(i)
Trimis la: - 11/02/2010 :  12:00:47 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite roxanaz un Mesaj Privat  Reply with Quote
ML, nu e nicio problema sa il folosesti chiar din frigider. ca nici nu trebuie sa creasca prea mult aluatul de pizza. il intinzi si il pui la cuptor.

Roxana
      De acord (0 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput

silvi_2005
mamica de spiridus

Donator Bazar, Caseta cu bijuteriiDonator R. Moldova
Membru din:06/09/2005
 France,
5103 Mesaje
7 Prieten(i)
Trimis la: - 11/02/2010 :  15:13:42 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite silvi_2005 un Mesaj Privat  Reply with Quote
ML e chiar indicat sa stea la frigider inainte de a-l coace, mi-a zis un bucatar din Italia si eu de atunci mereu fac asa, la pizza fac aluatul, il las la dospit o ora afara si apoi minim o ora la frigi devine cica matur si creste mai bine la copt, face bordura aceea frumoasa. Daca il lasi peste noapte acopera vasul cu un film transparent sa nu se usuce si a doua zi in intinzi si coci normal.

BUCATARIA SYLVIEI
Adevarul, pur si simplu, este rareori pur si nu este niciodata simplu. Oscar Wilde
      De acord (0 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput
monica-elizabet
membru veteran monica-elizabet
membru de baza

Donator desprecopii.com
Membru din:24/07/2004
 Romania, bucurestiBUCURESTI
18590 Mesaje
36 Prieten(i)
Trimis la: - 11/02/2010 :  20:06:34 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Visiteaza pagina lui monica-elizabet Adauga semn de carte la raspuns Trimite monica-elizabet un Mesaj Privat  Reply with Quote
habar n-aveam de chestia cu tinutul la frigider, multam de pont si

Monica-Elizabet

Retete in imagini

Impresii, pareri, retete

      De acord (0 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput

cosminiq
Mami de ingeras!

Donator Bazar, Caseta cu bijuteriiDonator  3 sate
Membru din:30/07/2009
 Romania, Piatra Neamt
1487 Mesaje
20 Prieten(i)
Trimis la: - 12/02/2010 :  09:38:36 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Visiteaza pagina lui cosminiq  Trimite mesaj yahoo luicosminiq Adauga semn de carte la raspuns Trimite cosminiq un Mesaj Privat  Reply with Quote
Sunt de acord cu Silvi.Si la clatite fac la felNumai sa fie de pe o zi pe alta ca daca trece mai mult timp nu mai e bun.
      De acord (0 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput
TOMALAVINIA
TOMALAVINIA
membru junior


Membru din:19/03/2006
 Canada, KITCHENER
1119 Mesaje
0 Prieten(i)
Trimis la: - 12/02/2010 :  10:26:23 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Trimite mesaj yahoo luiTOMALAVINIA Adauga semn de carte la raspuns Trimite TOMALAVINIA un Mesaj Privat  Reply with Quote
Citat:
citat din mesajul lui cosminiq

Sunt de acord cu Silvi.Si la clatite fac la felNumai sa fie de pe o zi pe alta ca daca trece mai mult timp nu mai e bun.

Silvi, merci ptr idee.Am auzit si eu, dar inca nu am probat.


Mamica MARIEI(4.11.2004)si CRISTINEI(14.12.2006)
      De acord (0 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput

ML
membru de baza


Membru din:19/09/2004
 USA,
4357 Mesaje
5 Prieten(i)
Trimis la: - 12/02/2010 :  16:51:51 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite ML un Mesaj Privat  Reply with Quote
Multumesc tuturor.

Da, Silvi, asta cautam! Deci, dospit, frigider, intins rece?

Eu fac painea intr-un mod asemanator, etapele sunt putin inversate: framantat, frigider (12 ore), dospit si copt. M-ar bucura sa-l pot intinde rece, direct din frigider, este mai usor de manevrat, imi dai voie ? Ma cam lupt cu painea cand o rastorn in tuci, e moale si lipicioasa.

Daca ai timp.. la ce temperatura il coci si unde (in tava, pergament sau direct pe piatra)?

Pe langa subiect... Cosmina, ce agent de crestere pui in clatite? Nimic, praf de copt sau drojdie (sunt unele clatite rusesti in care se pune drojdie, nu am incercat inca)?



Take joy! (poze)
      De acord (0 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput

silvi_2005
mamica de spiridus

Donator Bazar, Caseta cu bijuteriiDonator R. Moldova
Membru din:06/09/2005
 France,
5103 Mesaje
7 Prieten(i)
Trimis la: - 12/02/2010 :  18:06:00 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite silvi_2005 un Mesaj Privat  Reply with Quote
Sa incercati sa faceti cu alutaul tinut la frigider sa vedeti ca este diferenta ma bcuur ca v-a fost de folos sfatul.
ML cred ca tu vb de painea aceea fara framantat cu aluatul tinut la frigi care este intr-adevar lipicioasa, aluatul de la pizza nu se face lipicios dar desigur ca poti sa il pastrezi intins, cand il scoti e bine sa mai stea vreo 10 min sa "respire" . Eu coc pizza intr-o tava speciala de piza rotunda si perforata toata. Eu pun grilajul si tava peste el pe treapta de jos a cuptorului si il las sau pe maxim 240 e la mine ( dar preincalzit bine inainte macar 10-15 minute ca sa nu mearga gazul chiar atuni cad pui pizza ca se arde ) coc cam 10-12 minute sau la 230 de grade tot asa 10-15 minute sa iasa blatul mai moale cum preferi Timpul poate varia in functie de cuptor zicea cineva aici o data ca a pus pe maxim si s-a carbonizat pizza...eu nu am patit niciodata deci trebuie testat .
La clatite eu reteta de la mama o am cu putin bicarbonat ca sa creasca si mai fac reteta asta http://bucataria-sylviei.ro/clatite-perfecte/ de care sunt indragostita, e fara nimic dar ies bestiale .

