cum se procedeaza?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Tisina spune:

gabriella1, multumesc!
Ti-am dat PM. Poate mai vorbim

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabriella1 spune:

sigur, te ajut atat cat ma pricep, desi situatia e diferita . stiu ce inseamna sa nu ai un bolnav , ci doi(mama cu Parkinson de la 52 de ani si tata cu cancer in metastaza ).Sa te simti neputincios, sa vrei sa schimbi totul si de fapt sa nu poti face nimic, decat sa stai si sa privesti si sa plangi la usa doctorilor .Eu am trecut prin asta .E cumplit sa nu poti sa iei durerea si boala parintilor.

Iti doresc multa putere !

Gabriela


"Stelele care cad nu pier,
Stelele care cad se duc pe un alt cer"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andata spune:

Tisina, sper sa nu te supere mesajul meu, dar e sigur ca are Alzheimer?

Te intreb pentru ca acum 2 ani mama a facut un AVC si avea aproximativ aceleasi manifestari ca la Alzheimer. Simptome au fost, obosea repede, uita ce vroia sa spuna, ametea usor cand mergea. Medicul de familie nu a depistat nimic iar ea a facut atacul cerebral cand era in masina si vorbea cu mine la telefon. Am inghetat cand am intrebat-o unde e si mi-a zis ca nu stie, ca mi-l da pe tata, ca stie el.

Am plecat de la munca, am chemat salvarea, am internat-o impotriva vointei ei. Starea ei s-a degradat rapid, a devenit agresiva (ea e bunatatea intruchipata), foarte suspicioasa, si nu mai recunostea pe nimeni in afara de tata. Nici macar pe mine... Dupa o saptamana ne-au dat-o acasa, ca ei nu mai au ce face si nu va mai fi niciodata cum a fost.

Am avut noroc cu o doctorita f buna (prima pe care am platit-o si care ne fusese recomandata ca cea mai buna i-a pus diagnosticul de Alzheimer si nici nu s-a mai uitat la ea), care a spus ca nu are Alzheimer si i-a dat tratament. A fost cumplit 3 luni, inca nu ne recunostea, nici pe noi si nici pe copii (a fost cumplit sa ii prezint proprii ei nepoti si sa o vad cum se uita la ei ca la straini), era agresiva, refuza mancarea, refuza medicamentele, nu isi putea folosi mainile. Doar tata reusea sa o faca sa le ia. Apoi a iesit incet incet din ceata iar acum boala e tinuta sub control cu ajutorul medicamentelor. Chiar si cu deducere de 90%, medicamentele o costa cam 2 mil pe luna, + 1 mil pe care il da lunar la doctor la vizita. Nu are voie sa se enerveze, dar in rest e aproape la fel ca inainte.

Aaa, tata a incercat sa devina insotitor, dar i s-a spus ca daca bolnava e la varsta pensionarii, nu se mai acorda dreptul la insotitor.

Nu stiu cum ar fi fost daca am fi internat-o, dar la noi nu s-a pus niciodata problema. Cred insa cu toata convingerea ca am fi pierdut-o definitiv si ca nu si-ar fi revenit niciodata.


http://community.webshots.com/user/annadana1
http://ganduri-de-mama.blogspot.com/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tisina spune:

andata, din pacate suntem siguri ca are Alzheimer. Am avut trimitere de la medicul de familie la un neurolog, acesta l-a trimis la un specialist, i-au facut o multime de investigatii, tomografie... toata alergatura de rigoare.
Inca nu suntem hotarati 100% sa il internam (mama plange de cate ori deschidem discutia), insa am vrea sa fim pregatiti pentru orice eventualitate, ca din pacate, in cazul acestei boli, nu ne putem astepta la nimic bun.
Si tot din pacate, toate semnalele pe care le avem de pe unde ne-am interesat nu sunt deloc promitatoare. Toate centrele la care am intrebat ne-au spus ca nu au locuri (ba chiar unele ne-au spus ca au liste lungi de asteptare).
Inca mai cautam.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andata spune:

Tisina, imi pare rau pentru voi si pt tatal tau. Din pacate nu stiu ce sa te sfatuiesc in cazul acesta.

Probabil deja stii si ai si vb, dar ca sa fiu mai sigura iti spun ce am gasit printre serviciile asigurate de Spitalul clinic de psihiatrie prof. dr. OBREGIA

Stationar de zi si compartiment pentru diagnosticul si tratamentul tulburarilor cognitive (Centrul Memoriei):
- depistarea precoce a tulburarilor cognitive de diferite etiologii
- diagnosticul pozitiv, diferential si de severitate al dementelor
- depistarea si luarea in evidenta a persoanelor cu risc crescut pentru boala Alzheimer
- depistarea Mild Cognitive Impairment (MCI) si Vascular Cognitive Impairment (VCI)
- initierea tratamentului neuropsihotrop, cu evaluare periodica a efectelor terapeutice la pacientii depistati cu boala Alzheimer
- dispensarizarea pacientilor cu boala Alzheimer
- studii clinice si epidemiologice in colaborare cu Societati Alzheimer din Marea Britanie si Scotia
- informarea si instruirea familiilor privind particularitatile boalii Alzheimer si specificul ingrijirilor (cursuri, elaborare de publicatii, grupuri de suport)
- recomandarea de servicii de asistenta medico-sociala in comunitate, oferite de Societatea Romana Alzeiheimer