BUCATARIA SYLVIEI
Adevarul, pur si simplu, este rareori pur si nu este niciodata simplu. Oscar Wilde
      De acord (0 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput
monica-elizabet
membru veteran monica-elizabet
membru de baza

Donator desprecopii.com
Membru din:24/07/2004
 Romania, bucurestiBUCURESTI
18590 Mesaje
36 Prieten(i)
Trimis la: - 13/02/2010 :  03:18:45 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Visiteaza pagina lui monica-elizabet Adauga semn de carte la raspuns Trimite monica-elizabet un Mesaj Privat  Reply with Quote
faine clatitele silvi...imi place si cum le-ai decorat...merg cu sarbatoarea de se-apropie

Monica-Elizabet

Retete in imagini

Impresii, pareri, retete

      De acord (0 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput
ANITA75
ANITA75
optimista


Membru din:29/10/2008
 Romania,
1466 Mesaje
2 Prieten(i)
Trimis la: - 13/02/2010 :  22:26:38 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite ANITA75 un Mesaj Privat  Reply with Quote
eu fac aluatul de pizza asa: 300gr apa calduta dizolv un bob de drojdie bine cu o lg zahar si putina sare ,si 3-4 lg de ulei si faina cit cuprinde dar potrivita sa fie,o framint bine si o pun la frigi nu conteaza cit ,si iese f bun aluatul pufos, bun




bunul Dumnezeu imi va ajuta sa fiu mamica
      De acord (0 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput
Pagina: din 2 Subiectul precedent Subiect Subiectul urmator  
Pagina urmatoare

 Subiect nou  Raspunde la subiect
 Versiune pentru imprimanta
Mergi la:
Forumul desprecopii.com © desprecopii.com - marca inregistrata La inceputul paginii
(c)



Da un Like!


horoscopcopii
Horoscopul copiilor

... Alte horoscoape ...






DESPRECOPII.COM - NAVIGARE
Preconceptie
Planificarea unui copil
Perioada conceptiei
Infertilitate
Ovulatie
Metode de tratare a infertilitatii
Conceperea unui copil sanatos
Alegerea sexului copilului
Adoptie
Sarcina
Sarcina la inceput
Calculul datei nasterii
Odiseea Sarcinii
Teste in sarcina
Nume de copii
Momente cheie in sarcina
Factori de risc in sarcina
Alimentatia in timpul sarcinii
Frumusete, sport si sex in sarcina
Pierderea sarcinii
Album: Miss Odiseea Sarcinii
Staruri+in+Odisee
Nastere
Pregatirea pentru nastere
Nasterea: modalitati si calmare a durerii
Pregatirea pentru nastere
Starea depresiva postpartum
Recuperarea mamei dupa nastere
Nasterea povestita de mamicile DC
Bebelusul 0-12 luni
Bine ai venit acasa!
Alaptarea bebelusului
Igiena & ingrijirea nou-nascutului
Sanatatea bebelusului
Dezvoltarea in primele 12 luni
Diversificarea si hranirea bebelusului
Bebelusii gemeni
Nou-nascutul: semne de ingrijorare
Copilul 1 - 3 ani
Bolile copilului intre 1-3 ani
Educatia unui copil inca bebelus
1-3 ani, varsta crizelor de independenta
Trecerea de la scutec la olita
Grafice de crestere
Dezvoltarea intelectuala intre 1-3 ani
Alimentatia intre 1-3 ani
Copilul 3 - 6 ani
Inteligenta emotionala a copilului
Educatia copilului intre 3-6 ani
Repere de dezvoltare fizica intre 3-6 ani
Sanatatea copilului intre 3-6 ani
Sportul intre 3-6 ani
Alegerea unui animalut de casa
Alimentatia copilului intre 3-6 ani
Copilul 6 - 10 ani
Repere de dezvoltare intre 6-10 ani
Sanatatea copilului intre 6-10 ani
Copilul de 7 ani
Copilul de 8 ani
Adolescentul
Pubertatea - pe intelesul parintilor
Scoala si notele
Sanatatea adolescentului
Dezvoltarea adolescentului
Siguranta copiilor pe internet
Utilitare: Calculatorul Ovulatiei | Calculul nasterii | Nume de copii | Dosarul bolilor | Doctorii raspund | Top 50 articole | Cele mai noi articole | Actiuni umanitare | Portalul taticilor | Viata de familie | Hai sa ne jucam | Concursuri | Carte de Bucate | Portalul Comunitatii Desprecopii | Galeriile Comunitatii | Toate Forumurile DC | Subiecte active | Mica Publicitate | Copilul tau pe coperta Revistei Desprecopii.com