Uite aici link-ul - http://acest topic este si pe site-ul Desprecopii/spitale/spitalul-clinic-de-psihiatrie-prof-dr-obregia_62

Poate ca cei de acolo te pot indruma mai departe. Sper din suflet sa fie mai bine. Multa sanatate si putere va doresc, mai ales mamei, sa puteti trece peste greutati.


http://community.webshots.com/user/annadana1
http://ganduri-de-mama.blogspot.com/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ligia1112 spune:

Intre timp am mai gasit si adresa asta www.alz.ro/v_rom/cabinete_alz.html" target="_blank">http://www.alz.ro/v_rom/cabinete_alz.html, care apartine Societatii Romane de Sprijin a Varstnicilor si Suferinzilor cu Afectiuni de tip Alzheimer.

In Alexandria te poti adresa doctorului Niculina Faur la Cabinetul de Psihiatrie din cadrul Policlinicii Sp. Judetean (Str. Mihaita Filipescu nr. 30); nr. de telefon este 0247.312.490; sper ca dumneaei poate sa iti recomande un camin in zona. Nu am mai multe detalii, asta e tot ce apare pe site.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tisina spune:

andata multumesc mult pentru informatii. La spitalul Obregia inca nu ne-am interesat, asa ca datele furnizate de tine sunt binevenite.
Ligia, mii de multumiri. Chiar o sa luam legatura cu doamna doctor Faur, sa vedem ce sfaturi ne poate da.
Va multumesc din suflet!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns yarg spune:

Citat:
citat din mesajul lui allinta

Am dat o cautare pe net si iata ce am gasit, cu precizarea ca te duci la Directia de Asistenta Sociala a Persoanelor cu Dizabilitati din sectorul in care locuiesc parintii tai :

INDEMNIZATIE DE INSOTITOR ACORDATA PERSOANELOR CU HANDICAP GRAV CARE NU BENEFICIAZA DE ASISTENT PERSONAL
BENEFICIARI: Persoanele cu handicap grav care au dreptul la asistent personal, dar care nu beneficiaza de serviciile unui asistent personal.
Cui trebuie sa va adresati ? Directiei de Asistenta Sociala a Persoanelor cu Dizabilitati, cu sediul în B-dul Regina Elisabeta nr.29-31, Sector 5, Bucuresti (telefon: 021.310.17.31 sau 021.314.43.18 / int.172)
Ce trebuie sa faceti ? Depuneti cererea de acordare a indemnizatiei de însotitor (întocmita de persoana cu handicap sau reprezentantul sau legal) împreuna cu actele necesare:

copia actului de identitate
copia certificatului de încadrare în grad de handicap
daca persoana cu handicap este pensionara, va depune copia deciziei de pensionare si ultimul talon de pensie, în original
copia actului de identitate al reprezentantului legal (pentru minori sau pentru persoanele cu handicap grav puse sub interdictie, ertifica hotarârea judecatoreasca în copie)
In termen de 30 zile de la data înregistrarii cererii se efectueaza în mod obligatoriu ancheta sociala pentru verificarea îndeplinirii conditiilor de acordare a indemnizatiei de însotitor.
Dreptul la indemnizatia de însotitor se acorda începând cu luna urmatoare depunerii cererii.
Cum se efectueaza plata ?
Exista 2 modalitati de plata:

la domiciliu, prin ertifi postal;
prin casieria institutiei, (in cazul reordonantarilor) cu sediul in B-dul Regina Elisabeta nr.29-31, Sector 5, Bucuresti (telefon: 021.315.94.12 sau 021.314.43.18 / int.199)
IMPORTANT!
Persoana cu handicap, sau reprezentantul legal al acesteia au obligatia, conform legii, sa anunte Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 5, în termen de 48 de ore, cu privire la orice modificare survenita în situatia socio-economico-medicala (ex: schimbare acte identitate, schimbare ertificate de încadrare în grad de handicap, obtinerea altor venituri, etc.), de natura sa modifice acordarea acestor drepturi.


allinta

A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.


Buna,
Vreau sa ma informez daca mama cu un handicap mediu Alzhemer, are dreptul la
o INDEMNIZATIE DE INSOTITOR ACORDATA PERSOANELOR CU HANDICAP GRAV CARE NU BENEFICIAZA DE ASISTENT PERSONAL, si este sub protectia familei?

BENEFICIARI: Persoanele cu handicap grav care au dreptul la asistent personal, dar care nu beneficiaza de serviciile unui asistent personal.
daca are un handicap mediu are dreptul la indemnizatie?
Cui trebuie sa m a adresez ? Directiei de Asistenta Sociala a Persoanelor cu Dizabilitati, cu sediul în B-dul Regina Elisabeta nr.29-31, Sector 5, Bucuresti (telefon: 021.310.17.31 sau 021.314.43.18 / int.172)

Maia

Mergi la inceput